Wkino

Hvordan hjelpe en hund som har hund epilepsi


Canine er vanskelig på hunden din, og nesten like hardt på deg - det gjør vondt å se din elskede kjæledyr urolige og engstelige i kjølvannet av et anfall eller episode. Lær de beste måtene å behandle kjæledyret ditt og gi det best mulig liv til tross for denne tilstanden.

Trinn

Hvordan hjelpe en hund som har hund epilepsi. Vurdere alder på kjæledyret ditt.
Hvordan hjelpe en hund som har hund epilepsi. Vurdere alder på kjæledyret ditt.
 1. 1
  Vurdere alder på kjæledyret ditt. Mest hjørnetann epilepsi utvikler mellom 1 og 6. Innsettende anfall lidelse mellom de aldre resulterer vanligvis i en diagnose av hjørnetann epilepsi, men bloodwork bør gjøres for å utelukke andre mulige årsaker.
 2. 2
  Tenk om skader. Canine epilepsi kan være forårsaket av hodeskade. Se veterinæren hvis du tror hunden din har blitt såret på denne måten å avgjøre om dette kan være årsaken til din hunds anfall.
 3. 3
  Gjenkjenne symptomene. Ikke alle hunder har typiske "grand mal" anfall, som er hele kroppen krampetrekninger. Ganske ofte, kan beslag se slik ut:
  • Hunden blir klengete eller skritt nådeløst. Det kan bli syk eller. Dette er den "preictal" fase - hunden sanser noe ikke er riktig og begynner å reagere.
  • Hunden begynner å løpe rundt i en svært opphisset måte, kanskje ser ut til å prøve å klø nakken eller bak øret sitt. Du begynner å bli bekymret når atferden fortsetter. Og fortsetter. Du kjører til kjæledyret ditt, tenker kanskje det blir bitt eller stukket av noe, men finner ingen insekt eller klistremerke, eller noe i det hele tatt. Hunden fortsetter å kjøre i sirkler, veldig opphisset, kanskje sikler etter nå. Du innser at det er noe galt med hunden din - det kan ikke kontrollere sine ben, eller holder spy hodet til den ene siden, eller har ansikts rykninger eller tics. Men når du får tak i hunden din, begynner du å berolige kjæledyret ditt, og ting begynner å ordne seg. Etter noen minutter, synes pooch å være noe sånt som hans eller hennes gamle selv og du sitter igjen lurer på hva som skjedde.
  • Hunden tar et par skritt, men synes ustø, eller prøver å stige, men kan ikke synes å komme på fote. Da er det bare sitter ned. Det sitter, ser forvirret eller blank. Hunden kan strekke - denne strekningen ser veldig merkelig. Hunden kraner nakken oppover, holder den der i noen sekunder, deretter gjentar, kanskje. Etter hvert passerer "episode", og hunden reiser seg og fortsetter på sin måte.
  • Noen deler av hundens anatomi ser ut til å komme ut av kontroll, for eksempel: hunden begynner å spise sin tørrfor eller, og plutselig, preget av ukontrollerbare slikking, som det ikke kan stoppe eller styre som sin tunge lolls ut av munnen sin sidelengs, og det stadig gags og prøver å svelge, eller kanskje ser ut som det er biting luften. Det første du må gjøre her er å hindre hunden fra å forsøke å spise noe mer, slik at det ikke ender opp choking på sin mat.
  • Eller kanskje hunden din faktisk har det vi tradisjonelt ville vurdere et anfall, med spasmer, rykninger, og ofte tap av bevissthet.
 4. 4
  Behandle symptomene først. Det viktigste er å innse at hunden din er som en liten gutt, og kommer til å være redd eller forvirret under og etter en av disse anfallene. Hvis dette skjer ofte, lære å gjenkjenne tegn slik at du kan tilberede. Når hun / han føler aura av et angrep og er klengete og muligens klynking, forberede plass rundt hunden din så han / hun ikke kan banke inn noe når anfallet starter. Hold på hundens hode slik at det ikke vil treffe gulvet eller møblene i løpet av spasmer. Snakk trøstende, i en lav, beroligende stemme, si ting som: "Det er greit, kompis. Det er en god gutt. Enkel, lett, fikk jeg deg." Berøre hunden din i en beroligende, skånsom måte ser ut til å hjelpe noen, holding og en hund også kan hjelpe. Hvis hunden er chomping eller slikking, som beskrevet ovenfor, sørg for å holde fingrene ut av veien av sine tenner, men å berøre siden av ansiktet sitt og snakke beroligende kan trøste og trøste hunden din slik at han / hun kan slappe av igjen. Det er en misforståelse at hunder vil svelge tungen, og ikke under noen omstendigheter bør du stikke hånden inn i hundens munn når han / hun har et anfall. Få hunden roet seg ned og slo seg ned før du tar noen annen handling - noen ganger beslaget kan starte på nytt hvis hunden din er veldig nervøs og / eller prøver å få opp mens ikke helt restituert, så fortsetter beroligende dem og holde tett i noen tid etter episoden, for å unngå dette. Men hvis beslaget fortsetter i mer enn fem minutter, får ditt kjæledyr til en veterinær legevakten så snart som mulig, siden ukontrollerte anfall kan eksos pustemuskulaturen og dette kan forstyrre hundens evne til å puste.
 5. 5
  Se dyrlegen. Når anfallet er over, er det viktig å være sikker på at du arbeider med canine epilepsi. Siden veterinæren er usannsynlig å være rundt under et anfall, holde et kamera klar og film det når neste kommer, slik at du kan vise det til ham - det vil hjelpe med diagnosen. Nye behandlinger blir oppdaget hele tiden, og det er noen medisiner som kan hjelpe uten sederende kjæledyret ditt, slik at han / hun er groggy eller sove hele tiden. De fleste antiepileptika vil føre til noen sedasjon tidlig, men de fleste hunder vil tilpasse seg dette beroligende virkning dersom langtidsbehandling er nødvendig. Noen ganger også, kan kombinasjonen medikamentell behandling bidra til å minske sedasjon hvis hunden ser ut til å reagere for sterkt til en medisin. Husk at medisiner kan angripe hunden din lever og nyrer, så du bør veie kost / nytte av behandling versus mestring med sporadiske anfall. Ved å endre til en høy kvalitet diett og unngå kjente utløsende faktorer, kan du være i stand til å minimere eller unngå medisiner, men målet bør være å opprettholde hundens livskvalitet - hunder bør være avgjørende, energisk og i stand til å oppfatte deg og sine omgivelser for et god livskvalitet.
 6. 6
  Gjør det som er nødvendig. Hvis hunden din er svært høy stressede, kan du ha noe annet valg enn å tranquilize ditt dyr, for å holde den sunn og forebygge anfall. På helligdager som Independence Day i Europa, eller andre der fyrverkeri blir brukt, og det er støyende eksploderende lyder, eller selv under tordenvær, må du kanskje tranquilize ditt kjæledyr til å få ham eller henne gjennom den skremmende lyder og lysglimt som gå med disse helligdagene eller storm. Det er viktig, men å skille mellom medisiner som kan brukes på en etter behov, for eksempel Valium, og medisiner som krever regelmessig dosering, som fenobarbital eller kalium bromide. Hvis hunden din trenger sistnevnte, må du være veldig forsiktig med å redusere dosene og ta kontakt med din veterinær før du gjør det, da dette kan potensielt utløse alvorlige gjennombrudd anfall episoder. Også, hvis du tror han / hun kan være å ha anfall når hjemme alene, beskytte trapperom, møbler eller noe som kan skade dem når de gripe.
 7. 7
  Godta et anfall her eller der. Hvis hunden din kommer godt overens, svarer til endring av kosthold, og beslag skala tilbake, det er flott! Men du bør forvente å se et anfall en gang i blant. Ikke få panikk. Bare roe ned hunden, og holde deg rolig selv. En sporadisk anfall er å være forventet.
 8. 8
  Hvis episoder blir hyppigere eller alvorlig, gå til veterinær umiddelbart. Den første konsultasjon er bare for å bekrefte det du allerede har mistanke om - at hunden din har hjørnetann epilepsi, og ikke noe annet (som en parasitt eller annen sykdom). Hvis hunden din ikke reagerer på diett endring eller miljømessige endringer, og hans eller hennes anfall bli mer alvorlige eller hvis han / hun synes å være å ha dem mer og oftere, er det på tide å se veterinæren igjen. Canine epilepsi, mens lar seg behandle i de fleste hunder, er en progressiv problem. Som hunden blir eldre, kan beslag og episoder bli hyppigere og mer alvorlig, inntil hunden har ingen livskvalitet, og du er en frazzle. Men mange hunder leve et helt normalt liv span med de enkle behandlinger som beskrives her, så håper og ta stor glede i ditt kjæledyr som du alltid har!

