Wkino

Hvordan å takle etter en flom

Etter en flom, kan ditt hjem og innholdet ser utover håp, men mange av dine eiendeler kan gjenopprettes. Hvis du gjør ting riktig, kan oversvømmet hjem bli ryddet opp, tørket ut, ombygd, og reoccupied raskere enn du tror. Denne artikkelen gir en rekke tiltak for å følge i tilfelle av en flom påvirker ditt hjem.

Trinn

Hvordan å takle etter en flom. Holde familien sammen.
Hvordan å takle etter en flom. Holde familien sammen.

Personlig krise hjelp

 1. 1
  Holde familien sammen. Før noe annet, sørge for at alle er trygge og på samme sted eller i det minste et sted du vet de er trygge. I dårlige tider er samhold viktigere enn noensinne for å gi gjensidig støtte for alle familiemedlemmer.
 2. 2
  Håndtere eventuelle helsemessige problemer som påvirker din familie. Det er viktig å forholde seg til helseeffektene som beskytter mot vannbårne sykdommer, stress og tretthet.
  • Ta vare på emosjonelle helse. Diskuter hva som skjer, snakke sammen og dele dine bekymringer. La andre snakke til deg å hjelpe frigjøre spenninger. Gi plass for å slippe følelsene: gråt er en naturlig reaksjon på en katastrofe, og det er også en fin måte å frigjøre oppdemmet følelser. Se etter tegn på. Du har nettopp vært gjennom en katastrofe og utvinning perioden kan være lang, hard, og kaotisk.
  • Sørg for at alle er å få nok søvn. Trøtthet kan bringe på andre helseproblemer samt redusere energinivået. Hvil ofte.
  • Spis godt. Du er mer sannsynlig at lider av stress og helseproblemer når du er svak og ernæringsmessig utarmet.
 3. 3
  Holde seg frisk. Hindre flomvannet fra å forårsake ytterligere skade på din families helse ved å holde god hygiene så mye som mulig.
  • Vask hendene med såpe og vann, grundig og ofte.
  • Bekreft at vannet er rent og trygt. Ikke drikk det eller vaske før du er sikker. Vanligvis blandes flomvannet med septiktanker og byens kloakk systemer, så det er best å vente for sivile myndigheter å erklære vannet trygt å drikke.
  • Vær trygg rundt giftstoff. Mange av de produktene du vil bruke til å rengjøre, desinfisere og reparere ditt hjem er gift. Oppbevar dem utilgjengelig for barn og bruke egnet tildekking for å beskytte deg selv.
  • Pass på å ikke skade deg selv. Skader, spesielt rygg skader, er en vanlig bivirkning av å rydde opp etter en flom. Vær bevisst på at infeksjoner er overalt.
  • Rapporter helsefare. Fortell Health Department om dyreskrotter, rotter, farlige kjemikalier og lignende farer på din eiendom.
  • Spedbarn, gravide kvinner og mennesker med helseproblemer bør unngå det oversvømte området til opprydding er fullført. Når du arbeider i et område som har vært oversvømmet, vil du bli utsatt for farlige kjemikalier og bakterier som du ikke er vant til og kan gjøre deg svært syk.
 4. 4
  Ta vare på barnas spesifikke behov. Se barna tett. Du kan forvente å se dem vise frykt eller symptomer på stress.
  • Gjør en innsats for å reetablere normale familiens rutiner så raskt som mulig, inkludert skolegang.
  • Lytte til hva barna sier. Oppfordre dem til å snakke eller på annen måte gi uttrykk for sine følelser.
  • Forklare katastrofen saklig. Kjenne fakta kan hjelpe barn å håndtere bedre med katastrofen.
  • Berolige barn. Vis dem gjennom ord og handlinger at livet vil vende tilbake til det normale.
  • Vær forståelse. Husk, er de også går gjennom en tøff tid også. Vær også oppmerksom på at noen barn har økt sensitivitet overfor følelser av voksne rundt dem og vil reagere deretter.
 5. 5
  Sett en overkommelig tidsplan for å starte gjenoppbyggingen. Komme aktiv så snart som mulig kan bidra til å gjenopprette en følelse av mestring og trivsel. Lag en liste og gjør jobber, ett om gangen. Etablere en tidsplan for å rydde opp og gjenoppbygge. Se de senere avsnittene i denne artikkelen for mer informasjon.
  • Som en del av planene, sørg for å inkludere flom-korrektur. Folk som er forberedt på forhånd er bedre i stand til å håndtere katastrofer. Komme klar for neste flom kan gi deg en følelse av kontroll over fremtiden.
 6. 6
  Søke hjelp. Spesielle oppsøkende programmer og krise rådgivning er ofte satt opp etter en katastrofe fordi så mange mennesker trenger hjelp til å mestre sin situasjon. Du kan være i stand til å få husly, mat, forsyninger, debriefing, etc., gjennom slike tjenester.
 7. 7
  Vær tålmodig. Fremfor alt, prøv å være tålmodig med din familie, dine naboer, lokale, statlige og føderale myndigheter, og frivillig byrå personell.

