Wkino

Hvordan finne billig mulch

Hagearbeid og planering har blitt mer populært og prisen på forsyninger har økt drastisk de siste årene. Mulch, som er noe som dekker bakken og kveler ugress, kan være dyrt fra hagen butikken. Her er noen rimelige kilder til mulch for din hage og hage.

Trinn

Hvordan finne billig mulch. Spør din lokale fyllplassen om du kan ta litt flattrykt papp hjem for hagen din.
Hvordan finne billig mulch. Spør din lokale fyllplassen om du kan ta litt flattrykt papp hjem for hagen din.
 1. 1
  Spør din lokale fyllplassen om du kan ta litt flattrykt papp hjem for hagen din. De vanligvis vil hvis du forhører deg om tillatelse. Eller oppnå store papplater andre steder, for eksempel, et apparat butikk.
  • Pappen vil holde seg flat bedre hvis du bruker en streng trimmer for å rydde området først. Trim så nær bakken som mulig, være sikker på ikke å skade bark av busker eller trær med trimmeren. Du kan også klippe området nøye.
  • Hvis bakken er tørr, vanne det. Sett ned papp, overlappende kanter med minst 6 ". Vei ned papp med murstein, store steiner, eller best av alt, en tung (4") lag av mulch som flis. Dette er mest effektive når bakken er fuktig og vekstsesongen er aktiv. Senvinteren er ideelt i mange klima. Du kan oppnå det samme ved å sette ned tunge lag med avispapir og dekker med mulch. Du ønsker kanskje å pre-fukte avisen ved å dyppe den i en bøtte eller trillebår full av vann.
  • Hvis du bruker papp, fjerne tape, stifter, etiketter, og alt annet som ikke vil bryte ned til slutt.
 2. 2
  Legg en brukt teppe på den planlagte hage og la den over vinteren. Av våren vil alle luker har blitt kvalt, og det vil være lettere å starte en hage der. Flytte teppet til neste område og gjenta. Dekk teppe med flis for bedre estetikk. I slutten av våren, rake av sjetongene, fjerne teppet, og rake sjetongene tilbake på luke gratis området for å holde nye ugress i å vokse.
  • Teppe er ikke biologisk nedbrytbart, så har tenkt å fjerne den før du planter.
 3. 3
  Få tillatelse fra den lokale skog-tjenesten til å samle steiner. I Idaho koster det fem dollar. Rock gjør en stor mulch og vil forlenge vekstsesongen ved å beholde varmen i natt. Dette er mindre miljøvennlig enn flis, og små steiner kan godt arbeide seg ned i jorda og gjøre det vanskeligere å grave luker ut.
 4. 4
  Mange tre tjenester og elektriske selskaper vil levere en gratis belastning av flis. Noen elektriske selskaper fjerne planter som vokser nær ledninger og makulere dem. Den elektriske selskapet vil levere en last (dumperen) av ikke rengjort flis. Se i de gule sidene. Skogsflis gjør kanskje den beste mulch, unntatt på grønnsakshager. Grov flis tillate ugressfrø å falle ned gjennom dem, så får aldri nok lys for å spire. Når chips råte, vil de forbedre jorda, og du kan legge til flere. Bruk en generøs lag-på minst 4 ".
  • Plasser flis på toppen av papp eller avis for å utelukke ugress for lenger (i hvert fall inntil de mulches bryte ned). Flisen vil myke opp utseendet av materialet under.
 5. 5
  Spør din lokale kaffebar hvis de kaster ut tomme burlap kaffe saccosekker. (Disse gjør også en stor wrap å beskytte busker gjennom vinteren.) Kafeer kan også være i stand til å tilby Kaffegruten og filtre, som kan være eller påføres jord direkte.
 6. 6
  Mange byer eller kommuner vil samle grener og blader i høst, som males eller kuttet i en mulch. De ofte er tilgjengelig gratis for lokale beboere på et servicesenter eller et annet sted. Du må kontakte det aktuelle kontoret i ditt område for å sjekke. Husk å ta med egen rake eller spade og containere eller pickup lastebil.
 7. 7
  Samle dine egne blader. Hvis du har et stort tre som faller bladene, eller dine naboer gjør, ta en bin og samle dem. Du kan bruke en gressklipper å makulere dem, la barna leke i hauger, eller bare bruke dem hele. Hele blader vil ta mye lengre tid å bryte ned, men de vil kvele ugress bedre i mellomtiden.

Tips

 • For organiske mulches, som flis og blader, kan du la dem på jord å bryte ned, dyrke eller slå dem i når de brytes ned nok, eller øse dem opp til kompost i en bin eller haug før de er klare for bruk. Sett ned frisk mulch på toppen av, eller i stedet for, organiske mulches hver sesong.
 • Noen ugress, for eksempel Bermuda gress, vil presse rett opp gjennom løs mulch, som flis. Bruk papp eller avis for å utelukke lyset helt. Dekk med flis hvis du ønsker en mer tiltalende utseende.

Advarsler

 • Unngå å plassere mulch rett opp mot foten av trær og busker. Det oppfordrer insekter og sykdommer, og risikoer begrave kronen. Legg igjen en 6 "ring klar av mulch.
 • Ikke bruk farget eller glanset avis eller annonser for mulch i en hage på grunn av kjemikalier de inneholder. Svart og hvitt avispapir er fine.