Wkino

Hvordan ta vare på mus

Mus er flotte kjæledyr for folk i alle aldre, og selv om høy vedlikehold, er morsomme å se på og leke med. Les mer om å ta vare på dine nye mus venner under.

Trinn

Hvordan ta vare på mus. Finn en veterinær som jobber med pocket kjæledyr / eksotiske kjæledyr.
Hvordan ta vare på mus. Finn en veterinær som jobber med pocket kjæledyr / eksotiske kjæledyr.
 1. 1
  Få forberedt. Før du tar din nye kjæledyr hjemme, er det viktig å få alle forsyninger du vil need.Set opp buret og fylle opp mat / vann flaske. Når de nye musene kommer hjem, vil de trenger litt tid til å justere, blir forberedt på forhånd gjør at overgangen blir mindre stressende for deg og musen.
 2. 2
  Tenk redning. Innkjøp fra noen av de større dyrebutikker betyr at du risikerer å støtte gnager gårder redder ofte tar i gnagere og har ofte kull på grunn av dyrebutikker mis-Sexing dyrene sine. I tillegg er en redning gnager trolig bli håndtert bedre og har mer støtte som tilbys enn en dyrebutikk. Hvis du ikke finner noen redder nær deg, kan du prøve å kontakte en oppdretter (ja, folk avle mus akkurat som du ville avle katter eller hunder) - noen av disse tar i redder også.
 3. 3
  Få informert. Før du kjøper en mus, bør du gjøre noen undersøkelser i deres omsorg. Dyrebutikker og personlige nettsteder er beryktet for å gi feilinformasjon. De beste ressursene for mus omsorg er hjemmesidene til ansvarlige oppdrettere. Du kan også prøve å bli et kjæledyr forum, hvorav noen er dedikert utelukkende til mus. Noen av disse nettstedene er oppført under kilder og sitater nedenfor.
 4. 4
  Finn en veterinær som jobber med pocket kjæledyr / eksotiske kjæledyr. Vet omsorg er en nødvendighet for alle kjæledyr. Mus føler smerte og lider like mye som andre, større dyr. Mus som er avlet måfå, sendes ut til dyrebutikker, og deretter trangt sammen i små binger venter kjøpet er mer tilbøyelige til lider av sykdommer og sykdom. Hvis du ikke har råd til veterinær regninger og medisin for å behandle disse sykdommene, er det anbefales at du ikke kjøper en mus til de ressursene som er tilgjengelige for deg.
  • Spør dyrlegen spørsmål. Pass på å velge en veterinær som er tilgjengelig for øyeblikkelig hjelp. (Eller, se etter en nødsituasjon pet klinikk som behandler små dyr.) Fordi musene er så liten, kan en enkelt sykdom slå dårlig raskt. Det er viktig at du kan få dem umiddelbar behandling når det er nødvendig. Sørg for å be dyrlegen om de har utstyr tilgjengelig for å utføre kirurgi på lommeformat dyr. Hvis svaret er nei, så holde utkikk etter en dyrlege som gjør.
 5. 5
  Bestem om du vil ha en enkelt mann eller en trio av kvinner. Dette er de beste forutsetningene som hunnmus må holdes med venner og er lettere å holde enn menn. Vær sikker på at valget du gjør passer med din livsstil. Hvis du ikke kan vie tid til kjæledyrene dine hver dag, bør du ikke kjøpe en hann.
  • Vil du ha en mannlig? Hannmus har visse egenskaper som gjør dem til perfekte kjæledyret for noen mennesker. Først må hannmus holdes alene. Noen mennesker har rapportert suksess med å holde to eller flere hanner sammen hvis musene ble innført unge (under 4 ukers alder). Imidlertid er risikoen for å slåss veldig sterk med menn. På grunn av dette, er det anbefales aldri å holde hanner sammen. Hvis du velger å ta med en mann inn i hjemmet ditt, vil du bli hans sikreste kilden til kameratskap.
  • Vil du at kvinner? Til forskjell fra hanner, må hunner holdes i grupper. En trio av tre kvinner er best. På den måten, hvis man går bort, vil de andre har fortsatt en ledsager. Det har blitt rapportert av mange at kvinner blir sløv, avfall bort, og potensielt kan dø uten ledsager. Derfor, hvis du ønsker å holde mer enn én mus, anbefales det at du velger kvinner.
