Wkino

Hvordan oljemaling

Har du noen gang ønsket å male vakre, uttrykksfulle malerier med oljer? Her er noen av de grunnleggende for å lede deg inn i den fantastiske verden av oljemaling. Når du har fått de grunnleggende teknikkene ned, er verdens lerretet!

Trinn

Hvordan oljemaling. Velg et sted å arbeide med god ventilasjon.
Hvordan oljemaling. Velg et sted å arbeide med god ventilasjon.
 1. 1
  Velg et sted å arbeide med god ventilasjon. Et vindu eller døren kan åpnes, eller god ventilasjon kan slås på, og / eller du har en ganske åpen plass der luften kan sirkulere og flytte rundt. Hvis du maler ute, husk at du må sette opp en sikker måte slik at vinden ikke vil blåse ting over. Merk at insekter, spesielt bier, Citrus Tynner.
 2. 2
  Juster staffeli, slik at du enkelt kan ta på maleriet overflaten uten å bøye ned eller stå på tips-tær mens du holder penselen. Hold penselen på eller bak bule bak sin hylse (sølvet del). Du vil stå i timevis, så sørg for at du ikke vil anstrenge ryggen. Stående er bedre enn å sitte, men hvis du må sitte, male på armlengdes avstand fra staffeliet.
 3. 3
  Sett ned en duk, plastpose eller presenning. Fest kantene med maskeringstape for å holde den fra bunching opp eller blåser bort. Arbeidsområdet kommer til å stå helt på duken, så sørg for at du har dekket nok område å ha rikelig med albuerom. Hvis du planlegger å jobbe ved et bord med en tabell staffeli, dekke gulvet under deg, og bordplaten.
 4. 4
  Ta på deg maleri klær.
 5. 5
  Sett opp din maling. Har nok plass til dine palett, pensler og palett kniv, løsemiddel og væske / olje containere, filler og maling rør som skal komfortabelt vises, lett tilgjengelig for deg å bruke.
  • Du må ha en beholder med bare løsningsmiddel, og den andre med medium. En standard maleri medium er en del olje i to deler løsemiddel. Den vanligste olje linfrø og dens varianter (raffinert, kaldpressede, eller stå oljer), men noen malere bruker safflower, valnøtt eller valmue oljer. Alkydharpiks og Japan tørrere kan legges til maleriet medium for å få fart tørketid. Vurdere å sette mediet i en skvett flaske. Du kan sprute innholdet ut mot palett å jobbe i lakken. Sett løsemidler (white spirit, eller børste rensevæske) i en lukkbar beholder.
  • Hvis du velger å kjøpe en rekke maling farger, prøv å ikke bli begeistret klemme hver enkelt farge på paletten før du begynner å male, da dette vil kaste bort en masse maling. Gi deg selv to eller tre farger til å begynne med og gå derfra. Se tipsene nedenfor. (Selv om noen ganger er det godt å ha hele spekteret foran deg, være bevisst på fargene ennå ikke på paletten).
 6. 6
  Male. Denne delen er egentlig avhengig av hva du ønsker å produsere. Men det er visse ting du bør huske på uansett hva du maler.
  • For eksempel oljemaling har kort blending liv på lerretet. Det er ikke vanskelig å slå et område i en kjedelig brun gjørme sted hvis det er mange repeterende lag og endringer gjort. Hvis du prøver å endre noe, og det virker ikke umiddelbart, ta en klut og tørk det av. All maling fra dette området vil gå av.
  • Oljer ta en stund å tørke, så har du tid til å fjerne maling i nesten 24 timer etter påføring. Akkurat som alle andre maling, hvis du gjør det første strøket for tykk, vil det ikke tørke helt.
 7. 7
  Rengjøre børstene godt mellom fargeendringer. Når du er klar til å fjerne maling fra børsten din og bruke en annen farge, tørke så mye maling av med en fille som du kan før du setter penselen i tynnere. Dette vil gjøre tynnere vare lenger og vil fjerne mer maling fra børsten. Swish din pensel i tynnere container, deretter tørke det av med en fille.
 8. 8
  Gi kunstverk sin plass. Når det første laget er fullført, vil det være ca 48 timer før det blir tørt nok til å gjøre det andre programmet uten å smøre din første arbeidsdag. Ikke la ditt arbeid i et område som er spesielt varmt eller fuktig, og holde den i et område der den ikke blir smurt, skrapt, rørt, børstet opp mot, flekkete, og prøv å ikke la det der insekter fly om fordi de skaper en fryktelig skavank hvis de blir sittende fast i selve malingen.
 9. 9
  Hvis det er en god mengde maling igjen på paletten som kan brukes neste gang, bruke palettkniv å skrape den "gode" male sammen, deretter dempe en ren fille med tynner bare litt og tørk resten av paletten rengjøre. Bruk et stykke Saran vikle å dekke leftover maling, pakke det ganske koselig.
 10. 10
  Tørk skitne børster av så mye som mulig med en ren fille og deretter swish i tynnere, inntil det ikke synes å være maling kommer ut av børsten. Gjør dette til alle dine brukte pensler. Under lunkent rennende vann, hold en bar av mild håndsåpe i den ene hånden, og deretter kjøre børsten langs såpe, som om du skulle male på såpe. Gå med retningen til børstehårene inntil ingen maling renner av børsten. Hold bust mellom pekefingeren og tommelen, under rennende vann, og pass på at ingen av bust er bøyd eller slitt ut. Trykk hardt med miniatyrbilde din fra bunnen av bust til spissen med pekefingeren fast mot ryggen, motsatt tommelen, til ingen maling kommer ut av børsten. Skyll såpen ut grundig, og pakk en ren klut eller tørkepapir rundt bust av de rene, rensede børster, trykke på for å absorbere overflødig vann. Å gjøre dette etter maling i stedet for å vente til neste gang du ønsker å male gir børster tid til å tørke helt, fordi du ikke kan male med dem hvis de er våte.
 11. 11
  Sett lokket på den tynnere beholder og la det til neste gang, uavhengig av hvor grumset det er. Når den tynnere legger seg, går pigmentet i malingen til bunnen, og rene tynnere legger seg på toppen. Neste gang du ønsker å male, kan du helle de rene tynnere i en ren beholder, tørk av pigment fra bunnen, og hell tynnere tilbake i tynnere container, klar til å gå. (Denne prosessen sparer mye penger!)

