Wkino

Hvordan å retusjere en ripe på ditt parkettgulv

Det er lettere enn du tror å reparere riper på tregulv. Så lenge de ikke er for dypt, bør du være i stand til å gjøre dem forsvinne selv og spare bekostning av å ansette en profesjonell.

Trinn

Hvordan å retusjere en ripe på ditt parkettgulv. Det første du trenger å gjøre er å "røffe opp" området slik at polyuretan vil holde.
Hvordan å retusjere en ripe på ditt parkettgulv. Det første du trenger å gjøre er å "røffe opp" området slik at polyuretan vil holde.
 1. 1
  Det første du trenger å gjøre er å "røffe opp" området slik at polyuretan vil holde. Hvis du skal bruke vannbasert finish for å ta opp gulvet ditt, bruk en veldig fin grus av sandpapir. Hvis du skal bruke oljebasert finish, kan du bruke 0000 grade stålull (Very Fine), eller sandpapir, vil enten fungere godt.
 2. 2
  Gni lett over scratch og litt til begge sider. Vær sikker på å gni i retning av korn. Hvis du er rørende opp parkett blokk eller hvis scratch krysser korn bruk sirkelbevegelser. Ikke bære ned for hardt, trenger du ikke ønsker å skjære gjennom finish, bare forberede det for touch up.
 3. 3
  Tørk over med en fille veldig lett fuktet med vann (for vannbasert overflate) eller white spirit for å plukke opp alle de fine støvet opprettet. La det tørke.
 4. 4
  Dypp din pensel i mål akkurat nok til å fukte de aller tips av bust, og deretter tørke dem ut til de er nesten tørr. Børst forsiktig (igjen kommer med korn) over området, blending i kantene. "Tørr pensel" teknikken er den beste for å hindre at touch opp fra ser ut som en vanndam. Du kan alltid pusse litt mer på om nødvendig.
 5. 5
  Pass på at ingen skritt på dette området før det er tørt. Et par timer til over natten bør være rikelig med tid.

Tips

 • Hjul kontorstoler kan skade tregulv. En løsning er å plassere en stol matte under stolen for å forhindre skade. En annen metode er å endre den harde plasten hjulet med en mykere Rolland hjul designet for bruk på tregulv.
 • Sørg for å spørre refinisher hvilken type og glans finish blir brukt. Det er vann og oljebaserte ferdig, og begge er tilgjengelige i glans, semi-gloss, og satin eller matt finish.
 • Hvis du søler noe på ditt parkettgulv tørke den opp med et papirhåndkle, og deretter spray Windex på en myk klut og tørk over området for å fjerne rester. Den Windex vil ikke la en dulling dis på gulvet som noen andre rengjøringsmidler vil. Du kan også spray en liten mengde på din tørrmopp for å hjelpe støvet holde seg til det.

Advarsler

 • Aldri bruke voks til et gulv som har blitt ferdig med polyuretan. Dette er fordi voks vil forhindre påfølgende strøk fra stikker. Hvis gulvet begynner å bære, ta kontakt med et tregulv entreprenør om overmaling. Pass på at du overmaling før du bærer gjennom til bart tre.