Wkino

Hvordan å reparere hull i gips

Gips skade kan festes enkelt med minimalt utstyr. (Tørrvegg er også kjent som tapet, gipsplater, gipsplater, eller sheetrock.) Å reparere og skjule gips hull i ulike størrelser, følger du fremgangsmåten nedenfor.

Trinn

Hvordan å reparere hull i gips. Få en ferdig gips patch.
Hvordan å reparere hull i gips. Få en ferdig gips patch.

Reparere en liten eller mellomstor hull (mindre enn 4 i / 10 cm): rask metode

 1. 1
  Få en ferdig gips patch. Disse er tilgjengelige på big-box hjemme sentre og jernvareforretninger. De bruker en peel-og-stick, metall-støttet patch for ekstra styrke.
 2. 2
  Rydd opp kantene av hullet. Trimme bort frynsete kanter med et verktøy kniv og trykk på plass noen små biter fortsatt henger i en klaff.
 3. 3
  Klipp eller forme patch nøye for å passe hullet. Sørg for å la ekstra støtte rundt lappen for å feste til gips rundt hullet.
 4. 4
  Rengjør og tørk reparasjon området for å tillate maksimal vedheft. Å rense fet områder (som i et kjøkken), bruker trinatriumfosfat ("TSP"), som kan finnes på de fleste maling sentre. Varmt såpevann kan gjøre jobben også, men ikke la gips bli for våt.
 5. 5
  Bruke oppdateringen til veggen og glatte teipede kanter med sparkel. Dette vil fjerne luftbobler.
 6. 6
  Bruke et bredt-blad sparkel å spre et tynt toppstrøk med sparkelmasse (noen ganger kalt "mud") over området rundt reparasjon. Målet er å skape en jevn overgang mellom patch backing og veggen rundt. Fordi patch backing ligger på toppen av eksisterende gips, kan det være en lite attraktiv lagdelt utseende til arbeidet ditt hvis du ikke gjør noe for å skjule det. Derfor må du lære å bruke sammensatte rundt lappen på en slik måte at oppdateringen backing er "fjærkledde" gradvis inn resten av veggen. Med praksis, vil du lære teknikken for å gjøre denne overgangen smidig. Det vil ofte kreve mer enn ett lag med gjørme.
  • Eksempel: Hvis reparere en 2 - til 3-tommers (5 - til 7,5-cm) hull, vil du ønsker å bruke en 10-tommers (24 cm) sparkel for å påføre et skumme lag sparkelmasse som et siste toppstrøk. Husk å "avrettingsmasse" (forsiktig skrape) gjørma i en jevn og endelig slag.
 7. 7
  Påfør en liberal mengde krymper ikke sparkelmasse med en sparkel. Bredere kitt kniver vil produsere jevnere resultater.
 8. 8
  Glatt sammensatt med sparkel. Trekk bladet mot deg i en jevn, glatt bevegelse, la kniven lage en 30-graders vinkel med veggen. Hvis overflate ikke ser glatt, rett og slett tørke av bladet, våt den og skrape veggen igjen. Gjør gjørma så glatt som du kan, men ikke bekymre deg hvis det ikke er perfekt. Du vil være i stand til sand det sammensatte senere når det er tørt (selv om dette kan skape litt av et rot, så det er best å la den være så glatt som mulig før det tørker).
 9. 9
  La lappet området tørke godt før du påfører flere strøk eller sliper.
 10. 10
  Når massen er tørr, lett sand området glatt bruke gips sandpapir festet til en gips slipemaskin. (Ordinær sandpapir vil fungere, bare ikke så godt.) Hvis det er store punkter eller strimler, barbere disse av med sparkel først. Du ønsker å lage så lite støv som mulig.
 11. 11
  Skjul mindre feil med en ultra-tynn topcoat av sparkelmasse. Bruk denne toppstrøk over bolthull eller hårfine sprekker som om du prøvde å skrape det hele med kniv uten å etterlate noen bak. Med erfaring, kan dette trinnet ofte gjøres uten ytterligere sliping.

