Wkino

Hvordan å gjenbruke gamle dusjforheng


Noen riper i gardin eller design på det ser falmet og sliten? Tid å endre det for en ny en, før du gjør det, beholde den gamle til å gjenbruke rundt i huset - det trolig fortsatt har litt liv igjen i den!

Trinn

Hvordan å gjenbruke gamle dusjforheng. Bruk som en dråpe klut når dekorere.
Hvordan å gjenbruke gamle dusjforheng. Bruk som en dråpe klut når dekorere.
 1. 1
  Vask dusjforheng. Sett dusjforheng gjennom en kald, skånsom vask for å fjerne såpe avskum og mold. For å bruke mindre vann, kan du også prøve soaking dusjforheng i et blekemiddel løsning, deretter skrubbe det med en børste etter behov. En mugne dusjforheng vil ikke lagre godt og kan lett smitte andre elementer. Henge ut til tørk.
  • En enkel måte å rengjøre skitne dusjforheng er å kjøre den gjennom vaskemaskinen med små og myke elementer som håndklær, vaskekluter, sokker, etc. Bruk kaldt vann og såpe og agitasjon. Etter sentrifugering, fjern dusjforheng og re-spinne klut elementer for å fjerne fanget vann. (De små elementene vil "skrubbe" vekk såpen avskum og rester, og etterlater et pent ren plast liner.) La det lufttørke før lagring, som nevnt ovenfor.
  • Når du har gjort dette, kan du også ønsker å vurdere gjenbruk av dusjforheng. Hvis det ser slitt, kan du dekke det opp med et stoff dusjforheng.
 2. 2
  Bruk som en dråpe klut når dekorere. Gamle dusjforheng gjøre gode drop kluter for raske dekorere reparasjoner og for små dekorere jobber. Legg ned dusjforhenget å fange maling drypper, sagflis spon, boret mur støv osv.
 3. 3
  Bruk den for fingermaling moro. Legg ned dusjforhenget på gulvet, og deretter plassere aviser på toppen. La dine små nyte sin finger maling på toppen av arket, og du kan være lett i visshet om at maling siver gjennom papiret er fanget av dusjforheng laget under.
 4. 4
  Bruk den som en vannsklie. Om sommeren pinne ned dusjforhenget på en liten skråning i hagen. Kjør slange ned det og har barna gli ned for noen hjemmelagde vann moro. Naturligvis, bare gjøre dette hvis du bor i et område som tillater bruk av vann på denne måten.
 5. 5
  Bruk den til å holde utemøbler tørr. Hvis du har en stokk stol eller en spesiell teak stol som du ønsker å beskytte mot regnet, er et dusjforheng sannsynlig å være akkurat passe stor. Pakk møbler element og brette under bena eller bunnen av elementet hvis mulig. String eller elastiske bånd kan også legges slik at den ikke blåser av.
 6. 6
  Dekk grill. En plast dusjforheng kan gjøre en nyttig grilltrekk hvis du ikke har en tilpasset en. Vær forsiktig det ser ikke så klebrig når gjestene ser ut for en grillfest skjønt! (Dette fungerer også for å dekke gressklipper for å beskytte den mot vær og vind.)
 7. 7
  Bruk den for kunstverk. Lage collager fra gardin hvis den har herlige bilder på den. Klipp ut bildene og lim dem på lerretet ønsker med riktig håndverket lim. Lerreter kan omfatte kork boards, maleri lerret, papp, papir, en vegg plass etc. Du kan selv være i stand til å bruke klippe ut bilder og mønstre fra dusjforheng som klistremerker i din scrapbook!
 8. 8
  Bruk den som et mønster. Hvis det er en sy mønster du liker å bruke, men ikke liker å bruke papir mønster stykker eller ønsker å gjøre det vare lenger gjøre plast cut-outs av mønsteret stykker. Legg dine mønster stykker ute på dusjforheng og feste dem til gardiner (slik at de ikke sklir ut av plass), deretter bruke en stor markør eller Sharpie skissere stykker og eventuelle merknader du trenger, så bare kutte dem ut. Løsne vevet mønster stykker og kaste dem opp for sikker oppbevaring og plast brikker brette opp lett i en stor Ziploc plastpose for oppbevaring. De utfolder seg uten rynker eller rippe like lett som originalene. Kontroller at du har alle bitene og eventuelle merknader du trenger (å skrive dem på et stykke papir for hver brikke og stikker den i baggie er nyttig) og skrive navnet på mønsteret på Ziploc.