Gi ditt hjem førstehjelp

 1. 1
  Sjekk ditt hjem før den settes inn igjen. Når det er trygt å gå tilbake i, vil du være i stand til å begynne å beskytte ditt hjem og innholdet fra ytterligere skade. Ting å sjekke før du skriver blant annet:
  • Hvis det står vann ved siden av de utvendige veggene i hjemmet ditt, ikke gå i. Du vil ikke være i stand til å fortelle om bygningen er trygg eller strukturelt lyd.
  • Gå forsiktig rundt utsiden av hjemmet ditt og se etter løse ledninger og gasslekkasjer. Hvis du finner nedskutte linjer eller lekkasjer, ring din kraftselskap og ikke inn før de har sjekket.
  • Sjekk grunnlaget for sprekker eller andre skader. Undersøke veranda tak og overheng for å være sikker på at de fortsatt har alle sine støtter. Hvis noen støtter eller deler av grunnmuren mangler eller bakken har vasket bort, er gulvet ikke trygt.
  • Hvis du er i tvil om sikkerheten, kontakt entreprenør før du går i. Fortsett veldig nøye.
 2. 2
  Slå av elektrisitet. Selv om kraftselskapet har slått av elektrisitet til området, må du fortsatt gjøre visse ditt hjem strømforsyningen er frakoblet. Du ønsker ikke kraftselskapet å slå den på uten forvarsel mens du jobber med det.
 3. 3
  Slå av gassen. Gassapparat og rør kan ha flyttet eller ødelagt under flommen, skaper en gasslekkasje. Hvis du har mistanke om en lekkasje eller lukt gass, forlate hjemmet umiddelbart og ringe gasselskap fra en nabos hjem eller krisesenter. La døren stå åpen, og hvis gassen måleren er utenfor, skru av gassen.
 4. 4
  Gå inn nøye. Hvis døren stikker og må bli tvunget åpen, har det sannsynligvis hovne. Hvis det bare pinner på bunnen, kan det bli tvunget åpen. Hvis det stikker på toppen, kan taket være klar til å falle.
  • Når du er inne ikke røyker eller bruker stearinlys, gass lanterner, eller andre åpne flammer.
  • Lufte ut huset helt-det kan være eksplosiv gass. Dette sikrer også at fuktigheten blir gitt en sjanse til å starte uttørking. Åpne dører og vinduer hvis været tillater det.
 5. 5
  Redde de mest verdifulle elementer. Finne og beskytte uerstattelige verdisaker som penger, smykker, forsikring papirer, fotografier og familie arvestykker.
  • Vask gjørma av, slik at elementene kan tørke.
  • Motstå trangen til å stoppe og rydde alt du plukker opp. Du må få til å fungere på å beskytte hjemmet ditt, vurdere alle skadene, og planlegger utvinning.
 6. 6
  Beskytt ditt hjem fra ytterligere skade. Din flom forsikring kan dekke noen av kostnadene for å beskytte hjemmet ditt mot ytterligere skade eller flytte innholdet til et trygt sted. Lese retningslinjene før du trenger det og spør din agent hvilke utgifter dekkes av politikken.
  • Lappe hull. Dekke hull i taket, vegger eller vinduer med boards, tarps eller plastfolie. Det ser kanskje ikke pen, men du trenger å gjøre dette så videre regn vil ikke skape noen flere vannskader.
  • Reparere sagging gulv eller tak seksjoner. Bruk 4 x 4-tallet eller andre tunge trelast å spenne svake områder. Hvis du er usikker på hvordan du skal demme opp gulv eller tak bjelkene, ringe en entreprenør.
  • Fjern rusk. Greiner ellr annet søppel som kan ha landet på eller fløt inn i hjemmet skal være ryddet bort.
  • Se etter brukne eller lekker vannrør. Hvis du finner noen, kuttes vanntilførselen ved å slå av ventilen på din vannmåler. Dersom vannrørene ikke er lekker, bruke vann fra springen for spyling og rengjøring. Men ikke drikke eller lage mat med vann før den er erklært trygt!
 7. 7
  Tømme kjelleren nøye. Hvis kjelleren er oversvømmet, ikke være i for stor av en hast for å pumpe det ut. Kreftene i vannet gjennomvåt bakken utenfor kunne gjøre kjellervegger spenne eller hule i.
 8. 8
  Slange huset og dets innhold. De fleste av de helsemessige farene du møter kommer fra gjørma, mugg og alger etterlatt av flomvannet. Det er veldig viktig å bli kvitt gjørma så snart som mulig. Dette er mye enklere hvis det er gjort før gjørma tørker ut.

