Wkino

Hvordan lage en katastrofe plan for familien din

Katastrofer, enten naturlig ( orkaner, tornadoer og oversvømmelser, for eksempel) eller menneskeskapte (dvs. atomulykker, eller terrorangrep) kan slå til når som helst, enten vi er klare for dem eller ikke. Selv med forhåndsvarsel, kan en katastrofe være overveldende, og det er ikke alltid mulig å kommunisere med familiemedlemmer som kan være på jobb eller skole når en streik. Litt planlegging og praksis før du er i fare kan hjelpe deg og din familie overleve selv de verste katastrofer.

Trinn

Hvordan lage en katastrofe plan for familien din. Bestem hva katastrofer ditt område er utsatt for.
Hvordan lage en katastrofe plan for familien din. Bestem hva katastrofer ditt område er utsatt for.
 1. 1
  Bestem hva katastrofer ditt område er utsatt for. Hvis du bor i Kansas, trenger du ikke å forberede seg på en orkan, men du bør være klar for tornadoer. Mens noen katastrofer som brann, kan skje hvor som helst, de farer som kan oppstå varierer mye fra sted til sted. Sjekk med din lokale beredskapsledelsen eller kontor, kapittel eller National Weather Service for å få en idé om hva nødhjelp du bør forberede seg.
 2. 2
  Finn ut hva du bør gjøre i tilfelle en katastrofe inntreffer. Organisasjonene ovenfor vil trolig være i stand til å gi råd til deg hva du skal gjøre i en nødssituasjon. De kan være i stand til å gi deg evakuering kart og informasjon om lokale varslingssystemer og beredskapsplaner. Hvis du ikke kan få all den informasjonen du trenger fra tjenestemenn, forskning dine lokale farer på egen hånd. Finne ut, for eksempel hvilke forberedelser du bør gjøre for en tornado eller orkan (du finner informasjon om mange katastrofesituasjoner her på Google) og hvordan de skal overleve hvis du er fanget i en katastrofe, og finne de beste rømningsveier på din egen hvis behovet være. Husk, når alt kommer til stykket, er det ditt ansvar å sikre at familien er godt forberedt.
 3. 3
  Plukk et møte sted og en måte å komme i kontakt med dine familiemedlemmer. Det er en god sjanse for at alle dine familiemedlemmer ikke vil være på samme sted når katastrofen inntreffer, så det er viktig å ha en forhåndsbestemt møtestedet. Velg et sted som trolig vil være trygt og det er vel borte fra nabolaget ditt, som du ikke kan være i stand til å gjøre det tilbake til ditt hjem.
 4. 4
  Utpeke en venn eller slektning som kontaktperson som du, din ektefelle og dine barn kan ringe hvis du ikke kan møte opp. For å minimere sjansen for at kontaktpersonen vil også bli berørt av katastrofen, velger noen som bor i en by langt borte eller i en annen stat. Sørg for at alle dine familiemedlemmer har kontaktperson telefonnummer med dem hele tiden.
 5. 5
  Diskuter katastrofe scenarier med familien din og sørg for at alle vet hva de skal gjøre i alle de sannsynlige nødsituasjoner. Det er viktig å utdanne deg på hvordan du skal svare på sannsynlige farer, men hva skjer med din familie hvis de er borte fra deg eller om du blir drept eller skadet? Det er ikke nok for en person i familien til å vite hva de skal gjøre - alle bør vite planen.
 6. 6
  Fikse potensielle farer i hjemmet ditt. Når du har identifisert potensielle katastrofe scenarier, grundig inspisere huset og prøve å gjøre det så trygt som mulig. Her er noen eksempler:
  • Alle hjem bør ha røykvarslere og brannslukningsapparater. Test røykvarslere minst en gang i måneden, og erstatte batteriene årlig eller etter behov. Brannslukningsapparater bør lades i henhold til produsentens instruksjoner, og familiemedlemmer skal lære Alle bør også vite hvordan å rømme huset i tilfelle brann.
  • Hvis du bor i et område utsatt for jordskjelv, ville du ikke ønsker en høy, tung bokhylle sitter rett ved siden av barnesengen, som det kunne bli slått over i et skjelv.
  • Hvis du bor i nærheten av skogen med mulighet for skogbranner, bør du tømme eiendom pensel og høyt gress for å skape en buffersone mellom hjem og brannen.
 7. 7
  Lær dine familiemedlemmer grunnleggende livreddende teknikker. Alle som kan lære og førstehjelp bør ta en sertifisering klasse og beholde sin sertifisering strøm. Voksne og eldre barn bør vite hvordan du slår av gass, elektrisitet og vann hvis huset er skadet, og alle burde vite hvordan å oppdage en gasslekkasje. Nødnumre bør bli lagt nær telefoner, og selv små barn skal bli undervist i hvordan å ringe 9-1-1 eller tilsvarende nødnummeret i ditt land. Praktisk trening i å bruke et brannslukningsapparat og sjekke røykvarslere er gode påminnelser øvelser for å gjøre en gang i året.
 8. 8
  Montere en katastrofe kit. Være forberedt på kriser med minst en tre-dagers forbruk av ikke-bedervelige matvarer og drikkevann, reseptbelagte medisiner, førstehjelp forsyninger, og andre ting du måtte trenge hvis du ikke har noen verktøy og ingen måte å kjøpe forsyninger. Hold en mindre kit i bagasjerommet på bilen. Se relaterte Google for mer informasjon om å bygge en katastrofe kit. En billig "pay-as-you-go" mobiltelefon er et godt tillegg til settet.
 9. 9
  Øv planen. Øvelse gjør mester, og i et liv-eller-død situasjon, ønsker du å svare perfekt. Periodisk gå over dine beredskapsplaner med familien din, og oppdatere dem etter behov. Quiz og bor med familien på viktige sikkerhetsfunksjoner konsepter. Gjør en live test med familien din, gjør det en utflukt og få alle involverte. Som vil hjelpe deg å identifisere hva som fungerer og hva som ikke virker.
 10. 10
  Ha beredskapsplaner. I tilfelle nødstilfelle området er utilgjengelig eller andre ting endrer seg, er det en god idé å ha en alternativ allerede identifisert.

