Wkino

Hvordan overleve en kjemisk eller biologisk angrep

Biologiske og kjemiske våpen kan være de mest ødeleggende og ukontrollerbare våpen noensinne utført av mennesker. Biologiske våpen er noe menneskeskapt våpen forårsaket å spre virus, bakterier, eller giftstoffer som stammer fra levende organismer for å forårsake død eller sykdom i mennesker. Nyere statistikk hevder at i tilfelle av en fremtidig terrorangrep, ville midler som angrepet ville oppnås være gjennom bruk av bio-kjemiske våpen. Dette er ikke vanskelig å tro, vurderer de fleste bio-kjemiske midler kan lages i ens eget hjem med lett tilgjengelige materialer. På grunn av beskaffenheten av biologiske og kjemiske våpen, ville det mest spådd bruk for slike våpen være mot befolkningen i en nasjon, hvor det kan påføre massive dødsfall og økonomisk ødeleggelse. Men dette betyr ikke at en biokjemisk angrep er unsurvivable, med riktig kunnskap og beredskap kan det meget vel være en krise som man kan overvinne.

Trinn

Hvordan overleve en kjemisk eller biologisk angrep. Ikke stole på en vaksine blir tilgjengelig.
Hvordan overleve en kjemisk eller biologisk angrep. Ikke stole på en vaksine blir tilgjengelig.
 1. 1
  Ikke stole på en vaksine blir tilgjengelig. Influensa vaksine som i dag brukes for sesonginfluensa vil ikke virke mot noe kjemisk eller biologisk angrep. Nye stammer av viruset krever nye vaksiner, og disse kan ta måneder eller år for å utvikle og enda lenger for å produsere og fordele i stor skala.
 2. 2
  Hold deg informert. Skulle en pandemi av noe slag blusse opp, vil Verdens helseorganisasjon (WHO), Centers for Disease Control and Prevention (CDC), og andre statlige og ikke-statlige organisasjoner gi informasjon om spredningen av sykdommen, samt oppdateringer på vaksiner eller andre medikamenter, tips for å holde deg trygg, og reise sikkerhetsråd. WHO og CDC, samt ulike nasjonale myndigheter, som allerede har nettsider på plass for å gi nyttig planlegging informasjon til publikum. Aviser og TV og radio sendinger vil også hjelpe spre kritiske advarsler og råd.
 3. 3
  Få din årlige influensa vaksine skudd. Mens dagens vaksine vil ikke beskytte deg fra alle influensa eller andre "nye" stammer av viruset, kan det hjelpe deg å holde seg frisk (ved å beskytte deg noen influensa virus stammer), noe som igjen kan hjelpe kroppen din til å bekjempe viruset bedre hvis du blir smittet.
 4. 4
  Få en lungebetennelse vaksine skudd. I siste kjemiske eller biologiske pandemier, mange ofre bukket under for sekundær lungebetennelse infeksjon. Mens lungebetennelse vaksine kan ikke beskytte mot alle typer lungebetennelse, kan det øke sjansene for å overleve pandemien. Vaksinen anbefales spesielt for personer over 65 år eller de som har kroniske sykdommer som diabetes eller astma.
 5. 5
  Bruk anti-virus medisiner hvis rådet til å gjøre det av helsepersonell eller av regjeringen. To antivirale medisiner, Tamiflu og Relenza, har vist potensial til å effektivt forebygge og behandle fugleinfluensa. Disse er begge tilgjengelige kun på resept, og vil trolig være effektiv bare hvis tatt før infeksjon eller svært kort tid etterpå. Det bør bemerkes at ytterligere testing er nødvendig for å avgjøre hvor effektive disse stoffene egentlig er mot fugleinfluensa. Videre kan mutasjoner i fugleinfluensa-viruset gjengi dem ineffektive i tide.
 6. 6
  Vask hendene ofte. Håndvask kan være den mektigste forsvar mot fugleinfluensa og mange andre smittsomme sykdommer. Hvis pandemi inntreffer, bør du vaske hendene flere ganger om dagen. Pass på at du bruker riktig håndvask teknikk.
 7. 7
  Bruk en alkohol-basert desinfeksjonsmiddel. Siden det er nok ikke mulig å vaske hendene hver gang du berører noe som kan bære viruset, bør du gjennomføre en alkohol-basert hånd renere med deg hele tiden. Disse rengjøringsmidler kommer i en rekke former, og kan brukes når som helst du trenger en rask touch-up. Husk imidlertid at bruken av disse rengjøringsmidler er ikke en erstatning for grundig vaske hendene, og de bør kun brukes som supplement til håndvask.
 8. 8
  Unngå eksponering for infisert. Akkurat nå er den eneste dokumenterte måten å bli smittet med fugleinfluensa ved å komme i kontakt med smittede fugler eller fjørfe-produkter, og disse rutene på infeksjon vil fortsette selv om viruset muterer slik at menneske-til-menneske overføring blir den største trusselen. Unngå håndtering noen ting den infiserte har allerede berørt, og prøver å hindre husdyr (for eksempel huset katter / hunder) fra å komme i kontakt med infisert. Hvis du arbeider i nærhet de døde eller levende infisert, for eksempel - ta forholdsregler som iført hansker, respiratorer, og sikkerhet forklær. Stek all mat grundig, til 165 grader F hele, og utøve riktig mat-håndtering teknikker, som du ville gjort for å beskytte deg mot andre trusler som salmonella. Riktig oppvarming dreper mest virus.
 9. 9
