Wkino

Hvordan fikse komprimert jord


Komprimert jord reduserer frekvensen av vann distribusjon gjennom jordsmonnet til planterøttene. I tillegg reduserer komprimert jord luftrom tilgjengelig for planterøttene og vil derfor stunt rotvekst. Og hvis dårlig drenering fra et overskudd av vann blir holdt i jorda og dårlig lufting er ikke nok til å overbevise deg om undesirability av komprimert jord, økt erosjon vil gjøre deg tro om igjen, så vannet landing på overflaten renner av steder fordi den harde overflaten av jord hindrer gjennomtrengning av vann. Denne artikkelen er en grunnleggende primer i å komme i gang med å bli kvitt din hage eller land komprimert jord.

Trinn

Hvordan fikse komprimert jord. Forstå hva som forårsaker komprimert jord.
Hvordan fikse komprimert jord. Forstå hva som forårsaker komprimert jord.
 1. 1
  Forstå hva som forårsaker komprimert jord. Hovedårsaken til komprimert jord er tung trafikk. Dette kan være den konstante bevegelsen av biler, mennesker, lager, veterinærmyndighetene dyr eller landbruksmaskiner. Dårlig jordbearbeiding praksis kan også føre til komprimert jord, fra en mangel på vekstskifte eller over-gjødsling etc.
 2. 2
  Omdirigere trafikken. Skifte lager, maskiner, kjøretøy eller menneskelig trafikk vekk fra den komprimerte området. Gjør dette ved å tilby alternative ruter og blokkering av komprimerte området med skilt, gjerder, tau eller annen form for barriere. Gjør dette lenge nok til å gi området en pause. Hvis du ønsker å bruke dette området som en hovedvei igjen, bør du vurdere en bane, vei eller lager løp å dirigere trafikken i ett lite område bare og bruke pavers, strandpromenader, lager gjerder etc. for å avgrense området som kan brukes.
 3. 3
  Redusere dyrking. Endre dyrket areal av hagen din eller land. Gi den komprimerte området en pause og flytte dyrking andre steder for et par sesonger. I tillegg unngår å dyrke jord som er for fuktig, da dette fører til at jordstrukturen å bryte ned for fort og ikke tillater det på tide å reparere sunt.
 4. 4
  Bryte opp harde lag. Du kan manuelt bryte opp den øverste hardt lag bruker verktøy eller maskiner. Dette er ikke arbeid for feint-hearted, men det hjelper å gi jorda en sjanse til å puste igjen. Prøv å bruke en gaffel, spade eller roterende hakke å bryte opp laget. Det er også mulig å anvende planter som har sterke røtter, men hvis disse har et potensial til å være en ny kilde til problemer i seg selv (for eksempel ta over etc.), er dette ikke en god metode.
 5. 5
  Endre jord. Det er mange kommersielle produkter tilgjengelig på markedet som du kan bruke til å forbedre jorda. Det er best å diskutere disse med din lokale planteskole eller hagebruk spesialist slik at du kan få riktig type jordforbedringsmiddel egnet for din region og personlige behov. Hovedformålet med et jordforbedringsmiddel er å binde jordpartikler sammen igjen slik at den kan holde en god struktur som ikke vil kompakt.

Tips

 • Søk profesjonell hjelp hvis du ikke er sikker på hva de skal gjøre med en komprimert jord. Hvis du finner ut at løsningene er altfor arbeidskrevende eller kostbart for dine behov, kan det være enklere og billigere i det lange løp å ha en profesjonell fikse jorda for deg.

Ting du trenger

 • Jordforbedringsmidler
 • Nye veier etc.
 • Gaffel, spade eller roterende hoe
 • Faglige råd