Reparere et lite hull (mindre enn 2 i / 5 cm)

 1. 1
  Rydd opp reparasjonen området. Trimme bort frynsete kanter med et verktøy kniv og trykk på plass noen små gips biter fortsatt henger i en klaff.
 2. 2
  Lett fukte reparasjon området med en sprayflaske med vann. Dette vil hjelpe sparkelmasse til å feste, hvis du bruker vanlig sparkelmasse. Dette trinnet kan hoppes over hvis du bruker et ikke-vannbasert sparkelmasse inneholder akryl, polymer fiber, eller andre lignende ikke-vann-baserte ingredienser.
  • Å rense fet reparasjon områder (som i et kjøkken), bruker trinatriumfosfat eller TSP, som kan finnes på alle maling sentre.
 3. 3
  Når veggen er ren og litt fuktig, påfør en liberal mengde krymper ikke sparkelmasse med en sparkel. Bredere kitt knivblader vil produsere jevnere resultater.
 4. 4
  Glatt gjørma med sparkel. Trekk bladet mot deg i en jevn, glatt bevegelse. Har bladet skjema om en 30-graders vinkel med tapet. Hvis overflate ikke ser glatt, rett og slett tørke av sparkel, re-vått det og glatte gjørma igjen, alltid trekke bladet mot deg. Ikke bry prøver for en perfekt finish, så vil du få rikelig anledning til sand mål når massen har tørket.
  • Hvis du arbeider på et hull som krever flere lag med gjørme, bruke en rekke tynne strøk er bedre enn ett tykt ett. Som vil hindre bobler og sprekkdannelse under tørkeprosessen. Dette krever imidlertid også ekstra tørketid mellom strøkene. Hvis du ikke har så mye tid, kjøpe et hurtigtørkende produkt (som "Hot Mud") som kan blandes i små, gjennomførbar mengder som vil tørke på mindre enn 30 minutter.
 5. 5
  La lappet området tørke godt før du påfører flere strøk eller sliper. Aldri gjelder en andre lag av sparkelmasse hvis den første ikke har grundig tørket.
 6. 6
  Når tørr, lett sand området glatt bruke gips sandpapir festet til en gips slipemaskin. Hvis det er store punkter eller strimler, barbere disse av med sparkel først.
 7. 7
  Skjul mindre feil med en ultra-tynn topcoat av sammensatte. Bruk denne toppstrøk over bolthull eller hårfine sprekker som om du prøvde å skrape den av uten å etterlate noen bak. Dette trinnet kan ofte bli oppnådd uten ytterligere sliping.

Reparere et medium hull (3 til 4 i / 7 til 10 cm)

 1. 1
  Skissere det skadede området med en innramming eller snekker torg. Bruk en blyant til å tegne en firkant eller rektangel på gips rundt hullet.
 2. 2
  Bruk en gips kniv, jabsaw (stikksag), eller verktøyet kniv til å kutte vekk den skadede delen av gips. Tegne en rett-sided formen vil gjøre det lettere å lage en erstatning stykke.
 3. 3
  Skjær patch fra et nytt stykke av gips. Dette skal måle ca 3 inches (7-8 cm) større enn hullet i hver retning.
 4. 4
  På baksiden av gips fyllstoffer stykke, skissere den faktiske størrelsen av hullet i veggen. Sørg for å sentrere denne disposisjonen i filler stykke for å merke av alle fire kanter.
 5. 5
  Veldig nøye fjerne all gips materiale fra back-kantlister av din filler stykke. Dette vil etterlate et 3 tommers papir overheng på alle fire sider av fronten av filler stykke av gips.
 6. 6
  Plasser fyllstoffer stykke av gips inne i hullet. Det bør passe perfekt, forlater noen få inches av overlappende papir på alle sider.
 7. 7
  Dekk lapp med gips sammensatte og glatt med et bredt blad gips kniv. La lappet området tørt før du fortsetter.
 8. 8
  Slip ned områdene med fint sandpapir. Når du er ferdig, tørk av området med en fuktig svamp til å fjerne støvet vanligvis forårsaket av tørr sliping.
 9. 9
  Påfør flere lag med stoff om nødvendig, lett sliping eller fuktig-tørke etter hvert strøk.

