Wkino

Hvordan å stoppe en katt fra biting og skrape

Å bli bitt eller klort opp av katten er ikke moro. Det er også potensielt farlig hvis katten trekker blod, punkteringer huden eller etterlater bakteriell infeksjon bak. En katt kan også bli skremt av svaret ditt hvis du ikke vet hvordan de skal reagere på riktig måte, potensielt gjøre en vane verre snarere enn bedre. Lær hvordan du kan lære katten å ikke engasjere seg i slik oppførsel.

Trinn

Hvordan å stoppe en katt fra biting og skrape. Forstå hva oppmuntrer en katt til å endre sin atferd.
Hvordan å stoppe en katt fra biting og skrape. Forstå hva oppmuntrer en katt til å endre sin atferd.
 1. 1
  Forstå hva oppmuntrer en katt til å endre sin atferd. Katter reagerer best på, nemlig å love og belønne riktig adferd, ignorerer og uttak fra upassende oppførsel.
 2. 2
  Aldri truffet, rope, jage eller miste besinnelsen med en katt. Du vil rett og slett skremme katten og føre til at katten til å bli nervøs og forvirret.
  • Aldri kalle en katt til deg og deretter straffe ham. Katten har ikke en anelse hvorfor du reagerer negativt på ham, er som å bli kalt til en person vanligvis (og bør være) forbundet med hyggelige svar - det også er skilt fra hendelsen som har irritert eller lei deg.
 3. 3
  Lær å forutse biting eller skrape atferd rettet mot menneskelige mål. Mange katteeiere lære å lese signaler om at deres katt er i ferd med å gjøre noe og biting og skrape folk pekepinner er ikke annerledes. Hvis du klappe dem eller gjør noen annen form for interaksjon med dem, se etter tegn som utvidede pupiller, hud rislende, eller slutte å male. Hvis katten er stirrer på deg og har ørene pekte bakover eller rykninger, bør du stoppe og gi katten litt plass. Når du føler at en katt er i ferd med å begynne å bite eller klø deg, er det ting du kan gjøre for å nappe dette dårlig oppførsel i fødselen, for eksempel:
  • Plukke ham ut og plassere ham på skrape polet og lovpriste ham for å skrape den i stedet for deg.
  • Overlate ham en catnip musen til å bite i stedet for deg. Prise ham for biting leketøy.
  • Skyve katten til side og etterlot ham alene.
 4. 4
  Forstå hva som kan være motiverende bite eller skrape atferd i katten din. Å vite årsaken er en viktig del av god forvaltning av et problem og kan hjelpe deg å identifisere triggere og søke å fjerne dem hvis relevant. Biting og skrape atferd kan være forårsaket av en eller flere av følgende:
  • Selvforsvar: Biting og skrape er en katt beste form for forsvar. Hvis du skader katten din et uhell (for eksempel sitter på halen hans), han er sannsynlig å bite eller klore som en naturlig, tankeløst respons. Han gjør det ikke for å være slem mot deg, han bare sa "Au, det gjør vondt!" Ikke klapp eller spray ham om dette er grunnen til at han har riper eller bitt deg - bare forsiktig, men bestemt si "Nei"
  • Aggressivitet: Katten din prøver å være topp katt i husholdningen. Få katten din desexed slik at du kan anta den dominerende rollen.
  • Stress (støy, endring av miljøet, opprørt folk, etc.): Katten din plukker opp på følelser og misliker endring. Det beste svaret er å gjenopprette ro og en avgjort atmosfære. Skru ned støyende TV, spør barna til å være roligere rundt katten, og hvis noen er lei seg, be dem om å gråte eller rope ut av kattens hørsel.
  • For mye spenning: Kattunger er lekne, men noen ganger kan de bli for opphisset og overføre sin lekenhet inn biting og skrape. Det er ikke søt, og det bør stoppes ved å avlede kattens oppmerksomhet til hans skrape innlegget eller et leketøy.
  • Frykt for røff behandling: Hvis barn eller andre har spilt omtrent med katten, vil han vokse redd for å bli plukket opp eller spilt med og kan svare ved å bite eller skrape. Overvåke barns lek med katten og gi råd deretter.
  • Sykdom: Noen ganger bite eller skrape er et svar på katten føler seg syk og å være redd for berøring eller nærhet. I dette tilfellet, hvis du har mistanke om sykdom, får katten til veterinæren for en umiddelbar check-up.
  • Aldring: En eldre katt som har blitt skrøpelig over tid kan mislike å bli plukket opp eller kost og kan bite eller klore for å få litt fred. Spør familiemedlemmer å være oppmerksom på kattens alder og behov for skånsom behandling og blir gitt god plass.
 5. 5
  Unngå beroligende katten din etter biting eller skrape. Hvis du er alt ømfintlig-feely og tror en klem kurer alt, er dette en tid for å suspendere din feel-good reaksjon. Etter at du har disiplinerte katten din, må du ikke begynne og klappe ham. Dette vil absolutt forvirre katten din og gi ham blandede følelser, så neste gang han er sannsynlig å bite deg like hardt, konstituert opp for litt kos. Ikke start det, og han vil ikke holde det opp.
 6. 6
  Gi mer underholdning. Få flere katt leker for ditt kjæledyr å tygge på og en skrape innlegget å klø på. Katter trenger å bite, tygge og skrape for moro og praksis, bare ikke på deg eller noe annet menneske. Prøv å spille med katten ved hjelp av en stang leketøy, slik at hendene skal være fri for biter.
 7. 7
  Finne en metode som fungerer for deg. En av metodene foreslått ovenfor kan være alt du trenger for å stoppe skrape eller bite. Hvis ikke, følgende avsnitt presentere noen flere måter å stoppe en katt fra å bite eller skrape.

