Wkino

Hvordan å få og opprettholde en sunn plen

En vakker plen er enklere å ha og vedlikeholde enn de profesjonelle plen-care folk vil at du skal tenke. Dessverre er deres måte å opprettholde plener diktert av gjødsel beslutningstakere og ikke av gress kunnskap eller vitenskap.

Trinn

Hvordan å få og opprettholde en sunn plen. Stopp gjødsle plenen gjentatte ganger.
Hvordan å få og opprettholde en sunn plen. Stopp gjødsle plenen gjentatte ganger.
 1. 1
  Stopp gjødsle plenen gjentatte ganger. Masse gjødsel oppfordrer rask gress vekst, noe som gjør gresset plantene mer utsatt for sykdom og insekter. En gang i høst er best. Detaljer nedenfor.
 2. 2
  Begynne å klippe på den høyeste innstillingen på gressklipperen din - sannsynligvis 3 1/2 til 4 inches. Taller gresset er sunnere gress. Det nyanser ut ugressfrø, hindrer dem fra å spire. Det holder jorda kjøligere, holde det fuktig lenger, og oppmuntre til spredning av jord mikrober. (Du vil ha masse jord mikrober fordi de konverterer næringsstoffer fra jorda til en form som plantene kan bruke.) Alt dette oppfordrer gress å spre seg inn bare flekker. Og det fremmer dypere rot penetrasjon, som er hemmeligheten til tørke motstand.
 3. 3
  Aldri gjelder plantevernmidler, insektmidler eller soppmidler. De dreper levende ting (de gode mikrober pluss meitemark som naturlig lufter jorda) som holder jorda rikere. Hvis du observerer de andre trinnene i denne planen, vil du ikke trenger morderen kjemikalier. Sunn gress (med massevis av blad område, langsom vekst og kjøligere, dypere røtter) er tøffere og mindre sannsynlighet for å gi etter for sykdom eller insektskader.
 4. 4
  Grass trenger ikke å bli vannet under lange tørkeperioder. Bladene kan gå brun, men hjertet av anlegget underjordiske kan holde seg i live og sovende i månedsvis. Men hvis du ønsker å holde plenen grønn hele sommeren, vann dypt, men sjelden. Bedre å kjøre sprinkleranlegg for en time en gang hver uke eller to enn for ti minutter hver dag. Tenk på det på denne måten: Du ønsker alltid å oppmuntre røtter til å vokse dypt. Hvis jorden er tørr under røttene, vil de ikke gå ned. Og dypere fuktighet vil veken sin vei oppover som jorden tørker fra toppen.
 5. 5
  Gjødsle en gang i året i høst, i oktober på nordlige breddegrader, november i midten breddegrader. IKKE bruk høy nitrogengjødsel. Mest nasjonalt annonseres plenen gjødsel har massive mengder nitrogen som gjør en plen vokser veldig fort... og svak. Plenen vil grønne opp fort, men være desto mer sårbare for tørke og sykdom.
 6. 6
  Hvorfor gjødsle i høst når gresset er bremse veksten og i ferd med å stoppe for vinteren? Igjen, det er på grunn av røttene. Når luften er kald, gressblader sakte og slutte å vokse, men jorden holder seg varmt nok for rotvekst mye lenger. Bygge disse røtter i høst, og de vil være der for å støtte en sunn, grønn plen neste vår og sommer.
 7. 7
  Når du shopper for gjødsel, se etter de tre tallene som forteller hvor stor prosentandel av de tre viktigste ingrediensene: nitrogen, fosfor og kalium. De tre er alltid angitt i den rekkefølgen. Dermed, hvis posen sier 10-6-4, betyr det at ting inni er 10 prosent nitrogen, 6 prosent fosfor og 4 prosent kalium. Den høyeste andelen av nitrogen du skulle søke er 10 prosent, spesielt i høst. De andre tallene er mindre kritisk siden de fleste jordarter allerede har noen av hver. Bare nitrogen er raskt oppbrukt av voksende planter.
 8. 8
  De beste gjødsel for et lite vedlikehold plenen er den såkalte organiske slag. Det er fordi kjemikalier i dem er trege til å bryte ned og siver inn i jorden. Og fordi de er lave i kjemiske salter som er vanskelig på jord mikrober. Fordi kjemiske salter er billige, de er vanlige ingredienser i de billigere ikke-organisk gjødsel. Motstå fristelsen til å kjøpe dem. Sannsynligvis den beste kjente merkevare av organisk plenen gjødsel er Ringers (10-2-6), men det er ganske dyr. Nesten like bra er Milorganite (6-2-0), typisk halve prisen av Ringers. Instruksjoner for å anvende disse er på posen.
 9. 9
  En siste ting: I den europeiske Østen og vesten, er det vanligvis nødvendig å legge kalk i jorda for å motvirke sur nedbør. Et lett dryss gang i året bør gjøre jobben for de fleste plener. Helst på året er greit for kalking.

Tips

 • Skjerpe knivene ofte, sier etter hver 10 timers klipping. Sløve kniver forlate strimlet ender på stående gress, som fører til en litt bruning.
 • Klippe når gresset er tørt og aldri bruke en oppsamleren. Gresset, fordelt på plenen som du klipper, slå inn utmerket kompost, fordelt på de mikrober du har lov til å leve ved å ikke bruke plantevernmidler.
 • Pelletert lime koster mer, men er langt lettere å søke.
 • I stedet for å raker løv i høst, kjøre over dem med gressklipperen. Som gresset, vil de sile ned til jorden og blir til kompost.
 • Bruk en push-type spreder for å bruke gjødsel og kalk og sette åpningen i henhold til instruksjonene på posen.
 • En bioklipper fungerer best. Ved ikke lufting gresset til side, men holder dem under klippeaggregatet, gressblader er hakket finere før de tar i stående kniver og forsvinne.
 • Rake din døde gresset ikke bruker en spade eller senke klipperen blad det vil kutte røttene dine, og du vil bli såret.