 6. 6
  Ikke kombiner menn og kvinner. Det er aldri trygt å plassere en mannlig og kvinnelig sammen, også midlertidig. Avl kan oppstå svært raskt med mus og det er nesten umulig å unngå graviditet. Graviditet er vanskelig på alle dyr, inkludert mus. Mus kjøpt fra dyrebutikker bør aldri bli avlet målbevisst med mindre du er villig til å ta ansvar for de resulterende valper. Hvis du ønsker å avle, ta kontakt med en ansvarlig oppdretter og diskutere med dem noen av dere alternativer. Noen ting å huske på hvis du velger å avle dyrebutikk mus:
  • Mange dyrebutikker kjøpe sine mus fra dyr avl gårder. Disse leverandørene vanligvis betaler ingen oppmerksomhet til helse eller temperament når avl. På grunn av dette mus, kjøpt fra dyrebutikker ofte bære defekte eller farlige gener for svulster og andre ødeleggende sykdommer. Ofte er effekten av disse dårlige gener ikke sett før etter musen er forbi avl alder. Fordi du ikke kjenner helse avstamning av mus du kjøper fra dyrebutikker, risikerer du passerer på disse defekte gener til sine unger.
  • Mus kan ha kull på 15 eller flere valper. Har du et trygt og egnet hjem for alle de resulterende babyer hvis du musen har en av disse store kull? Hvis du velger å sende barna til en dyrebutikk, kan de potensielt bli solgt til slange eiere og brukes som forer.
  • Mus kan ha kull av alle menn. Selv uvanlig det skjer sikkert. Hvis du velger å avle musene, har du plass og penger for å huse 10 eller flere menn hver i separate bur?
  • Graviditet og fødsel kan være dødelig for moren. Er du villig til å ofre liv og helse for mor? Har du en nødsituasjon dyrlege som kan levere babyer ved keisersnitt dersom dette blir nødvendig? Hvis du er avl slik at barna kan forstå graviditet, er du villig til å forklare dem hvorfor moren døde?
  • Mors kan og vil innhente sine egne kull. Første gang mødre, spesielt dyrebutikk mødre, er svært utsatt til destruksjon ett eller flere av sine valper. Er du i stand til å takle kjærlighetssorg hvis dette skjer?
 7. 7
  Velge en type bur. De beste burene for mus er kablet bur med bar-avstand på mindre enn 1 cm. Nettingbur tillate langt flere muligheter for berikelse og ikke har de alvorlige problemer med ventilasjon som en tank gjør. Hvis du må ha en tank, så må du lage en sikker mesh lokk for å øke luftsirkulasjonen for ditt kjæledyr.
  • Vær forsiktig med bar mellomrom når du bruker sperret bur. Baren avstanden må være under 1 cm eller musen vil unnslippe. Hvis musen er under fem uker det kan være nødvendig å sette inn i en tank som et midlertidig tiltak inntil det har blitt for stor til å flykte. Mus er fantastiske flukt kunstnere. Husk at hvis en mus kan passe hodet mellom sprinklene, så det kan passe sin kropp også. Du kan også kjøpe netting og vikle den rundt i buret. Erstatte den umiddelbart når du ser et stykke bitt i to.
  • Tanks er ganske lett å rengjøre og desinfisere, men gjør temme musen mye vanskeligere. Noen bur der du må tilnærming ovenfra gjør musen tror du er et rovdyr.
  • Modulære systemer som Rotastak og Habitrail er ikke egnet for mus. Samt å være altfor liten med mindre du tilbringer en god del penger og koble dusinvis av enhetene sammen har de en rekke alvorlige helse-og berikelse problemer.
 8. 8
  Velg riktig størrelse på buret. Gulvplass teller mer enn hodet rom når du kjøper et bur. The Fun Mouse Nettstedet oppført i sitatene gir et bur størrelse kalkulator hvis du er i tvil om buret du har valgt. Du kan også dobbeltklikke sifrene på fancy rotte kalkulator, som har noen bur forhåndsinnstillinger oppsett for deg.
 9. 9
  Gi dem noe å gå på. Sengetøy er et must. Bruk aldri furu eller sedertre, som disse skogene kan skade en musens luftveiene og gjøre det vanskelig for dem å puste. Også unngå sagflis, sand eller noe annet som kan være lett inhalert i eventuelle kjæledyr lungene. Sengetøy bør være spredt 2-3 inches dyp på bunnen av tanken. Egnet sengetøy inkluderer:
  • Aspen: sørg for å inspisere det og sørge for at det ikke inneholder støv.