Få orden

Noen ting er ikke verdt å reparere og noen ting kan være for komplisert eller dyrt for deg å gjøre selv. En recovery plan kan ta disse tingene i betraktning, og hjelpe deg med å få mest mulig ut av din tid og penger.

 1. 1
  Ring din forsikring agent. Jo raskere du kan snakke med agenten din, jo raskere din påstand vil bli arkivert og en justering vil bli oppnevnt for å vurdere din skade. Din agent kan også være i stand til å gi deg råd om hvor du skal få hjelp til opprydding og reparasjoner.
  • Du kan ha så mange som tre separate forsikringer: hus, flom og vind og hagl. Ring din flom forsikring agent for å rapportere skader så snart som mulig etter flommen. Hvis du ikke klarer å kontakte den lokale agenten i Europa kan du ringe National Flood Insurance Program ved 1 - 800-638-6620.
 2. 2
  Starte oppføringen skaden. Liste over skader og ta bilder eller film som du rydde opp slik at du får en fullstendig og grundig posten. Hvis du har flom forsikring, må du sende inn en "Proof of Loss" skjema innen 60 dager etter flommen. Skap ditt eget inventar skjemaet vil gjøre denne formen lettere å fullføre og vil også bidra til regulatoren bestemme kostnadene for å reparere skaden til ditt hjem og eiendeler.
 3. 3
  Sjekk for strukturell skade. Finnes det bevis for ødelagte eller sprukket kjeller eller foundation vegger? Er det brutt påler, forskjøvet trapper, eller skjeve gulv eller vegger? Noen av disse tingene kan bety at grunnlaget, gulv eller vegger må være helt gjenoppbygd.
 4. 4
  Planlegg utvinning. Få organisert med en recovery plan. En recovery plan er rett og slett en liste over jobber som må gjøres. Planlegging kan hjelpe deg å spare tid og penger. Å utvikle en plan for gjenoppretting, følger du disse trinnene:
  • Sørg for at det er trygt å arbeide i hjemmet ditt.
  • Bestem hva reparasjonsarbeid du kan og ikke kan gjøre.
  • Avgjøre om du trenger økonomisk bistand.
  • Sjekk med ditt boliglån holderen.
  • Tenk før du bruker kredittkort.
  • Fortsett å snakke åpent med familien din om hva som skjer og hvor ting er på vei.
 5. 5
  Sjekk om tilgjengeligheten av økonomisk bistand. Frivillige organisasjoner, bedrifter, forsikringsselskaper og offentlige katastrofe programmer kan hjelpe deg gjennom utvinning. Private frivillige organisasjoner som Den europeiske (eller andre land) Røde Kors, Frelsesarmeen, non-profit organisasjoner, og kirken eller veldedige organisasjoner er vanligvis på scenen under eller rett etter en flom. Disse gruppene gir for umiddelbare behov som klær, dagligvarer, husly, medisinsk hjelp, og rådgivning.
  • Din lokale TV, radio og aviser vil vanligvis offentliggjøre hvordan bedrifter bidrar til gjenopprettingen. Noen bedrifter kan tilby reduserte priser, men vær på vakt mot "flom salg" som selger flom ødelagte gjenstander.
 6. 6
  Søke statlig beredskap finansiering der dette er relevant. Dersom flommen var utbredt og forårsaket mye skade, kan det hende at samfunnet være kvalifisert for staten, provinsielle, eller føderal hjelp. Hvis flommen er alvorlig nok for ditt område for å bli erklært et katastrofeområde av den føderale eller nasjonale myndigheter, vil midlene ofte bli frigjort for å hjelpe ofrene. Hvert land har ulike prosesser på plass, så se på nettet for den aktuelle departement, eller kontakt din lokale representant.
  • I Europa, kan Federal Emergency Management Agency åpne "tele-registrering", som gir et gratisnummer for deg å ringe for å be om hjelp. Eller, kan det åpne en eller flere Disaster Application Centers. Dette programmet kan gi et trygt sted å leve til reparasjoner av ødelagte hus er fullført. Hjem og bedriftseiere, bønder og andre med reelle eller personlige eiendom tap kan være kvalifisert for lav rente lån. Dette programmet kan gi midler til nødvendige utgifter og alvorlige behov. Hvis en føderal katastrofe ble utstedt, kan du kvalitet for å sende inn en endret selvangivelsen for det siste året og få en delvis refusjon for uforsikrede havari tap.
  • Merk at mange programmer nå oppfordre "flom prøvetrykk," det vil si å endre strukturen for å hjelpe den tåle skader fra neste flom.
  • En rekke programmer gi råd om gjenoppretting fra en katastrofe. Disse inkluderer hjelp med arbeidsledighet, matkuponger, skatt, forsikringskrav, juridiske spørsmål, veteraner fordeler og krisehjelp.

