Wkino

Hvordan starte en blomsterhage

En blomst hage forbedrer dine utendørs omgivelser. Det kan også gi deg med avskårne blomster og tiltrekke pollinatorer, for eksempel bier, sommerfugler og kolibrier, til hagen din.

Trinn

Hvordan starte en blomsterhage. Lag en detaljert landskap plan og grave en blomst seng å passe på at ordningen, hvis du vil.
Hvordan starte en blomsterhage. Lag en detaljert landskap plan og grave en blomst seng å passe på at ordningen, hvis du vil.
 1. 1
  Begynne i det små. Entusiasme for hagearbeid er flott, men kan raskt tørke opp når arbeidet mounts. Starte med en liten blomst seng, sier 25 kvadratmeter, som er plass til rundt 20 til 30 planter med kanskje tre typer ettårige og ett eller to stauder. Du kan alltid øke du beplantning som din erfaring vokser.
  • Hvis selv en 25 kvadratmeter tomt virker som for mye, gjør en liten grenseby eller gjøre din første blomst hagearbeid i en container. To eller tre planter som deler en fancy container kan se fantastisk og gi deg et utvalg av hva som kommer.
 2. 2
  Lag en detaljert landskap plan og grave en blomst seng å passe på at ordningen, hvis du vil. På den annen side, hvis du er ikke flinke til å planlegge på papir, eller du vet om hvor og hvor stort du ønsker sengen, bare legge det ut der i hagen din.
  • Legging en hageslange på bakken er en måte å markere eller planlegger en svak kurve. Hvis du har en plen ved siden av sengen du graver, husk å la deg selv klipperen tilgang.
 3. 3
  Velg et område. Hvor mye sol et område får er en førsteklasses behandling. Seks timer med sollys vil gjøre for den største variasjon av planter. Hold deg unna underjordiske verktøy linjer og la minst tre meter fra en bygning eller et gjerde.
  • I varmt klima, er det best å ha litt skygge fra den nådeløse ettermiddagssolen, så en blomst seng i øst av en bygning eller et gjerde som regel fungerer best. Dette gir også en viss beskyttelse mot de varme tørking vind som vanligvis kommer fra vest.
  • Du kan dyrke en hage selv om du får 12 timer med full sol, men du bør være mer forsiktig med hvilke blomster du velger å vokse. Plukk de som elsker full eksponering for solen. Hagen din vil også trenge hyppigere vanning.
 4. 4
  Velg et område med god jord, hvis mulig. Alle jord kan forbedres, men unngå områder med grunt, steinete jord, områder der vannet står, eller bratte bakker. Bo minst 20 meter fra et stort tre eller fem meter unna en betydelig busk. Trær vil konkurrere med hagen din for vann og næringsstoffer. # Få en jord test. Selv om ikke strengt nødvendig, vil en jord test bidra til å finne ut hva næringsstoffer jorda krever og vil fortelle deg gjødsel som jord behov, samt pH sin. Din lokale Department of Agriculture forlengelse tjenesten kan hjelpe.
 5. 5
  Begynne å grave. Når du finner et område og markere ut grensene med en vannslange, fjerne all torv og biter av gress eller ugress som kan re-spire. Ved hjelp av en spade eller hage gaffel, helt grave opp sengen til minst åtte inches dyp, er en fot dyp bedre. Fjern steiner eller noe rusk.
 6. 6
  Nivå sengen og bryte opp eventuelle klumper med en rake. Legg en eller flere inches av kompost eller gjødsel, mer hvis jorda er dårlig. Hvis jorda er sandholdig, legge torv mose eller gress for å forbedre jordas vann holder kapasitet. Legg kalk hvis jorden er for sur. De fleste planter liker nøytral til svakt sur jord.
  • Jord endringer som kompost kan bli kjøpt opp av posen eller noen ganger av lasteplanet. Arbeid endringene inn i topp seks inches av jord sammen med en generell gjødsel som 10-20-10.
 7. 7
  Kjøp planter eller frø så anlegget i henhold til deres retninger. Mindre anlegg gå i fronten av sengen. De fleste planter er plantet på samme dybde de vokste. Firmaet jorda rundt dem. Husk at når du plasserer planter som de vil vokse, så start med ekstra plass og lese etikettene nøye for å se hvor mye plass til å forlate dem.
  • Få en rekke blomster fordi de blomstrer til forskjellige tider og dette vil holde blomsterhage alltid i blomst.
  • Hvis du ikke har mange blomster blomstre tidlig på våren eller sent på sommeren, kjøre rundt ditt område og se hva som blomstrer. Gå ut og kjøpe noen av disse og plante dem. Etter å ha gjort dette et par ganger, vil du ha blomster nesten hele året.
 8. 8
  Vann grundig. Som en god servitør, vil en god gartner sjekke om vannet er nødvendig før vanning. Hvor mye du vann vil avhenge av behovene til plantene dine, klima og eksponering, og hvor mye regn hagen din blir.
 9. 9
  Skjær brukt blomstrer med jevne mellomrom. Mange planter vil re-blomstre, men bare hvis de gamle blomstrer er kuttet. Også, støtte og beskjære plantene dine behov.

Tips

 • Ettårige er planter du planter hvert år. De er ofte billig, og mange har fargerike blomster, og de kan være givende for nybegynnere. Den neste sesongen, må du plante eller starte på nytt fra frø. Noen ettårige er virkelig "tender stauder", som er å si at de er flerårige i sine opprinnelige omgivelser, men har en tendens til å dø tilbake i vinter når dyrket i kaldere klima.
 • Sunne, glade planter pleier ikke å være så utsatt for skadedyr og sykdommer. Også her er forebygging enklere enn kur. Gjør ditt beste for å gi plantene god jord og riktig fuktighet, og velg planter som er tilpasset klima og eksponering.
 • Stauder siste fra ett år til det neste. De vil også kreve årlig vedlikehold, men ikke nyplanting. Stauder kan kreve divisjon, support, ekstra omsorg i vintermånedene, og beskjæring eller kutte tilbake på gamle stengler og blomstrer.
 • Uansett hva du planter, prøve å lære navnet på det. Hvis det ikke vaskeanvisningen kommer på etiketten eller fra barnehagen, slå det opp på nettet. Hvis du ikke har noen ide eller kan ikke finne noen informasjon, kan du alltids prøve det og se, men dette kan være en kostbar måte å lære om hagearbeid.
 • Hvis du har en syk plante, er det best å brenne anlegget snarere enn å prøve og sykepleier det tilbake til helse fordi det kan infisere lignende planter i hagen din. Du kan også sette anlegget i en plastpose, knyt den opp og kaste den bort.
 • Det er vanligvis god til å plante en rekke stauder som blomstrer på forskjellige tider av året (ikke bare plante en type blomst, eller vil du bare få blomster noen få uker i året). Du kan plante Annuals i mellom staudene å fylle plassene. Ettårige legge mye til hagen din fordi de har en tendens til å være mer fargerikt enn stauder så bruke begge. Ettårige også blomstrer på forskjellige tider av året så bruk en rekke.

Advarsler

 • Vær sikker på at du er villig til å sette inn den nødvendige tid og arbeid.