Tips

 • Når du maler ute, må du passe på lerret og paletten er ikke i direkte sollys. Skyggelegge lerret og palett, fordi hvis du male lerretet i direkte sollys, vil det føre til at du mikse farger feil. Når du kommer hjem og ser på maleriet, vil det være mørkt og gjørmete.
 • Hvis du har en hard tid å få maling av hendene, fungerer babyolje eller olivenolje veldig bra.
 • En stor oppgave å begynne med er å bruke primærfargene til å skape ulike nyanser av grått fra hvit til svart, og maling i svart og hvitt. Dette gir deg en flott mulighet til å forstå verdien og kontrast.
 • I prosessen med å lage et oljemaleri, er det viktig å huske hva "scenen" maleriet er i før du setter opp for å arbeide med den. En god regel er å jobbe med det som er kjent som en "tynn til fett" eller "fett over lean" tilnærming. Dette betyr at din første påføring av maling til lerretet må være tynnere og mindre "fet". Det er derfor tynnere olje-blanding består av en del olje til 2 deler tynner. Som du avanserer gjennom stadier av maleriet, vil hvert program har litt mer olje, og litt mindre tynnere.
 • Hvis du bestemmer deg for å bare kjøpe primærfargene, klem en flekk på størrelse med en krone av kadmium gul, Kadmium Red, og ultramarin blå på paletten, avstand dem så langt fra hverandre som du kan, som om du skulle punktere punktene i en trekant. Nå settes en del av titanhvit omtrent på størrelse med en nikkel i sentrum. Bruk palettkniv til.
 • En anbefalt 10-tube paletten er Kadmium Red, Alizarin Crimson, kadmium Orange, kadmium gul, Viridian, ultramarin blå, PHTHALO Blå, Dioxazine Purple, liten Mars Svart, og store Titanium Hvit.
 • Ved påføring av farger, overkompensere din farge verdier. På den måten vil det være vanskeligere for maleriene dine å ha en blid, sliten look.
 • Jo tynnere / olje blanding ser ut til å vare lenger enn bare tynnere mellom rengjøring, men når det blir veldig skyet, betyr det ikke separat. Kast den gamle blandingen, og ikke bland igjen til den er klar til bruk.
 • Prøv skissere motivet i på lerretet først med mye tynnere og litt Raw Sienna. Det vil hjelpe deg å holde fokus når du maler utenfor.
 • En begrenset palett anbefales når du maler utenfor også. Du kan blande fargene du trenger og slipper å dra alle dine maling ut i feltet.

Advarsler

 • Materialene som brukes når oljemaleri er alvorlige, farlige materialer. Alltid vet nøyaktig hva du jobber med, og lese etikettene før du tenker på å bruke den. Vet den riktige måten å kvitte seg med disse farlige materialer i henhold til hvor du bor og deres behov. Arbeid med alvorlig omsorg hele tiden mens du bruker og håndtering oljemaling.
 • Hvis tynnere blir på huden din, kan det føre til irritasjon. Følg nøye med så du vet om ytterligere tiltak må tas.
 • Ikke oppbevar brennbare væsker i lukkede områder hvis de har blitt brukt med tynnere eller valnøtt eller linolje. Tynnere og olje medier er brennbart.
 • Alltid holde øynene på maleriet.

Ting du trenger

 • Oljemaling (hvis på et budsjett, de eneste fargene du trenger er Kadmium Red, kadmium gul, ultramarin blå, Titanium Hvit)
 • Fargehjulet (for å bistå med de riktige kombinasjoner for bestemte farger, og for å hjelpe deg å forstå hvordan komplementære farger kan brukes)
 • Valnøtt eller linolje (å kombinere med pigmenter for å lage din egen maling, hvis ønskelig)
 • Børster (Connoisseur Hog Bristle eller bust i størrelsene 10 og 4, 2, 4, og 8 Round, 6 og 8 Flat og en Filbert. Du vil finne hvilke børster passer deg mest om.)
 • Tynner eller terpentin eller Turpenoid (for å skylle pensler mens maleri og lage tynnere vask teknikker). Dette er alvorlig brannfarlig, så vær forsiktig.
 • Palettkniv (mindre kniver gjøre mindre av et rot, og du vil bruke mindre maling)
 • To beholdere med lokk som holder dine tynnere og valnøtt eller linolje mens maleri
 • 10 "x13" maling palett
 • Oppbevaringsboks som en takling eller verktøykasse
 • Lerret å male på (strekke det selv eller kjøpe ferdig strukket og primet)
 • Staffeli (valgfritt)
 • Drop klut, maleri klær og hansker
 • Rags