Wkino

Hvordan få hjelp for hunder med canine epilepsi

Canine epilepsi er en kronisk tilstand preget av tilbakevendende anfall. Å se en elskede kjæledyr midt oppe i en grand mal anfall er en av de mest skremmende scener en hundeeier kan vitne.


Betegnelsen "beslaget" refererer til den ufrivillig sammentrekning av musklene som er forårsaket av tordenvær i hjernen. Selv om beslag kan alltid bli betraktet som unormale hendelser, ikke alle beslag i hunder er forårsaket av hund epilepsi.

Det er så mange ulike årsaker til kroniske tilbakevendende anfall hos tyske Shepherds at canine epilepsi ikke engang vurdert en spesifikk sykdom eller en enkelt syndrom, men snarere et bredt og mangfoldig kategori av lidelser.

Canine epilepsi hos hunder kan være forårsaket av en rekke årsaker. Andre viktige årsaker til anfall kan være et resultat av: hjernesvulster, leversykdom, lavt blodsukker, alvorlig parasittangrep, hypotyreose, vaksinasjoner, hydrocephalus, genetiske faktorer, infeksjoner, cyster og kreft, svangerskapsforgiftning, bly, kjemikalier og forgiftninger.

Andre årsaker til anfall og epilepsi hos hunder kan være: hodeskade, nyresvikt, og vitaminmangel.

Epilepsi hos hunder er grovt deles inn i to distinkte og forskjellige typer - idiopatisk og symptomatisk. Idiopatisk epilepsi (også kalt primær epilepsi) er diagnostisert når det er ingen kjent årsak til tilstanden. Det er generelt akseptert i veterinærmedisin som idiopatisk epilepsi er delvis arvelig, fordi noen raser og linjer synes å ha en høyere forekomst rate.

Den andre typen kalles symptomatisk epilepsi (også kalt sekundær epilepsi). Denne diagnosen brukes når en bestemt årsak til anfallene kan bli funnet.

Det er to grunnleggende former for epileptiske anfall hos tyske Shepherds - "petit mal" eller "delvis motoriske anfall" (en mindre alvorlig form for epilepsi) og "grand mal". Disse store motoriske beslag er mye mer alvorlig og kan inkludere tap av bevissthet og store kroppsbevegelser.

En hjørnetann epileptisk anfall i seg selv kan videre deles inn i fire ulike stadier.

En. Den Prodome-Dette stadiet er vanligvis preget av endringer i hundens humør eller atferd og kan vare fra minutter til timer eller mer før manifestasjon av selve beslaget aktivitet. Mange hunder blir "klengete" i denne fasen, og prøver å holde seg nær sine eiere.

2. Aura - Når eieren først merker de første tegn inkludert: pacing, slikking, sikle, skjelving, oppkast, vandre formålsløst, gjemmer seg, klynking, etc.

3. Den Ictus-Denne fasen omfatter selve beslaget selv. Det er en periode med aktivitet der hunden kan miste bevisstheten, skjære tenner, slå om seg med sitt hode og ben, sikle overdrevet, padle føttene som om du kjører så vel som å miste kontroll over sine blærer og tarmer. I de fleste hunder, bør en grand mal anfall vare mindre enn to minutter. En hund som har en rekke beslag, for eksempel to eller tre anfall innen en time eller to, sies å være å ha 'cluster anfall "og bør tas umiddelbart til en veterinær klinikk, uansett hvilken tid på dagen eller natten det er.

4. Post-ictal Stage-Dette stadiet inntreffer umiddelbart etter beslaget. Hunden kan opptre beruset, dopet, blind eller døv. Noen vil synes å gå ut og bare sove. Andre hunder vil vise tegn til pacing uendelige eller drikke store mengder vann. I de fleste hunder, varer dette stadiet for 10-30 minutter, men kan vare lenger hos noen hunder.


Canine epilepsi kan være hjerteskjærende for hundeelskere. Hvis hunden opplever anfall, kan det være ditt kjæledyr har hjørnetann epilepsi. Mens kanskje ødeleggende, heldigvis er det et par ting du kan gjøre for å bedre situasjonen. Det er også viktig å innse at hunder ikke synes å være lidelse "smerte" under sine anfall - heller ikke folk som har epilepsi rapport noen smerte. Hundene er mentalt bare "et annet sted" i noen minutter.

Trinn

Hvordan få hjelp for hunder med canine epilepsi. Snakk med veterinæren din om problemet.
Hvordan få hjelp for hunder med canine epilepsi. Snakk med veterinæren din om problemet.
 1. 1
  Snakk med veterinæren din om problemet. Pass på å holde en dagbok med en detaljert redegjørelse av symptomene kjæledyret ditt har opplevd. Dato, klokkeslett og varighet av anfall, samt eventuelle uvanlige omstendigheter er viktige biter av informasjon.
 2. 2
  Kontakte andre hundeelskere som har opplevd det samme problemet. Ett nettsted som forsøker å matche og utdanne hundeelskere med erfaring i hund epilepsi er Canine epilepsi skytsengler.
 3. 3
  Det finnes en rekke medisiner tilgjengelig som kan hjelpe hunden din å takle virkningene av hjørnetann epilepsi, inkludert: Diazepam, Fenobarbital og Kaliumbromid. Disse medikamentene er bare tilgjengelig på resept. Du bør ta kontakt med veterinær om deres egnethet for ditt tilfelle.
 4. 4
  Noen mener også kostholdet kan ha en innvirkning på hundens velvære. Men mens en ketogen (Atkins-lignende) diett kan være nyttig i behandling av mennesker med epilepsi, er dens effektivitet i hjørnetenner mindre akseptert.

Tips

 • Primidon og Dilantin er menneskelige medisiner som ikke er særlig effektive i hunder. Valium (Diazepam) rektal stikkpiller er noen ganger foreskrevet for eiere av kjente epileptikere å holde for øyeblikkelig bruk, men Valium er ikke effektiv som en langsiktig medisinering hos hunder.
 • Som med alle andre medisiner, når begynner anfall medisiner for hund epilepsi aldri slutte anti-epileptiske medisiner uten å konsultere veterinær først! Bare fordi en hund er diagnostisert med epilepsi betyr ikke at han eller hun ikke kan leve et langt og lykkelig liv. I de fleste tilfeller hunder som holdes på medisiner kan føre ganske normale liv med få restriksjoner eller endringer i rutinen.
 • Vennligst spay og neuter ditt dyr. Det er så mange hjemløse dyr der ute, hvorfor legge til overbefolkning, spesielt hvis det er en sjanse for at hunden kan passere på tilstanden til hans / hennes ætt.
 • Mange hundeeiere også bruke andre alternative metoder for behandling av beslag lidelser og hund epilepsi som: hjemmelagde dietter, eliminere giftstoffer i huset, mosjon og kosttilskudd.