Wkino

Hvordan tape og gjørme gips

De fleste vegger og tak i moderne konstruksjon er laget av plater av gips, også kjent som gipsplater. Gips er et plaster-lignende stoff forseglet mellom to ark av heavy duty papir og festes til vegger eller tak ved hjelp av spesielle gips skruer. Hvert ark med gips har skrådde kanter for å tillate deg å forsegle skjøten mellom bordene, noe som gjør veggene fin og glatt. I dette Google vil vi se på de grunnleggende teknikkene som trengs for mudding et rom som har blitt drywalled. Prosessen foregår i flere etapper og krever noen spesifikke verktøy.

Trinn

Hvordan tape og gjørme gips. Kontroller at gips er festet til veggen stenderne fullstendig.
Hvordan tape og gjørme gips. Kontroller at gips er festet til veggen stenderne fullstendig.

Prepping gips

 1. 1
  Kontroller at gips er festet til veggen stenderne fullstendig.
  • Gips bør skrus til alle veggen stenderne det dekker, hver seks til åtte inches. Ideelt sett bør det være støttet på hver kant og hver 12 inches i midten av panelet i en vegg innrammet 24 inches på midten, noe som gir deg topp til bunn fem skruer, i en mer vanlig vegg med pigger på 16 tommers sentre, vil du ha en rad med skruer på hver side pluss to rader fordeles 16 inches inn fra hver kant.
  • Gips skruer må være korrekt forsenket. Invester i en counter-søkke designet for gips applikasjoner. Dette verktøyet festes til enden av drillen din og perfekt countersinks hver skrue du plasserer.
  • Kjør blad av sparkel din over skruene for å sørge for at ingen stikker ut. Fjern, forsenker eller på annen måte håndtere eventuelle skruer som stikker ut enda litt. Du ønsker skruene til smilehull, men ikke rive papiret belegg av gips.
  • Ikke bruk gips negler med mindre du har blitt hengende gips i mange år som profesjonell. Sjansene for en spiker bøying, er flott å sette din hammer gjennom gips eller rett og slett en feil forsenker på spikeren hodet. Gips skruer er langt lettere å jobbe med, selv om du trenger en elektrisk skrutrekker. Men hvis du henger din egen gips, er det en ganske safe bet du har en!
  • Gips styrene bør møtes på skrådde kantene og ikke være mer enn 1/8 til 1/4 inches hverandre.
  • Hvis to stykker av styret ikke møtes på en skrå kant du kan bruke et verktøy kniv til å kutte en grov Slip helt ned kanten hvis du har en stødig hånd. Hvis ikke, må du justere søm for å imøtekomme forskjellen i tykkelse, plassere mesteparten av gjørma på skrå side.
  • Hvis din kommune krever en inspeksjon før mudding gips, planlegge inspeksjon.

