Wkino

Hvordan å male med en trykkluft sprøyta

Ved hjelp av en luftkompressor til å male kan spare penger og tid, mens omgåelsen forurensning forårsaket av aerosol drivgasser. Å male med en trykkluft-sprøyta, følg disse instruksjonene.

Trinn

Hvordan å male med en trykkluft sprøyta. Velg maling og tynner.
Hvordan å male med en trykkluft sprøyta. Velg maling og tynner.

Foreløpige trinn

 1. 1
  Velg maling og tynner. Oljebaserte emaljer, er lettest å brukes sammen med en komprimert luft sprøyter, men akryl-og latex-malinger kan også sprøytes. Legge til et egnet tynner vil gi en mer tyktflytende maling til å flyte fritt gjennom stigerør, måleventil (væske) montering, og munnstykke.
 2. 2
  Klargjøre området der du vil male. Plasser en duk, plate plast, skrap tømmer eller annet materiale på bakken, gulvet eller en hvilken som helst møbler. For "faste" prosjekter, som den illustrert her, vil du trenger for å beskytte tilstøtende flater og sørg for at du har tilstrekkelig ventilasjon.
  • Beskytt nærliggende overflater fra "over spray" med maskering eller malerens tape og malerens papir eller aviser, i vindfulle, utendørs forhold, kan luftbårne malingspartikler drive lenger enn du forventer.
  • Still inn maling og tynner på et egnet underlag slik at utslipp ikke vil skade noe.
 3. 3
  Sett på en maske eller respirator, vernebriller og hansker. Disse vil holde deg ren og beskytte deg mot farlige gasser og partikler.
 4. 4
  Klargjør overflaten som skal males. Grind, pensel, eller sand av rust og korrosjon av metall, fjerne all olje, støv eller skitt, og sørg for at den er tørr. Vask overflaten: for oljebasert maling, bruk white spirit, for lateks eller akryl maling, bruk såpe og vann. Skyll grundig.
 5. 5
  Prime overflaten om nødvendig. Du kan bruke sprøyta å bruke primer (følge trinnene nedenfor som om det var maling) eller bruke det med en pensel eller rulle. Når du er ferdig, sand det glatt hvis nødvendig.

Prep kompressoren

 1. 1
  Slå på luftkompressor. Du vil bruke litt luft for priming og teste sprøyta, så la det bygge opp trykket mens du får din maling klar. Kompressoren bør ha en regulator for å tillate deg å sette press for sprøyta riktig, ellers vil svingninger oppstå som trykket stiger og faller mens du er sprøyting.
 2. 2
  Juster regulatoren på kompressoren til mellom 12 og 25 PSI (pounds per kvadrattomme). Det nøyaktige beløpet vil variere avhengig av sprøyta din, så se på manualen (eller selve utstyret) for detaljer.
 3. 3
  Fest luftslangen kopling til sprøyta. Pass på at det er stramt, kan det være lurt å pakke inn gjengene med Teflon tape for å sikre en lufttett forsegling. Dette gjelder ikke hvis sprøyten og slangen er utstyrt med hurtigkobling koblinger.
 4. 4
  Hell over en liten mengde av tynner til malingsspannet koppen. (Dette er reservoar festet til bunnen av en sprøytepistol.) Bruk akkurat nok til å senke sugeheverten i den.
 5. 5
  Åpne doseringsventilen litt. Dette er vanligvis den laveste av to skruer ovenfor håndtaket (pistolgrepet) av sprøyta.
 6. 6
  Prime sprøyta. Rett dysen inn i en avfall bøtte og trykk på avtrekkeren. Det tar vanligvis noen få sekunder for sprøyta system for å prime med væske, så først vil bare luft kommer ut av munnstykket. Etter en stund, bør du få en strøm av maling tynnere. Hvis ingen tynnere kommer ut av munnstykket, må du demontere den sprøyta for å sjekke for stans eller løse seler i hevert slange.
 7. 7
  Tømme spray kopp eventuelle gjenværende tynnere. En trakt hjelper, her, slik at du kan returnere den til den originale emballasjen. White spirit og terpentin (to vanlige tynnere) er brannfarlige løsemidler, og bør bare oppbevares i deres originale beholdere.

