Wkino

Hvordan lage en fe hus

Legenden sier at hvis du bygger en fe hjem og la den i hagen din, kan du tiltrekke en fe inn ditt domene... Likevel, selv om du ikke tror på alver, er dette en flott kreativt prosjekt som vil varme hjertet til en person som elsker miniatyr prosjekter og pene ting for hagen. Det er også et flott prosjekt for barna å hjelpe til med.

Trinn

Hvordan lage en fe hus. Tenk deg fairy huset.
Hvordan lage en fe hus. Tenk deg fairy huset.

Designing the fairy hus

 1. 1
  Tenk deg fairy huset. Fairy hus kan være kort og fett, høy og tynn, enkel og hytte-y, utsmykkede og slottet-y, avrundet og myk, kantete og dramatisk, og så videre. Bestemme hvilken stil du liker før du begynne å planlegge din design.
 2. 2
  Skisser din fairy hus på et stykke papir. Tenk på hvor vinduer, dører, gangstier, og skorsteiner kan gå. Husk, må det være fysisk mulig for deg å konstruere fairy hus, så ikke la seg rive med!
 3. 3
  Bestemme hva du skal bygge huset ut av. Du kan bruke en melkekartong, et fuglehus, papp, tre, eller kvister for å gjøre huset struktur. Du kan selv forvandle et dukkehus til en fe hus. Husk at du skal dekorere det på slutten, selv om du ikke liker måten strukturen av huset ser ut, kan du dekke dette opp senere.

Finne materialer

 1. 1
  Samle materialer fra skogen eller hagen din. Finn blader, mose, grener, småstein, eikenøtter, tørket gress og andre naturlige elementer å dekorere huset. Hvis du planlegger å lime huset sammen, pass på at materialene er tørre, lim vil ikke holde seg til noe vått.

Bygging av fairy hus

 1. 1
  Bygge en base for huset (valgfritt). Hvis du ønsker å holde fairy hus innendørs, kan det være fint å lage en base for å sette huset på. Ta et gammelt stykke papp eller skrap tre og dekorere det å se ut som et utemiljø. Legg mose å se ut som gress, til kvister ser ut som miniatyr trær, og småstein for å se ut som steinblokker. Du kan selv ønsker å bygge fairy hus i en container hage.
 2. 2
  Sett fairy hus sammen. Lim papp, tre og andre materialer sammen med en varmt lim pistol eller kanskje trelim. Det kan være for dyrt eller tidkrevende å gjøre hele huset ut av leire, men ovn-bake leire er flott for tårn eller vinduer og kommer i mange nyttige farger. Du kan legge tårnene ved å bruke tørkepapir rør, tannkrem bokser, eller noe annet du kan tenke på. Ex:
  • Stable kvister som Lincoln logger. Lå to kvister ned parallelt med hverandre, og deretter legge to forskjellige kvister på toppen av de to første, slik at de krysser dem. (De skal se ut som en firkant med overlappende hjørner.) Hold stable dem på denne måten inntil veggene er så høyt som du vil de skal være, og deretter legge et tak.
  • Dersom bygge et utendørs huset, lage vegger og tak av fairy hus og deretter dekke hele greia med skitt eller gjørme for å lage en avrundet hobbit-hus. Trykk flate steiner inn i sidene for å lage vegger og legge mose til toppen for å gjøre et stråtak. Forlate et hull der du vil at døren skal være og legge en hul stokk, siv, eller del av bambus for å gjøre en skorstein. Trykk noen småstein i skitt frem til døren for å lage en bane av vadestener.