Reparere et stort hull

 1. 1
  Skissere det skadede området med en innramming eller snekker torg. Bruk en blyant til å tegne en firkant eller rektangel som passer rundt hullet.
 2. 2
  Bruk en gips kniv, jabsaw, eller verktøyet kniv til å kutte vekk den skadede delen av gips innenfor kvadrat eller rektangel. Å gjøre en rett-sided formen vil tillate deg å enkelt bytte ut det stykke gips.
 3. 3
  Skjær gips Backer strips fra 3/4-inch (2-cm) kryssfiner eller en 1 "x2" (to 0,5 x5-cm) bord. Disse vil bli brukt for å danne et underlag for den nye gips. Jo større hull, jo mer støtte du bør gi. Sørg for å klippe dem ca 4 inches (10 cm) lengre (eller bredere) enn det området du ønsker å lappe.
 4. 4
  Plasser strimler vertikalt eller horisontalt på innsiden av mindre dimensjon av hullet. Sentrere dem slik at de går bak din eksisterende gips med om lag 2 inches på hver kant.
 5. 5
  Hold godt fast i strimler mens du skru dem på plass nær kanten av det eksisterende gips. Hold hver stripe gjennom hullet med den ledige hånden og fest stripe på baksiden av eksisterende tapet hjelp 1-1/4-inch gips skruer. Du kan bruke en skrutrekker, en skrue pistol eller en drill. Forsenker skruene (kjører dem under veggflaten) for å gjøre dem usynlige når de er dekket med gjørme.
 6. 6
  Mål reparasjon området og skjære et stykke av gips til størrelsen. Pass på at den nye brikken er ikke tykkere enn den eksisterende gips. Fest det ved å skru det til Backer strimler.
 7. 7
  Påfør lim-støttet glassfiber gips tape til området rundt lappen din.
 8. 8
  Påfør et tynt lag med gips sammensatte til leddene og synlige skruehoder. La lappet området tørt før du fortsetter.
 9. 9
  Slip ned områdene med fint sandpapir. Å kutte ned på støv som sliping årsaker, kan du bare tørke av tørket leire med en fuktig (ikke gjennomvåt) klut. Dette vil normalt fungere samt sliping. (Vær imidlertid oppmerksom på advarselen nedenfor om fuktig-tørke.)
 10. 10
  Påfør flere lag med stoff hvis du ikke er fornøyd med resultatene så langt. Slip eller fuktig-tørke etter hvert strøk.

Skjule reparerte området

 1. 1
  Texture om nødvendig for å matche området. Spray tekstur er tilgjengelig i små spraybokser på lakken sentrum. Noen produsenter inkluderer en justerbar dyse for å hjelpe deg å matche ønsket utseende og tykkelse. Test på et stykke av gips å utvikle din sprøyting teknikk, da dette kan være vanskelig å få det riktig. Ikke hold kan for nær reparasjonen eller det kan begynne å se klumpete.
  • Sug kannen i varmt vann i flere minutter og rist godt for lettere påføring.
  • Lett å dra et bredt blad sparkel over strukturert området etter at det har tørket i 15-20 minutter, vil gi en "knockdown" effekt (i stedet for "appelsinskall"-effekt hvis igjen alene).
 2. 2
  Påfør to strøk med primer til det reparerte området. Ett strøk sannsynligvis ikke vil være tilstrekkelig, som sparkelmasse en tendens til å suge opp malingen og lage en uferdig utseende. Gjelder både grunning og maling med rull hvis det er mulig, siden pensler kan forlate penselspor. Hjemme sentre har små skum valser for slikt reparasjonsarbeid som er billigere og enklere å rengjøre enn større valser.
 3. 3
  Male når primeren har tilstrekkelig tørket. Dette kan bare ta noen få timer, men det er å foretrekke å vente over natten.

