Wkino

Hvordan å stryke

Enten det er første gang stryking eller du har gjort det siden du kunne holde opp en jern, her er en oversikt fylt med praktiske tips for å lage klær!

Trinn

Hvordan å stryke. Sett strykejernet på den rette innstillingen.
Hvordan å stryke. Sett strykejernet på den rette innstillingen.
 1. 1
  Sjekke koden. Det burde si om det kan strykes, og også fortelle deg hva du skal bruke på strykejernet.
 2. 2
  Fyll jernet er vannreservoar (hvis den har en) med regnvann eller destillert vann for å minimere mineral buildup på jern og på klærne. Hvis du vil legge til en behagelig duft til klærne, suge noen kvister lavendel i vannet før du setter den inn i jern.
 3. 3
  Sett strykejernet på den rette innstillingen. Plugg den inn og la den sitte oppreist. Vent til det varmes opp. Mange jern har et lite lys som skal lyse opp for å vise jernet varmes opp og klar til å starte. Det vil gå ut når jernet har nådd riktig temperatur.
  • Hvis du stryke mer enn ett plagg, og de krever ulike innstillinger, organisere plaggene slik at du starter med den kuleste innstillingen først og jobbe deg oppover. Det er mye raskere å varme opp strykejernet enn å vente på det å avkjøle seg, og hvis det ikke er kult nok du kunne ødelegge stoffet.
 4. 4
  Legg et stykke aluminiumsfolie på strykebrettet. Folien vil varmes opp slik at det er nesten som å stryke tøyet fra begge sider samtidig. Du kan også kjøpe en sølv strykebrettet som oppnår den samme oppgaven.
 5. 5
  Sett klesplagg på strykebrettet. Sett det vrangsiden ut (slik at den siden som berører jernet er den samme side som berører kroppen). Hvis stoffet er bomull eller silkeaktig rayon, sette høyre side ut i stedet.
 6. 6
  Spray stivelse. Dette er valgfritt, men vil gjøre klærne føler seg mer "skarp". Du kan lage din egen stivelse spray ved fullstendig oppløsning en spiseskje cornstarch i to kopper vann. Sett denne løsningen i en ren sprayflaske og lett tåke stoffet rett før du stryker på det punktet.
 7. 7
  Begynner å stryke. Hold alltid jernet bevegelse, aldri la det sitte stille over en del av plagget. Hvis det er en sta rynke som nekter å stryke ut, spray litt vann på den og stryke over med damp. Begynn på de store områdene og avslutt med hjørnene. Når du stryker en del flytter plagget vekk fra deg. Hvis du flytter den mot deg, kan det krølle som du lener deg over det og muligens presse den mot strykebrettet.
  • akryl strikker - siden de kan deformere når våt og varm, la stoffet kjølig og tørt helt før du flytter den
  • kordfløyel - hold jernet like over plagget slik at dampen grundig penetrerer stoff, så å jevne langs ribbeina med håndflaten.
  • folder - holde dem på plass med binders (bare pass på at klippene ikke henger eller skade stoffet)
  • ermer - bruke en hylse bord, setter inn ermet bord i ermet, slik at du kan stryke den uten skrukker, hvis du ikke har en hylse bord, rulle opp et håndkle og legg den perfekt inne i ermet, deretter jern.
 8. 8
  Vend stoffet og stryke høyre side. Dette vil sikre at høyre side er plettfrie og eventuelle bretter du ved et uhell lager er strykes på baksiden, der det betyr mindre. Men stryke begge sider er optimal. Hvis du brukte aluminiumsfolie som skissert tidligere, kan det hende du ikke trenger å stryke den andre siden. Bomull og silkemyk rayon bør ikke strykes på feil side i det hele tatt. Polyester kan strykes på én eller begge sider, hvis du er i tvil, stryke på feil side og stoppe der. For ømfintlige tekstiler eller de med levende farger du ønsker å bevare, prøve å få alle rynkene ut ved å stryke på feil side (stryke på høyre side kan gi mørke farger en uønsket glans).
 9. 9
  Heng eller kaste plagget umiddelbart etter stryking. Ikke glem å slå av jern og tøm ut vannet. Leaving vann i jern over lengre tid kan føre til rust å danne innsiden. Det rustne vann kan skyte ut med dampen neste gang og sette flekker på klær.

Tips

 • Hold en ren sprayflaske med vann praktisk. Du kan lett spray klærne på forhånd og legg dem i en plastpose. Trekke dem ut en om gangen til jern. Fuktige klær stryke enklere. Ikke la dem i posen som de vil mugg (og bli ødelagt) etter noen dager.
 • Hvis du ønsker å øke buksa, ikke gjør det med buksene innsiden ut. For best resultat, bare stryke dem rett side ut.
 • For områder som setet område av bukser som er vanskelige å stryke direkte, kan du holde musepekeren over området så nært som mulig med strykejernet innstilt på høy damp. Forsiktig napp på materialet å rette det ut og slippe rynker. Hold hendene borte fra steam!
 • Rengjør jern regelmessig slik at dampventilene ikke blir tilstoppet og metallplaten blir ikke klissete. En våt bomullsdott kan brukes til å rense ut dampventilene. En myk, fuktig til våt klut fungerer godt for å rense tørket stivelse fra stryking plate som akkumulert fra forrige stryking økten.

Advarsler

 • Hold alltid et øye på strykejernet. Uforsiktighet kan føre til alvorlig personskade eller skade på eiendom!