  • Carefresh: Hvis du velger å bruke Carefresh sengetøy, bør du kjøpe den hvite typen. Den farget og grå Carefresh en tendens til å være for støvete for mus og kan føre til URI-tallet (øvre luftveisinfeksjoner).
  • Makulert papir: Vanlig hvitt-skriver papir som har blitt kjørt gjennom shredder gjør fantastiske sengetøy. Pass på at det ikke er blekk på papiret, da dette kan være dødelig hvis det svelges.
  • Megazorb: Dette er en billigere og mer finkornet versjon av Carefresh.
  • Ectopetbed, BedExcel og Finacard: disse papp baserte beddings er fine, men ikke egnet for gravende.
 10. 10
  Gi dem noe å hekke i. Oppgi alltid mus med et mykt materiale som de kan makulere å bygge opp sine reir. Egnede materialer omfatter silkepapir (aldri bruke noe med tilsatt lotion), toalettpapir og papirhåndklær. Hold deg unna alle kommersielt solgt hekkende produkter (for eksempel hamster fluff), ikke bare er disse dyrere enn de billige alternativene ovenfor, men de inneholder også fiber som kan være dødelig ved svelging inn musen system. Den mest underholdende sengetøy for en mus er å kjøpe det bomull pods, som de kan bryte åpne og distribuere men de liker. De skall er også morsomt for dem å tygge.
 11. 11
  Unngå å innføre parasitter og andre ekkel. Sengetøy bør enten frosset eller bakt før bruk. Dette eliminerer eventuelle parasitter. Fryse sengetøy på 0 * F for 24-28 timer (dette er den sikreste metoden). Eller stek den ved 140 * C i 30 minutter (ikke la sengetøy å komme i kontakt med noen form for åpen flamme, som det vil ta fyr). Leketøy bør også rengjøres grundig før innføring i tanken. Disse kan fryses på samme måte som sengetøy, eller rengjort med eddik og vasket grundig med friskt vann.
 12. 12
  Kjøp en vannflaske og fylle det ofte. Det er best å bruke mer enn en vannflaske festet til siden av buret i tilfelle en flaske slutter å virke, som mus, kan du tørke ekstremt raskt. Tapp vann eller kildevann kan trygt brukes med mus. Vannflasken bør vaskes med varmt såpevann hver natt og etterfylt daglig med kaldt vann.
 13. 13
  Kjøpe mat. Mat skal være tilgjengelig for mus til alle tider. Oppgi alltid fersk mat daglig, som deres metabolisms er svært høy. Pre-laget mikser designet for mus og rotter inneholder for mye protein for de fleste pet shop mus. En sikrere alternativ er en pre-laget hamster mix. Når du kjøper mat, se etter 13% protein eller mindre. Unngå også mikser som inneholder et høyt antall solsikkefrø. Disse er veldig fetende og blir ofte brukt som fyllstoff i billig mat mikser.
 14. 14
  Kjøpe snacks / kosttilskudd. Mus snacks kan være en rekke ting. Bare gi godbiter i moderate mengder (en eller to godbiter fra listen under i løpet av uken) og introdusere nye godbiter sakte. Se etter tegn på diaré, da dette kan raskt tørke og drepe musen (dette er vanligvis sett ved innføring av grønnsaker). Egnede behandler inkluderer:
  • 1 ss eggerøre
  • 1 ss kokt ris
  • Grønnsaker (mørke grønnsaker er bedre på grunn av lavere vanninnhold)
  • 1 ss hakkede gulrøtter
  • 1 ts høy kvalitet hundemat (en eller to ganger i uken)
  • ½ Milkbone merke valp kjeks (en eller to ganger i uken)
  • Kokt pasta uten saus (en eller to ganger i uken)
  • Cheerios (ikke mer enn fem om dagen)
  • Cheerios med et snev av peanøttsmør (en eller to ganger i uken)
  • Fryse tørket eller live måltid ormer (en gang annenhver uke)
 15. 15
  Kjøpe leker. Mus er veldig nysgjerrige skapninger og krever mye stimulering for å være lykkelig. Kjøpe eller lage et mangfoldig sett av leker før du kjøper musen. På den måten kan du veksle de leker når du rengjør buret. Husk at du må jobbe mye hardere for å berike en tank enn en sperret bur og at musene trenger rikelig med gjemmesteder mellomrom. Jo mer berikende lekene du har tilgjengelig, jo lykkeligere musene vil bli.
