Wkino

Hvordan legge tekstur å male

Teksturert maling er en fin måte å skjule ujevnheter i vegger og tak du male. Det er også populært, selv om det ikke er noe å skjule fordi det er mer interessant enn en flat, jevn overflate. Du kan også bruke teksturerte maling på trapper eller turer for å unngå å skli. Du kan tekstur en overflate og deretter maling, eller maling og deretter tekstur ved hjelp av filler, svamper eller andre elementer. Eller, kan du spare deg selv et skritt ved å legge tekstur direkte til maling.

Trinn

Hvordan legge tekstur å male. Kjøpe den høyeste kvalitet maling du kan.
Hvordan legge tekstur å male. Kjøpe den høyeste kvalitet maling du kan.
 1. 1
  Kjøpe den høyeste kvalitet maling du kan. Tekstur vil forbli suspendert bedre i en høy kvalitet maling, og det vil gå på overflaten jevnere. Husk at når du legger tekstur å male, er det området som du kan dekke reduseres med så mye som 25 prosent, så kjøp ekstra maling.
  • Latex er best på unprimed, bare gips. Sammen med tekstur, det er et populært valg for tak. Du kan ikke bruke latex maling på en vegg som tidligere har vært dekket med en oljebasert maling uten først priming veggen med en primer spesielt utviklet for dette formålet.
  • Alkydharpiks maling brukes ikke bare for trim, men i høy trafikk områder som korridorer, kjøkken og bad. Fordi det er en oljebasert maling, kan du vaske den uten å fjerne den fra veggen. Du kan ikke bruke den på gips uten grunning først, og du må rengjøre maleverktøy med løsemiddel, som du må kvitte deg med nøye.
 2. 2
  Velg en tekstur premiks på en maling butikk eller hjemme forbedring senter. Teksturer tilgjengelig inkluderer semsket skinn, sand, popcorn og stein. Du blander teksturen i malingen når du er klar til å begynne maleri.
  • Hell maling fra kan i en større beholder så du vil ha nok plass til å legge tekstur.
  • Følg retningslinjer angående forholdet mellom struktur å male.
  • Bruk støvmaske ved blanding, og legge til tekstur sakte så det ikke klumper. Rør ofte.
 3. 3
  Lag din egen tekstur med sand. Ikke bruk sand du kan finne på stranden på i din egen hage. I stedet kjøper silica sand på maling eller Oppussing sentrum. Flere kornstørrelser er tilgjengelige. Bland sanden inn i malingen i et forhold på 10 deler maling til en del sand.
 4. 4
  Legg til en glatt tekstur agent for å male å tykne det nok til å påføre med en sparkel eller en sparkel. Dette vil gi en illusjon av malt gips eller stukk.

Tips

 • Test din teksturert maling på et stykke skrap gips eller tre for å se om du liker utseendet. Hvis du ikke gjør det, kan du justere forholdet mellom tekstur å male.
 • Vurdere å kjøpe teksturert maling, som allerede har tekstur blandes i. Vær imidlertid oppmerksom på at strukturert maling ofte ikke ser bra ut når de vises nærbilder. Av denne grunn er strukturert maling oftest bare brukes på tak.

Advarsler

 • Teksturerte maling er vanskelig å fjerne, så vær sikker på ditt valg før du bruker den.