Wkino

Hvordan forberede et vulkanutbrudd

Beskytte familien din i tilfelle av et vulkanutbrudd kan bety forskjellen mellom liv og død. Mer sannsynlig, vil det hjelpe deg med å beskytte helse og eiendom fra vulkansk "aske", en tåke av små skarpe steiner som kan spres for mange miles. Imidlertid kan vite hvordan man skal forberede et vulkanutbrudd være forvirrende uten rett informasjon. Organisere en plan for angrep er nøkkelen til riktige forberedelser, og utdanne alle i din familie eller husstand vil bidra til å bedre sikre deres sikkerhet og velvære når katastrofen utbrot.

Trinn

Hvordan forberede et vulkanutbrudd. Kjøp riktig åndedrettsvern.
Hvordan forberede et vulkanutbrudd. Kjøp riktig åndedrettsvern.
 1. 1
  Vet på forhånd hvor de aktive vulkaner er i ditt område. Finn ut om de er egnet til å påvirke deg der du bor. I så fall være forberedt til enhver tid.
  • Hvis du driver en bedrift som ligger i området av vulkaner, skape en kontinuitet plan for å sikre at ansatte kan komme i sikkerhet og for å beskytte varelager, driftstilbehør, og enhver annen virksomhet essensielle.
  • En vulkan kan forårsake alvorlig skade på eiendom. Gjennomgå og hvis nødvendig kjøp forsikring for å sikre at du har de riktige typer og mengder av dekning.

Forberedelse for de som bor i en vulkan område

 1. 1
  Sette sammen en. Dette settet er noe som alle lever i en vulkan sone bør ha forberedt til enhver tid. Esken skal inneholde slike elementer som et førstehjelpsskrin, mat og vannforsyninger, en maske for å beskytte mot aske som ble brukt når du klipper plener, en manuell boksåpner, en lommelykt med ekstra batterier eller helst en sveiv modell, nødvendige medisiner, solide sko, beskyttelsesbriller eller annen øyebeskyttelse, og en batteridrevet radio. Sørg for at alle i familien vet hvor nødhjelp som du forberedt ligger.
  • En lommelykt, mobiltelefon lader, og radio kombinert som én, som går på både solenergi og hånd spy er det ideelle element å ha klar i huset for noen naturkatastrofe hendelsen. Pakk dette hvis du har en.
 2. 2
  Kjøp riktig åndedrettsvern. Kjøp en luft rensing respirator, også referert til som en N-95 disponibel respirator. Dette kan kjøpes hos din lokale jernvarehandel.
 3. 3
  Har de nødvendige kommunikasjonsenheter klar. Bruke radio eller TV hjemme for å lytte for vulkanen oppdateringer eller evakuering betingelser.
 4. 4
  Vær klar over hva din lokale katastrofe sirener høres ut som. Når et vulkanutbrudd oppstår, må du lytte til de som skal gå av.
 5. 5
  Sett en nødevakuering plan med familien. Gjennomgå det i dybden med dem, slik at hver person vet hva de skal gjøre i tilfelle et utbrudd, hvordan finne en annen hvis du er fra hverandre, og hvordan du kan kontakte naboer og / eller nødetatene hvis du ikke kan komme bort fra Eiendommen bruke din egen transport.
  • Hvis noen har funksjonshemninger, disse må tas hensyn til i planen.
  • Inkluder kjæledyr og husdyr i planen.
  • Diskuter med familien din hva du vil gjøre hvis det er advarsler å evakuere og noen av dere ikke ønsker å forlate. Husk at det ikke er rettferdig til andre familiemedlemmer hvis noen av dere velger å bli igjen på tross av evakuering advarsler og forholdsregler bør alltid tas for å sikre at de familiemedlemmene som ønsker å forlate kan gjøre det.
  • Vet hvordan de skal slå av alle og sørge for at hvert familiemedlem gammel nok til å være ansvarlig for å slå av verktøy vet hvordan å gjøre det.
  • Å snakke med barn om muligheten for en katastrofe og hva du skal gjøre i tilfelle er bedre enn å late det kan aldri skje. Dersom barn er klar over at alt er planlagt skulle noe gå galt, deres frykt og angst vil bli redusert i tilfelle en katastrofe, fordi de vet hvordan de skal reagere.
 6. 6
  Lag en nødssituasjon kit spesielt for bilen din. Det bør inkludere kart, verktøy, en førstehjelp kit hvis du ikke allerede har pakket med de andre nødhjelp, et brannslukningsapparat, fakler, ekstra ikke-bedervelig mat, booster kabler, soveposer og / eller beredskap tepper, og en lommelykt.