Tørke ut boligen

Flomvannet skade materialer, la leire, silt og ukjente miljøgifter, og fremme veksten av mugg. Du må tørke hjem for å redusere disse farene og skadene de forårsaker.

 1. 1
  Redusere fuktigheten i ditt hjem. Alt vil tørke raskere og rengjør lettere hvis du kan redusere fuktigheten i hjemmet. Hvis luftfuktigheten ute er lavere enn innendørs, og hvis været tillater det, åpne alle dører og vinduer.
  • Åpne skap og skapdører, og fjern skuffer for å tillate luft sirkulasjon.
  • Bruk fans til å bidra til å flytte luft og tørke ut boligen. Ikke bruk sentral air condition eller ovnen blåser hvis kanalene var under vann. Hvis det er en måte å kjøre viften i revers, kjøre den lufting på utsiden for å tørke ut kanalene.
  • Kjør avfuktere for å trekke ut fuktighet. Avfuktere og vindu klimaanlegg vil redusere fuktigheten, spesielt i lukkede opp områder.
  • Uttørringsmidler (materialer som absorberer fuktighet) er svært nyttig i tørking skap eller andre lukkede områder der luften ikke kan bevege seg gjennom.
 2. 2
  Sortere innholdet og kast rusk. Du har tre typer innhold som skal gå til tre forskjellige steder:
  • Flytt elementene du ønsker å spare til et trygt og tørt sted, for eksempel den andre historien, eller utenfor.
  • Sette ting du ikke ønsker å spare utenfor tørke før regulatoren kommer til å bekrefte dine tap.
  • Bli kvitt mat og alt annet som kan ødelegge eller gå dårlig umiddelbart.
 3. 3
  Få vannet ut av tak og vegger neste. Hvordan du tømme og tørk tak og vegger er avhengig av hva de er laget av.
  • Gipsplater blir veldig myk når det er vått. Det vil være skjør, og mister noen form eller styrke når det tørker. Gips, gips, og sheetrock vil måtte bli dratt ut.
  • Plaster vil overleve en flom bedre enn tapet. Det skal ikke måtte erstattes, men det vil ta svært lang tid å tørke.
  • Det er tre hovedtyper av isolasjon og hver reagerer forskjellig på flomvannet. Styrofoam overlever beste, det kan bare trenger å spyles av. Glassfiber batts bør kasseres hvis de er gjørmete. Cellulose (løs eller blåst inn behandlet papir) isolasjon vil holde vann i lang tid. Det kan også miste sin anti-sopp-og brannhemmende egenskaper. Derfor bør oversvømmet cellulose isolasjon skiftes.
  • Dersom veden får lov til å tørke naturlig, vil det overveiende gjenvinne sin opprinnelige form, med noen få unntak, som laminert tre.
 4. 4
  Renne tak og vegger. Sjekk for sagging tak. Tømme dem nøye, starte med å lage et hull nær kanten av sag og arbeide inn mot midten.
 5. 5
  Fjern vann fanget innenfor veggene. For å se etter vann, ta av gulvlisten. Stikke en syl eller kniv i veggen ca 2 inches (5 cm) over gulvet (like over 2 X 4 wood terskel plate). Hvis det renner ut vann, skjær eller bore et hull stort nok til at vannet kan renne fritt. Avhengig av avstanden mellom stenderne i veggene, lage et hull hver 16 "(40.6cm) eller hver 24" (60.9cm). At veggen vil måtte bli dratt ut.

