Wkino

Hvordan dobbel grave en hage

Hvis du har en lapp på jord som du ønsker å bli en godt drenerende hage seng med dyp, løs jord, så må du legge på noen albue fett og dobbeltklikk grave sengen.
Hva er dobbel-graving? Double graving innebærer å løsne jorda mer enn 12 inches ned. Dette skaper vilkår som plantenes røtter trives.
Hvorfor skal du dobbeltklikker grave? Double graving aerates de dypere lag av hagen din jord. Dette gjør at plantene til å vokse seg større og hardere fordi de har plass til sine røtter! Det forbedrer også drenering i stor grad, noe som er svært viktig for friske planter. Double-graving er det første skrittet i å skape den mest produktive hage seng mulig.

Trinn

Hvordan dobbel grave en hage. Fjern torv (hvis noen, eller klippe ut og snur i bunnen av skyttergravene du oppretter.
Hvordan dobbel grave en hage. Fjern torv (hvis noen, eller klippe ut og snur i bunnen av skyttergravene du oppretter.
 1. 1
  Ringe først. Din fylket kan ha en grave hotline som vil fortelle deg hvor det er greit å grave, og hvorvidt du trenger fullmakter.
 2. 2
  Fjern torv (hvis noen, eller klippe ut og snur i bunnen av skyttergravene du oppretter.
 3. 3
  Begynn i den ene enden av sengen og grave en spade-head dybde (ca. 12 "dyp eller 30cm) grøft over sengens bredde, legger de utgravde skitt i en trillebår.
 4. 4
  Arbeid en hage gaffel i gulvet av grøften, og løsne jorda ved pløying dette laget også. Fortsett til jord på bunnen av grøften løsnes.
 5. 5
  Grav et sekund, tilsvarende størrelse grøft rett ved siden av den første. Plasser utgravde masser inn i den første grøften du gravde. Løsne jord på bunnen av denne andre grøft med hagen gaffel også.
 6. 6
  Grave en tredje grøft ved siden av den andre grøft. Etterfylle andre, løsne bunnen av tredje grøft, og fortsette denne prosessen til du har dyrket hele sengen.
 7. 7
  Fyll SISTE grøft med jord gravd fra den første. (Jordsmonnet i trillebår)

Tips

 • Hvis du fjerner torv fra sengen helt du er frata jord av næringsstoffer. Det er bedre å grave dypt og flip kuttet torv ned i bunnen av grøften. Så mye jord vil bli stablet på toppen av det (fra neste trench) at ugresset ikke vil ha en sjanse til å komme opp.
 • Double-graving er en nyttig måte å dyrke jord i nye hager og hvor dyp matjord er nødvendig. På fattige eller tung jord og i vegetabilske hager, kan det være nødvendig hvert tredje til femte år.
 • Bland en god størrelse belastningen av kompost i topp 12 "av skitt når du er ferdig, eller når du går. Organisk materiale er best sette i dette området, i stedet for de dypere lag, og er avgjørende for sunn jord. Være litt mer sparsom hvis du bestemmer deg for å dyrke kompost i nedre 12 "(nederst i grøften)

Advarsler

 • Ikke till skitt i det hele tatt når det er enten knusktørre eller svært blaut / gjørmete. Dette vil ødelegge hageflekk ved å ødelegge jordstrukturen. Jorda bør være så fuktig som en oppvridd svamp. Klumper av skitt skal smuldre i neven din, men det bør ikke sive ut, eller smuldre til støv.
 • Vær forsiktig hvis du till kompost i bunnen av grøften. Akkurat nok til å gi det litt organisk materiale vil bli bra. Dempefaktoren på de dypere nivåer er veldig treg, så hvis komposten er ikke godt forfalt, kan du forårsake problemer for plantene dine. Bruk kompost som er godt forfalt selv, og du bør ikke ha noen problemer.

Ting du trenger

 • Spade
 • En sterk rygg!
 • Hage Fork
 • Stål rake (valgfritt)
 • Trillebår (valgfritt)
 • Kompost (valgfritt)
 • Sand (valgfritt)