Wkino

Hvordan overleve et atomangrep

Den kalde krigen tok slutt over to tiår siden, og mange mennesker har aldri levd i skyggen av kjernefysisk utslettelse. Likevel er et atomangrep en svært reell trussel. Global politikk er langt fra stabil, og den menneskelige natur har endret seg ingen i de to siste tiårene. "Den mest vedvarende lyd som gjaller gjennom menneskets historie er det bankende krig trommer". Så lenge atomvåpen eksisterer, er det alltid en fare for at de vil bli benyttet.

Er atomkrig overlever? Eksisterer bare spådommer, som noen sier ja, andre sier nei. For noen, særlig de i store befolkningssentra, kan det virke som en helt intetsigende forsøke. Hvis det er overlevd i det hele tatt, vil det være av dem som er mentalt og logistikkmessig forberedt på en slik hendelse. Hva skal du gjøre? Hvor bør du ta ly? Her er hvordan du får deg klar.

Trinn

Hvordan overleve et atomangrep. Hamstre på ikke-bedervelige matvarer.
Hvordan overleve et atomangrep. Hamstre på ikke-bedervelige matvarer.

Forbereder på forhånd

 1. 1
  Lag en plan. Hvis et atomangrep skjer, vil det ikke være trygt å våge utenfor for mat - du bør holde skjermet i minst 48 timer, gjerne lenger. Å ha mat og medisinske forsyninger på hånden kan sette sinnet-ease, og tillater deg å fokusere på andre aspekter av overlevelse.
 2. 2
  Hamstre på ikke-bedervelige matvarer. Ikke-ferskvarer kan vare i flere år, enten det er i lagring eller i å opprettholde du etter et angrep. Velg elementer som inneholder mye karbohydrater, slik at du får mer caloric igjen for pengene, og oppbevar dem på et tørt og kjølig sted:
  • Hvit ris
  • Hvete
  • Bønner
  • Sukker
  • Havre
  • Pasta
  • Tørrmelk
  • Tørket frukt og grønnsaker
  • Bygg din forsyning sakte. Hver gang du går til butikken, plukke opp en eller to flere elementer for oppbevaring av mat. Til slutt, bør du være i stand til å bygge opp en multi-måneders forsyning.
  • Kontroller at du har en boksåpner for hermetisk elementer.
 3. 3
  Lagre vann. Vurdere å holde en vannforsyning i mat-grade plast beholdere. Rengjør beholderne med et blekemiddel løsning, deretter fylle dem med filtrert og destillert vann.
  • Sikte på å ha én liter per person per dag.
  • For rensing av vann i tilfelle av et angrep, holde grunnleggende klorin og kaliumjodid (Lugols løsning) på hånd.
 4. 4
  Få kommunikasjon forsyninger. Å kunne holde seg informert, samt varsle andre til din posisjon, kan være avgjørende verdifull. Her er hva du trenger:
  • En radio: Prøv å finne en som er sveiv-eller soldrevne. Hvis du må gå med en batteridrevet modell, sørg for å holde ekstra batterier på hånden. Tenk å få en NOAA vær radio også - dette vil kringkaste nødinformasjon 24 timer i døgnet.
  • En fløyte: Du kan bruke dette til å signalisere etter hjelp.
  • Din mobiltelefon: Cell tjenesten kan eller ikke kan opprettholdes, men du vil ønske å være klar hvis det er. Hvis du kan, finne en solar lader for din modell.
 5. 5
  Aksje opp på medisinsk utstyr. Å ha noen medisinske eksemplarer kan være forskjellen mellom liv og død hvis du er skadet i angrepet. Du trenger:
  • En grunnleggende førstehjelp kit: Du kan kjøpe disse pre-pakket, eller lage en selv. Du trenger sterilt gasbind og bandasjer, antibiotika salve, gummihansker, saks, pinsett, et termometer og et teppe.
  • En førstehjelp veiledningshefte: Kjøp en fra en organisasjon som Røde Kors, eller sette sammen din egen med materialer du skriver ut av fra internett. Du bør vite hvordan du bandasje sår, administrere HLR, behandle sjokk, og behandle brannskader.
  • Reseptbelagte medisiner eller utstyr: Hvis du tar en bestemt medisin hver dag, prøver å sørge for at du har en liten krise forsyning bygget opp.
 6. 6
  Få andre diverse elementer. Avrunder beredskap kit med følgende:
  • En lommelykt og batterier
  • Støvmaske
  • Plastfolie og duct tape
  • Søppelsekker, plast bånd og våtservietter for personlig hygiene
  • En skiftenøkkel og tang, å stenge hjelpemidler som gass og vann
 7. 7
  Hold et øye på nyhetene. En kjernefysisk angrep vil neppe komme ut av det blå fra en fiende nasjon. Et slikt angrep vil trolig bli innledet av en forverret politisk situasjon. En krig med konvensjonelle våpen mellom nasjoner som begge har atomvåpen, hvis ikke endte raskt kan eskalere til atomkrig, og til og med begrensede kjernefysiske streiker i en region bære sannsynligheten for å eskalere mot en all-out atomkrig andre steder.
  Mange land har en rating system for å betegne nær forestående angrep. I Europa og Canada, for eksempel, kan det være nyttig å vite DEFCON (DEF ense CON forsvar> dition) nivå.
 8. 8
  Vurdere risiko og vurdere evakuering hvis en kjernefysisk utveksling ser sannsynlig. Hvis evakuering er ikke et alternativ, så det bør i det minste påvirke hva slags ly du vil bygge selv. Lær deg nærhet til følgende mål og planlegge riktig:
  • Flyplasser og marinebaser, særlig de kjent for å huse kjernefysiske bombefly, ballistiske missiler ubåter, eller ICBM siloer. Dette er sikker på å bli angrepet selv i en begrenset atomkrig.
  • Kommersielle havnene og rullebaner over 10.000 fot lang. Disse er sannsynlig å bli angrepet selv i en begrenset atomkrig, og viss sannsynlighet> for å bli angrepet i en all-out atomkrig.
  • Sentre for regjeringen. Disse er sannsynlig å bli angrepet selv i en begrenset atomkrig og visse sannsynlig> for å bli angrepet i en all-out atomkrig.
  • Store industrielle byer og større tettsteder. Disse er sannsynlig å bli angrepet i tilfelle en all-out atomkrig.
 9. 9
  Lær om de ulike typer atomvåpen.:
  • Fisjon (A-bomber) er den mest grunnleggende kjernefysiske våpen og er innlemmet i de andre våpenklasser. Denne bomben makt kommer fra splitting tunge atomkjerner (plutonium og uran) med nøytroner, som uran eller plutonium split hvert atom frigjør store mengder energi - og mer nøytroner. Datteren nøytroner føre til en ekstremt rask kjernefysisk kjedereaksjon. Fisjonsproduktene bomber er den eneste typen atombombe brukt i krig så langt.
  • Fusion (H-bomber), ved hjelp av den utrolige varmen av en fisjon bombe "tennplugg", komprimere og varme deuterium og tritium (isotoper av hydrogen) som sikring, frigjør enorme mengder energi. Fusion våpen er også kjent som termonukleære våpen siden høye temperaturer er nødvendig å fusjonere deuterium og tritium, slike våpen er vanligvis mange ganger kraftigere enn bombene som ødela Nagasaki og Hiroshima.

