Wkino

Hvordan å plante poteter

Poteter er den tredje meste dyrket beskjære i i verden, og et stort innslag av flere etniske dietter. Dyrke poteter er en lett og enkel prosess med disse trinnene.

Trinn

Hvordan å plante poteter. Få frø.
Hvordan å plante poteter. Få frø.
 1. 1
  Få frø. I motsetning til enkelte planter, kan potetene bli seedet på to forskjellige måter.
  • Bruk settepoteter. Du kan kjøpe et frø potet gjennom posten eller hos din lokale hagen butikken, eller du kan bruke leftover poteter du har kjøpt fra Rimi. (Disse vil imidlertid ikke bli sertifisert som fri for sykdommer, noe som kan skape et evigvarende problem hvis du planlegger å heve poteter på samme sted igjen, som mange sykdommer kan bære over år for år i jorda.)
   • Med en skarp, ikke-taggete kniv, skjær potetene grovt inn i kvartalene, noe som gjør at hver brikke har ikke mer enn tre "øyne" (de små groper eller innrykk på overflaten). Plass i solen og la det sitte en dag eller to, eller til du begynner å legge merke til øynene voksende spirer.
   • Må ikke bløtlegges, som noen kan foreslå! Poteter har ingen hardt skall til å trenge myknet ved bløtlegging som noen frø gjør, og de har all fuktigheten de trenger for å spire i kjødet av poteten selv. Soaking skaper større risiko for råte enn noe det kan oppnå! Du vil ha kuttet sidene til "helbrede" - danne en tørr "hud" over området for å hindre forråtnelse.
  • Bruk potet frukt. Noen potet varianter vil vokse små, svært giftige grønne frukter over bakken at hvert inneholde opptil 300 "true" potet frø. Hakk frukten fint og sette bitene i en skål med vann, etter ca en dag, vil frøene skille og synker til bunns.
 2. 2
  Forbered jorden. Du kan plante dine poteter i en jordlapp, eller du kan sette dem i en planter på terrassen - store potter, en stabel med dekk og gamle skorstein potter alt fungerer bra. Det viktigste er å sørge for at jorda er som ugress-fri som mulig. I tillegg kan det være lurt å dyrke litt kompost eller gjødsel i jorda for å gjøre det næringsrikt.
 3. 3
  Plante poteter. Tid planting, slik at det faller en uke eller to før den siste frost av sesongen for ditt område, der du kan finne ut. Kaldere netter vil drepe eventuelle skadedyr, og dine poteter vil trenge mer sol som dagene blir lengre. For eksempel i kystnære Virginia, plantet poteter på St. Patricks dag i mars høstes i juli.
  • Sett dine settepoteter eller potet fruktfrø omtrent en tomme i jorden, og deretter bygge en liten jordhaug over dem. Poteter bør være langt nok fra hverandre at hvis de vokste til en normal størrelse, ville de ikke kjøre inn i hverandre under jorden. Som dine stilkene vokser, legge til haugen av jord i bunnen-hvis potetene blir utsatt for sollys mens du vokser, vil de bli grønn og litt giftig.
 4. 4
  Omsorg for anlegget. Pleie din potet som det vokser vil sikre en sunn, spiselig produkt kommer innhøsting.
  • Vanning poteter regelmessig er viktig for ensartet vekst. En gang i uken bør være i orden i løpet av sommeren, så lenge det er en grundig vanning, men gjøre det oftere hvis det er nødvendig. Hvis bladene på planten ser ut som de visner, så din poteter trenger mer vann. Vær forsiktig så du ikke over vann, selv om, eller vil du ende opp med svart poteter.
  • Trekk ugress rundt potet plante.
  • Hvis du oppdager hull eller gulning i potet plantens blader, kanskje du har skadedyr. Hvis du ikke ønsker å bruke et plantevernmiddel på poteter, spør de ansatte på din lokale hagen butikken for tips om hvordan bli kvitt skadedyr naturlig.
 5. 5
  Høste poteter. Når det er i nærheten av den første frosten, høste og spise. Du kan høste poteter i etapper - "ung" eller "tidlig" poteter bør være klar om 7-8 uker etter planting (når blomstene først vises). Ta noen uten å trekke opp stilkene og la andre til å fortsette å vokse i full størrelse poteter. Du vil vite når potetene er klare til å høste når vintreet bladene blir gule og visner.

Tips

 • Hvis du lar noen poteter i jorda, vil de dukke opp igjen neste år. Selv om dette kan virke som en enkel ting, er det ikke en god idé å dyrke poteter i samme jord året etter, da dette øker sannsynligheten for sykdommer gjennom jord uttømming. Den ideelle hagen skal rotere avlinger av alle grønnsaker, inkludert poteter.
 • Hvis du ønsker å plante poteter fra et frø selskap eller hage forsyning center, sørg for at de er fra en sykdomsfri belastning.

Advarsler

 • Ikke spis grønne poteter eller grønne deler av poteter - disse er giftige i store mengder.
 • Stengrunn fører til merkelig formede poteter, så forsiktig fjerne alle steiner fra patch hvis du ønsker uniform råvarer.