Dekorere fairy hus

 1. 1
  Lag en innsidejobb verden for alvene. Dekke gulvet med sand, løv eller mose for å skape en myk polstring. Lag en hengekøye fra Fronds av en bregne eller et stykke strømpe og legge utklipp av stoff til gardiner. Slå en opp-ned te kopp eller skål inn i en tabell og bruke eikenøtt caps som boller. Du kan selv legge til "tapet" laget av tørkede blader, lær, eller håndlaget papir. Hvis du vil legge til møbler, kan du enten bruke dukke møbler eller lage din egen:
  • Å lage en tabell, for eksempel samle noen tørre kvister, både tynne og tykke, fra hagen din. Klipp fire stykker og lim dem sammen for å danne en rektangulær ramme som er den størrelsen du vil at tabletop å være. Når dette er tørt, lå kvister langs toppen og limes til rammen. Når den øverste har tørket, skåret i fire stykker med samme lengde og limes på undersiden for å danne de bordben.
  • Clay møbler er mye lettere å gjøre, men ser ikke så rustikk. Det er ingen reelle retninger: bare nøye forme noen lufttørke eller ovn-bake leire inn møbler.
  • For flere ideer, se Hvordan lage din egen dukkehus møbler.
 2. 2
  Dekorere huset med dine funn. Når du har gjort ditt struktur, kan du dekorere det med dører, vinranker, vil etc. Rustikk og naturlige funksjoner virker mer realistisk. Bjørk bark har et vakkert utseende og du kan bruke begge sider. Ikke glem å ta med landskapsarkitektur!
 3. 3
  Ferdige.

Tips

 • Hold huset små. Hvis det er for stort, vil ingen fe eller gnome ønsker å bo der, fordi det vil være for opplagt. En fe hus som stikker ut vil også tiltrekke troll, eller andre rovdyr, som skader feer og gnomer. Også folk som ikke liker feer, kalt "Stompers", vil trampe på en fe hus som er for stor og påtrengende i skogen.
 • Dersom bygge i skogen, utenfor din hage eller bakgård, sørg for å bruke kun naturlige og funnet gjenstander (f.eks skjell, tre kull, kvister, bark som har falt ut av treet), eller ting som har skylt opp på land på stranden (f.eks vin korker, sea glass, biter av tau).
 • Ikke bruk plast, duct tape, stift pistol, varmt lim pistol, eller noe som vil gjøre fairy huset med vilje permanent, eller en mulig fare for dyrelivet. Sangfugler, smågnagere, amfibier, i tillegg til gnomer, kan få fast eller skadet på stifter, lim eller tape.
 • Du kan forme leire rundt aluminiumsfolie for å spare leire. Dette fungerer for både lufttørke og stekeovn-bake leire.
 • Unngå skilting, for eksempel "Jennie Fairy House, 2006." En fe huset er ment å være anonym slik at det fortsatt et mysterium hvem som gjorde det!
 • Hvis du bruker varmt lim, får tre limstaver, som holder seg bedre til porøse overflater som tre og papp.
 • Pass på å legge alt du kan forestille deg en fe trenger. Du kan begynne med å tenke hva du trenger som klær, mat (plast), en sofa, et bord, etc. Nå forestille seg hva en fe trenger. Kanskje skvette litt fairy støv her og der? Vær kreativ!

Advarsler

 • Holde huset i et rolig, tilbaketrukket sted vekk fra kjæledyr og småbarn.
 • Hvis du ønsker å sette fairy hus i hagen, være oppmerksom på at det vil falle tilbake til naturen med mindre du har brukt vanntett lim. Ikke bekymre deg: hvis du holder den inne, er du fortsatt sannsynlig å tiltrekke seg de lokale feer. Hvis det er noen i ditt område, har de sannsynligvis allerede våget seg inne!

Ting du trenger

 • Hot limpistol (kun for fairy hus i din egen bakgård eller hage, men ikke i skogen!)
 • Trelim (samme gjelder)
 • Kvister
 • Tape
 • Papp (kun for hage / bakgård design)
 • Wood hvis du er crafty
 • Billig dukke møbler (kun for hage / bakgård design)
 • Lufttørke eller ovn-bake leire (valgfritt)
 • Et styre eller noe flat og stiv til å bygge huset ditt på
 • Dekorasjoner tatt fra naturen