  • Ofte de beste mus leker ikke blir funnet i en dyrebutikk i det hele tatt. Små trådkurver ment for organisasjonen gjør stor klatring leker (disse kan finnes i hjemmet kontordelen, bad delen, og hjem organisasjon delen eller de fleste store kjøpesentre). Strenger en hamp tau fra ett hjørne av tanken lokket til en annen legger spenning til kjæledyret hjem. Vær kreativ med deg leketøy gjør bestrebelser.
  • Et trygt alternativ til å kjøpe leker er å bygge din egen ut av Popsicle pinner (ny og ubrukt kjøpt fra en hvilken som helst hobbybutikk). Pass på å bruke giftfri Elmers lim eller giftfri varmt lim og la fantasien løpe løpsk.
  • Andre gratis / billig (og sikkert) leker inkludere tomme toalettpapir ruller og ubrukte egg kartonger (ikke styrofoam seg). Pappesker kan også trygt brukes. Plassere en ubrukt vev boksen i tanken og fjerne plasten fra toppen gir både hekkende materiale, en hekkende boks, og timer med underholdning som musene makulere boksen og vev inne
  • Hvis du velger å lage stoff leker, sørg for å bare bruke polar fleece. Dette er den eneste trygt materiale for bruk med mus. Bomull og andre stoffer har strenger som kan kvele / fangst på musen, og ikke minst utgjøre en kvelningsfare ved svelging.
  • Pass på å bruke hamp for eventuell streng eller tau du bruker inne i buret.
  • Bruk aldri noen form for teip i musen tank. Kjemikaliene i limet er giftig hvis musen tygger og fordøyer dem.
 16. 16
  Kjøpe eller lage en hekkende boks. Dere mus bør ha et overbygd areal tilgjengelig for dem hele tiden. Dette gir en trygg komfortabelt område for kjæledyret å bygge et reir. De fleste mus liker ikke å sove ute i det fri. Igloo skjulestedene eller andre kommersielt kjøpt reirkasser fungere godt. Du kan også bruke elementer fra rundt hjemmet som tomme vev bokser eller frokostblanding bokser for å lage din egen.
 17. 17
  Rengjør buret. I motsetning til det mange tror, ​​mus er veldig renslige dyr. Som sin eier, kan du holde dem lykkelige ved fullstendig rengjøring av hjemmet en gang i uken og flekkfjerning på midten av uken. Mens du rengjør, bør du ha et midlertidig bur tilgjengelig for mus. Rengjøring er også en anledning til å bånd med mus og gi dem litt mosjon. For å rengjøre buret:
  • Fjern leker, matskål, vannflaske, fuglefjell boksen, og alt annet fra tanken. Bløt alle plast eller keramiske materialer i varmt såpevann og skyll grundig med rent vann.
  • Tømme alle sengetøy.
  • Rensemiddel innsiden av buret med fortynnet eddik (1 kopp eddik: ½ vann). Dette hjelper med lukt fjerning. Pass på å vaske alle spor av eddik fra tanken før påfylling.
  • Refill buret base med 2-3 inches av fersk sengetøy.
  • Erstatte matskål, vannflaske, fuglefjell boksen, og leker. Du bør endre lekene på hver rengjøring for å gi stimulering for ditt kjæledyr.
 18. 18
  Se opp for lukt oppbygging. Hannmus tendens til å ha en sterkere lukt deretter hunner. Selv om det er til stede, om omsorg riktig, bør lukten aldri bli overveldende eller belastende. Den beste måten å bekjempe dette på er å la ett element i buret rengjort når du endre sengetøy. Dette elementet har allerede blitt markert og sin tilstedeværelse vil gjøre det mannlige mindre sannsynlighet for å markere igjen. Sørg for å rotere det elementet du ikke rengjør hver gang for å hindre at noe blir skitten.