Stemme og kropp metode

Denne metoden handler om tone og kroppsspråk. Få det riktig og det fungerer en godbit.

 1. 1
  Så snart katten biter eller riper, sier en autoritativ "nei!". Samtidig, peke fingeren på katten.
 2. 2
  Stirre på katten direkte med en stadig mer deprimert eller hard look. Stirrer anses i katten verden som en trussel om dominans. Øynene har det, katten har blitt advart.
 3. 3
  Det hjelper også å fjerne deg fra kattens nærhet etter å gjøre dette, ignorerer ham i ca 10 minutter.

Klapping i hendene metode

Denne metoden kan arbeide med en dominerende, aggressiv eller frekk katt. Det er ikke anbefalt for bruk med en sjenert eller nervøs katt, så det kan forsterke disse trekkene.

 1. 1
  Når katten biter eller riper, klapp i hendene og si "nei!" fast. Husk, ikke rope på katten din.
  • Ikke klapp direkte i kattens ansikt, det kan skremme ham og la ham nervøs.
 2. 2
  Gjenta hver gang bite eller skrape oppstår og katten din skal slutte.

Uvitenhet er lykke metode

Denne metoden vil ikke fungere med alle katter, men hvis det gjør arbeidet med katten din fordi han er vanligvis Mr Super Hengiven og savner deg, eller han er en kattunge og fremdeles lærer hans oppførsel, så vil han snart stoppe dårlig oppførsel.

 1. 1
  I det øyeblikket katten din slutter å bite eller klø deg, plukke ham opp uten å si et ord og satte ham ned uansett hvor hendelsen inntraff. Prøv å anta et kroppsspråk av avsky som du gjør dette, men ikke skade ham eller håndtere ham grovt. Du kan også si "NEI!" fast om det føles riktig.
 2. 2
  Gange unna i en avvisende måte uten videre interaksjon. Sørg for at katten er helt alene i rommet uten menneskelig interaksjon i fem til ti minutter. Gjenta dette hver eneste gang han prøver å bite eller klore deg. Han vil raskt assosiere blir ignorert med dårlig oppførsel.
  • Spesielt ikke mate katten din i 20 minutter etter en biting eller skrape hendelsen, da dette kan være feilaktig tatt som en belønning.

Sprayflaske / vann pistol metode

Ikke alle er enig i at dette er en hensiktsmessig måte å håndtere en biting eller skrape katt. Det må være umiddelbar, ellers katten ikke vil assosiere handlingen med biting eller skrape, problemet er at få mennesker vandre rundt med en sprayflaske eller vann pistol for nettopp dette svært formål! Men hvis du vet at katten er ansvarlig for å gjøre dette på bestemte steder, slik som å sitte ned sammen foran TV-en, kanskje holde en sammen en favoritt sittende sted som du kan hente raskt hvis behovet være.

