Wkino

Hvordan å la gå av sentimental rot

Veien til lykke må være ryddig, ellers er det en vei til et annet sted. Mange tror at å kutte ned på rot betyr ganske enkelt å fjerne fysiske gjenstander ut av sin vei, men de sjelden vurdere hvor det rotet ender opp med å blokkere dem i første omgang. Og å være av en sentimental bøyd kan øke din tilbøyelighet til å rote ett hundre fold fordi du aldri vil møte et minne du ikke ønsker å beholde... Bli mer filosofisk om å skaffe "ting" og lære å skifte sentimental rot rett ut av livet ditt.

Trinn

Hvordan å la gå av sentimental rot. Reflekter over hva slags rot beviser sentimental i naturen for deg.
Hvordan å la gå av sentimental rot. Reflekter over hva slags rot beviser sentimental i naturen for deg.
 1. 1
  Reflekter over hva slags rot beviser sentimental i naturen for deg. Ikke alle vil ha de samme sentimentale triggere eller grunner for å holde rot. Men er det noen ganske standard grunner som bringer om sentimental rot:
  • Noen du bryr / brydde seg om veldig mye ga varen (e) til deg.
  • Din gjort det eller tok det inn i huset.
  • Din kjære kjøpte det eller tok det inn i huset.
  • Det bringer tilbake awesome minner om en veldig spesiell tid som for lengst har passert, kanskje "halcyon dager";
  • Du gjorde det eller kjøpt det når du var yngre / går gjennom en krise / opplever et liv overgang eller Helligtrekongersdag, etc. eller du har det når du reiser utenlands.
 2. 2
  Gjenkjenne hvor verdien i sentimental objektet kommer fra. Det er ikke selve objektet som skaper verdi og får deg til å føle deg sentimental. Snarere er det dere som gjør dette, ved å legge verdien til objektet gjennom feste din hukommelse til det. Husk at uansett hvor mye magi eller specialness du har formidlet til objektet, er det ikke den personen eller det øyeblikket - det er rett og slett et objekt, og det er et objekt som er potensielt holder deg tilbake. Det er din måte å bringe den personen eller øyeblikk i nåtid og håper at magien fortsatt holder nå. Imidlertid er det øyeblikket en og følelser, følelser og interaksjoner først til stede når dette objektet kom inn i livet ditt har gått. Du er alltid krav på minnet, men tillater at slike gjenstander for å lage en byrde på ditt nåværende liv er usunn.
  • Følelsesmessig tilknytning er den største grunnen til at folk ikke er i stand til å gi slipp på rot deres. Og likevel er det kvelende og immobilisering av å være lagring av "minner" i husholdningen tilsvarende maskinvare (hjernen din å være i programmet). Det følger deg overalt, turer deg opp, og hindrer deg fra å gjøre ting du heller vil gjøre, fordi det er der, i veien, skjuler det utstyret du virkelig trenger å være med å nyte livet!
 3. 3
  Separer sentimental fra den praktiske og den frigjørende. Sentimental rotet kan snart drukne deg når du ikke kan lage grenser mellom det og resten av livet ditt. Slik sentimental rot å fylle din nåværende liv snart blir en måte å oppblåsthet nåtiden med fortiden, med å gjenskape stedet for å bygge videre, og selv for å henge på til en selv eller til andre mennesker som siden har endret seg betraktelig (for eksempel barn som vokser opp, din egen inn i en annen fase av livet, etc.). På den annen side, praktiske og frigjørende ting i livet ditt er de verktøyene som du gjør dagens levende bedre, enklere og morsommere. Praktiske ting har et sted og er ikke rot, de er ikke dyttet bort i umerkede bokser eller på baksiden av skap, i stedet de er i klart steder, bli vant regelmessig. Frigjørende ting er de daglige elementer som gjør at du kan få dine oppgaver, stue og fritid sortert. Og du får også den fantastiske element som kalles "space" - for å ha plass er å ha frihet fra rot.
  • Det er slikt som "for mye å huske", og du ikke kan muligens huske alt, så tillat deg selv litt og lære å sette pris på friheten i det.
 4. 4
  Vurder dine plass kvoter. Hvis du har plass til en hel masse sentimental ting, kanskje du føler at du kan henge på den. Selv da skjønt, det er en dårskap fordi du fortsatt kommer til å bli konfrontert med det selv i et stort hus. En dag, en dag, må du gå til den lagringsplass og sjekke det ut og spør deg selv hvorfor du har alt det der der... Problemet for de fleste er at for mye ting har en tendens til å få oss til å utvide vår plass i stedet for å gjøre mest mulig ut av plassen vi har. Når vi begynner å føle at vi ikke har plass, tror vi om større levende lokaler stedet for å redusere. Og som treffer lommeboken, psyken, planetens ressurser, og din følelse av velvære. Hvis plassen er svulmende, må du takle sentimental rotet det mest nettopp fordi det er det vanskeligste å gi slipp på og likevel mest egnet til å hindre deg fra å leve et oppfylt liv akkurat nå.
  • Du er i en stor rot hvis du leier ut plass for å dekke de ekstra tingene du har. Noe av det kan være verdt å måtte leie plass!
  • Tenk deg å se folk som går gjennom sentimental rot fra svevende over etter din død. Føler du deg godt om hva de er å finne eller enormt flau?
 5. 5