 19. 19
  Gir mosjon. Ha et hjul tilgjengelig for musene til alle tider. Bruk aldri et hjul med metallstenger på løperen. Mus kan ha haler avskåret eller knekt av eiker. Hjulene bør ha faste overflater for musen å kjøre på. Kontroller at hjulet er stort nok slik at musene ikke bue ryggen mens du kjører, kan dette føre til permanent skade på dyret. Den mellomstore stille spinner er et godt valg. For din komfort, kan du prøve å velge en som ikke er veldig høyt. Sikker merker av hjul som du bør være i stand til å finne hos din lokale dyrebutikk inkluderer:
  • Silent Spinners: Ikke bare er disse hjulene trygge, de også legge til en dekorativ touch til kjæledyr hjemme. De kan enten være festet til siden av et bur eller plassert frittstående. Du må kjøpe vanlig størrelse hjulet (6,5''), som det eliminerer muligheten for tilbake bue. The mini-størrelse vil bare fungere når musen er veldig ung.
  • Comfort Hjul: Selv om de ikke er så attraktiv som de tause spinnere, disse hjulene er svært trygg. De kommer i en rekke farger så velg en som passer din smak. Igjen, bør du kjøpe den vanlige størrelsen.
  • Saucer Hjul: Dette er den klart sikreste hjul tilgjengelig for kjæledyret ditt. De helt eliminere farene eller tilbake bue og gi en mer naturlig kjørestilling for musen. Selv om disse hjulene har en tendens til å ta opp mer plass, de er sterkt anbefalt.
 20. 20
  Gi din mus tid til å justere. Når du tar med din nye kjæledyr hjemme, er det anbefalt å gi dem tre til fire dager i buret sitt alene for å tilpasse seg de nye omgivelsene. Når musene begynner å vise normal aktivitet (kjører på rattet, spise, drikke, spille, grooming), er det trygt å begynne hånd temme. Uansett hvor fristet du er til å holde og leke med den nye kjæledyr, er dette alene nødvendig tid til å bygge et tillitsfullt obligasjon med musen.
 21. 21
  Starten av på høyre fot. Etter noen dager kan du begynne bonding med musen. Det første trinnet er å skape tillit. Fra musen perspektiv, du er en veldig stor og ukjent rovdyr. Det er viktig å være tålmodig og rolig når treningen din mus. Den beste måten å starte er å plassere hånden i buret og forbli urørlig. Mus er naturlig nysgjerrige, og kan komme opp å snuse hånden. Ikke rør deg. Dette lar musene vet at du ikke vil skade dem.
 22. 22
  Sett en tidsplan. Mus reagerer svært godt til tidsplaner, og ved hjelp av en gjør treningen mye lettere. For første par ukene, er det best å velge to eller tre ganger i løpet av dagen som du vil være tilgjengelig. Skriv dem ned og henge dem i nærheten av buret. Deretter arbeide med mus på disse tider hver dag. Jo mer tid du bruker på dine musene i de første par ukene, jo raskere de vil føle seg komfortabel med deg som sin eier.
 23. 23
  Skape et sunt og positivt forhold. Når musen er kjent med din duft (dette kan ta en dag eller en uke, avhengig av om de ble kjøpt fra en dyrebutikk eller en oppdretter), vil de bli modigere. På dette punktet en mus kan klatre på hånden. Du kan løfte hånden din opp litt. Hvis musen virker skremt, returnere den til bakken. Som du fortsette treningen, vil musene blir mer og mer komfortabel med deg. Når det tillater deg å løfte den opp fra bakken, kan du flytte den til fanget.
 24. 24
  Vær tålmodig. Ikke forvent musen til å føle seg komfortabel med deg den første dagen du begynner treningen. Vær tålmodig og musen vil lære du er trygg og vil ikke skade dem. Når dette lånet har blitt gjort, kan du forvente et langt og lykkelig forhold med kjæledyret ditt musen.

Tips

 • Mens håndtering av mus, kan de sakte pur. Dette kalles bruxing og vanligvis skjer hos rotter, men er noen ganger en atferd hos mus. Dette betyr at de liker deg.
 • En høy protein snack du kan tilby dine mus er fryse tørket måltid ormer (eller leve hvis du ikke er pysete). Disse kan kjøpes på de fleste lokale dyrebutikker ofte med fisk eller reptiler. Mus er altetende ikke vegetarianere. De trenger protein i sitt kosthold og kjøtt er en rask måte å gi dette. Hvis du velger å ikke bruke måltid ormer så høy kvalitet hundemat eller fryse tørket kalkun eller kylling kan gis som en godbit og supplement.
