Wkino

Hvordan holde kjøkkenet rent og trygt

Selv om de ikke er synlige trusler, kan de mange mikro-organismer som lurer på kjøkkenet infisere din matlaging og spising, og dermed ha en negativ effekt på helsen din. Matforgiftning og diaré er bare noen forhold som kan være forårsaket av tilbereder mat i en skitten, bakterie-infisert kjøkken. For å unngå dette, må du sørge for at kjøkkenet er holdt rent og trygt fra bakterier og andre bakterier. Her er måter å sikre renslighet på kjøkkenet og holde bakteriene i sjakk.

Trinn

Hvordan holde kjøkkenet rent og trygt. Hold kjøleskapet rent og ryddig.
Hvordan holde kjøkkenet rent og trygt. Hold kjøleskapet rent og ryddig.
 1. 1
  Fjern unødvendig rot fra overflater. Kast apparater og dingser som du ikke bruker lenger, som ubrukte apparater ville bare har en tendens til å samle støv. Vær sikker på at noen apparater som fortsatt vedlikeholdes og brukes lagres på et trygt sted som er utilgjengelig for barn.
 2. 2
  Hold kjøleskapet rent og ryddig. Før gjør din ukentlige shopping, fjerne gammel og råtten mat og rene hyller og reoler. Se på utløpsdatoer og sørg for å merke beholdere med hjemmelaget mat eller matrester. Ikke gjør en vane å holde maten for lenge i kjøleskapet, råtten mat vil avle bakterier, og kan også forurense fersk mat som er holdt i samme område.
 3. 3
  Bruk en søppelbøtte med lokk for å holde lukt ut som tiltrekker seg fluer og andre insekter. Tømme den så snart den lukter, selv om det ennå ikke er full. Du bør helst gjøre dette hver dag.
 4. 4
  Vaske og desinfisere din søppelbøtte gang i uken. Dette vil sikre at eventuelle bakterier som kan ha holdt seg selv etter at du har tømt ut søppel vil dø og kan ikke formere seg. Dessuten vil dette fjerne eventuelle stygg lukt som kan kommer fra papirkurven.
 5. 5
  Bruk separate skjærebrett for ulike typer mat. Hold separate skjærebrett for kjøtt og grønnsaker for å redusere spredningen av bakterier. Rens kjøttet skjærefjøl ekstra nøye, spesielt etter å kutte kylling, har så rå mat en høyere tendens inneholder bakterier.
 6. 6
  Endre oppvaskklut du tørke overflater med hver dag. Bruk en annen klut for overflater enn for retter. Vask kluten med varmt vann og, om nødvendig, blekemiddel. Bruk separate håndklær for hender og retter, og endre både av dem regelmessig, også.
 7. 7
  Bruk et papirhåndkle for søl som er særlig egnet til å føre til forurensning, for eksempel rått kjøtt eller egg, og alt som har falt på gulvet. Det er bedre å bruke rengjøring materiale som du lett kan kaste ut etter og hindre forurenser annen mat, i stedet for å bruke håndklær eller svamper som du ville fortsatt være sannsynlig å bruke igjen etterpå.
 8. 8
  Hold kjøkken gulv fri for rusk og fett ved å feie og vaske regelmessig. Hvis noe har sølt, sørg for å tørke den med en gang i stedet for å la rotet bo der. Bortsett fra å sørge for at bakteriene ikke bruker søl som en yngleplass, ville umiddelbar mopping også hindre uønskede hendelser som sklir oppstår.
 9. 9
  Ikke la oppvasken og panner til fester hvor de kan tiltrekke seg skadelige bakterier. Vaske med varmt vann og såpe så snart du er ferdig med å bruke dem.
 10. 10
  Vask overflater som blir berørt. Tørk periodevis dørhåndtak, håndtak, knapper og kontroller, og lysbrytere i og rundt kjøkkenet med rengjøringsmidler. Selv om de synes rent for det blotte øye, kan de allerede være huse bakterier.
 11. 11
  Vask hendene før du håndterer mat og igjen hvis du nyser eller hoster, blåse nesen, gå på do, eller ta høy bruk flater.

Tips

 • Hvis du har kjæledyr, ikke la deres skitne mat retter ut etter måltider. De vil tiltrekke seg fluer og potensielt gnagere. Sørg også for at kjøkkenet er fri fra enhver dyrehår som dette kan også potensielt utløse forhold som allergi og astma.
 • Kattetoaletter bør ikke være på kjøkkenet. Flytte dem til en mer passende plass, for eksempel et bad, gjørme rom, garasje, eller vaskerom.
 • Tørk opp søl i mikrobølgeovn når de oppstår.

Advarsler

 • Bruk hansker og passende klær ved rengjøring og arbeider på kjøkkenet.