Wkino

Hvordan skrelle mais

Fersk mais fra bondens marked smaker deilig, men peeling silke off av kornet kan være en problemfri. Følg fremgangsmåten i denne artikkelen for å skrelle mais raskt og enkelt.

Trinn

Hvordan skrelle mais. Sette en søppeldunk ved din side for å fange de skolmer, også kjent som shucks.
Hvordan skrelle mais. Sette en søppeldunk ved din side for å fange de skolmer, også kjent som shucks.
 1. 1
  Sette en søppeldunk ved din side for å fange de skolmer, også kjent som shucks. Hvis du har mye mais, spre ut et teppe og lage en stor haug med skall. Når du er ferdig, kan du plukke opp hjørnene på teppet, samle skall og kaste dem i komposthaugen.
 2. 2
  Ta tak i mais på midtpunktet av Cob med din ikke-dominant hånd.
 3. 3
  Ta tak i skall med din dominerende hånd på toppen av øret der du ser silke (de brune, hairlike tråder) stikker ut.
 4. 4
  Trekk skall ned Cob med din dominerende hånd. Stripp skall vekk fra toppen av Cob til basen. Kast skall i søpla kan eller på teppet ditt.
 5. 5
  Skjær av den øverste delen av Cob der kjernene ikke er fylt ut. Også, kuttet eventuell gjenværende del av den Cornstalk av bunnen med en skarp kniv. Du kan være i stand til å knipse av toppen av Cob med hånden din som du trekke shucks ned også.
 6. 6
  Skyll avskallet korn ørene under en strøm av kjølig vann. Trykket fra vannet vil bidra til å fjerne gjenværende silke.
 7. 7
  Legge all rent korn i en container etter at du skrelle det.

Tips

 • Hvis du planlegger å steke kornet, la et enkelt lag av skall på (du skal kunne se kjernene gjennom skall). Et enkelt lag beskytter kornet, men slipper inn noen smokiness. Hvis du ikke liker røye på grillet mais, la flere lag med skall på Cob.
 • Stek mais så snart som mulig etter plukking det. Jo før den er kokt, den søtere blir det. Motsatt, jo lenger den sitter etter plukking, den starchier det vil bli.
 • Hvis du har en egnet kniv, kan du skjære gjennom øret på basen og skrelle shucks mot toppen.

Advarsler

 • Du kan støte på mais earworms, weevils eller andre skadedyr mens skrelle korn. Mens de ser ubehagelig, er det ikke nødvendig å forkaste øret. Bare kutte vekk den skadede delen.

Ting du trenger

 • Fersk mais
 • Søppelkasser eller teppe
 • Skarp kniv