Tips

 • Noen hunder tåler ikke korn i sin tørrfôr. Hunden din kan ha nytte av en mat uten korn i det, lese etikettene nøye.
 • Slapp helt av. Det er ikke slutten på verden, og det er ikke din feil eller noe du har gjort. Det er en tilstand, som leddgikt. Det er alt. De fleste hunder ikke dø av det (selv om det er mulig, i svært ekstreme tilfeller) - de trenger bare livet justeringer.
 • Se etter eksterne triggere som plantevernmidler eller rengjøringsmidler som synes å utløse episoder i hundene dine.
 • Noen talsmann fôring hunder rå dietter, som hjelper i mange tilfeller. Det er mange kommersielt tilgjengelige rå dietter som betaler riktig oppmerksomhet til hygiene og er akseptabelt. Hvis du bestemmer deg for å lage din egen rå diett, må du sørge for at det er ernæringsmessig balansert og du må aldri, aldri bruke rått kjøtt fra supermarkedet. Masseprodusert kjøtt til konsum selges på antagelsen om at det vil bli kokt og er ofte forurenset med skadelige bakterier, for eksempel sykdomsfremkallende E. coli eller Salmonella, som kan være svært farlig for kjæledyr.
 • Ikke gi hunden din noen innmat. Organ som lever filter giftstoffer. Ved å eliminere innmat du vil reduseres med hundens beslag av et stort beløp.

Advarsler

 • Prøv å unngå korn og kornprodukter i kostholdet, som allergi mot korn proteiner antas å spille en rolle i mange tilfeller av hjørnetann epilepsi.
 • Unngå melkeprodukter, også, siden melkeproteiner kan være en annen kilde til allergi og hunder ofte ikke fordøye dem godt.

Ting du trenger

 • Grønne bønner
 • Brokkoli / blomkål
 • Gulrøtter
 • Vet foreskrevet beroligende midler for ferie / storm bruk