Paint

 1. 1
  Bland nok maling til å gjøre ditt prosjekt. Etter å ha åpnet en boks med maling, bland det grundig, og hell nok av det til å gjøre jobben i en egen, ren beholder. Hvis malingen har vært lagret i lengre tid, er det en god idé å press den gjennom en maling filter for å fjerne eventuelle klumper av herdet lakk som kan ha dannet. Disse klumpene kan stoppe opp hevertrør doseringsventilen, slik at flyten av maling for å stoppe.
 2. 2
  Tynne malingen med en passende tynnere. Den nøyaktige forholdet mellom maling til tynnere vil avhenge av din maling, sprayer, og dyse type, men maling vanligvis bør tynnes med om lag 15 til 20% for en god flyt. Legg merke til hvor tynn lakken ser ut når du bruker en aerosol spray maling, og dette vil gi deg en idé om hva du leter etter.
 3. 3
  Fyll malekoppen om lag 2/3 av veien med maling og lås den på sprøyta. Hvorvidt spray sugekoppen fester seg til bunnen av sprøyta med en klemenhet og kroker eller skruer på, sørg for å feste den sikkert, du ønsker ikke spray cup å slippe av plutselig under bruk.
 4. 4
  Hold sprøyten ca 5-10 inches fra overflaten. Øv bevege pistolen i et side til side, eller opp og ned sveipende bevegelse, parallelt med overflaten. Hvis du aldri har brukt denne type maling applikator før, praksis holder og svingende det et øyeblikk å få en følelse for balanse og vekt.
 5. 5
  Klem på utløseren for å spraye maling. Hold sprøyten beveger seg når avtrekkeren er presset for å unngå drypping og kjører forårsaket av over programmet.
  • Det er best å teste male et stykke skrap tre eller papp før takle den viktigste jobben. På denne måten kan du justere munnstykket hvis det er nødvendig for å få en finere spray mønster.
 6. 6
  Overlapper hver passering litt. På denne måten trenger de "fjærkledde" kantene på spraymønster ikke forlate tynne flekker i lakken jobb. Se for drypper og kjører, beveger seg raskt nok til å holde lakken fra å bli tykk som du sprayer.
 7. 7
  Refill malingen cup som nødvendig før prosjektet er ferdig. Ikke la sprøyta å sitte med maling i det, hvis du trenger en pause, ta koppen og spray litt tynnere gjennom sprøyta før du forlater den ubrukt.
 8. 8
  La malingen tørker, deretter re pels hvis ønskelig. For de fleste malinger, er en god, til og med "våt" strøk tilstrekkelig, men et andre strøk kan gi en mer slitesterk overflate. Sliping mellom strøkene anbefales for lakk, polyuretan ferdig, og glanset maling for å bedre bindingen mellom strøkene.

Rydde opp

 1. 1
  Hell ut ubrukt maling. Hvis du har en betydelig mengde maling venstre, kan du returnere det til den opprinnelige kan, husk imidlertid at beløpet du kommer tilbake til kan det allerede er tynnet, Maning neste gang du bruker den, kan det hende du må justere mengden av tynner som brukes.
  • Epoxy maling og maling som bruker en katalysator (todelte maling) kan ikke bli returnert til den opprinnelige kan, de må brukes helt eller avhendes på riktig måte når blandet.
 2. 2
  Skyll Sugeheverten og cup med tynnere. Tørk av / ut overflødig maling.
 3. 3
  Fyll spray cup ca 1/4 av veien med maling tynnere, skvulpe den rundt, og spray det gjennom sprøyta før det kommer ut klart. Hvis det er for mye maling igjen i koppen eller spray montering, kan det hende du må gjenta dette trinnet et par ganger.
 4. 4
  Fjern all maskeringstape og papir fra arbeidet ditt område. Gjøre dette så snart malingen jobben har tørket, forlater båndet på overflaten over en lengre periode vil tillate limet tørke, noe som gjør det vanskelig å fjerne.

Tips

 • Male enten horisontalt eller vertikalt, men prøv ikke å gjøre begge deler på ett prosjekt, så det kan være en liten tekstur på overflaten som kan ha et annet utseende når du ser fra forskjellige vinkler.
 • Rengjør alltid maling sprayer grundig etter bruk. For inntørkede oljebasert maling, må du kanskje bruke aceton eller lakk tynnere.
 • Les instruksjonen eller bruksanvisningen for sprøytefunksjonen. Du bør være kjent med kapasitet, viskositet og type male sprøyta vil gjelde. Kontrollene på sprøyten brukes i bildene er ganske typisk for denne typen sprøyta. Den øvre kontrollventil regulerer luftmengden; de nedre en meter malingen flyt. Fronten av dysen holdes på plass med en gjenget ring, og mønsteret kan endres fra vertikal til horisontal ved å dreie det.
 • Ved hjelp av en trykkluft sprøyta i stedet for spraybokser kan du male med egendefinerte farger, reduserer luftforurensning, og sparer penger. Det gjør imidlertid, frigjøre eventuell VOC (flyktige organiske forbindelser), som brukes som oppløsningsmidler i de fleste malingsformuleringer.
 • Bruk en katalytisk redusering for bilindustrien ferdig. Det er spesielt formulert for å fremskynde tørketiden og hindre kjører uten at det påvirker overflaten eller farge eller maling.
 • Bland nok maling for hele jobben, hvis mulig, siden eventuelle fremtidige mikser kan avvike noe.
 • Det ville ikke skade å bruke en luftledning filter eller en tørketrommel for å fjerne fukt og smuss fra trykkluften stream. Dette tilbehøret kan legges for litt over 75€.
 • Bruk varmt vann for å tynne vannbaserte malinger (ca 50 grader C eller 122 F). Du kan kun trenger å tynne akryl maling med 5% ved bruk av varmt vann.

Advarsler

 • Aldri koble fra luftslangen mens kompressoren belastes.
 • Noen malingsprodukter bruke meget brannfarlige løsemidler, spesielt "tørr-fall" eller lakk-baserte malinger. Unngå gnister og åpen flamme og ikke tillate røyk å oppkonsentreres i avgrensede områder.
 • Male bare i et godt ventilert område.
 • Bruk en respirator for noen lengre perioder med maleri. Betale 25€ for å få en respirator (en malers maske) for å hindre lunge infeksjoner. En respirator vil helt filtrere ut all maling damp, og du vil ikke engang lukte maling når du arbeider innendørs.

Ting du trenger

 • Mask (eller respirator)
 • Vernebriller
 • Hansker
 • Maskeringstape
 • Avis eller drop-klut
 • Air kompressor med regulator (og en tørrere, helst)
 • Luftslange og koblinger
 • Spray pistol
 • Maling og tynner
 • Sandpapir