Wkino

Hvordan administrere en vaksine til en hund

Å gi en vaksine til hunden din hjemme kan være meget enkel og sikker, så lenge du vet det riktige prosedyrene. NB / A vaksine bør bare gis etter en grundig undersøkelse av dyret av en veterinær. Kun friske dyr skal vaksineres, og du bør ikke "praksis" forvalte subkutane injeksjoner på et dyr uten å ha fått profesjonell opplæring fra en veterinær, eller kvalifisert veterinær sykepleier!

Trinn

Hvordan administrere en vaksine til en hund. Løft opp bak huden til hunden for å gjøre et telt, og dermed skape en lomme med plass under huden for å injisere vaksinen inn.
Hvordan administrere en vaksine til en hund. Løft opp bak huden til hunden for å gjøre et telt, og dermed skape en lomme med plass under huden for å injisere vaksinen inn.
 1. 1
  Klargjør injeksjon. Sørg for at den har blitt skikkelig transporteres, lagres, og blandet. Trekke tilbake all oppløsningen inn i sprøyten, og fjern eventuelle overflødige luftbobler ved å banke på siden av sprøyten, nålen pekende opp.
 2. 2
  Løft opp bak huden til hunden for å gjøre et telt, og dermed skape en lomme med plass under huden for å injisere vaksinen inn.
 3. 3
  Hold sprøyten nivå med hundene tilbake. Plasser nålen med konusen (flate del av nålen) opp i den trekantede / telt området plass av huden.
 4. 4
  Trekke tilbake på sprøyten. Hvis blod er til stede, finne et annet sted. Hvis mottrykk oppstår eller ikke blod er sett, sakte trykk på sprøytestemplet å gi vaksinen.
 5. 5
  Fjern nålen og sted press i ca 30 sekunder for å hindre blødninger.

Tips

 • Hvis du føler at du trenger å øve før faktisk å gi vaksinen: Ta en tom vannflaske, sette en sokk over det, øve trekke opp på sokken som du ville trekke opp og "telt" huden til hunden. Øv håndtere sprøyten. Bli komfortabel med å bruke sprøyten med én hånd. Praksis ved hjelp av sprøyten og tenting strømpen samtidig. Gjør dette til du føler deg komfortabel med å gjøre både før du prøver å vaksinere hunden din.
 • Hvis du ikke føler at du kan administrere vaksinen riktig kan det være lurt å ta med hunden til en veterinær.

Advarsler

 • Bare gi vaksiner anbefales av veterinær.
 • Pass på at vaksinen har vært oppbevart ved riktig temperatur under transport og lagring. Hvis feil lagret og transportert, kan vaksinen forårsake skade. Kjøpe vaksiner fra en registrert leverandør for å sikre at lagring med leverandøren var riktig.
 • Hvis blodet er sett når tegning tilbake på sprøyten, ikke bruk denne plasseringen. Du har truffet en blodåre.
 • Ikke gi deg en vaksine hvis hunden din kan være syk eller sitt immunsystem er kompromittert. Hvis hunden din har hatt noen diaré eller brekninger, ikke gi vaksinen.
 • Bare gi vaksiner etter riktig ventetid (1 år for de fleste vaksiner).
 • Kontroller at alle materialene som brukes er sterilt og sterile prosedyrer blir fulgt. Bruk ALDRI en unsterilized materiale.
 • Ikke gi vaksiner med IV.