Gjenopprette verktøy

Resten av arbeidet vil være mye lettere hvis du har varme, elektrisitet, rent vann og kloakk. Imidlertid kan det ta litt tid for en reparasjon profesjonell til å komme. Derfor gjør alle rengjøring du kan gjøre mens du venter på ett eller flere av disse hjelpesystemer som skal gjenopprettes.

 1. 1
  Har en profesjonell gjenopprette gassen. Hvis gassen har blitt slått av på hovedventilen serverer hjemme, må du ha en profesjonell gjenoppretting gass service til ditt hjem, tenne sparebluss, og gjør en siste sjekk av systemet.
 2. 2
  Sørg for at din viktigste olje ventilen er slått av. Sjekk din oljepumpe. Hvis den ble våt, må pumpen profesjonelt kontrolleres og rengjøres. Etter at du har slått strømmen på igjen, åpner du hovedmenyen ventilen og slå på pumpen. Se nøye etter tegn på lekkasje olje, hvis du ser noen, kan du ringe en profesjonell.
  • Propan, propan og butan systemer holdes i trykktanker, så det er ingen elektrisk pumpe for å slå på, men det er tilbakeslagsventiler og beredskap stengeventiler. Kontroller tanker for tegn til bevegelse eller flytende. Deretter følger du instruksjonene ovenfor for gass-systemer.
 3. 3
  Sjekk med din bygning eller elektrisk inspektør for å se hvor mye arbeid du kan gjøre på ledninger ditt. Mange lokale forskrifter krever at en godkjent elektriker gjøre jobben, eller at en kommunal inspektør kontrollere systemet før du kan slå på strømmen igjen.
 4. 4
  Vente på at vannet skal gjenopprettes. Offentlige vann-leverandører gir vanligvis vann like etter flommen. Hvis du er usikker på din vannforsyning, bare bruke den til slangen hjemme eller for sanitære formål (for eksempel rødme toilet).
  • Private brønnene bør pumpes til vannet er klart. Du kan bestemme om vannet er klart nok til slangen ditt hjem og gjøre annet rengjøring arbeid. Sjekk med lokale helsestasjon for instruksjoner før du drikker eller lage mat med godt vann.
  • Sjekk din varmtvannsbereder. Hvis flomvannet kom inn i gassbrenneren, elektriske deler, eller isolasjon, bør den byttes ut. Hvis du vil lagre det, har det renset og startes på nytt av en profesjonell.
  • Offentlige kloakknettet bør arbeide snart etter en flom, men gjørme og skitt kan tette dem. Skylle toalettet før du bruker den. Om det er tett, sjekk med din lokale kloakk avdelingen. Septik-systemer vil ikke fungere før bakken vannstanden er under distribusjon linjer. Så vær forsiktig med å spyle toalettet og helle ting i avløpet, de kan ikke ha noe sted å gå.

Rydde opp

Vegger, gulv, skap, hyller, innhold og eventuelle andre oversvømte deler av ditt hjem skal være grundig vasket og desinfisert.