Surviving et forestående angrep

 1. 1
  Søke ly umiddelbart. Bortsett fra de geopolitiske faresignaler, vil dine første advarsler om et forestående atomangrep mest sannsynlig være en alarm eller advarsel signal, hvis ikke, vil det være eksplosjonen selv. Det sterke lyset fra en detonasjon av en atombombe kan sees titalls miles away from ground zero. Hvis ikke altfor langt unna eksplosjonen (eller ground zero), er sjansene for å overleve er nærmest ikke-eksisterende med mindre du er i et krisesenter som gir en veldig (veldig) god eksplosjonsbeskyttelse. Hvis du er et par miles ut, vil du ha ca 10-15 sekunder til hetebølge treffer deg, og kanskje 20-30 sekunder til sjokkbølgen gjør. Under ingen omstendigheter bør du se direkte på ildkule. På en klar dag Dette kan forårsake midlertidig blindhet på svært store avstander. Imidlertid er selve skaden radius meget variabel avhengig av størrelsen av bomben, høyden av eksplosjonen, og selv de værforhold på tidspunktet for vindkast
  • Hvis du ikke kan finne ly, søke en deprimert området i nærheten og lå med ansiktet ned, utsette så lite hud som mulig. Hvis det ikke er ly av denne typen, grave så fort som mulig. Selv rundt 8 kilometer (5 miles) vil du lide tredje grad termisk-brenner, fortsatt på 32 kilometer (20 miles) varmen kan brenne huden av kroppen din. Vinden i seg selv vil toppe seg på rundt 960 kilometer i timen (600mph) og vil flate noe eller noen fanget i det fri.
  • Sviktende alternativene ovenfor, få innendørs, hvis, og bare hvis, kan du være sikker på at bygningen ikke vil lide betydelig blast og varmeskader. Dette vil i det minste gi en viss beskyttelse mot stråling. Hvorvidt dette vil være et levedyktig alternativ avhenger av konstruksjonen av bygningen, og hvor nær du vil være den sannsynlige ground zero av et atomangrep. Hold god avstand fra alle vinduer, helst i et rom uten en, selv om bygningen ikke lider betydelig skade, vil en kjernefysisk eksplosjon blåse ut vinduer på enorme avstander.
  • Hvis bosatt i Sveits eller Finland, sjekk om ditt hjem har en atom ly. Hvis ikke, bestemmer hvor tettsted / by / distrikt atom ly er og vet hvordan de skal komme dit. Husk: hvor som helst i Sveits, vil du være i stand til å finne en atom ly. Når sirener lyd i Sveits, blir du bedt om å informere dem som kanskje ikke være i stand til å høre det (f.eks døve ) og deretter lytte til National Radio Services (RSR, DRS og / eller RTSI).
  • Ikke bli omgitt av noe brannfarlig eller brennbart. Stoffer som nylon, eller en hvilken som helst olje-basert materiale vil antennes av varmen.
 2. 2
  Husk at stråling kan føre til et stort antall dødsfall.
  • Initial (rask) stråling. Dette er stråling utgitt i øyeblikket av detonasjon, og det er kortvarig og reiser korte avstander. Med de store avlinger av moderne atomvåpen, er det tenkt at dette vil drepe noen som ikke ville bli drept av eksplosjonen eller varme på samme avstand.
  • Gjenværende stråling. Kjent som radioaktivt nedfall. Ved detonasjon ble en overflate blast eller ildkule treffer jorden, store mengder av nedfall inntreffer. Støv og rusk sparket ut i atmosfæren regner ned, og bringer med seg farlige mengder stråling. Nedfall kan regne ned som forurenset svart sot kjent som "Black Rain", som er svært dødelig, og kan være av ekstrem temperatur. Fallout vil forurense alt den berører.
   Når du har overlevd eksplosjonen og den første stråling (for nå minst; stråling symptomer har en inkubasjonstid), må du finne beskyttelse mot den brennende svart sot.
 3. 3
  Vite hvilke typer stråling partikler. Før vi fortsetter, bør vi nevne de tre forskjellige typer:
  • Alfapartikler. Dette er den svakeste og, under et angrep, er praktisk talt ikke-eksisterende som en trussel. Alfapartikler vil overleve for bare et par inches i luften før de blir absorbert av atmosfæren. De har en forsvinnende liten trussel fra utsiden, men de vil være dødelig hvis svelget eller inhalert. Standard klær vil bidra til å beskytte deg mot Alfapartikler.