Den første strøk

 1. 1
  Få riktig gjørme for jobben. Du kan kjøpe en tørr mix-bare tilsett vann, eller du kan kjøpe ferdigblandet gjørme. Den tørre blandingen er billigere, og du kan gjøre så lite eller så mye som du trenger for dagens arbeid. Den ferdigblandet gjørme er klar til å gå, men koster litt mer, og kan være mer enn du trenger for en gitt jobb. Uansett hvilken vei du går, sørg for at du får nok gjørme for jobben. Som et grovt anslag, tallet ca 800 sq for en 5-gallon bøtte med gjørme.
  • Det er flere merker og grader av gjørme. Bruk "all purpose" mud for basen din (første) strøk til sete eller dekke tape, og lys gjørme til siste strøket. Du kan også bruke det som kalles brun eller topping gjørme, det er faktisk beige og tørker til en svært blek farge, og har en mer plastisk konsistens enn vanlig leire. Det tørker jevnere, har mindre tendens til å boble, og er ment for den endelige top coat.
  • Hvis det er en vassen lag på toppen av ferdigblandet gjørme, bland på lav hastighet med en blanding padle litt på drillen din. Bland inntil vannet er blandet i, og forbindelsen er glatt.
 2. 2
  Finn riktig type kniv (sparkel). Plast kniver har en tendens til å få dannet seg grader på kantene over tid, så sjekk jevnlig for å sikre at de fortsatt har myke kanter. Metall kniver kan ruste, så sørg for å rense dem godt på slutten av arbeidsøkten og tørk dem godt.
 3. 3
  Påfør det første laget av gjørme. Ved hjelp av en 5-tommers kniv, legger du et par inches av gjørme på bladet.
  • Trykk gjørme inn i sømmen mellom gips boards.
  • Du trenger bare å trykke hardt nok til å fylle sømmen og la glatt gjørme på veggen. Den skrå kanten på et ark med gips smalner fra ca 2,5 inches til kanten, slik at du ønsker å dekke hele seks inches av gips fra kanten av Slip på ett ark til kanten av Slip på den andre.
  • Bruk et sterkt lys holdes i en vinkel til bedre se avfasning området som skal dekkes.
  • Ved bruk av de brede bladene lastet med gjørme, er det best å plassere den lastede bladet i 45 ° vinkel til veggen. Som du tegner gjørma og blad ned veggen, skjerpe vinkelen til bladet og veggen er nesten parallelle.
  • Når alle sømmene er fylt opp, lage én omgang i løpet av de ferske mudded seksjoner for å glatte ut sammensatte.
  • Skrape overflødig gjørma av kniven.
  • Fyll alle skruehullene med gjørme, og glatt over overflaten.
 4. 4
  Klipp papiret tape til størrelse. Klippe det til lengden på sømmen, med litt ekstra på hver ende.
  • Noen anbefaler soaking båndet i vann først. Selv om dette kan gjøre det litt lettere å jobbe med det i stor grad øker rot og forlegenhet av båndet når faktisk mudding.
  • På den annen side vil soaking tape bidra til å holde luftbobler dannes under det, og spare deg bryet med å måtte gå over og over med gjørme som kan føre til en ujevn ferdig produkt.
 5. 5
  Påfør felles tape. Trykk på kassett i fersk mudded veggen med hendene.
  • Vær sikker på midten av båndet er så jevn som mulig med sømmen mellom gips brett. Det er dimpled i sentrum, så det er lett å finne.
 6. 6
  Seat båndet. Starter halvveis ned leddet, hold kniven på om en 25 ° vinkel, og trykk på tapen godt inn i sammensatte. Trekk kniven langs sømmen i ett slag, jevner båndet som du går.
  • Hvis tapen begynner å spenne bare glatte det ut med hånden.
  • Gjenta dette trinnet fra midten, går den andre retningen. Gjør dette for alle vegger og tak.
 7. 7
  Tape den innvendige hjørner. Vidd 5-tommers kniv, fyll hjørnet søm, og dekke to inches på hver side av sømmen med gjørme.
  • Kutt tape hele lengden av hjørnet. Brett den i to langs den dimpled midtlinjen
  • Trykk på papir i hjørnet, og sete med kniven.
  • Starting halvveis ned i leddet, glatt ene siden av bretten, og deretter den andre, den gjenta prosessen på den andre halvdelen. Sørg for at sentrum er dekket jevnt.
 8. 8
  Dekk til utvendige hjørner. Nail metall hjørnet perle til de utvendige hjørner hver 10 inches.
  • Ved hjelp av den 5-tommers kniv, påføre et lag av slam ned én side av vulsten, glatter den inn i vulsten og gips. For å få den rette vinkel, plasserer den ene siden av bladet mot hjørnet perle, og den andre siden av bladet mot den gips. Jevn gjørma i et enkelt slag. Gjenta prosessen på den andre siden av vulsten.
 9. 9
  Pakk den opp for natten. Kontroller at alle skjøter har fått et lag med gjørme og tape, deretter rengjøre verktøy, dekke gjørme, og sparke den for natten.

Sand første strøk

 1. 1
  Sett på en støvmaske hver gang du sand. Sliping vil sette mye fint hvitt pulver i luften, og det er ting du ikke vil skal puste. Hvis du arbeider i nærheten av møbler eller kjøkkenet, eller noe annet sted du ikke ønsker et fint lag av gritty støv dvelende, forsegle eller utkjørsel til rommet med plater av plast. En liten prep arbeid i denne enden vil spare mye av oppryddingsarbeidet senere.
 2. 2
  Pass på at første strøk er tørt. Fuktig gjørme vil ha en mørkere, gråaktig farge, mens tørr gjørme vil være hvit.
 3. 3
  Sand leddene svært forsiktig. Ved hjelp av middels sandpapir på en stang sander, glatte grove områder med milde, jevnt trykk. Du ønsker ikke å sand båndet, bare gjørme rundt det.
  • Sand hjørner med en blokk slipemaskin eller hjørne sander.

Påfør de neste strøk

 1. 1
  Bruk en 10-tommers kniv for de etterfølgende trinn. Påfør et lag med stoff til alle ledd og alle skruehoder.
  • Glatt med andre pass.
  • Målet for den andre strøk er å fylle opp den skrå av gips, så hvis du skulle ta ditt gips kniv og plasser kanten på sømmen på en 90 ° vinkel, vil du se noen hull mellom leddet og kniv.
 2. 2
  Fjær kantene igjen hvis nødvendig.
 3. 3
  La tørke over natten.
 4. 4
  Gjenta slipeprosessen. Denne gangen bruker et fint sandpapir, sliping till glatt.
 5. 5
  Kontroller at gjørme er tørr. Når det er klart, gjelder det tredje lag, slik at kantene som glatt og blandet inn i veggen som mulig.
  • La tørke over natten.
  • Sand igjen, slik at alle overflater er glatte, og at slammet er sømløst blandet inn i gips.