 • Kjøpe en mus fra en dyrebutikk er ofte den raskeste måten å få et nytt kjæledyr i hjemmet ditt. Imidlertid er pet shop mus ofte avlet i gnager møller med liten eller ingen oppmerksomhet til helse, temperament, eller genetikk. På grunn av dette, pet-shop mus er mer utsatt for sykdommer, infeksjoner og dårlig oppførsel. Hvis du velger å kjøpe en mus fra en dyrebutikk, være oppmerksom på at det kan ta uker eller måneder for musen til å føle seg trygg og sikker med deg som sin eier. Disse musene har ofte blitt mishandlet før du kommer inn i din varetekt, og på grunn av dette har lært å mistro mennesker. Det er mulig å lære disse små skapningene tillit, men du trenger tålmodighet og besluttsomhet.
 • En flott måte å hånd-temme musene er å plassere dem i badekaret (lukket avløp med et håndkle langs bakken) og tillate dem å gjennomgå over hendene. Hvis du velger å bruke denne metoden, plassere en tom toalettpapir roll i buret og la musene å krype i. Deretter dekker begge sider så det er ingen ulykker, løfte musen ut og legg rullen i karet. Ta rullen når musene har igjen. Deretter sitte ved siden av karet og plasser hendene håndflatene opp på håndkleet. Følg samme fremgangsmåte som ovenfor med bur temme.
 • Den beste kilden for å kjøpe et kjæledyr er en anerkjent oppdretter. Søk på nettet etter en oppdretter i nærheten av ditt hjem eller en som er villig til å sende sine mus. Kjøpe en mus fra en ansvarlig oppdretter betyr vanligvis kjæledyr du kommer med vil være sunn, rolig og tillitsfull. Men du bør forvente å vente på en mus kjøpt fra en oppdretter. Ansvarlige oppdrettere avler ikke mus for å skape flere mus. Deres mål er å skape sunne mus med stor temperament og ideelle tegninger. På grunn av dette, vil noen oppdrettere kun avle 02:58 kull i året, og de vil bare vedta sine mus ut til ansvarlig eier hvem de stoler på. Hvis du er villig til å vente, oppdrettere er det beste alternativet for å kjøpe en mus.
 • Se til å få din ensom mann musen kastrert av en troverdig veterinær, etter som han kan bli innført trygt til en gruppe kvinner. Noen hevder at dette er et bedre alternativ, som et menneske ikke kan kompensere fullt ut for selskapet av sin egen art. Du må vente seks uker etter kastrering før innføring til noen kvinner, for å unngå risiko for graviditet.

Advarsler

 • Aldri plukke opp en mus med tuppen eller midten av halen. Dette er smertefullt for dem. Det er best å la en mus til å klatre på hånden din før du plukker dem opp. Hvis musen er ennå ikke hånd tam, kan du bruke en tom toalettpapir tube for å plukke dem opp og deretter forsiktig løfte dette opp mens blokkerer begge ender. Men hvis det er nødvendig, plukke dem opp ved bunnen av halen sin, og deretter støtte kroppen med den andre hånden.
 • Dyrebutikker og personlige nettsteder er beryktet for å gi falsk informasjon. Sjekk enhver og all informasjonen du finner. De beste nettstedene for informasjon er de laget av ansvarlige oppdrettere. Disse personene har mest personlig erfaring med mus og virkelig bryr seg om omsorgen for mus.
 • Bruk aldri lo "bedding" selges i dyrebutikker for hekkende materiale. Dette er meget farlig for mus eller andre små dyr. Det er best å gi musene med toalettpapir, avis (svart-hvitt-utskrift), og papirhåndklær og tillate dem å bygge sitt eget reir.
 • Hvis du er syk med forkjølelse eller influensa, aldri håndtere mus, som de kan ta den kalde / influensa. Sykdommen kan være dødelig hvis venstre alene. Hvis du oppdager tungpustethet, nysing, rennende øyne, eller snufset, ta dem straks til veterinæren.

Ting du trenger

 • Osp sengetøy (eller andre, trygg sengetøy)
 • Cage, ideelt sperret med bar avstand på mindre enn 1 cm
 • Sikre masket lokket hvis du bruker en tank.
 • Vann
 • Vannflasken
 • Matskålen
 • Leker (kjøpt eller gratis)
 • Tre hunnmus, eller en enslig mann
 • Mat (hamster formelen, grønnsaker og frukt)