Wkino

Hvordan snakke med barna om døden

Døden er et ømfintlig tema, men det er best å snakke om det med barna når de er små, så det er ikke et slikt sjokk når noen nær dem passerer.

Trinn

Hvordan snakke med barna om døden. Ikke lyv til et barn, er du bare lærer dem å lyve.
Hvordan snakke med barna om døden. Ikke lyv til et barn, er du bare lærer dem å lyve.
 1. 1
  Ikke lyv til et barn, er du bare lærer dem å lyve. Snakk rett - ved hjelp av kodeord vil bare forvirre dem senere. Vis dem døde planter, blomster og fugler. Gi en kort oppsummering av hva døden er og "sirkel av liv." Vis dem filmer som "Lion King", det er litt mindre traumatisk enn Bambi. "Alle hunder komme til Himmelen" kan fungere godt også hvis familien tror på livet etter døden, men vær klar over at det viser hovedpersonen tilbake fra de døde. (Kun viser filmer som dette hvis barna er gamle nok til å forstå at de døde ikke vil komme tilbake.) Diskuter med dem hva din tro er, og en god tommelfingerregel, hvis de er gamle nok til å stille spørsmålet de er gamle nok til å få et svar.
 2. 2
  Bruk virkelige situasjoner. Når de attack sin gullfisk, og du finner ham buken opp, ikke spyle ham ned i toalettet og kjøre ut til butikken for å kjøpe en annen. Først, få dem klar: "Ashley, hva skjedde med alle Mr. Puddles fisk mat?" Da kommer det alltid forventet "Jeg vet ikke?" "Jeg tror du lei ham for mye og han gikk til fishy himmelen."
 3. 3
  Forklar hva som har skjedd og hvorfor vi trenger å gjøre det rette for mr. Vanndammer eller han kan bli syk. Mate ham rett mengde mat, holde sin skål ryddig og rent, holde ham der katten ikke kan komme til ham og spise ham.
 4. 4
  Forklar at ulykker kan skje, og dette bidrar også til å lære barna at vi må være forsiktig, og varsle på grunn av ting som kalles ulykker de skjer når vi ikke betaler oppmerksomhet til hva som skjer rundt oss. Som å spille ball på soverommet og slår den fisken bolle over.
 5. 5
  Spør barnet hva de føler, og hvordan bestått har påvirket ham eller henne følelsesmessig. Få dem til å uttrykke sin følelse ved å tegne et bilde. Barn trenger å lære å vise andre hvordan de føler, og det bør oppmuntres, og det vil hjelpe dem til å håndtere slike ting bedre når de blir eldre. Noen ganger er det vanskelig å forholde seg til sorg, når du ikke er trent.

Tips

 • Barn er mye smartere enn vi gir dem kreditt for. Selv før de begynner å snakke, er hjulene i gang.
 • Barn som opplever et dødsfall i familien kan føle seg veldig usikker, bekymringsfullt at andre nære slektninger vil dø også. Skjerming små barn fra å se en dødssyk besteforelder kan gjøre dem tror at friske mennesker kan dø over natten fra kreft eller hva. Bedre at de skulle se bestemor veldig syk - og det gir bestemor glede også.
 • Husk at barn sørger annerledes enn voksne og sørge ulikt på ulike stadier av livet. Et lite barn kan høre dårlige nyheter og tilbake til å spille, selv om det ser ut til den voksne at han / hun ikke forstår eller har ingen følelser om saken, kan barnet bare trenger tid til å assimilere informasjon. S / han kan komme tilbake og stille spørsmål, snakke, eller gråte senere. Eldre barn og tenåringer kan føle at de hadde noe å gjøre med dødsfallet, eller at de kunne ha forhindret det på noen måter. Det er viktig å la barnet få vite at det er ingenting som han / hun kunne ha gjort for å endre situasjonen.
 • Hvis barna lærer hvordan man skal håndtere vanskelige situasjoner, er de bedre rustet for livet? Døden er noe vi alle må forholde seg til en dag. Hvis de får rett emosjonelle utstyr for å håndtere den, vil de bli sunnere og gladere når ting skjer. Harme kan også komme fra skjule våre barn fra ting som dette.
 • Et fotografi av den avdøde ser lykkelig i tidligere tider kan være nyttig, om de var hund eller menneske. Dette betyr spesielt hvis et barn har vært vitne til en traumatisk ulykke - forsterke de gode minnene.
 • Hvis familien din (eller familien til den avdøde) følger religiøse eller kulturelle tradisjoner, forklarer hva som skal skje på forhånd. Hvis barn skal gå til en vekker eller begravelse, la dem vite hva de vil se og oppleve.
 • La barna se deg sørger, men ikke å miste kontrollen. Det er viktig at de lærer at selv voksne blir påvirket av døden, men det er skremmende for dem å se de voksne på hvem de er avhengige så overveldet av sorg at de ikke lenger kan fungere.
 • Svare på spørsmål ærlig. Ikke vær redd for å fortelle et barn du ikke kjenner, spesielt når spørsmål om filosofi eller religion oppstår. Enhver ligger du forteller nå, enten for å skjerme barnet, eller fordi du ønsker å forsterke en tro, vil sikkert komme til å hjemsøke deg.
 • Fortell barna at det er greit å fortsatt elsker den personen som gikk bort. Fortell barnet ditt at du vil elske dem for alltid, og at selv om de ikke vil være i stand til å ta på eller se personen noe mer at det er greit å huske dem og snakke om dem av og til.

Advarsler

 • Harme kan komme fra over beskytte våre kjære barn fra livets problemer, kan dette føre til opprør og selv i ekstreme tilfeller hat, så ikke skjule ting fra dine barn.
 • Hvis du ikke er den personen som lærer barnet ditt disse livsvisdom, som vil være?
 • Aldri fortelle dine barn at noen som døde "sovnet" eller "gikk på en lang tur". Dette vil gjøre dem enda mer engstelig for åpenbare grunner.