Wkino

Hvordan sette anker skruer i veggen

Du ønsker å henge en tung bilde, trenger du ikke vil at den skal trekke en spiker fra veggen, slik at du bruker ankere. Men hvordan installerer du ankrene?

Trinn

Hvordan sette anker skruer i veggen. Ulike ankere for ulike vegger.
Hvordan sette anker skruer i veggen. Ulike ankere for ulike vegger.
 1. 1
  Ulike ankere for ulike vegger. Bestem type vegg du henger på.
  • Gips vegg: Har dreiebenk styrene bak seg, og har blitt pusset over styrene. Dette var en vanlig praksis i svært gamle boliger. For disse må du bruke metall ankere. Metallet ankere kan også brukes på betong.
  • Gips vegg: Også kjent som sheetrock, gyprock eller gipsplater. Dette er et plaster arket med papir på begge sider. Det er da skrues eller spikres til stenderne i veggen. Disse veggplatene er brukt i de fleste hus bygget fra 1970-tallet på. Med disse typer vegger, må du bruke plast ankere.
 2. 2
  Bestem hvor du ønsker å henge bildet ditt. På en gips vegg, er det best hvis du henger direkte inn i en stud. På gips kan du henge overalt (men hvis du går inn i stud, bare bruke skruen, ikke anker). I betong kan du plassere den hvor som helst, bortsett fra på sømmene av betongblokker. Du kan finne ut hvor stud er ved å finne spiker i din baseboard trim, og følge dem opp.
 3. 3
  Lag en liten blyant mark hvor midten av skruen vil gå. Hvis du henger en gjenstand som en skygge boks, må du måle avstanden mellom sentrum av krokene, og legge til en ekstra anker.
 4. 4
  Størrelsen på ankeret bør bestemmes av størrelsen på skruen ditt, bør skruen være minst 1 1/4 inches (3 0,2 cm) lang hvis du går inn i en stud. Hvis du ikke kommer inn i en stud, så størrelsen er ikke så viktig, men bør bestemmes av dimensjonene av objektet som du henger. Hvis du forteller din jernvarehandel kontorist hva du har tenkt å henge, vil de vanligvis sette deg opp med den ideelle skrue og anker. Den spissen på skruen skal passe inn i den åpne ende av ankeret, og det bør være klart at legemet av skruen vil være tettsittende, hvis ikke noe større enn den indre åpningen av ankeret. I tillegg til skruen ikke bør være lengre enn ankeret.
 5. 5
  Ved hjelp av en borekrone er litt mindre enn den lukkede ende av den plast anker (den samme størrelse for metallbeslag), bore et hull gjennom midten av mark din. Du trenger bare å gå så dypt som anker. Børst av overflødig sheetrock / gips støv.
 6. 6
  Plasser anker med den lukkede ende jevnt inn i hullet. Banke forsiktig på den åpne enden med en hammer eller gummihammer før ankeret er nesten i flukt med veggen.
 7. 7
  Sett i skruen og langsomt skru den inn i ankeret, slik at en 1/8 (3 0,1 mm) til et 1/4 (6,3 mm) av skruen ut for å henge bilde på. Det meste av metallet ankere er laget av bly, slik at skruen går inn i dem de utvider seg, så vil plast.

Tips

 • Når du legger til et anker til gips, trenger du ikke bore og bit. Alt du trenger å gjøre er å skru skruen inn i gips (sakte, for ikke å gå krokete og lage hullet bredere enn nødvendig), og deretter den litt ut, og trykk på ankeret, og sett skruen inn ankeret.
 • Dersom et metall anker er for lang, og vil ikke bore inn i gips flush, bore hullet først og deretter feste av tennene ved slutten av ankeret med en tang. Dette bør gi deg litt mer plass.

Advarsler

 • Pass på at du ikke bore direkte over en stikkontakt, bryter, eller baksiden av en VVS-rør. Under boring, hvis du treffer en metallplate, er at en indikasjon om ikke å gå videre (som det vanligvis dekker elektrisk arbeid eller avløp).
 • Pass på å bruke runde skruer, og ikke flatt hode type.
 • Hvis elementet er virkelig lys, kan det henges på små negler og plakat kan henges med pinne pinner.
 • Hvis elementet er virkelig tung, kan det være lurt å bruke sommerfugl nøtter i stedet.
 • Ved boring i betong du trenger å bruke en hammer drill.
 • Hvis bildet, etc. for å bli hengt er tung, ikke bruk de bøyde kroker vist, som i hovedsak til å henge lette kaffekopper. I stedet bruker én eller to spesielle kroker. Disse kroker er formet slik at skruen er vinklet nedover for å bedre motstå brekke av under vekten. I dette tilfellet må innstikklomme hullet også bores i samme vinkel.

Ting du trenger

 • Skruer
 • Anchors
 • Drill & bit (se "Tips")
 • Hammer eller gummihammer
 • Blyant