Wkino

Hvordan man skal håndtere din bror eller søstrenes død

Tapet av et familiemedlem er trolig en av de vanskeligste emosjonelle opplevelsene vi noensinne må tåle. Dødsfallet til en bror eller søster kommer med sine egne unike sett av tanker og følelser. Det kan være en forvirrende og plagsom til tider, uansett hva din alder. Hvordan er den beste måten å takle en slik hendelse?

Trinn

Hvordan man skal håndtere din bror eller søstrenes død. Godta det er ingen "rett" eller "feil" måte å håndtere dette.
Hvordan man skal håndtere din bror eller søstrenes død. Godta det er ingen "rett" eller "feil" måte å håndtere dette.
 1. 1
  Godta det er ingen "rett" eller "feil" måte å håndtere dette. Du kan føle deg nummen eller i vantro i noen tid. Du kan føle at du skal føle tristere. Du kan føle at du ikke noen gang kunne føle tristere enn dette. Det kan være lurt å skrike og rope. Det kan være lurt å stenge deg alene. Alle disse er normale følelser, og det er helt ok å føle på denne måten. Ikke legg press på deg selv til å føle en viss måte.
 2. 2
  Fortsett å snakke om hvordan du føler deg så mye som mulig. Det kan ikke alltid være lett å sette ord på, men prøver å forklare til andre rundt deg hvordan du føler. Nære venner og familie vil ønske å hjelpe deg så mye som mulig, men vil ikke alltid vet hvordan, så fortelle dem hvordan du føler deg og hvordan du trenger dem til å handle rundt deg vil hjelpe dem til å finne ut hvordan vi best kan hjelpe deg.
 3. 3
  Også være oppmerksom på at du kan trenge tid til deg selv. Mens det er godt å holde snakke med andre så mye som mulig, kan du også trenger litt tid til deg selv å behandle dine egne tanker og følelser. Dette er helt ok. Du kan finne at å gå til et bestemt sted hjelper deg å fokusere tankene dine - dette kan være et sted som var spesielt for dine søsken, din bror eller søster hvilested, en rolig park, eller til og med ditt eget rom. Du kan også finne å skrive ned dine tanker og følelser hjelper deg å få ting litt mer rett i tankene dine.
 4. 4
  Lag minner eller elementer for å feire og huske din bror eller søster. Dette kan inkludere å bli involvert med sine gravferden ved å bidra til å plukke sanger eller opplesninger. Du kan selv ønsker å lese noe ut selv. Du kan ikke føle seg for å bidra til seremonien mye, og det kan bare være senere at du føler du kan begynne å huske din bror eller søster uten at det framstår for smertefullt. Det er mange ideer til ting du kan gjøre for å hjelpe deg å holde deres minne i live, utklippsbøker, minne bokser, fotoalbum, dikt, spillelister. Jo mer personlig de er, jo bedre vil de være for deg når du ønsker å bruke litt tid på å huske dine søsken og de gode tidene dere hadde sammen. Du kan også finne tilbringe tid å gjøre prosjekter med andre medlemmer av familien din kan hjelpe deg å takle - disse prosjektene kan være helt uten tilknytning til din bror eller søster, men kan bidra til å gi deg noe annet å fokusere på mens det fortsatt er i et miljø der du er fortsatt omgitt av andre folk som vet hva du går gjennom.
 5. 5
  Husk at du er ikke den eneste personen til å være sorg og andres handlinger vil bli påvirket av dette. Andre søsken, dine foreldre, søskenbarn, besteforeldre, venner, aunties og onkler alle bli berørt av din bror eller søster død på forskjellige måter. Husk dette og behandle sine ønsker og følelser med samme respekt du ønsker din å bli behandlet. Du kan bli spurt mye hvordan foreldrene dine er coping, og dette kan virke sårende og respektløst hvis det føles som folk ignorerer dine følelser over at av foreldrene dine. Disse menneskene prøver bare å hjelpe og kan ikke føler deg komfortabel å spørre deg direkte hvordan du føler. Men husk alltid at dine følelser og dine måter å sørgende og mestring, er like gyldig som noen andres.
 6. 6
  Se etter rådgivning eller annen profesjonell hjelp. Dette er en alvorlig hendelse skal skje i livet ditt, og det er ingen skam i å søke hjelp utenfra. Det er mye støtte der ute, og mange mennesker finner trøst i å snakke med folk utenfor deres venner og familie. Fra gruppemøter til en-til-en økter, telefonlinjer og internett fora, det er nok av steder å gå til hvis du føler du må. Legen vil kunne peke i beste retning.

Tips

 • Vit at du aldri vil "komme over" din søsken døden som du vil sannsynligvis alltid vil huske dem og vil alltid være trist at de er borte. Men i tid, finner du den måten som er riktig for deg å holde huske dem, men også bevege seg fremover. Du vil ha lykkelige tider igjen.
 • Folk ønsker å hjelpe deg, så alltid be om hjelp hvis du trenger det.
 • Det er mange nettsteder der ute som tilbyr råd og støtte. Disse kan være generelle sorg områder eller områder som er spesifikke for søsken støtte, eller til og med spesifikke årsaken til bror eller søster døde.

Advarsler

 • Et slikt stort tap kan føre til depressive og suicidale tanker. Dette er ikke unormalt, men sørg for at du søker profesjonell hjelp fra legen din umiddelbart hvis du start lider av disse.