  • Betapartikler: Dette er raskere enn Alfapartikler og kan trenge lenger. De vil reise inntil 10 meter (10 meter) før de blir absorbert i atmosfæren. Eksponering for betapartikler er ikke dødelig med mindre utsatt for lengre perioder, noe som kan føre til "Beta brannskader," nesten som smertefull solbrenthet. De utgjør en alvorlig trussel, men for øynene, bør de bli utsatt for en lengre periode. Igjen dette er skadelig hvis det svelges eller inhaleres, og klær vil bidra til å forhindre Beta brannskader.
  • Gammastråler: Gamma stråler er den dødeligste. De kan reise for nesten en mil i lufta og trenge bare om noen form for skjerming. Derfor gamma stråling vil forårsake alvorlig skade på indre organer selv som en ekstern kilde. Tilstrekkelig skjerming vil være nødvendig.
   • Et krisesenter PF mot stråling vil fortelle deg hvor mange ganger mindre en person inne i ly vil motta stråling i forhold til åpen plass. For eksempel betyr RPF 300 at du får 300 ganger mindre stråling i ly enn i det fri.
   • Unngå eksponering for gammastråling. Prøv å ikke bruke mer enn fem minutter utsatt. Hvis du er i et landlig område, prøv å finne en hule, eller en fallen log der du kan gjennomgå. Ellers bare grave en grøft for å ligge i, med stablet jorden rundt deg.
 4. 4
  Begynn forsterke din ly fra innsiden ved å stable skitt rundt veggene eller noe annet du kan finne. Hvis du er i en grøft, og deretter opprette et tak, men bare hvis materialene er i nærområdet ikke utsetter deg selv når den ikke er nødvendig. Lerret fra en fallskjerm eller vil bidra til å stoppe nedfall rusk fra pæling på deg, selv om det ikke vil stoppe Gamma stråler. Det er umulig, til en meget grunnleggende fysiske nivå, å fullstendig skjerme fra all stråling. Den kan bare bli redusert til et tålelig nivå. Bruk følgende for å hjelpe deg å finne ut hvor mye materiale du trenger for å redusere stråling penetrasjon til 1/1000:
  • Stål: 21 cm (0,7 fot)
  • Rock: 70-100 cm (2-3 ft)
  • Betong: 66 cm (2.2 ft)
  • Wood: 2,6 m (8.8 ft)
  • Jord: 1 m (3.3 ft)
  • Ice: 2 m (6.6 ft)
  • Snø: 6 m (20-22 fot)
 5. 5
  Planlegger å bo i ly for minimum 200 timer (8-9 dager). Under ingen omstendigheter forlate ly i de første førtiåtte timer.
 6. 6
  Rasjon dine forsyninger. Du må rasjonere for å overleve, selvsagt, derfor vil du til slutt utsetter deg for stråling (med mindre du er i en bestemt ly med mat og vann).
  • Behandlet mat er greit å spise, så lenge beholderen har ingen gjennomhulling og er forholdsvis intakt.
  • Dyr kan bli spist, men de må være flådd nøye med hjerte, lever og nyrer forkastet. Prøv å ikke spise kjøtt som er nær til beinet, for benmarg beholder stråling.
  • Planter i en "hot zone" er spiselige, de med spiselige røtter eller undervegetasjon (som gulrøtter og poteter) er sterkt anbefalt. Bruk en edibility test på plantene. Se Hvordan teste om en plante er spiselig.
  • Åpent vann kan ha fått nedfall partikler og er skadelig. Vann fra en underjordisk kilde, for eksempel en fjær eller dekket godt, er det beste alternativet. (Vurder å lage en enkel pit-stil solar fortsatt, som beskrevet i Hvordan lage vann i ørkenen.) Bruk vann fra bekker og innsjøer bare som en siste utvei. Lag et filter ved å grave et hull ca 1 fot fra banken og tegning vannet som siver i. Det kan være uklar eller gjørmete så la sedimentene å sitte, deretter koke vannet for å ivareta sikkerheten fra bakterier. Hvis du er i en bygning, er vannet vanligvis trygt. Hvis det ikke er vann (det mest sannsynlig ikke vil være), bruker vannet allerede i rørene ved å åpne kranen på det høyeste punktet av huset for å slippe inn luft, og åpne en kran på det laveste punktet i huset til drenere vannet.