Om gips

 1. 1
  Lær om gips. Gips kommer i en rekke størrelser, typer og bredder.
  • Vanligvis Veggene er dekket i 1/2 eller 5/8 tommer tykk gips bord kjøpt i 4x8 eller 4x12 fots ark. Det er også mange forskjellige spesialitet produkter på markedet som "grønne bord" som er en vannbestandig gips med et grønt papir dekker, brukes i høy fuktighet områder som bad og kjøkken, tak plater kalt "CV" boards som er mer motstandsdyktig mot å henge ned, og ark som er større enn vanlig for å dekke lengre eller bredere flater.
  • Tak og vegger er generelt møtt med 1/2-tommers gips ark. I tak regel at du bruker "CV" karakter eller tak boards.
  • I noen tilfeller kan du bli pålagt å plassere 5/8-inch gips på tak eller yttervegger, er 5/8-inch gips vanligvis klassifisert som "Brann-rated" gips og står opp til branner lenger enn tradisjonelle 1/2- tommers gips gjør.
   • I noen kommuner kan du doble gips i brannrisiko, heller enn å kjøpe langt dyrere tykkere ark.
  • Jo tykkere 5/8-inch gips er også nyttig for å redusere støyen på grunn av dets større masse. Lydstudioer noen ganger gjør et dobbelt lag med 5/8-inch gips.
  • Gips bør ikke brukes for badekar omgir eller dusjer. Det riktige materiale ville være sementplater med et seks mil dampsperre, samt den korrekte R-verdien for isolasjonen bak den. Pass på å bruke enten vindsperre tape (Venture, 3M, eller Tuck Tape) eller akustisk fugemasse på dampsperre ledd for å sikre en forsvarlig damp segl. Sømmene av sement styret må bli ferdig med en glassfiber mesh tape som deretter dekkes med en "innstilling type" sparkelmasse eller "tynn set" flislim.
  • Sjekk din lokale planavdelingen og kommunale byggeforskrifter for gips regler og forskrifter i ditt område.
 2. 2
  Håndtering gips. Gips ser tynn og lett-til du løfter det! Det er én ting å administrere gips på bakken-flytting, skjæring, og løfte den. Det er noe helt annet å legge et ark med gips i taket.
  • En gips løft kan gjøres ved hjelp av 2 x 4s spikret inn i en T-form som er plassert under den tørre veggen for å holde den mot taket som du plasserer noen få skruer inn i panelet for å sikre det. Men hvis du installerer gips på egen hånd, eller tror ikke du har overkroppen styrke til å manipulere gips, er en heis vel verdt å vurdere å leie.

Tips

 • Skinne et lys over veggen, vil den vise noen ufullkommenhet.
 • Bruk en butikk vakuum for å rydde opp, etter å ha festet en slange for å lufte utenfor.
 • Ta den tiden du trenger. Det vil ta 2-5 strøk for å få en perfekt finish, avhengig av din erfaring, og hvert strøk må tørke helt.
 • Hold siden av karet rent ved hyppig flytting gjørma av sidene og hjørnene inn mot midten. Tynn gjørme tørker raskt danne biter som vil føre til striper.
 • Ikke bruk glassfiber tape, det er for dyrt og leddene knekke lett.
 • Tape vertikale skjøter før de settes horisontale skjøter. Horisontale tapes vil dekke endene av den vertikale bånd.
 • Etter at slammet er tørt, ikke sand. Bruk en ren sparkel og bare skrape av klumper og støt.

Advarsler

 • Ikke la tørket gjørme falle tilbake i karet eller bøtte. Tørket gjørme forblir tørr og vil innføre humper og problemer i arbeidet ditt. Hvis du ser klumper i veggen gjørme, fjerne dem med fingrene eller en sparkel før gjørma tørker, ellers må du sand dem av og starte på nytt.
 • Må ikke tynnes eller rote rundt med gjørme blandingen. Du kan gjøre det, men det er ingen grunn til å i de aller fleste applikasjoner.
 • Før det tørker gjørme er vannløselig, så fjerner drypp og sprut omgående. På teppet kan det fungere bedre å la gjørma tørke og deretter fjerne det.
 • Bare bruke plast, netting eller spesialiserte tapes for sine spesifikke applikasjoner. De kan være vanskeligere å arbeide med og kan kreve tre, fire eller flere strøk med gjørme. Hvis du gjør innenfor eller utenfor hjørner, for eksempel, er mesh tape ikke det beste valget som båndet ikke er ment å kaste. Hvis du er forsiktig Mudding, kan du bruke mesh tape på skjøtene med to strøk, men du kan oppleve at du bruker mer tid på å få en god siste strøk.
 • Ikke bruk Spackle. Mud er ikke Spackle, har det ingen "lim som" kvalitet.

Ting du trenger

 • Alle formål sparkelmasse
 • Paper tape
 • 6 tommers taping kniv
 • Corner kniv
 • Utility kniv
 • Mud skuffen
 • Skrumaskiner med gips forsenker vedlegg.
 • Rettholt.
 • Svamp
 • Sand papir
 • Hånd sander
 • Drop kluter
 • Ansiktsmasker