Wkino

Hvordan du beskytter barnet mot identitetstyveri

I 2005 var fem prosent av klagene den amerikanske Federal Trade Commission fått om identitetstyveri fra personer yngre enn 18 år. I noen tilfeller har barn i 0-5 aldersgruppe vært tungt målrettet fordi tyveri er mindre sannsynlighet for å bli lagt merke til i noen tid. Utsatt for identitetstyveri på grunn av alder, plettfrie poster og lave deteksjon priser, 140.000 barn er ofre for barnet identitetstyveri i Europa hvert år.

Det er en annen side av oppdra barn til å huske, slik at barnet ditt ikke er et offer for identitetstyveri før de har selv flyttet hjemmefra. Hvis barnet ditt starter med en dårlig kreditt rapporten, kan det gjøre vondt svært vanskelig når du prøver å få en jobb, ta ut en bil eller student lån eller få et boliglån. Enda verre kan de bli trakassert livslang om gjeld de har aldri akkumulert! Men foreldre er ikke maktesløse og kan ta trinnene i denne artikkelen for å ivareta sine barns identitet.

Bemerk: Denne artikkelen har en amerikansk fokus på grunn av metoden av identitet bevis nødvendig i Europa. Men lønner det seg fortsatt å bruke noen av de aktuelle metoder her for å beskytte ditt barns identitet, uansett hvor din jurisdiksjon.

Trinn

Hvordan du beskytter barnet mot identitetstyveri. Hold barnets viktige papirer, inkludert fødselsattest, pass (hvis de har en) og personnummer kort innelåst på et trygt sted.
Hvordan du beskytter barnet mot identitetstyveri. Hold barnets viktige papirer, inkludert fødselsattest, pass (hvis de har en) og personnummer kort innelåst på et trygt sted.
 1. 1
  Hold barnets viktige papirer, inkludert fødselsattest, pass (hvis de har en) og personnummer kort innelåst på et trygt sted. Alt som har personlige identifikatorer og kunne brukes som identifikasjon må oppbevares trygt. Hvis du trenger å ta disse dokumentene hvor som helst for bevis på ditt barns, alltid vite hvor de er og husk å ta dem med deg hjem etter å ha vist dem.
  • Aldri bære barnet ditt personnummer kortet i lommeboken din. Oppbevar den på et sikkert sted, fortrinnsvis i et trygt hjemme.
 2. 2
  Når en bedrift ber om et personnummer for barnet ditt, må du alltid spørre dem hvorfor de trenger det. I Europa, vil du bli spurt om ditt barns personnummer enda oftere enn for fødselsattest. Mange bedrifter, spesielt sykehus og, fortsatt bruke personnummer som identifikatorer.
  • Hold oversikt over hvem som har personnummer til barnet ditt. Skulle noe uheldig skjer, kan dette hjelpe etterforskning spore opp den skyldige. En enkel liste holdt med fødselsattest og personnummer fil vil være nok, bare husk å notere det ned hver gang nummeret er blitt delt med en relevant myndighet.
 3. 3
  Nekter å gi ut barnets fødselsattest eller personnummer mindre det er tvingende nødvendig. Bruk av dette nummeret skal bare være offisielle eller profesjonelle formål, for eksempel når du registrerer dine barn i skolen, få dem et pass, betale skatt, åpne finansregnskapet, eller søke om sitt første førerkort. Hvis nummeret er ønsket av en organisasjon eller person som normalt ikke ville motta nummeret, etterspørselen offisiell identifikasjon og søke en gyldig grunn for å dele den. Personvern talsmenn råd å være skeptisk da bedt om personnummer når det er ingen åpenbar behov for det, slik som kirken grupper og ferie leirer.
 4. 4
  Sørge for at enhver aktivitet barnet deltar i bruker informasjonen korrekt og håndterer det med omhu. For eksempel forventes det at en sportsbil institusjon skal håndtere informasjonen konfidensielt, som idrettslag krever ofte en fødselsattest for påmelding. Forventer det samme for lag, foreninger og enhver annen virksomhet du registrerer barnet opp for.
  • Spør hvordan informasjonen er lagret, i hvilket format og hvilke sikkerhetstiltak er på plass under lagring.
  • Be om oppmuntring til fortsatt konfidensialitet av informasjonen.
  • Spør dem hvordan de har tenkt å kvitte deg med informasjon etter at det ikke lenger er behov. Ingenting utover riktig (cross-shredding med annen informasjon), eller retur av alle originaler eller kopier er akseptabelt med mindre lovgivningen legger ut en alternativ måte.
 5. 5
  Sjekk barnets personnummer inntjening posten. Mange identitetstyverier gå ubemerket fordi foreldrene ikke anta at barnet selv har et kredittkort eller inntjening rapport. Ber om disse regelmessig kan tillate deg å komme på toppen av tyveri raskt. Det anbefales at du:
  • Be om en årlig Social Security Inntjeningen posten. Dette er det viktigste å holde styr på fordi det kan varsle deg hvis noen bruker ditt barns Social Security for å få en jobb. For å be om en rapport, kan du ringe 1-800-772-1213 eller besøke http://www.ssa.gov/online/ssa-7004.html.
  • Be om en hvert år for barnet ditt fra hver av de tre store kreditt rapportering selskaper, Equifax, Experian, og TransUnion årlig. Kredittopplysningsbyråer ikke starte en kreditt historie på en person før spesielle detaljer blir brukt til å åpne en kreditt-konto. Denne informasjon kan inneholde navn, alder, adresse og personnummer. Husk at denne kontrollen ikke kan varsle deg om overgrep fordi navn og fødselsdatoer kan ha blitt endret, så bruk SSN sjekk fremst.
 6. 6
  Utdanne barna om trygg bruk av Internett. Lær dem å holde all personlig informasjon privat når de er online. Nettsamfunn er tilfluktssteder for identitetstyver skanning disse nettstedene og barna kan uskyldig gi informasjon uten å tenke på om de ikke har blitt varslet om hva du skal gjenkjenne og unngå på forhånd.
 7. 7
  Hold datamaskinen virus programvare og forsvar deg oppdatert til enhver tid. For mange mennesker, har identitetstyveri skjedd gjennom cyber-angrep der barnas identifiserende informasjon har blitt løftet fra hacket datamaskiner. Alltid holde datamaskinen anti-virus og anti-malware programmer up-to-date.
  • Tenk å ikke holde noe som identifiserer barnet ditt på denne måten på en datamaskin som har tilgang til internett. Hvis du ønsker å holde det i elektronisk form, holde det på en frittstående datamaskin som ikke får koblet til internett.
  • Unngå å legge ut bilder av barna på nettet. Det er mange gode grunner til å motsette seg å gjøre dette, og dette er en annen, spesielt hvis geo-koding gir bort boligstrøk barnet ditt.