 1. 1
  Når katten din klør eller biter, spray vann på pelsen hans eller bak og si "nei!" fast og autoritativt. Ikke rop.
  • Aldri spray i kattens ansikt, og dette kan være både skadelig og skremmende.
  • Ikke suge katten din - dette er ment å være en kort, skarp spray.
 2. 2
  Gjenta om nødvendig. Katten din bør stoppe atferd. Ikke bruk denne metoden for mange ganger selv, spesielt hvis katten er engstelig.

Tips

 • Lære barn å holde og hjerneslag katter og kattunger riktig. God håndtering kan forhindre mange problemer.
 • Husk at en stresset katt også kan bli en bitende katt. Akkurat som mennesker, katter kan bli stressa, og dette er en hovedårsak til at noen katter bite. For å avlaste den stress, prøve å gi katten din en tur i bånd og krage. Hvis katten er en innekatt, få din katt noen trener leker som katten din kan jage rundt.
 • Hvis sprayflaske metoden fungerer, bare hold opp sprayflaske som en advarsel. Hvis katten stopper, setter den ned. Hvis katten virker på den, bruke spray. Når lærte sprayflaske betyr Nei, kan katten svare bare for å sprayflaske blir plukket opp og vil bare teste grenser om lag én av ti ganger for å være sikker på at du virkelig mener det. Holde en liten sprayflaske hendig i lommen er bra hvis du bruker dette for all dårlig oppførsel.
 • Forstå milde Lekebiting og gripe tak. Hold hånden eller kroppsdel ​​veldig stille når katten play-biter eller grabber. La katten å stoppe og slippe alt på egen hånd. Hvis katten gjør dette i spill, vil katten stoppe. Hvis katten er biting for hardt, kjefte Ingen eller Ow og stoppe avspillingen. En katt kan bli opplært til å bare bite svært forsiktig mens du spiller og aldri bryte huden av "stoppe når det er for grov"-metoden, og for å fange uten å bruke klør. Trekke unna fort fra en play-bit eller ta er når du er mest sannsynlig å få klorte eller litt vanskelig å spille tøff.
 • Dette tipset er litt risikabelt - se om det er mulig å gjøre med katten din. Den øyeblikkelige katten beveger seg i å bite eller klore, fast tak i nakkeskinnet hans (prøv å samle opp pelsen, er det lettere med fluffy katter) og tvinge hodet ned. Si "NEI!" med authority.But rope ikke om katten. Du er ikke å være grov eller skade katten, du bare stoppe hans handling for et øyeblikk. Han vil trolig vri seg unna (i dette tilfellet, la ham gå før han prøver å bruke klørne), men han vet at du ikke liker det han prøvde å gjøre. Hvis katten holder seg fortsatt i et par sekunder, la ham gå selv. Du trenger å komme rettferdig, men fast.
 • Hvis katten fortsetter å bite eller klore deg, trykker du katten din bestemt, men forsiktig på toppen av nesen. Dette gjør ikke vondt katten din, heller, irriterer det ham.
 • Fortell pus "Nei".
 • Hvis du bruker flasken metoden være sikker på å ikke få vann inn i katter face.It vil skremme katten eller gjøre ham / henne nervous.Spray igjen hvis det continues.Be sikker på å spraye på pelsen eller i den bakre delen av body.Do Ikke spray katt hvis unødvendig.

Advarsler

 • Ikke fyll sprayflaske eller vann pistol med noe annet enn vann.
 • Hvis det er noen barn i husholdningen din, sørg for å fortelle dem, også, om å være trygge rundt katten din. (Ingen trekke haler, ingen treffer, ingen roping, ingen hjelp av sprayflaske med mindre det er absolutt nødvendig, etc.)
 • Aldri smellkyss eller treffe katten din, da dette vil bare gjøre ham tror at du er en gjennomsnittlig person, som enten vil gjøre ham unngå deg helt, eller gjøre ham mer aggressiv mot deg.
 • Hvis bite er helt ute av karakter og plutselig, ta med katten til veterinær for en umiddelbar check-up. Det kan være en underliggende medisinsk tilstand som trenger behandling.
 • Hvis katten din reagerer dårlig på noen av metodene, slutte å gjøre dem på en gang.
 • Cat bitt kan lett infisere deg. Søk legehjelp.

Ting du trenger

 • En sprayflaske eller vannpistol
 • Vann
 • Skrape innlegget
 • Leker