 1. 1
  Få tak i rengjøringsutstyr. Røde Kors eller lignende organisasjoner vil ofte distribuere opprydding kits etter en katastrofe. Disse inneholder mange nyttige elementer som en feiekost, mopp, bøtte, og rengjøring forsyninger. I de fleste tilfeller vil husholdning rengjøringsmidler gjøre jobben hvis du bruker dem riktig. Sjekk etiketten på produktene for å se hvor mye du skal bruke. Etter rengjøre et rom eller et element, gå over det igjen med et desinfeksjonsmiddel for å drepe bakterier og lukt igjen av flomvannet.
 2. 2
  Takle ett rom om gangen. En to bøtte tilnærming er mest effektiv: bruke en bøtte for skyllevann og den andre for renere. Skyll ut svamp, mopp, eller pusseklut i skylle bøtte.
  • Begynner å rengjøre en vegg på bunnen eller hvor den verste skaden var. Hvis du har fjernet tapet eller gips, vaske stendere og svill og desinfisere dem.
  • Hvis du tapet vinduene før stormen, rense tape off så snart som mulig. Solen vil bake limet i glasset. Bruk orange eller eucalyptus olje for å bidra til å fjerne klebrige rester.
  • Ikke prøv å tvinge åpne hovne tre dører og skuffer. Ta av baksiden av møbel å la luften sirkulere. Du vil sannsynligvis være i stand til å åpne skuffer etter at de tørker.
 3. 3
  Vær forsiktig med hvitevarer. Det er en uventet fare for støt med noen elektriske apparater som TV-apparater og radioer. Enkelte interne deler lagre strøm selv når apparatet er frakoblet. Se baksiden for en advarsel etikett.
  • Selv om vaskemaskinen ikke blir våt, må du ikke bruke den før du vet at vannet er trygt nok å drikke og at kloakk linjen fungerer.
  • Kast ut myk plast og porøs elementer som sannsynligvis absorbert uansett flomvannet gjennomført i. I likhet med vaskemaskin, bør oppvaskmaskinen også bare brukes etter at du vet at vannet er trygt å drikke og dine kloakk linjen fungerer.
 4. 4
  Kast noe mat ut som har blitt berørt av flomvannet. Selv mat i blikkbokser skal kastes dersom bokser ble våte under flommen fordi det er ingen måte å være helt sikker på at maten inni er trygt. Ikke oppbevar mat i flasker eller krukker med flaske caps eller skru på lokk-de ikke holder ut flomvannet.
 5. 5
  Prøv å gjenopprette verdisaker. Verdifulle papirer som bøker, fotografier og frimerkesamlinger kan gjenopprettes med en stor innsats. De kan skylles og frosset (i en frostfri fryser eller kommersiell kjøtt oppbevaringsboks) inntil du har tid til å jobbe med dem.
 6. 6
  Hold huset rent. Som du bli kvitt ting fra hjemmet ditt, må du ikke slå hagen din til en dump. Mat og søppel må bli halt bort så snart som mulig.
  • Myggen kan bære mange sykdommer, og en flom kan skape ideelle forhold for dem å avle. Renne eller fjerne stående vann som kan bli en yngleplass. Dumpe vann ut av fat, gamle dekk, og bokser. Sjekk at takrenner er rene og kan renne.
  • Grøfter og avløp må også renses slik at de kan bære overvann borte fra hjemmet ditt.
  • Plener vanligvis overleve å være under vann i opptil fire dager. Salt vann skal spyles ut på plenen og busker.

Gjenoppbygge og flom bevis huset ditt

Ta deg tid til å gjenoppbygge riktig og gjøre forbedringer som vil beskytte bygningen mot skader ved neste flom.

