Wkino

Hvordan ta vare på marsvin

Marsvin (også kalt marsvin) er mindre dyr, men krever god plass, tid, krefter og menneskelig samhandling. Hvis du er villig til å gi marsvinet ditt et godt hjem med riktig mat, oppmerksomhet, boareal, grooming, og veterinær omsorg, vil du bli belønnet med en lykkelig, sunn og veldig morsomt marsvin.

Trinn

Hvordan ta vare på marsvin. Finn en god plassering for buret.
Hvordan ta vare på marsvin. Finn en god plassering for buret.
 1. 1
  Få store nok bur. Du bør tillate 7,5 kvadratmeter med bur plass som et minimum for ett marsvin (selv det er relativt liten), eller 10,5 for to. Men jo større bur jo bedre. En bur utenfor er ikke anbefalt som marsvin har en svært begrenset temperatur toleranse. Andre dyr kunne bryte inn i buret og skade dem, så vel. Marsvinet ditt (e) vil bli bedre hvis de er plassert på innsiden, hvor de vil være trygt og varmt, og hvor de kan lukte deg, og også slik at du kan kommunisere med dem mer.
 2. 2
  Finn en god plassering for buret. Et sted hvor familien vanker flere ganger om dagen for anstendig tid er den beste plasseringen. En stue, soverom, eller gangen er det beste valget fordi det er hyppig trafikk. Marsvinet ditt vil føle seg mer inkludert i ditt liv, og du vil være i stand til enkelt å samhandle med marsvinet ditt når du passerer buret. Bare ikke sette buret utenfor de er mange rovdyr der ute eller i garasjen bilen røyk kan skade eller drepe dem, og det kan bli veldig varmt om sommeren.
 3. 3
  Marsvin trenger også litt tid hver dag - La dem løs i et lukket rom. Du kan gjøre det ved å sette opp en penn i et rom (et område med lett-rengjorte gulv) eller utenfor hvis det ikke er for varmt eller kaldt. Sørg for å ha god plass i sin øvelse området slik at de kan løpe og leke. Denne øvelsen tid er avgjørende for et marsvin lykke. Sørg for å sette noen leker og tunneler i lekeområdet.
 4. 4
  Vedta to eller flere marsvin av samme kjønn eller sterilisert / kastrert så de er ikke ensom. Marsvin trenger selskapet fordi de er flokkdyr. Tilbringe litt tid med kjæledyrene dine hver dag. Det er ingen unnskyldning for å holde en omgjengelig dyr alene. Det vil definitivt være ensom, selv om du tilbringer så mye tid med det som du kan. Individuell kabinett lik dyreplageri.
 5. 5
  Sørg for at ferskvann er tilgjengelig for marsvin til alle tider.
  • Endre marsvin 'vannflaske, rengjøre og endre det daglige. Få et marsvin / kanin flaske med den lille ballen i tuten og holde den full.
  • Pass på å rengjøre munnstykket ofte for å holde den fri for høy og pellets gunk som kan avle skadelige bakterier og tette vannstrømmen.
  • Dyse kan rengjøres med en Q-tip.
  • Vannflasken selv kan rengjøres ved å sette i ukokt ris og litt vann, og risting. Risen vil fjerne eventuelt grønnaktig bygge-ups (alger).
  • Hvis buret er i solen for en del av dagen, kan dette bidra til alger bygge-ups. I dette tilfelle dekker flaskene med et ugjennomsiktig stoff for å unngå alger.
  • Unngå å legge noe i vannet som vitamin tabletter som de blir ineffektiv svært raskt, og som de ikke har en god smak, marsvin er usannsynlig å drikke vannet uansett.
 6. 6
  Gjør gresshøy eksempel timotei eller frukthage gresshøy tilgjengelig for dine griser 24/7. Marsvin er beitedyr slik at de trenger noe å beite på eller deres fordøyelseskanalen kan stenge. Kleenmama tallet ( http://www.kmshayloft.com/ ) er den beste kilden for høy (hennes tredje kutt er best) eller Oxbow er Western Timothy Hay (tilgjengelig på Petsmart) er bra også.