  Utøve sosial distansering. Den mest effektive måten å hindre å bli smittet er å unngå eksponering for smittede personer. Dessverre er det ikke mulig å avgjøre hvem som er infisert, og som ikke er - da symptomene vises, er en person som allerede er smittsom. Sosial distansering, bevisst å begrense kontakten med mennesker (særlig store grupper av mennesker), er en fornuftig forholdsregel å ta i tilfelle av en pandemi.
 10. 10
  Bli hjemme fra jobb. Hvis du er syk eller om andre på arbeidsplassen din har blitt syk, bør du holde deg unna arbeidsplassen, selv i fravær av en pandemi. Gitt at folk vil generelt være smittet og smittsom før de viser symptomer, men under en pandemi er det viktig å holde seg borte fra steder, for eksempel arbeid, hvor du har en høy sannsynlighet for å bli utsatt for en infisert person.
 11. 11
  Prøv å jobbe hjemmefra. En pandemi kan vare i måneder eller år, og bølger av intense lokale utbrudd kan vare i uker, så det er ikke som du kan bare ta noen sykedager for å beskytte deg mot arbeidsplassen infeksjon. Hvis mulig, prøv å arrangere et arbeid fra hjemmet situasjon. En overraskende rekke arbeidsplasser kan nå gjøres eksternt, og arbeidsgivere vil trolig være villig - eller nødvendig - å prøve dette ut hvis en pandemi inntreffer.
 12. 12
  Hold barn hjem fra skolen. Noen foreldre vet at barna plukke opp alle typer feil på skolen. Unngå offentlig transport. Busser, fly, båter og tog plassere et stort antall mennesker i nært hold. Offentlig transport er den ideelle bilen for utbredt spredning av smittsomme sykdommer.
 13. 13
  Hold deg unna offentlige arrangementer. Under en pandemi, kan myndighetene avbryte offentlige arrangementer, men selv om de ikke gjør det, bør du nok holde deg unna dem. Enhver stor samling av mennesker i umiddelbar nærhet skaper en høy risiko situasjon.
 14. 14
  Bruk en respirator. Den mest virus kan spres gjennom luften, så i tilfelle av en pandemi er det en god idé å beskytte deg mot innånding av viruset hvis du er ute i offentligheten. Mens kirurgiske masker bare hindre brukeren fra å spre bakterier, åndedrettsvern (som ofte ser ut som kirurgiske masker) beskytte brukeren mot innånding bakterier. Du kan kjøpe åndedrettsvern som er laget for én gangs bruk, eller du kan kjøpe gjenbrukbare seg med utskiftbare filtre. Bruk kun åndedrettsvern merket som "NIOSH sertifisert", "N95", "N99", eller "N100", som disse bidrar til å beskytte mot innånding av svært små partikler. Åndedrettsvern kun gi beskyttelse når slitt skikkelig, så pass på å følge instruksjonene nøyaktig - de bør dekke nesen, og det bør ikke være noen mellomrom mellom masken og på siden av ansiktet.
 15. 15
  Bruk medisinske hansker. Hansker kan hindre bakterier fra å komme på hendene, hvor de kan bli absorbert direkte gjennom åpne kutt eller spredning til andre deler av kroppen din. Latex eller nitril medisinske hansker eller kraftige gummihansker kan brukes til å beskytte hendene. Hanskene bør fjernes hvis revet eller skadet, og hendene bør vaskes grundig etter fjerning av hansker.
 16. 16
  Beskytt øynene. Noen sykdommer kan spre seg dersom forurensede dråper (fra et nys, eller spytte, for eksempel) og deretter inn i øynene eller munnen. Bruke briller eller vernebriller for å hindre at dette skjer, og unngå å berøre øynene eller munnen med hendene eller med potensielt forurenset materiale.
 17. 17
  Kast potensielt forurenset materiale skal. Hansker, skal masker, vev og andre potensielle bio-farer håndteres med forsiktighet og kastes på forskriftsmessig måte. Plasser disse materialene i godkjente bio-fare containere eller forsegle dem i tydelig merkede plastposer.
 18. 18
  Forbered for avbrudd av tjenester. Dersom en pandemi streik, mange av de grunnleggende tjenestene vi tar for gitt, som for eksempel elektrisitet, telefon, og masse transitt, kan bli forstyrret midlertidig. Utbredt ansattes fravær og massive dødstall kan stenge alt fra butikken på hjørnet til sykehus.
 19. 19
  Hold en liten mengde kontanter rundt til alle tider som bankene kan lukke og minibanker kan være ute av drift. Diskuter nødsituasjon forberedelse med familien. Lag en plan slik at barna vet hva de skal gjøre og hvor du skal gå hvis du er arbeidsufør eller drept, eller hvis familiemedlemmer ikke kan kommunisere med hverandre.
 20. 20
  Aksje opp på nødvendigheter. I den industrialiserte verden, minst, matmangel og avbrudd av tjenester vil trolig ikke vare mer enn en uke eller to om gangen. Likevel er det viktig å være forberedt på en slik hendelse. Lagre en to-ukers forsyning av vann til alle i husholdningen. Holde minst en gallon per person per dag i klar plast beholdere.
 21. 21
  Lagre en to-ukers forsyning av mat. Opt for ikke-bedervelige matvarer som ikke trenger å bli kokt og som ikke krever mye vann for å forberede seg.
 22. 22
  Kontroller at du har en tilstrekkelig tilførsel av essensielle medisiner.
 23. 23
  Oppsøk lege ved utbruddet av symptomene. Effektiviteten av antivirale medikamenter reduseres etter hvert som sykdommen utvikler seg, så rask medisinsk behandling er avgjørende. Hvis noen med hvem du har hatt nær kontakt blir infisert, må du huske å søke medisinsk hjelp selv om du ikke viser symptomer.