 9. 9
  Gjør et fly stripe gardin. Skjær forsiktig strimler i gardin og henge den over en garasje eller skur døren for å hindre oppføring av fluer og andre insekter inn i et arbeidsområde. Du kan også gjøre dette på bakdøren, men det kan ødelegge utseendet på huset for å gjøre dette, det er egentlig avhengig av hvor fint den gamle dusjforheng er!
 10. 10
  Beholde den gamle dusjforheng i bagasjerommet på bilen, sammen med et gammelt teppe eller dyne. Neste gang du er på et utendørs arrangement og ønsker å sitte på gresset, sette ned dusjforheng, så teppe på toppen. Dusjforhenget holder bakken fuktighet fra å komme gjennom teppet ditt.
 11. 11
  Bruk den som en dråpe klut når du arbeider under bilen din på mekaniske reparasjoner. Pesky søl og kjemikalier kan raskt fanget og tørkes av før farging oppkjørselen eller garasje gulvet.
 12. 12
  Ta det telt camping og bruk ved å feste den til spines av en åpen paraply som er blitt hengt opp ned fra en gren. Du har nå en endring rom (med mindre dusjforheng er klart!) Eller en liten bading rom.
 13. 13
  Mer camping. Prøv å bruke den som en presenning for et telt.
 14. 14
  Bruk den til å stille en tre planter, skjæres til og dytte flere dreneringshull i bunnen. Når du vanne plantene dine fuktigheten forblir i jorda i stedet for soaking inn i treverket.
 15. 15
  Gå aking. Gå solo eller har flere folk som sitter i kø som på en kjelke. Har foran personen trekke noen av gardin opp over sine føtter.
 16. 16
  Dekk klimaanlegget. enten en vindu-enhet (på innsiden og / eller utsiden), eller en utvendig sentral luft enhet. Du ønsker kanskje å gjøre noen cutting til å passe, eller bare gjeng opp overflødig og fylle ut mellomrom, hvis det er nødvendig. Disse strikk-lignende bånd med en krok på hver ende kan benyttes til å vikle rundt for å holde dekselet på plass, det kan ta to eller tre for å gjøre det, avhengig av størrelsen av enheten. Eller du kan bruke duct tape til å holde der stroppene er ikke praktisk. Trekkene er sannsynligvis bra for en sesong, og deretter bruke en annen neste år, når du bestemmer deg for det er igjen tid for en ny dusj gardiner. Hvis du brette og brette nøye, og hvis dusjforhenget ikke har en giveaway design, kan du gjøre disse ser ut som de var laget spesielt for det formål å dekke AC.
 17. 17
  Beskytt En madrass. En gammel dusjforheng gjør en utmerket, billig madrass beskytter for et barn som blir toalett trent. Bare plassere den under laken. Du vil fortsatt måtte vaske arkene, men sengen selv forblir tørr, og det er liten eller ingen sjanse for at det kan føre til noen form for kvelning, som det ville være dekket av laken.
 18. 18
  Linje A kappe. Et dusjforheng kan brukes som en vanntett, vindtett andre foring for en kappe eller enkelt lag. Bare sy dusjforheng i mellom det ytre laget og stoff fôr.

Tips

 • Selv dratt dusjforheng kan gjenbrukes - kuttet rundt dratt området og bare bruke mindre dusjforheng. Resirkuler dratt delen hvis mulig.
 • Vel vasket gamle dusjforheng som fortsatt er i god stand er verdsatt veldedighet butikken donasjoner. La de tatty seg ut selv, hvis du ikke ønsker å kjøpe den, heller ikke ville noen andre, og det er mange fantastiske bruk for det i denne artikkelen!
 • Anvendeligheten av disse forslagene vil variere i henhold til typen av plast som dusjforheng er laget av. Bruk din egen dømmekraft om hva som er sannsynlig å arbeide gitt din gardin stil.

Advarsler

 • Alltid overvåke små barn bruker plast som materiale for kunstverk og annen bruk for å unngå kvelning eller utilsiktet svelging.
 • De fleste dusjforheng er ikke hensiktsmessig å jern, de vil smelte, frigir giftige gasser, og de vil trolig ødelegge jern ved tilstopping opp overflaten.
 • La alltid varme overflater som gressklippere og grilling avkjøles helt før tildekking. De plast gardiner kunne smelte på den varme overflaten.

Ting du trenger

 • Gammel Dusjforheng