Tips

 • En enkel fix-det forslag: Hvis hullet er ganske liten, ta et stykke stål ull, stappe det forsiktig inn i hullet slik at det er plassert like under overflaten av veggen, og deretter fylle hullet med sparkelmasse. Dette er en rask og enkel måte å reparere et lite hull.
 • Prøv å unngå å skape store, grunne flekker i arbeidet ditt. Det er lettere å barbere ned små forhøyninger enn til sand rundt en stor grunt sted. Med andre ord, det er bedre å bruke for mye sammensatt enn ikke nok (så lenge du er forberedt på å sand, skrape eller tørk bort tørket overflødig).
 • Ved søknad sammensatt med en sparkel, alltid vaske eller tørke vekk overflødig stoff mellom rapper. Smøre sammensatte på med en skitten blad vil garantere shoddy resultater.
 • Bruk tynne strøk når du søker sparkelmasse. Dette vil eliminere mye sliping og rot.
 • Gips hånd Sanders har tynne skum puter mellom sander kroppen og sandpapir som har en tendens til å gi bedre resultater enn sandpapir over en trekloss. Gips "sandpapir" er faktisk en fin plast mesh materiale som absorberer sammensatte støv mye bedre enn vanlig sandpapir vil.
 • Husk at fuktig-tørke små mengder overflødig forbindelsen er mindre rotete enn sliping og kan ofte gi akseptable resultater. (Se advarselen nedenfor.)

Advarsler

 • Når du bruker en sparkel å skrape av våt eller tørr gjørme, være forsiktig med å la hjørnene av kniv skar inn i gips papir-dekselet. Slike kutt vil skape mer reparasjonsarbeid for deg.
 • Vær forsiktig rundt støvet forårsaket av sliping sparkelmasse. Selv om nyere sparkelmasse er relativt trygg, blander noen eldre sparkelmasse inneholder asbest (som kan forårsake kreft). Du bør bruke en støvmaske uansett, så inhaling mye støv er ikke sunt for deg.
 • En fin ting om etterbehandling arbeidet ditt med en strukturert overflate er at teksturen har en tendens til å skjule mindre feil.
 • Vær forsiktig med fuktig-tørke gips. Hvis du gjør flere fuktige-kluter av samme sted i løpet av kort tid, kan papiret dekker absorbere nok vann til å "pille" opp under trykket av sliping, og det kan da være vanskelig å gjøre det glatt igjen. Fuktig wiping er renere enn sliping, men bruk den med måte. La papiret som dekker tørke godt før du prøver å sand det.
 • Før boring skruer i gips, være sikker på at du ikke vil treffe rør eller elektriske ledninger inne i veggen.

Ting du trenger

Alle fremgangsmåtene

 • Gips sammensatte (tilgjengelig hele tatt hjem og maskinvare sentre), noen typer inneholder fiber som gir de sammensatte ekstra etterlevelse kvaliteter
 • En barberhøvel (utility) kniv
 • Gips eller kitt kniver av ulike bredder (vanligvis fra en til 12 inches).

Rask metode

 • En gips patch

Reparere en Medium Hole

 • En straight edge (en 24-tommers / 60-cm nivå eller framing square fungerer best)
 • En gips eller stikksag
 • Et stykke av ny gips stor nok til å fylle hull

Reparere et stort hull

 • En straight edge (en 24-tommers / 60-cm nivå eller framing square fungerer best)
 • En gips eller stikksag
 • Et stykke av ny gips stor nok til å fylle hull
 • Felles tape eller lignende mesh tape
 • 1 "x2" gips backing strimler (tre) eller 1/4 "til 1/2" kryssfiner
 • En gips skrue pistol eller drill (en skrutrekker vil fungere)

Skjule reparerte området

 • Texturing spray (hvis nødvendig)
 • Primer
 • Paint
 • Maling valse (fortrinnsvis) eller børste