 7. 7
  Bruk alle klær (hatter, hansker, vernebriller, lukkede ermet skjorte, osv..), Spesielt når du er utenfor for å hindre Beta brannskader. Dekontaminer ved å riste klærne hele tiden og vasking, med vann, utildekket hud; avgjort rester vil til slutt føre til brannskader.
 8. 8
  Unn stråling og forbrenninger.
  • Minor brenne: Også kjent som en Beta brenne (selv om det kan være fra andre partikler). Fordype Beta brenner i kaldt vann inntil smerten avtar (vanligvis 5 minutter).
   • Hvis huden begynner å få blemmer, røye eller bryte;. Vaske den med kaldt vann for å fjerne forurensninger, og deretter dekke med en steril kompress for å hindre smitte Ikke bryte blemmer!
   • Hvis huden ikke blemme, røye eller pause, dekker ikke det, selv om det dekker en stor del av kroppen (nesten som solbrenthet). I stedet, vaske området og dekke den med vaselin eller en løsning av bakepulver og vann om tilgjengelig. Men, vil fuktig (uforurenset) jorden gjør.
  • Alvorlig brenne: er kjent som en termisk forbrenning, så den kommer hovedsakelig fra den høye intensitet blast varme, heller enn ioniserende partikler, selv om det kan være fra sistnevnte. Dette kan være livstruende, alt blir en faktor: vanntap,, lungeskade, infeksjon, etc. Følg denne fremgangsmåten for å behandle en alvorlig brannskade.
   • Beskytt brannsår fra ytterligere forurensning.
   • Dersom klær dekker det brente området, forsiktig kutte og fjerne duken fra den brenne. IKKE forsøk å fjerne stoff som har fast eller smeltet på brenne. IKKE prøv å trekke klærne over brannskaden. IKKE satt noen salve på brannsår.
   • Forsiktig vaske det forbrente området med vann. IKKE bruke kremer eller salver.
   • IKKE bruk en vanlig sterilt medisinsk dressing som ikke er spesielt beregnet for brannskader. Som ikke-klebende brannbandasjer (og alle andre medisinske forsyninger) er sannsynlig å være mangelvare, er et hensiktsmessig alternativ til å bruke plastfolie (også kjent som Saran wrap, mat wrap, og plastfolie), som er steril, ikke hold deg til brannskader, og er lett tilgjengelig.
   • Sjokk er utilstrekkelig flyt av blod til de vitale vev og organer. Ubehandlet kan det være dødelig. Shock resultater fra overdreven blodtap, dype forbrenninger, eller reaksjoner på synet av et sår eller blod. Skiltene er rastløshet, tørste, blek hud og rask hjerterytme. Svette kan oppstå selv om huden føles kjølig og fuktig. Som den forverres, puster de korte raske gisp, med en ledig stirre. Til å behandle: opprettholde riktig hjerterytme og respirasjon ved å massere brystet og posisjonering person for tilstrekkelig respirasjon. Løsne noen constrictive klær og berolige den personen. Være fast ennå forsiktig med selvtillit.
 9. 9
  Føl deg fri til å hjelpe folk med stråling sykdom, også kalt stråling syndrom. Dette er ikke smittende, og alt avhengig av mengden av stråling av en mottatt. Her er en komprimert versjon av tabellen:
 10. 10
  Gjør deg kjent med stråling enheter. (Gy (grå) = SI-enhet som brukes til å måle den absorberte dose av ioniserende stråling. Gy = 1 100 rad. Sv (Sievert) = SI enhet av doseekvivalent, en SV = 100 REM. For det formål å forenkle, 1 Gy er vanligvis tilsvarer en Sv.)
  • Mindre enn 0,05 Gy: Ingen synlige symptomer.
  • 0.05-0.5 Gy: Midlertidig redusert antall røde blodlegemer.
  • 0,5-1 Gy: Redusert produksjon av immunitet celler, som er mottakelige for infeksjoner, kvalme, hodepine og oppkast kan være felles. Denne mengden stråling er vanligvis overlever uten noen medisinsk behandling-
  • 1,5-3 Gy: 35% prosent av eksponert dør innen 30 dager. (LD 35/30) Kvalme, oppkast og tap av hår over hele kroppen.
  • 3-4 Gy: Alvorlig stråling forgiftning, 50% dødsfall etter 30 dager (LD 50/30). Andre symptomer er lik 2-3 Sv dose, med ukontrollert blødning i munnen, under huden og i nyrene (50% sannsynlighet ved 4 Sv) etter at den latente fase.