  • Alfalfa høyet bør bare gis til babyer 6 måneder eller yngre, og gravide eller ammende purker, fordi de har en masse ekstra næringsstoffer som friske voksne marsvin ikke trenger.
  • Timothy, frukthage gress, eller bluegrass høyet bør fôres for marsvin eldre enn 6 måneder. Det bør mates 'fritt valg,' hvilket betyr at de har noen i buret hele tiden.
  • Mangel på høyet kan føre til malocclusion, en forskyvning av tennene som kan kreve kirurgisk korreksjon, og GI Stasis, nedleggelse av fordøyelseskanalen ofte fører til døden.
 7. 7
  Pass på at marsvin får friske grønnsaker daglig. Grønne bladgrønnsaker bør utgjøre ca 20% av dine marsvin 'diett. Vær forsiktig med bladgrønnsaker som for mange av disse kan forårsake magebesvær og diaré.
  • Marsvin porsjoner bør inneholde rikelig med grønnsaker høy i vitamin C (som forsøkskaniner er i stand til å produsere sitt eget vit C -.. For lite vit C kan føre til sykdommer).
  • Grønnsaker bra for marsvin inkluderer selleri, gulrøtter, off-the-vintreet tomater, agurk, mais, små mengder spinat og pod-erter. Hvis et marsvin synes uvillig til å spise noen grønnsaker, prøve å kutte dem opp i skiver eller små biter. Noen frukter er ok for marsvin godbiter som jordbær og eple biter, men disse kan bare gis av og til som noen av syrer kan være skadelig for marsvin.
  • Grønnsaker for å unngå å inkludere alle grønnsaker i kål familien, isbergsalat, rakett salater, røde blader, brokkoli, blomkål, bete greener, poteter og reddiker.
  • Hver marsvin vil kreve om lag en servering av en kopp per dag. Splitte vegetarisk måltid i to porsjoner er en god idé siden marsvin er beitedyr som foretrekker å spise i løpet av dagen i stedet for ett stort måltid.
  • Sjekk ut følgende linker for assistanse på komponere dine marsvin '
 8. 8
  Mate god kvalitet pellets. Oxbow er marsvinet mat er best for griser over 6 måneder, og deres marsvinet Performance er best for griser under 6 måneder. Kleenmama er Timothy valg pellets er best for griser over 6 måneder, og Alfalfa valg pellets bare for griser under 6 måneder.
  • Ikke mate kanin eller andre små dyr pellets - vitamin innholdet er ikke det samme, og kan være skadelig for marsvinet ditt!
  • Mate en vanlig pellet, som pellets med frø i dem kan forårsake kvelning. Pellets, høy, ubehandlet fersk økologisk gress (hvete eller standard plen gress) og ferske grønnsaker er alle matvarer marsvin trenger.
 9. 9
  Levere marsvinet ditt med massevis av leker og bur tilbehør. Du kan lage dine egne leker ut av esker, papirposer, havremel containere, mapper og mer. Vær kreativ og bruk materialer du finner rundt huset. For myke bur tilbehør (et marsvin må-ha!), Sjekk ut Jens Custom Crafts. Hun har de beste tingene! http://www.jenscustomcrafts.com
 10. 10
  Spot rense marsvin 'bur. Prøv å gjøre det daglig, men minst en gang annenhver dag, fjerne ekskrementer og eventuelle uspist grønnsaker fra dagen før, rengjøring av vannflasken, og legge mer høyet til buret.
 11. 11
  Rengjør buret grundig minst en gang i uken. Hyppigheten av grundig rensing avhenger av type sengetøy brukes og antall marsvin du har.
  • Fjern alle rester, liners, sengetøy, mat og leker og kast dem eller rengjøre med et marsvin vennlig antibakteriell spray. Ikke bruk rengjøringsmidler beregnet for mennesker.
  • Tørk ned på innsiden av buret / bur med marsvin vennlig antibakteriell spray. Det er en god idé å la buret / Hutch luft for en kort stund.
