Wkino

Hvordan man skal håndtere en venns død

Å miste en venn er aldri kommer til å bli lett. Holde din egen følelse av ro og opprettholde din venns minne er viktige elementer i sorgprosessen. Akseptere at dette kommer til å bli en svært vanskelig tid i livet ditt, men bli beroliget av det faktum at du vil komme gjennom dette, og at den beste måten å hedre vennen din er å beholde hans eller hennes minne alltid levende i ditt hjerte.

Trinn

Hvordan man skal håndtere en venns død. Tenk på de gode tidene.
Hvordan man skal håndtere en venns død. Tenk på de gode tidene.
 1. 1
  Tenk på de gode tidene. Husker gode minner av ting du har delt sammen og huske dem. Ikke spill over tragedien som tok hans eller hennes liv.
 2. 2
  Skriv poesi, lytte til musikk du liker, tilbringe litt tid alene til å reflektere. Å gjøre ting som minner deg om din venn vil hjelpe deg å feste positive følelser til tanker om vennen din, selv om du gråter hele tiden mens du gjør det først.
 3. 3
  Imot hjelp at andre kan gi deg. Lene seg på familie og venner.
 4. 4
  Skriv en lovtale for din venn og lese det i begravelsen. Besøke graven. Lene seg på tro. Hvis du tror på Gud, så be for din venn, og for deg selv og hans eller hennes andre venner og familie.
 5. 5
  Tillat deg selv å føle seg trist. Ikke la noen fortelle deg hvor lenge du skal føle deg trist, eller hvor trist du skal føle. Tapet av en venn påvirker ulike mennesker på ulike måter, men det er smertefullt, uansett hva. Må huske at det er smerter som må rett og slett være bestått, som en brukket arm - det er ting du kan gjøre for å lindre den for en liten stund, men det vil etterhvert bli såret igjen før det fullt helbreder. Tro det eller ei, så vondt som dette tapet er, vil det fullstendig leget i tide.
 6. 6
  Snakk med din venn. Dette høres kanskje rart, men det vil hjelpe. Fortell din venn hva du føler, at du savner ham eller henne, snakke over ting som skjer i livet ditt, og hvordan forskjellige ting er siden vennen din ikke kan være med deg. Fortell din venn som du ta ham eller henne med deg overalt, at han eller hun er alltid i ditt hjerte. Gå for sorgarbeid eller plukke opp noen bøker om sorg og hvordan å håndtere smerten du føler.
 7. 7
  Få nok søvn - Eller i det minste hvile. Ofte, kort tid etter dødsfallet til en kjær, er vi plaget av vonde drømmer, eller triste, og søvn virker skremmende og umulig. Ligge i et mørkt rom, og hvis du synes det er vanskelig å sove, i det minste sette på litt beroligende musikk, eller la TV spille sakte i bakgrunnen. Musikk eller ord fra TV kan hjelpe direkte din drømmetilstand litt, holde deg fra å re-sykling din sorg gjennom dine drømmer. Vet imidlertid at våre subconcious sinn prosesser situasjoner og hjelper oss med å håndtere ting, så ikke unngå drømmene dine, men noen kan gjøre at du våkner trist.
 8. 8
  Gjenoppta din plass i verden. Når du føler deg bedre, gå ut med venner og gjøre ting du liker å ta tankene bort smerten. Distraherende tankene dine for en stund vil ikke gjøre deg glemme din venn for alltid. Bolig på din egen smerte ikke respektere din venns minne - å ha en stor, fet liv, og huske din venn med kjærlighet og hengivenhet som du er hva din venn ønsker du skal gjøre.
 9. 9
  Lag en utklippsbok av din venns liv. Ta med bilder av ham eller henne fra da han eller hun var ung gjennom til eldre alder. Inkluder gode minner i denne utklippsbok - skrive bildetekster eller huskes historier ved siden av bildene. Se på det når du føler deg nedfor, og dele den med andre venner.
 10. 10
  Gjøre noe kult i din venns ære. Hvis vennen din likte å ri sin sykkel, finne ut når neste MS turen er, og ri i din venns ære. Eller hvis han eller hun kjempet kreft, sjekk med Kreftforeningen og gjøre en Walk For Cure eller noe lignende. Donere noen midler du heve i din venns navn. Dette gir stor ære til din venns minne, og gjør noe positivt i verden samtidig.