  • 4-6 Gy: Akutt stråling forgiftning, 60% dødsfall etter 30 dager (LD 60/30). Dødsfall øker fra 60% til 4,5 Sv til 90% ved 6 Sv (med mindre det er intens medisinsk behandling). Symptomene starter en halv time til to timer etter bestråling og varer i opptil to dager. Etter at det er en 7-14 dagers latent fase, hvoretter generelt de samme symptomene som ved 3-4 Sv bestråling, med økt intensitet. Kvinne sterilitet er vanlig på dette punktet. Rekonvalesens tar flere måneder til et år. De viktigste årsakene til dødsfall (generelt 2 til 12 uker etter bestråling) er infeksjoner og indre blødninger.
  • 6-10 Gy: Akutt stråling forgiftning, nær 100% dødelighet etter 14 dager (LD 100/14). Overlevelse avhenger intens medisinsk behandling. Benmarg er nesten eller helt ødelagt, så en benmargstransplantasjon er nødvendig. Mage og tarm vev er alvorlig skadet. Symptomene begynner 15 til 30 minutter etter bestråling og varer i opptil to dager. Deretter er det et 5 til 10 dagers latent fase, hvoretter den person dør for infeksjon eller indre blødninger. Utvinning vil ta flere år og sannsynligvis aldri fullføre. Devair Alves Ferreira fikk en dose på ca 7,0 Sv under Goiânia ulykke og overlevde, delvis på grunn av sin fraksjonert eksponering.
  • 12-20 REM: Døden er 100% på dette stadiet, og symptomene vises umiddelbart. Mage-systemet er fullstendig ødelagt. Ukontrollert blødning fra munnen, under huden og nyrene inntreffer. Tretthet og generell sykdom tar sin toll. Symptomene er de samme som før med økt intensitet. Utvinning ikke mulig.
  • Mer enn 20 REM. De samme symptomene satt i umiddelbart, med økt intensitet, deretter opphøre i flere dager i "walking spøkelse" fase. Plutselig er gastrointestinale celler ødelagt, med et tap av vann og overdreven blødning. Døden begynner med delirium og galskap. Når hjernen ikke kan kontrollere kroppsfunksjoner som pust eller blod-sirkulasjon, dør man. Ingen medisinsk behandling kan reversere dette, medisinsk hjelp er for komfort bare.
  • Dessverre, må du akseptere at en person kan snart dø. Selv tøffe, ikke kast bort rasjoner eller utstyr på de som dør av stråling sykdom. Hold rasjoner for den sunne og friske, bør forsyninger bli etterspurt. Stråling sykdom er utbredt blant svært unge, gamle eller syke.
 11. 11
  Vokte kritisk elektrisk utstyr mot EMP. En atombombe detonert på en svært stor høyde vil generere et elektromagnetisk puls så kraftig at det kan ødelegge elektroniske og elektriske apparater. I det minste, må du koble alle enheter fra stikkontakter og antenner. Plassering radioer, lommelykter kan i en forseglet metall beholder (en "Faraday bur") beskytte mot EMP, og gir elementene blir beskyttet er ikke i kontakt med kabinettet. Metalldekselet må omgi beskyttet element helt - og det hjelper hvis det er jordet.
  • Elementene som skal beskyttes bør isoleres fra det ledende skallet, siden EMP felt vasking over skjoldet kan fremdeles indusere spenninger i solid state kretskort. En metalized "space teppe" (koster ca 5€ 0,00 USD) pakket godt rundt en enhet innpakket i avispapir eller bomull kan fungere som et Faraday skjold, nyttig hvis man er langt fra eksplosjonen.
  • En annen metode er å vikle en pappeske i kobber eller aluminiumsfolie. Plassere elementet i det og plugge enheten inn i bakken.
 12. 12
  Være forberedt for senere anfall. Mest sannsynlig vil et atomangrep ikke være en enkeltstående hendelse. Vær forberedt på en annen streik eller streiker av fiendtlige nasjoner, eller en invasjon av det angripende part.
  • Hold ly intakt, med mindre materialet som brukes er helt nødvendig for å overleve. Samle overflødig rent vann og mat som er tilgjengelig.
  • Imidlertid, hvis den angripende nasjon angrep igjen, vil det sannsynligvis være i en annen del av landet. Hvis alt annet mislykkes, bor i en hule.