  • Nå erstatte sengetøy. Det er ofte nyttig å sette et lag av avisen under den andre sengetøy for å hindre urin flekker. Avisen skal ikke brukes for sengetøy på egen hånd, og bør ikke være lett tilgjengelig for marsvin som de kan svelges blekket.
  • Du kan bruke CareFresh, fuktighet wicking fleece løpet håndklær, eller osp sengetøy.
  • Ikke bruk flis eller sagmugg som sengetøy. Også ikke bruke sedertre eller furu sengetøy, som begge har skadelige fenoler. Det samme er tilfelle med furu spon, med mindre det er ovn-tørket.
  • Håndklær under fleece kuttet for å passe din buret kan også brukes som bur liners - bare riste av rusk, vaske og gjenbruke. Pass på at det ikke er noen løse tråder, men som marsvin føtter kan lett bli fanget opp i dem.
  • Sørg for å gi et område for marsvinet ditt til å sove i - du kan kjøpe igloer fra de fleste dyrebutikker eller alternativt, kan du gi løs høyet for dem å grave i.
 12. 12
  Trim tåneglene noen få uker. Hvis de har mørke negler, skinne en lommelykt bak neglen slik at du kan se hvor quicks. Hvis du klippet for nær skipet toe spiker kan begynne å blø. Bruk syptic pulver eller mel for å stoppe blødningen.
  • Hvis du er usikker på om klipping av negler så er det en god idé å gå til en veterinær for å få dem klippet for første gang - veterinæren kan feste dem for deg og vise deg hva du skal gjøre i person.
 13. 13
  Vask marsvinet ditt hver 3-4 måneder. Ikke vask noen oftere enn dette som det kan gjøre marsvin pels fettete som ikke er bra for deres sensitive hud.
 14. 14
  Se etter tegn på sykdom. Vet hva du skal se etter i en syk gris. http://www.guinealynx.info/emergency.html Ta marsvinet ditt til et marsvin kunnskapsrike eksotiske veterinær for riktig behandling. Sjekk Guinea Lynx liste for pålitelige veterinærer: http://www.guinealynx.info/vetlist.html. Alltid være på utkikk etter selv den minste endring som forsøkskaniner er ekstremt flinke til å skjule noen sykdom.
  • Kontroller at alle marsvin blir behandlet på samme tid som noen sykdommer vil spre seg fra ett marsvin til sine bur kamerater.
 15. 15
  Sjekk mannlige marsvin hver så ofte rundt kjønnsorganene, som de kan bli påvirket. Du kan ganske enkelt massere området litt, og hvis myk bæsj-lignende ting er til stede, forsiktig rense ut lommen med en bomullspinne.
 16. 16
  Ikke huset ditt marsvin med kaniner eller la de to artene til å spille sammen. Kaniner naturlig bærer en bakterie som kan gjøre marsvin veldig syk, og kaniner er større, sterkere dyr. Selv en lekende spark fra en kanin kan drepe et marsvin.
 17. 17
  Vei marsvinet ditt ukentlig for å sikre at de ikke mister vekt, et vanlig symptom på sykdom eller tannproblemer. En svingning av vekt opp til to gram er normalt, men mer enn det som kan bety alvorlige helseproblemer. En digital kjøkkenvekt som fungerer best for dette.
 18. 18
  Samhandle og bånd med marsvinet ditt flere ganger daglig. Marsvin er en iboende sosiale arter og lever i flokker / grupper i naturen. Hyppig håndtering hver dag er avgjørende for marsvin lykke. Snakk med marsvinet ditt, kose den, bære den, og klappe den så ofte du kan og sette av god tid til å leke med marsvinet ditt.
  • I noen land er det ulovlig å kjøpe enkle marsvin --- heller, må du kjøpe dem i par. Marsvin gjør veldig godt å ha ledsaget av et annet marsvin.
  • Marsvin kan uttrykke depresjon-lignende symptomer (tap av matlyst, inaktivitet, etc.) hvis de ikke er limt med --- dermed ensomhet.

