Wkino

Hvordan å reparere en sprekk i keramikk


En sprekk eller chip i en favoritt krus eller bolle trenger ikke å stave undergang for objektet. Følg disse enkle trinnene for å gjenopprette keramikk element og forlenge levetiden.

Trinn

Hvordan å reparere en sprekk i keramikk. Velg riktig slow-tørking lim for reparasjon.
Hvordan å reparere en sprekk i keramikk. Velg riktig slow-tørking lim for reparasjon.
 1. 1
  Velg riktig slow-tørking lim for reparasjon:
  • Bruk polyvinylacetat (PVA) eller hvitt lim for keramikk
  • Bruk en klar epoxy lim for ironstone, porselen og glass.
 2. 2
  Bruk rene hansker ved håndtering av keramikk elementet.
 3. 3
  Rengjør sprekk eller chip. Vask både crack og området rundt det med en vattpinne og varmt såpevann. Bruk en meget skånsom svamp til å fjerne smuss og andre partikler.
 4. 4
  Tørk keramikk element før du bruker lim. Plasser keramikk element inn i ovnen ved 50 º C eller 122 º F. La den stå i 30 minutter. Ta ut og jobbe med mens de fortsatt varm.
 5. 5
  Forbered limet. Følg instruksjonene på limet for noen å blande eller forbereder nødvendig.
 6. 6
  Gjør reparasjon.
  • Sprekk:
   • Sprekk i objekt: Bruk en tannpirker eller fin pensel for å tvinge limet inn i en sprekk i keramikk elementet. Sørg for at sprekken har absorbert så mye lim som mulig.
   • Sprekk som har brutt objekt i to: En pensel er utmerket når sprekken har resultert i to stykker. I dette tilfellet, børste limet lett langs begge ødelagte kanter og trykk stykkene sammen forsiktig. Hold denne posisjonen i 30 sekunder til et minutt før du slipper.
  • Chip: Fyll chipped området på keramikk stykke med lim. Skyv chipped stykke på plass, og når du er fornøyd med at den sitter pent, holder brikken på plass i ca 30 sekunder før du lar gå.
 7. 7
  Fjern overflødig lim som har sivet ut av sprekken eller kuttet området ved hjelp av en cottonwool ball fuktet i alkohol eller neglelakkfjerner. Alternativt kan du bruke et barberblad eller verktøyet kniv til å skrape vekk overflødig.
 8. 8
  La keramikk element til kjølig og tørt. Det er best å la den over natten å stivne før du forsøker å bruke for kulinariske, vanning eller andre aktive formål. Vise elementer kan rett og slett være reshelved.

Tips

 • Isopropanol eller sprit er greit for bruk på cottonwool ball hvis ønskelig.

Ting du trenger

 • Hensiktsmessig slow-tørking lim - epoksy eller PVA, unngå rask-setting versjoner som du trenger tid til å arbeide for å sikre en perfekt passform
 • Tannpirker eller fin pensel