Tips

 • Det er en god idé å velge to eller tre kontakter i nødsfall, en som bor utenfor ditt lokale retningsnummer i tillegg til en som lever innenfor og også noen som kan motta tekstmeldinger. I store katastrofer kan man ofte ringe et nummer utenfor retningsnummer men ikke innenfor. I ekstreme tilfeller har folk måtte stole på tekstmeldinger når telefonlinjer og tårn ble desimert i katastrofen. Etter orkanen Katrina mobiltelefoner var omtrent ubrukelig til å ringe i de berørte områdene, men de reddet mange liv og hjalp gjenforene familier takket være sine tekstmeldinger evner som overlevde.
 • Ta skritt for å beskytte dine data. Lagre viktige poster, dokumenter og informasjon på en passordbeskyttet flashdisk (pakk den i nødstilfelle kit) eller online backup system, slik at hvis du må evakuere raskt, vil du ha tilgang til alt du trenger.
 • Kjøpe og bruke "self powered radioer" og "selv drevet" lommelykter. Disse bruker ikke batterier og er tryggere enn stearinlys. Noen av disse modellene kan også lade din mobiltelefon.
 • Lær hvordan og utarbeide instrukser for å slå av alt av gass og elektrisk utstyr i tilfelle en nødsituasjon.
 • Hvis du har problemer med noen av disse trinnene, er det mange ressurser på internett for å bistå i denne prosessen. Sjekk ut disse nettstedene: Ready.gov, som opereres av det amerikanske Department of Homeland Security og Prepare.org, som drives av den europeiske Røde Kors.
 • Foruten de ressursene som er nevnt ovenfor, kan du også være lurt å sjekke med ditt forsikringsselskap etter måter å gjøre huset ditt tryggere. Forsikringsselskapene har en interesse i å minimere risikoen for skade eller skade på ditt hjem i tilfelle en katastrofe, så de vil vanligvis være glad for å gi deg informasjon. Mange forsikringer krever også visse forholdsregler for at et tap skal dekkes.
 • Være seriøs om beredskapsplanlegging, men vær forsiktig så du ikke irrasjonelt skremme barn eller å bli besatt katastrofe selv. Planlegging gjør deg tryggere, og det bør gjøre deg og din familie føler seg tryggere, også.
 • Hvis din arbeidsplass, skole eller by ikke har utviklet en beredskapsplan, ta initiativ til å begynne å planlegge en. Gå til møter i lokale tjenestemenn og be om hjelp, og samarbeide med dine naboer og kollegaer til å bidra til å gjøre hele samfunnet tryggere.

Advarsler

 • Dette er ikke ment å være en komplett guide til katastrofe forberedelse. Du må vurdere unikt sett av potensielle farer i ditt område og forberede dem deretter.