Tips

 • Gratis roamers vil nyte servering / vanning stasjon mer hvis satt opp under et lavt bord. (Marsvin er alltid engstelig med for mye åpen plass over hodet.) Du bør også gi litt av sengetøy stoff under lave møbler for sover flekker. Og mens de er ikke så tilbøyelige til å tygge elektriske ledninger som kaniner, bør du holde alle ledninger borte fra favoritt hang-outs og kjører. (ADVARSEL: de synes å være interessert i tynne ledninger som mobiltelefon lader ledninger.)
 • Behandle dem med respekt og de vil elske deg! De er flotte dyr!
 • Marsvin vil spise sin egen bæsj, dette kalles koprofagi og det er helt normalt. Du kan ofte merke til dem nå over sin backside, men ikke bli skremt. Når de inntar sin bæsj de får viktige næringsstoffer fra bakterier i tarmen.
 • Hvis din gris plutselig hopper opp i luften eller raskt vrir nakken med en liten hop, er det ikke å ha et anfall. 'Popcorning "kan enten tyde på lykke eller et forsøk på å frigjøre overflødig energi, lik en katt plutselig får trang til å rase gjennom huset.
 • Noen marsvin kan gi deg en utforskende knaske,. Når de finner ut at du ikke er laget av mat de vil stoppe.
 • Få en tung skål for marsvinet ditt er mat. De kan tygge plast ett til biter, eller slå en lett en over. Selvfølgelig kan mer entreprenørielle marsvin slå den over uansett for å komme til all maten.
 • Med mindre du er avl marsvin, ikke hold marsvin av ulikt kjønn sammen. Du kan holde dem sammen hvis en eller begge har blitt kastrert eller.
 • Marsvin også nyte, som kan kjøpes eller gjøres avhengig av budsjettet. Jo mindre komplisert jo bedre. Tomme flasker og papir poser lage perfekte leker og er alltid velkommen.
 • Marsvin trenger et koselig område for å sove i hvor de kan føle seg trygge. * Sørg for å gi minst ett mykt sted for marsvinet ditt.
 • Noen mennesker lar sine marsvin ferdes fritt i sine hjem. De har en tendens til å forbli i ett rom og utvikle favoritt "runs". Frittgående marsvin er glade og mer robust.
 • Merkelig, frittgående Piggies raskt tilpasse seg mykt håndkle foret papir dagligvarer poser som sine personlige toaletter. Disse svært disponibel "bag privées" er enkle å skifte ut når de får litt for skittent. Økonomisk også.
 • Bare mate alfalfa høy til marsvin seks måneder og yngre.
 • Marsvin skal ha det gøy bur med mange underholdende leker og andre ting. For eksempel kose kopper, tunneler, tygge leker, hay leker, etc. Tenk om du bodde i et hus med ingenting å gjøre! Behandle dem med omsorg, kjærlighet og respekt!
 • En frittgående marsvin er best for en voksen person som bor alene. En slik ordning ville ikke være egnet for en familie med små barn eller andre kjæledyr. For farlig for piggie!
 • For daglig, legg dem på gulvet med en trygg surround. Marsvin elsker å løpe. Vær oppmerksom på at de kan bite elektriske ledninger og ikke glem å nøye dem når de er utenfor buret sitt.
 • Marsvin ikke spise alt du tilbyr dem, inkludert behandler.
 • Du kan bidra til å redde marsvin ved å se rundt din lokale dyrebutikk. Pass på at de alle har mat, vann, og viser ingen tegn til sykdom. Hvis de gjør det, varsle leder av butikken umiddelbart.
 • Alltid gi dem mye interaksjon som de er sosiale dyr.