Tips

 • Tenk verve tjenestene av en identitet beskyttelse tjeneste som tilbyr barnas anti-identitetssvindel tjenester som lifelock eller TrustedID.
 • I Europa, til å kreve et barn for skattefradrag, er foreldre som kreves for å søke om Social Security Number for et barn eldre enn ett år. Identitetstyver nå bruker barnas detaljene fordi denne formen for identitetstyveri ofte går uoppdaget i lang tid.

Advarsler

 • Vær oppmerksom på brudd på informasjon på skoler, helsetjenester organisasjoner og andre steder hvor barnets identifiserende informasjon har blitt holdt. Hvis et brudd oppstår, være i høy beredskap og gjøre alle nødvendige kontroller for å se om ditt barns identitet har blitt kompromittert. Jo før du får på det, jo raskere kan du være i stand til å bøte på skaden.
 • Dessverre, vil noen foreldre eller foresatte bruke sine barns identitet for å få kreditt hvis deres egen kreditt er ødelagt. Dette kan føre til at mindre mye skade senere. Rapporter denne type aktivitet, anonymt hvis nødvendig, for å FBIs Identity Theft Hot linje og ikke noen gang gi etter for å gjøre dette selv. Hvis du trenger kreditt hjelp, søker det fra andre voksne som er opplært i det finansielle området i stedet.
 • Ikke gi barna dine egne personnummer til bruk før de er fullt ut i stand til å forstå konsekvensene av å bruke dem klokt og ta forholdsregler med dem.

Ting du trenger

 • Stedet for sikker oppbevaring
 • Liste over steder du har delt den SSN med (løpende vedlikehold kreves)
 • Anti-virus programvare og anti-malware