  Utvikle en rekke tester for dine sentimentale gjenstander snarere enn å søke å holde dem alle. Det kan være veldig vanskelig for en sentimental person til å la gå av sentimentale gjenstander, kan det føles som om en stor del av hvem du var / er og de tingene som gjør opp du kommer med objektet. For å lette overgangen fra rot til klarhet, tillate deg selv en glidende skala fra sentimentale gjenstander eller en serie med test spørsmål. Hold objekter bare hvis de oppfyller klasse, gjøres med dem hvis de mislykkes. Vurdere slike tipping ut punkter som:
  • Hvis jeg ikke har sett på det i over et år, har det hatt sin tid.
  • Hvis jeg er for flau til å vise det, er det ikke et objekt verdt å holde.
  • Hvis jeg har så mange av denne typen objekt som jeg viske ut minnene, bli ferdig med dem alle.
  • Hvis jeg fortsatt husing sinne, bitterhet, irritasjon eller andre negative følelser overfor den personen representert ved dette objektet, er det på tide å la gå for min mentale helse skyld.
  • Hvis de sentimentale gjenstander består av flere elementer fra et medlem av familien som lenge har gått og jeg ikke bruker dem, ikke vise da, og ikke nyter dem, men egentlig bare hamstre dem, så er det nok på tide å dele elementer rundt flere av familien enn bare meg. (I dette tilfellet ofte vil det være nye medlemmer av familien gammel nok til å ta vare på etter at du har skaffet dem lenge nok, så vær snill og passere noen på.)
  • Hvis jeg hater objektet, men har gjennomsyret den med forsonende krefter eller som en påminnelse om å være en bedre person, er det tid opp. Jeg er en bedre person for å ha holdt det så lenge og for å gjøre en stor avgjørelse å kaste den.
  • Hvis jeg er forberedt på å vise det, ta vare på den, bruke den, bruke den, leke med den, lese den, uansett handling det er behov for, så jeg kan holde det. For nå.
 6. 6
  Kutt ned på, brev, borekaks, osv.., Holdt eller stablet i esker og andre beholdere. Sentimental boksene har en måte å avl rundt sentimentale mennesker. Og hvor lett det er å dytte en hel skoeske eller annen boks på baksiden av en hylle eller skap og glemme at den er der... Og likevel er det tar opp plass og ikke serverer deg i det hele tatt, spesielt når du finner en annen 15 av disse spesielle bokser "alt om huset Vær ærlig med deg selv;. Bare hvor mange av disse julekort, kjærlighetsbrev, oppskrift tekstbiter, reisebrosjyrer, billett stubber, barnas kunstverk, og så videre, er du virkelig kommer til å se gjennom igjen? Begynn å konsolidere de mange spesielle bokser eller hauger til én. Det vil ta tid, men du har en sjanse til å reise ned memory linje som du sortere og kaste.
  • Være veldig selektiv. Trekk ting som du virkelig ønsker å holde sammen i én eske, og når den er full, enten innhente eller ikke legger til noe annet. Når det gjelder barn, kan det være et tegn på at de har igjen en vekstfase for en annen, og det betyr en mental endring for deg også. Samme for din egen fasedreiingen i livet, de er naturlig, sunt, og det nytter ikke å klamre seg til hva du en gang var.
 7. 7
  Bruk den digitale verden å rydde opp den fysiske plassen for deg. Digitale kameraer, pc-minne, elektroniske album og cloud computing er dine allierte i reisen for å fjerne sentimental rot fra din verden. Siden minner er en spesielt stor grunn til å føle sentimental, kan bildene bli et middel som du kan holde din hukommelse og kaste objektet. Huske at minnet er inne i deg, ikke i selve objektet, behandle bilder som "minne utløser uten romlig dimensjon". Ta et bilde av hvert objekt før du kaster den, eller donere den (prøver å donere eller resirkulere der det er mulig). Lagre bildene dine på datamaskinen, i cloud computing, på et bilde nettsted, eller hvor det er enklest og mest moro for deg å gå gjennom når du føler behov for å spore ned sentimental kjørefelt. Det fine med denne prosessen er at alle minner trigger er i en lett-å-finne sted, er det ikke tar opp noe plass, og det er ikke til å være tapt. Det virker!
  • Bli en digital scrapbooker. Du kan hamstre bort og leke med kreativiteten til ditt hjerte innhold og ingenting av dette vil ta opp plass i ikke-virtuelle verden!
 8. 8
  Sette grenser og grenser. I fremtiden (etter den første declutter erfaring), bruke grenser eller grenser for å hindre deg i å legge til en sentimental rot haug, skuff, eller plass i huset. Det er flere måter du kan gjøre dette, inkludert:
  • Spør deg selv hver gang: "Er det nødvendig, er det bare om minnet mitt, det kommer til å gjøre en forskjell eller en rot i livet mitt?"
  • Ved hjelp av containere for alt som er lagret. Hvis det ikke går i container fordi det enten ikke er det samme som de andre ting i beholderen eller beholderen er full, kan du bruke dette som en grunn til å stoppe opp og spørre deg selv om det er nødvendig å holde den i det hele tatt.
  • Minner deg på at du ikke trenger mer plass. Det du trenger er mer tid, mer avslapping, og mindre impingement av de tingene som binder deg ned i livet.
  • Utvikle en mentalitet, ikke en pæling mentalitet. Begge er vaner og du kan bryte den dårlige ett og frigjøre deg selv med god en gjennom ren praksis og selvfølelsen.