Advarsler

 • Bruk aldri sagflis, eller mais cob senger. Bruk aldri plast søppel eller de fleste noe annet i buret, som forsøkskaniner vil tygge det og kan kveles på tygget stykker.
 • Ikke bli frustrert hvis de dykker under tak når du nærmer deg. Marsvin trenger litt tid til å varme opp til deg. Det er også et spørsmål om instinkt og personlighet. Å være byttedyr, marsvin se truende skygger som en trussel første og en venn senere. Noen vil alltid motstå å bli plukket opp, mens andre vil nærme seg tid til å lære (spesielt hvis de finner ut du er matkilde).
 • Forlat aldri et marsvin uten tilsyn på høye steder. De kan bryte sine ben i et fall.
 • Unngå kommersielt produserte godbiter og leker. Mange er usunt for marsvin, så bare holde seg borte og mate sunne godbiter som frukt eller gulrøtter en gang eller to ganger i uken i små mengder.
 • Være skeptisk til dyrebutikk ansattes råd. Få av dem er trent og kunnskapsrik om hva som er best for marsvin.
 • Hvis du oppdager at marsvinet har crusty øynene eller nesen, kan dette bety den har en øvre luftveisinfeksjon, og du bør ta den med til en pålitelig veterinær svært raskt.
 • Marsvin skjule symptomer på sykdom før de er helt syk. Hvis et marsvin viser tegn til sykdom, kan det forverre eller dø veldig fort. Konsultere en veterinær så snart som mulig!
 • Også være svært forsiktig hvis du må kjøpe en dyrebutikk marsvin at det ikke har sykdommer. Kontroller rundt nesen, øynene, og ørene.
 • Marsvin er raske løpere, og de kan overliste deg når du la dem ut av buret sitt, så vær forsiktig! Pass på at "gulvet time" run er godt kapslet slik at de ikke kan flykte eller komme inn i fare.
 • Bruk aldri trimballer eller hjul. Selv om de er markedsført mot marsvin, de er ikke trygge og kan føre til fot, tå og spinal skade.
 • Sørg for å rense marsvin bur ofte.
 • Ikke mate marsvin poteter, løk, purre, tomat plante blader, sjokolade, mais, hvete, melkeprodukter, kjøtt, sopp, junk food, alkohol eller isbergsalat.
 • Alltid rent ut buret hver tredje dag hvis du bruker halm som det kan ha kryp i den. Hvis du bruker halm, også være forsiktig det er ikke så vanskelig som skarpe tilnærmingene kan skade de marsvin øyne.
 • Aldri sette marsvin bur i direkte sollys eller utenfor.
 • Hvis du gir dem gress, sørg for at det ikke har kjemikalier satt i. Den ferskere jo bedre, også!
 • Sette ned et håndkle når du holder dem slik at du ikke trenger å gå endring hvis de eliminere deg.
 • Husk at det er en overbefolkning av marsvin. Mange er i redningsaksjoner og tilfluktsrom på jakt etter et godt hjem. Vedta marsvinet ditt i stedet for å kjøpe dem, og du trenger ikke legge til overbefolkning av avl.
 • Ikke legg Vitamin C dråper i marsvinet ditt er vann. Den vitamin C nedbrytes raskt i vann, og det er essensielt ubrukelig og gjør ingenting. I stedet, hvis du trenger å supplere marsvinet ditt med C, prøv Oxbow Vitamin C tabletter. Bare syke eller underernærte griser vil trenge kosttilskudd - det er hva grønnsaker er for!

Ting du trenger

 • Et marsvin
 • Stort bur
 • Leker og steder å gjemme seg
 • Håndklær
 • Vannflasken
 • Spiker clippers
 • Sengetøy
 • Et marsvin eller to, sørg for at de er kastrert eller sterilisert hvis du har en mannlig og kvinnelig sammen..
 • Matskålen og mat (riktig mat og fôr daglig)