På tidspunktet for en faktisk evakuering

 1. 1
  Lytt til råd og instruksjoner. Sjekk din pre-forberedt beredskap gear og ha den klar til å gå.
 2. 2
  Klargjør bilen eller andre kjøretøy. Sjekk at du har en full tank av gass og holde alle biler under tak før du er klar til å forlate (aske kan hindre motorene fra arbeidslivet).
  • Gjør transportordninger med andre familier eller venner hvis du ikke har en bil av din egen.
 3. 3
  Ivareta og kjæledyr. I tilfelle at huset og eiendommen er direkte påvirket av vulkanen, vil dyrene ikke kunne unnslippe. Gjør hva du kan i grunnen å sikre deres sikkerhet.
  • Plasser husdyr i et lukket område eller lage ordninger for å transportere dem så langt offsite som mulig.
  • Gjør transport planer for din familie kjæledyr. Vær oppmerksom på at de fleste tilfluktsrom vil være ute av stand til å betjene dem. Dersom holde med deg kjæledyr, må du være sikker på at du har planlagt fremover for nok mat og vann til dem. Alternativt legge igjen meldinger på nettsamfunn som ber for folk som er tilgjengelige i området som kan styre kjæledyrene midlertidig inntil katastrofen er over. Du er nødt til å få en masse hyggelige tilbud.
 4. 4
  Evakuer som instruert.
  • Ta din forberedt kit med deg, og sørg for at bilen nødssituasjon kit er i bilen.
  • Slå av elektriske, gass, fyringsolje og vann i hjemmet ditt hvis tiden tillater. Det anbefales at du ikke slår av gassen mindre du mistenker en lekkasje eller du beskjed om det, så det kan gå uker før en profesjonell kan komme til deg for å slå den på igjen etter en katastrofe hendelsen.
  • Koble apparater i hjemmet ditt hvis tiden tillater.
  • Ta de utpekte rømningsveier, og forbered deg på forsinkelser. Andre ruter kan være blokkert, slik at du ønsker å sikre at du tar ruten foreslått av myndighetene.
 5. 5
  Bli satt hvis du blir bedt av myndighetene om å gjøre det.
  • Kjør ekstra vann i vasker, badekar og andre beholdere som en nødsituasjon forsyning for rengjøring (bruk så lite som mulig) eller rensende og drikking. Du kan også få akutt drikkevann fra en varmtvannsbereder.
   • Ikke bruke toalettet hvis det ikke er innlagt vann. Det vil gjøre huset lukter forferdelig. I stedet bygge om nødvendig og bruke en nødsituasjon provisorisk toalett som beskrevet i artikkelen Forbered deg på en orkan.
  • Lukk og sikre alle vinduer og alle dører som fører til utsiden.
  • Sørg for at din varmeovn, klimaanlegg og alle fans er slått av.
  • Sørg for at din peis lukket spjeld.
  • Fortsett å lytte til TV eller radio for kunngjøringer og nyheter.
  • Plasser din familie inn i et rom på bakkenivå som ikke har vinduer i den.

Forberedelse til aske fall

Den mest sannsynlige fare under et vulkanutbrudd er aske fall. Å vite hvordan man skal håndtere det er viktig om du gjenværende på plass, eller du er på reise.

