Wkino

Hvordan å feie et gulv

Omtrent alle har feid et gulv på et tidspunkt, men selv om du er en gammel hånd på den, kan riktig verktøy og teknikk gjør jobben enklere.

Trinn

Hvordan å feie et gulv. Velg en god kost egnet for oppgaven din.
Hvordan å feie et gulv. Velg en god kost egnet for oppgaven din.
 1. 1
  Velg en god kost egnet for oppgaven din. Du kan ikke tenke på sopelime veldig mye, men det er verdt å få en god en.
  • En brede enden vil gjøre for raskere feiing, siden du kan dekke mer bakken i ett slag.
  • For utendørs arbeidsplasser, spesielt stor seg, vurdere å bruke en sopelime. Du kan dekke mer bakken med bred pensel, og bust er ofte laget for å fungere på utendørs overflater, som betong.
  • For store, innendørs gulv, for eksempel en gymsal, butikk, eller kontorbygg, prøv en tørrmopp. Finnes i mange bredder, kan støv mopper grundig rense et stort område i én omgang.
  • Uansett gjennomføre du velger, kan du prøve det ut for å være sikker på håndtaket lengde, vekt og balanse jobben for deg.
 2. 2
  Rydd området. Hvis du kan fjerne møbler, kaste tepper eller andre hindringer, gjøre det. Hvis det er mulig, også lukke den av for gangtrafikk.
 3. 3
  Begynn i en kant eller et hjørne, og sveip i overlappende overstrykninger i mot midten av rommet. Trekk sopelime mot gulvet i en retning og løfte den tilbake til den kanten i den andre retningen.
 4. 4
  Sørg for at kosten kommer inn vinkelen på hvert hjørne, slik at du feier ut støv derfra.
 5. 5
  Arbeid deg rundt i rommet, samle rusk inn i en liten haug eller hauger. Det hjelper til å være systematiske, arbeider vanligvis fra en retning til en annen.
  • Når feiende utendørs, prøve så mye som mulig for å feie nedoverbakke og med vinden. Det vil bidra til å unngå å puste inn støv opprettes hvis du er allergisk eller sensitiv for det. Hvis det er mulig, unngå å feie når det er for mye vind.
 6. 6
  Samle hauger. Bruk en feiebrett og enten kost eller en børste. Feie rusk inn i feiebrett og kast den i søpla. Hvis feiebrett etterlater en linje rett under kanten, flytte den tilbake og feie litt mer. Når linjen ikke synes å være å få noe mindre, kan du enten feie den delen under teppet eller plukke den opp med en fuktig klut eller annen måte. Utendørs, kan du foretrekker oppsamleren fra en push klipperen, en utendørs feiebrett, eller en spade eller rake å samle rusk.

Tips

 • Unngå å lagre en kost på sin bust. Heng den opp for lagring, i stedet. Det vil vare lenger og ikke får bøyd ut av form så raskt.
 • Bruk dør matter innenfor og utenfor hver inngang for å holde rusk fra å bli sporet i i første omgang. Ikke glem å riste eller slange dem ut med jevne mellomrom.
 • Støvsuging et hardt gulv er ikke nødvendigvis raskere, enklere eller mer effektivt enn feiing. Hvis du velger å støvsuge i stedet, sørg for at den beater bar eller børste roll (spinning pensel i en oppreist støvsuger) er slått av eller løftes opp fra gulvet. Bedre ennå, kan du bruke en lang håndteres vedlegg som ikke har en pensel.
 • Feie gulvene regelmessig. Rusk kan skade gulvflater når normal aktivitet sliper den inn i overflaten.
 • Når feiing veldig støvete områder som garasjer, prøv en feiende sammensatte å unngå spredning av støv til hyller og andre overflater.