 1. 1
  Flood bevis huset ditt. Flood prøvetrykk betyr å fornye eller bygge med materialer og metoder som vil hindre eller begrense skade fra fremtidige flommer. Det finnes fem typer flom prøvetrykk:
  • De fleste bygninger kan heves slik at den nederste etasjen er over mulige vannivået.
  • Flytte en bygning ut av flomutsatte området er den sikreste måten å beskytte den mot flomskader.
  • Flood vegger, berms og diker alle arbeide for å holde flomvannet fra å nå huset ditt.
  • Tørr floodproofing betyr forsegle en bygning for å holde flomvannet ute.
  • Wet floodproofing betyr å endre en bygning slik at flomvannet vil føre bare minimal skade på bygningen og innholdet.
 2. 2
  Få de nødvendige tillatelser. Når du har bestemt reparasjoner og flom prøvetrykk tiltak du skal ta, lokale koder generelt krever at du får en byggetillatelse. Før du gjør reparasjoner eller endringer i ditt hjem eller eiendom, sørg for at dine planer er gjennomgått og godkjent av bygningen avdeling.
 3. 3
  Gi huset god tid til å tørke. Mange problemer skyldes ombygging for raskt etter en flom, før alt tørker.
 4. 4
  Flytt hovedbryter eller sikringsskap og verktøyet meter over flomvern nivå for ditt hjem. Hvis du kommer til å erstatte en oversvømmet ovn, varmtvannsbereder, eller klimaanlegg, installere den nye på en høyere etasje. Hvis din nye klimaanlegget eller varmepumpe vil være utenfor, installere det på en plattform over flomvern nivå.
 5. 5
  Reparere vegger. Vask og desinfiser studs og terskler dersom tapet og isolasjon måtte fjernes. Hvis du kommer til å gjenoppbygge murene, husk at metall stendere og sviller ikke skades av vann så mye som tre seg.
  • Tenk horisontalt i stedet for vertikalt. Installere veggplater sidelengs slik at de er bare fire meter høy. Hvis den neste flom er mindre enn fire meter dypt, trenger du bare å erstatte halvparten av veggen.
  • Ikke mal til overflaten er helt tørr. Hvis overflaten fremdeles inneholder fuktighet, malingen vil skrelle. Ting ser tørr på overflaten lenge før de er tørre på innsiden, og dette kan føre til kostbare feil.
 6. 6
  Reparere gulvene. Noen gulv er laget med sponplater eller kryssfiner, materialer som faller fra hverandre når det er vått for lang. Ikke legg nytt gulv eller teppe til sub gulv er helt tørt. Gulvbjelker og noen tregulv vil gjenvinne sine figurer om lov til å tørke naturlig.
 7. 7
  Ansette en entreprenør til å hjelpe deg gjenoppbygge. Dette er spesielt verdifullt for at du skal håndtere de vanskelige jobbene som fundament reparasjon og elektrisk arbeid. Hvis du har vært fornøyd med arbeidet som er gjort av lisensierte lokale entreprenører, prøve dem først.

Forberede seg til neste flom

Beskytt deg mot neste flom med flom forsikring, en flom respons plan, og samfunnet flomvern programmer.

 1. 1
  Utvikle en flom respons plan. Forbereder en flom respons plan vil hjelpe deg å tenke gjennom alle detaljene som krever oppmerksomhet som flommen farvann tilnærming. Dette er et prosjekt for hele familien. Som du skriver ned planen, sørg for at alle forstår det. Å ha planen skriftlig vil hjelpe deg å huske hva du skal gjøre når alle er i et travelt og glade fordi en flom kommer.
  • Utvikle en flom respons plan basert på flomvern nivå, lokale advarsel prosedyrer, og tiden du er nødt til å svare. I flash flom områder, kan du bare har nok tid til å evakuere. Men hvis du bor i områder i banen til en orkan eller syklon eller på store elver, kan du ha 12-24 timers varslingstid.
  • Hvis du bor i et fjellområde, eller hvis flom kommer fra en liten bekk eller grøft, kan ditt hjem være gjenstand for flash flom. Flom kan oppstå før de lokale nødetatene ledere har tid til å utstede en advarsel. I disse tilfellene, lytte til advarsler. For eksempel i Europa, kan du lytte til National Weather Service, som kan gi en flash flom ur veiledning folk at forholdene ligger til rette for en flash flom. Du kan ikke bli varslet om et flash flomvarsling før flom faktisk begynner.
  • Hvis du bor nær kysten, vil du bli bedt om å evakuere når en orkan eller syklon truer samfunnet. Det er viktig å evakuere når du blir bedt om det.
  • Forbered flom respons plan for å ta hensyn til hele tiden at du må beskytte hjemmet ditt før du evakuere. Du trenger tid til å gå ombord vinduene og å tømme verksted så dine eiendeler ikke vil blåse eller flyte bort.
 2. 2
  Utvikle en sjekkliste over hva du skal gjøre i tilfelle av en flom. Din flom respons plan bør være en sjekkliste over tiltak for å ta før flomvannet når hjem. Følgende er eksempler på ting å omfatte:
  • Lytt til lokale radio-eller TV-stasjoner for flom informasjon og evakuering instruksjoner.
  • Les sikkerhetsreglene på toppen av dette dokumentet.
  • Gjør det til en vane å holde en full tank av gass i bilen, spesielt på tider av året da flom kan forventes i ditt område.
  • Pakke bilen med utstyret du trenger mens du er borte fra hjemmet.
  • Sett forsyninger som trengs for opprydding og gjenoppretting på et trygt sted. Hvis flomvern nivået er over øverste etasje, må du kanskje lagre forsyninger på en venns hjem borte fra flomutsatte området, eller ta dem med deg i bilen.
  • Ta kjæledyr til en kennel eller venn sted på høy bakken. Helse-koder tillater ikke dyr i offentlige tilfluktsrom.
  • Hvis du har nok advarsel tid, flytte innholdet over flomvern nivå eller til et annet trygt sted. I Europa, kan noe av kostnadene ved å gjøre dette dekkes under en NFIP flom forsikring.
  • Installer flom skjold og andre flom prøvetrykk tiltak du kan ha forberedt.
  • I orkan eller syklon liggende områder, beskytte mot vind skade. Installer orkan skodder eller kryssfiner dekker over vinduer og dører, ta ned TV-antenner, og sikkert binde ned båter, søppelskuret, og alt annet igjen utendørs.
  • Tape plast rundt hetten til godt din. Dette vil hindre de fleste, men ikke alle, flom vann fra å komme inn vannforsyning. Du vil fortsatt ha å desinfisere vannet.
  • Slå av elektrisitet, gass, olje og vann.
  • Lås hjem.
  • Følg den angitte rømningsvei til et sted med ly.