 1. 1
  Holde seg innendørs. Lukk alle vinduer og dører, og noen kan trenge å bli forseglet med tape eller lignende (fuktig håndklær fungerer bra). Stopper opp noen ventiler til utenfor hvis mulig. Unngå å bruke noe som suger inn luft fra utsiden eller endringer sirkulasjonsmønstre ved oppvarming eller utmattende luft, slik som air condition eller.
  • Ta med alle kjæledyr innendørs. Hvis du har husdyr, bringe dem inn i skur, fjøs, eller andre tilfluktsrom. Selv garasjen vil gjøre som en midlertidig husly. Sørg for at husdyr har nok mat og vann.
  • Fyll badekaret og andre beholdere med vann. Dette kan bli en svært viktig vannkilde hvis aske påvirker lokale vannforsyninger.
  • Beskytt sensitive elektronikk til aske høsten har godt og virkelig opphørt, bare avdekke dem når miljøet er helt aske-fri.
 2. 2
  Hold bil, lastebiler, og noen maskiner under tak. Hvis du ikke kan parkere biler eller annet sted inne, dekk dem med en bil dekke eller presenning. Unngå å kjøre med mindre du har ikke noe valg.
  • Beskytt alle maskiner fra vulkansk aske ved å dekke i presenninger.
 3. 3
  Hvis du kan, koble avløpsrør fra takrenner (takutstikk fordypninger) fra nedløpsrør eller avløpsrør. Å gjøre dette kan bidra til å forhindre at kloakk tilstopping. Koble regnvann tilførsel kanal til noen regnvann tanker å beskytte lagret vann og dekke opp eventuelle hull på tanken.
 4. 4
  Bruke verneutstyr hvis du må flytte rundt utenfor. Hvis du har dem, vernebriller for å beskytte øynene, og en respirator for å beskytte lungene, og dekke resten av kroppen din, inkludert hodet og hender, så mye som mulig. Improvisere shemagh (Arab wraparound skaut) for å holde grit av hodet og ut av dine øyne og lunger. Selv svømming beskyttelsesbriller og klær kan brukes til å beskytte øynene og puste hvis det er alt du har.
  • Når du skriver inn en bygning etter å ha vært ute under aske, fjerne ytterste laget av klær. Asken er vanskelig å fjerne fra alt det faller på.
  • Fjern eventuelle kontaktlinser dersom du går utenfor og bruker briller i stedet. Hvis asken kommer inn bak kontaktlinser, kan det kuttes i øyet, forårsaker hornhinnen skrubbsår.
 5. 5
  Etter asken faller, holde seg innendørs og følg radio instruksjoner. Når du går utenfor, holde seg borte fra asken faller og oppbygging av aske og fortsette å bruke verneutstyr.
  • Ikke kjør gjennom aske fall. Det vil tette bilens motor alvorlig og forårsake alvorlig slitasje skader på bilen.
  • Hold barn, og dyr innendørs. Hvis kjæledyr og dyr har aske på deres pels, hover, eller labber, vaske det bort for å hindre dem fra inntak det og gi dem rikelig med vann å drikke.
 6. 6
  Prøv å fjerne aske faller fra taket ditt. Det ser ut som snø, men det er tungt som sand og slitende å puste. Hvis mengden av aske fall er for tung, er taket ditt i fare for å bryte sammen: fire inches (100 mm) kan kollapse svakere tak.. Du trenger ikke å få det hele av, etterlater et tynt lag er fin og feiende den av ville gjøre mye støv. Fukt aske med et sprinkleranlegg eller spray slangen for å dempe det før rengjøring. Sørg for at du er kledd i en beskyttende maske og klær.
  • Ikke falle av taket ditt! Det vil være vanskelig for redningsmannskaper å oppleve eller nå deg etter en vulkan. Med mindre du har spesielt utstyr, ikke engang prøve det på en skrå tak mer enn én historie opp, eller over harde eller farlige overflater.
 7. 7
  Sjekk for skade på eiendom. Lag notater og ta bilder slik at du kan lage din forsikringskrav.

Forberedelse til lavastrømmer

Hvis ditt hjem eller eiendom er i veien for en lavastrøm, Pyroklastisk strøm, bølge, eller lahar, er det viktig å være klar til å evakuere umiddelbart når lokale myndigheter ber deg.

 1. 1
  Flg evakuering fremgangsmåten beskrevet ovenfor.
 2. 2
  Fortsette å lytte på radio råd når du når et mål av sikkerhet.
 3. 3
  Kommer hjem bare når du er informert av myndighetene at det er trygt å gjøre det.

Tips

 • Sjekk på venner og naboer. Dette er spesielt viktig hvis du vet at de kan trenge hjelp, eller har spesielle behov.
 • Bare bruke telefonlinjer for nødanrop for å unngå tilstopping av kommunikasjonssystemer.
 • Hvis du må gå utenfor under asken faller, prøve å sette noe over munnen din og bruk en gassmaske.
 • Rapporter ødelagte verktøy linjer til myndighetene hvis du ser noen.
 • Ideelt sett ha en fasttelefon i rommet der du skal holde opp. Dette kan brukes til å la nødtelefon vet å holde sin telefonlinje tilgjengelig i tilfelle du trenger å la dem få vite om eventuelle livstruende problemer eller problemer.

Advarsler

 • Unngå sightseeing! Ikke bare true du ditt eget liv, men naturkatastrofe turister er blitt et hyppig problem for nødetatene arbeidere og kan hemme redningsarbeidet. Til enhver tid holde seg utpekte begrensede soner.
 • Vulkansk aske er en luftveissykdom helsefare. Det påvirker alle mennesker, men spesielt de med slike luftveisproblemer som astma og bronkitt.

Ting du trenger

 • Emergency kit og bilmonteringssett
 • Maps
 • Kommunikasjon enheter (telefon, radio)
 • Lommelykt
 • Håndklær, etc., for tetting opp huset sprekker
 • Transport for tidlig evakuering
 • Kjæledyr bærere og dyr transport
 • Bilnøklene
 • Mat og drikke