Tips

 • Pass på å vaske omtrent alt, spesielt mat, selv om det er i ly.
 • Bygge et hjem bomberommet på forhånd. Hjem nedfall shelters kan bli laget med en kjeller eller kjeller. Men mange nye utbygginger ikke lenger har kjellere, hvis det er slik, vurdere bygging et fellesskap ly eller en privat en i hagen din.
 • Sørg for å oppdatere deg på de nyeste Regjeringen retninger og kunngjøringer.

Advarsler

 • , Spesielt hvis du er ansvarlig. Dette er viktig for å opprettholde et høyt nivå av moral blant andre, noe som er essensielt i slike Dire situasjoner.
 • Selv etter at det er trygt å forlate ly, lokal lovgivning og den føderale regjeringen vil være i krise modus. Dårlige ting kan skje, så forblir skjult inntil det er trygt. Generelt sett, hvis du ser tanker (med mindre de er fiendtlige stridsvogner), har noen form for orden er gjenopprettet.
 • Vite om det er en retaliatory angrep eller en annen detonasjon i ditt område. I så fall må du vente ytterligere 200 timer (8-9 dager) fra den siste detonasjon.
 • Ikke utsett deg selv. Det er usikkert hvor mange roentgens en person kan motta uten å ha stråling sykdom. Normalt tar det 100-150 roentgens å få en mild sykdom som er survivable. Selv om du ikke dør av stråling sykdom, kan du fortsatt få kreft senere.
 • Ikke drikke, spise, eller la objekt-til-kroppskontakt med alle anlegg, strøm vann eller metallgjenstand funnet i et ukjent område.
 • Ta deg tid til å lære alt du kan om denne krisen. Hvert minutt brukt til å lære "hva du skal gjøre, og hva som er trygt" vil du spare verdifull tid når behovet for det oppstår. Å avhenge av håp og lykke i en situasjon som dette er dumdristig.