Tips

 • Hvis du er en perfeksjonist, så vel som en sentimentalist, skal du finne deg selv å utsette fordi uansett hvor godt ment du kan være, det er en risiko for at sortering, vil organisering, og velge det beste aldri være bra nok. Realisere denne tendensen i deg selv og være veldig tilgivende, når du gir slipp på noe eller organisere det, la det være, uansett hvor ufullkommen et valg du føler det kan være.
 • Hvis du har en "defekt" minne, bruke litt tid på det, og årsaken bak hvorfor det er så feil. Er det ernæringsmessige, angst-relatert, latskap, eller en annen grunn? Når det gjelder angst, depresjon, følelsen av blues, etc, holde på ting kan være en unnskyldning for å bruke minnet dovent og å la ting gjøre jobben. Likevel, det er ikke mentalt sunt for deg så til slutt denne ting roter til kreativitet og evne til å tenke og minner fremkalt av ting kan faktisk holde deg tilbake fysisk fra å flytte fremover i livet ditt, eller til og med flytte rundt hjemmet ditt.
 • Utsette fjerning av sentimental rot fra livet ditt er en annen måte å utsette å leve livet til det fulle. Still deg selv en tidsfrist.
 • Lære barna hvordan de skal verdsette minnene internt slik at de bærer dem uansett hvor de går, uansett hva de gjør eller ikke eier. Fokusere på å spille ned materialisme og fokus på relasjonsbygging, tilkobling og kjærlighet.
 • For noen mennesker kan se en avkastning bidra til å motivere til å holde ryddig. Selge eller donere sentimentale elementer av verdi til folk du vet vil gjøre bruk av dem når det gjelder barneklær, barnevogner, Cribs, elementer fra en hobby du har vokst, klær, etc. Å se gleden over noen andre som vil aktivt verdsette elementene kan være et sår-smokk.
 • Når du er reformert, hjelpe andre hoarders frigjøre seg fra det rotet som binder. Det er en virkelig god gjerning du kan utføre.

Advarsler

 • Glemsomhet er ikke alltid en forbannelse. Det er godt å glemme noen ting å gi rom for flere nye opplevelser. Og du vil bli overrasket over hva ting utløse sovende minner, for eksempel en lukt, en persons ansikt, et blikk, en lyd, en farge, osv. Bruk disse uventede triggerpunkter for å øke din følelse av undring i livet.
 • Være medfølende med deg selv. Dette er ikke til å bli lett, selv om nødvendig, og en godbit eller to er i orden når du har fullført hvert sortere og kaste ut. En godbit som får deg ut av huset med ingenting å bli brakt tilbake inn i huset er ideelt. Prøv å gå ut til middag, sykling ved sjøen, ser en film, besøke venner, etc., og ikke shopping eller bargain hunting!

Ting du trenger

 • Lagercontainere og etiketter
 • Søppelsekker og hyller
 • Donasjonsbokser og hyller
 • Påminnelser for å hjelpe deg å endre dine vaner