Tips

 • Hvis du bor nær kysten, er ditt hjem utsatt for skader fra kraftig vind og flom vannet i en orkan. Ombordstigning opp alle vinduer og dører er den beste måten å beskytte dem fra å bryte og la i kraftig regnvær som en kyst storm bringer.
 • Følgende personer kan gi råd eller hjelp på flom utvinning. Noen av disse menneskene kan være i stand til å snakke med nabolaget grupper eller hjelp til å utvikle et fellesskap flomvern program.
  • Røde Kors i ditt land og lokal legevakt ledere gjennomføre økter for å øke offentlig oppmerksomhet og for å utdanne samfunnet på måter å forebygge, forberede og håndtere kriser. Lokal legevakt ledere også sponse offentlige møter om skader utdanning, sikkerhet, respons planlegging, hvordan man skal håndtere stress, og andre flom-relaterte emner.
  • I Europa, mange Cooperative Extension Service kontorer har hjemme økonomer og mat og gården eksperter. Sjekk telefonkatalogen under fylke navn. For eksempel, hvis du bor i Pittsburg County, sjekk under "Pittsburg Fylke Cooperative Extension Service".
  • Spørsmål om rengjøring eller desinfisering av spesifikke materialer kan bli besvart av produsenter av rengjøringsmidler. Sjekk produktet etiketter for gratis telefonnummer.
  • Din eiendom forsikring agent er den beste kilden til informasjon om flom forsikring. Han eller hun kan gi deg skjemaer og instruksjoner for å lage din egen eiendom inventar.
  • Lokale bygg og boliger avdelinger, og jernvareforretninger er gode kilder til tekniske råd. Deres ansatte har mange års erfaring i å håndtere lokale bygningsmessige forhold. Hjem vedlikehold og reparasjon av bøker som finnes i biblioteker eller bokhandlere er uvurderlige referanser for gjør-det-yourselfer.
  • Private hjem inspektører kan gi deg spesifiserte lister og kostnadsberegninger av nødvendige reparasjoner. Se i de gule sidene i henhold Building Inspection Services. Byggfag foreninger og Better Business Bureau (eller ekvivalenter i ditt land) kan gi veiledning om håndtering av entreprenører.
  • Noen lokale bygg tjenestemenn og entreprenører er kjent med flom prøvetrykk teknikker. I Europa har flere stater og lokalsamfunn publisert flom prøvetrykk eller "ettermontering" manualer. The Federal Emergency Management Agency og US Army Corps of Engineers har flere publikasjoner som gir gode oversikter over ulike flom prøvetrykk tiltak. Noen av disse publikasjoner kan komme til anvendelse utenfor Europa også.

Advarsler

 • Ikke drikk vann du ikke er sikker på er trygge.
 • Ikke gå gjennom rennende vann.
 • Ikke kjør gjennom en oversvømt område.
 • Hold deg unna kraftledninger og elektriske ledninger.
 • Slå av strøm når du kommer hjem.
 • Se for dyr, spesielt slanger.
 • Se før du går.
 • Være på vakt for gasslekkasjer.
 • Rengjør alt som ble våt.
 • Ta godt vare på deg selv.