Tips

 • Tap er en utrolig slag mot kropp og sinn, tar det lang tid å selv vikle hodet rundt fraværet av den personen du en gang kjente, om det var noen unge eller gamle. Det er greit å ha følelser av dyp sorg, nummenhet, avløsning og sinne.
 • Du kan isolere deg selv fra nære venner fordi du er redd for - å elske er også å åpne opp til potensialet strid og smerte og kanskje til og med en annen død. Tilbringe litt tid i ensomhet er greit, men tillater deg selv å nå ut til andre som elsker deg - selv en telefonsamtale kan noen ganger gjøre underverker.
 • Dette høres kanskje umulig, men prøv å spise og drikke og få nok søvn. Selv om det er vanskelig, selv om du har mareritt, selv om du ikke kan spise noe, men kjøttkraft. Gjør hva du kan, spør venner til å være i nærheten, be dem om å mate deg, for å minne deg på å spise, for å åpne dører og vinduer og la sollyset i. Sollys, mat, hvile og hydrering kan alle bidra til å lette turbulente følelser og gjøre humøret svinger litt lettere å håndtere.
 • Ikke begynne å gi deg en hard tid om ikke å være i stand til å assimilere inn i samfunnet med en gang. Gi deg selv tid til å håndtere den blåse av sorg. Du vil finne at det kommer og går i bølger, kan du være i orden en dag, og herjet den neste.
 • Mens du er i smerte, folk som ikke har opplevd døden av en kjær kan si ufølsomme ting som er godt ment, men ikke nyttig. Forsiktig unnskylde deg selv fra disse menneskene, nå er ikke tiden for deg å bekymre deg om dem.
 • Du kan oppleve at du føler avskåret fra dine andre venner, eller at noen av dem å unngå deg. Dessverre er noen av våre nærmeste venner bare ikke er i stand til å håndtere døden, og du kan bli overrasket over hvem som er i stand til å ta steget opp for å hjelpe deg gjennom denne tiden.
 • Hvis du kunne ha hjulpet dem i en eller annen måte ikke klandre deg selv. tilgi deg selv. lettere sagt så gjort. men ville vennen din vil at du skal leve i elendighet for resten av livet ditt?
 • Verden vil føle særlig grov og likegyldig til sorgen. For deg virker det som verdens ende, og det bare virker galt at verden kan gå på uten din venn så lett. Din kjære har dødd, men folk er fortsatt kommer ut og får sin post hver dag, er biler som går forbi, business as usual. Oppsøke steder og ting som fungerer som et fristed for deg, selv om det bare stirrer i veggen i en time. Gjør hva du må gjøre for å bære på, en dag av gangen.

Advarsler

 • Hvis du har nådd et punkt av depresjon der du ikke kan støtte deg selv eller gjøre de tingene du pleide å elske å gjøre, hvis liv ikke synes er verdt å leve: Go får støtte! Iverksette tiltak for å finne en terapeut, og hvis det er dire, ring selvmord hotline: 1-800-657-7689
 • Psykiatri og beroligende midler kan ikke kurere normale reaksjoner. Det er normalt å sørge etter dødsfallet til en venn eller elsket én. Hvis du ikke klarer å fungere i det hele tatt, søke hjelp og kanskje beroligende midler for å komme deg gjennom det verste av smertene. Men å forstå at sorg tar tid å behandle er nøkkelen til utvinning din. Tenk på det: hva slags person ville finne det lett å gå på etter et slikt tap? Hva slags person vil være i stand til å håndtere døden og ikke har noen smerter eller følelser av tap, og bare gå videre med livet som om ingenting hadde skjedd? Ikke slags person du er. Du elsket denne personen, og nå er han eller hun er borte fra livet ditt, og det er trist og det gjør vondt. Det vil ta litt tid før du er i stand til å gå gjennom en dag uten å være svært oppmerksom på hvordan det gjør vondt. Men vennen din ikke ønsker å frarøve deg din glede i livet, så hedre din venns minne, og stå opp og gjøre det beste du kan, en dag av gangen.