Wkino

Hvordan du rengjør hvitt patent lær

Holde hvit patent lær ren og i god stand er vanskelig, men med riktig kunnskap vil det være mye enklere og mindre tidkrevende. Som alt hvitt, det blir skittent raskere og enklere, så følg disse trinnene hvis hvite lakksko blir skitten, merket, eller slitte.

Trinn

Hvordan du rengjør hvitt patent lær. For å fjerne flekker som ikke vil komme ut med hårspray, bruk hvit eddik.
Hvordan du rengjør hvitt patent lær. For å fjerne flekker som ikke vil komme ut med hårspray, bruk hvit eddik.
 1. 1
  Prøv hårspray. De vanskeligste flekker på hvite patent skinn er de som er forårsaket av elementer som blekk penner. Den beste måten å fjerne blekket, eller andre lignende stoffer, fra hvit patent skinn er å bruke hårspray. En Spritz med hårspray på mark vil trekke det ut av hvitt skinn, og du kan deretter forsiktig gni, etter å la det sitte noen minutter. Fukt en klut med varmt vann og gni i sirkelbevegelser for å fjerne flekken. Gjenta etter behov, men pass på å ikke gni for hardt, eller du kan skade skinnet. Denne metoden fungerer selv på settet i flekker.
 2. 2
  For å fjerne flekker som ikke vil komme ut med hårspray, bruk hvit eddik. IKKE bruke farget eddik, mens lær kan absorbere fargen (ikke sannsynlig, men noen lær er mer porøs, så bare for å være på den sikre siden, er hvit eddik best). I likhet med hårspray, som inneholder alkohol, vil eddik trekke flekken ut. Eddik er mye mer skarpt enn svak alkohol med hårspray. Det kan være lurt å begynne med å fortynne eddik i forholdet 1:10 med vann (dvs. en kopp eddik i 10 kopper vann) og langsomt øke mengden eddik til du får ønsket effekt. Du kan også bruke teknisk sprit i stedet for eddik, hvis du er bekymret for lukt, men det kan ha litt ulike resultater. Alltid fortynne og langsomt øke konsentrasjonen, og være påpasselig for eventuelle skader.
 3. 3
  Når du er ferdig med punktene ovenfor, skyll under kaldt, rent vann og la lufttørke. Hold vått lær unna varmekilder og direkte sollys, da dette vil sakte svekke skinn over tid og kan føre til sprekkdannelser.
 4. 4
  Det er best å tilstand skinnet etter å bruke sterke rensemidler, som alkohol. En balsam, som sadel lær balsam eller en spesielt formulert for skinn, vil holde lær ser ny lenger og beskytte den mot vann, sol, tørt og sprekker eller skader.

Tips

 • Hvis du gjør en blanding av 1 kopp eddik til 10 kopper vann, kan du bruke venstre over blandingen for husholdning rengjøring - det er trygt, kjemisk fri, og sunnere enn å bruke vanlige vaskemidler. Det fungerer som et desinfeksjonsmiddel og renser veldig godt - selv på glass og barneleker, og er anbefalt av mange barneleger for rengjøring rundt barn.
 • Tålmodighet er nøkkelen når du fjerner flekker eller merker fra lær. Skinn er tøff og holdbar, men kan bli ripet eller myknet ved gjentatt rubbing. Vær forsiktig og ta mer tid, snarere enn stresser gjennom oppgaven med å rense for best resultat.
 • Det er noen produkter på markedet ment å ta vare på patent skinn. De kan passe deg bedre enn å bruke alkohol, hårspray, eller eddik, som de har komponenter som vil polere, forsegle og beskytte skinnet, samt rene det. Metodene nevnt i denne artikkelen er ment som hjemme-løsninger, og det ville være best å bruke et produkt spesielt laget for å ta vare på skinn din.

Advarsler

 • Ikke bruk en farget tøy, som fargede klær som ikke har blitt vasket grundig eller riktig kan blø fargestoff, og enda noen som har blitt vasket skikkelig kan blø fargestoff når det brukes med eddik, hårspray, eller alkohol.
 • Ikke bruk farget eddik, hårspray, eller alkohol, som det kan flekke hvitt skinn enkelt. Bare bruke rubbing alkohol (også kjent som kirurgisk kratt) i en generell fortynning, som de du får på en matbutikk.
 • Gni forsiktig med en myk klut, for å holde skinn fra skrape eller oppmykning, hvor det kan skape en lapp av lær mykere enn resten, ser ut av sted. Ta den tiden du trenger.
 • Unngå farget skinn balsam eller farget skokrem på hvite sko, da dette vil farge dem, vanligvis irreversibelt. Sørg for at du bare bruker de ment for hvitt skinn.

Ting du trenger

 • Isopropanol, hvit eddik, eller hårspray
 • Glatt, ren, hvit klut
 • Vann
 • Anbefalt: skinn beskytter / balsam og tetningsmasse