Anthrax

Kjenne til fakta

 • Organisme ansvarlige (type): Bacillus anthracis (Bakterier)
 • Metode for infeksjon: Innånding, Intestinal, Kutant (gjennom huden)
 • Inkubasjonstiden
  • Innånding: 1-60 dager
  • Intestinal: 3-7 dager
  • Kutan: 1-2 dager
 • Dødelighet
  • Innånding: 90-100% ubehandlet, 30-50% behandlet (denne prosentandelen stiger jo lenger det tar å få antibiotika.)
  • Tarm: 50% ubehandlet, 10-15% behandlet
  • Kutan: 20% ubehandlet.
 • Behandling og vaksine: Antibiotika som Ciproflaxacin og doxycyline er tilgjengelige via Centers for Disease Control, jo før man mottar behandling jo høyere er sjansen for at de vil overleve.

Kjenne symptomene:

 • Innånding: Initial Influensalignende symptomer som; feber, hodepine, magesmerter, brystsmerter, oppkast og hoste, men uten nesetetthet. Etter hvert vil det føre til alvorlige pusteproblemer, der ofrene vil dø av kvelning fra lungene fylle opp med blod og væske.
 • Tarm: Begynner med magesmerter, blodig diaré, kvalme, oppkast, feber, sår hals og en smertefull sår på undersiden av tungen.
 • Kutan: På første røde kløende nupper begynner å danne hele kroppen, så de kollapser inn smertefulle sår som senere skorpe over.

Hvis et angrep skjer, svare.

 1. 1
  Dekk til nese og munn med stoff, våt stoff om mulig, vil dette filtrere ut en del av de dødelige sporer.
 2. 2
  Forlate området for angrep umiddelbart.
 3. 3
  Ta grunne åndedrag eller hvis mulig, hold pusten til du forlater området for angrep.
 4. 4
  Beveg deg fra et forurenset område til et sikkert område. Konstant bevegelse vil spre dødelige sporer. Når du kommer til et trygt område fjerne utsatt klær og plassere dem i en plastpose.
 5. 5
  Ta en kald (varme eller varmt vann kan åpne porene) dusj så snart som mulig med rikelige mengder såpe. Vask øynene med en saltoppløsning eller bare varmt vann.
 6. 6
  Avvente antibiotikabehandling. Nøkkelen til overlevelse er tidlig antibiotikabehandling.

Glanders

Kjenne til fakta:

 • Organisme ansvarlig (type): Burkholderia mallei (Bakterier)
 • Metode for infeksjon: Innånding, Kutan / slimhinner
 • Inkubasjonstiden
  • Innånding: 10-15 dager
  • Kutan / slimhinner: 1-5 dager
 • Dødelighet: Nesten 100% innen en måned, uten noen behandling. Rapid lege vil trolig redusere sjansene, men lite eller ingen medisinsk data er tilgjengelig.
 • Behandling og vaksine: Ingen vaksine er tilgjengelig. Antibiotika som, kombinert Amoxicillin og Clavulanate, Bactrim, Ceftazidim, eller Tetracyline må forbrukes for 50-150 dager å effektivt rense toksinet.

Kjenne symptomene:

 • Innånding: Begynner med feber, frysninger, svetting, hodepine, muskelsmerter, brystsmerter og lunger. Senere halsen kjertler begynner å svelle og lungebetennelse vil utvikle seg. Smertefulle åpne sår begynner å utvikle seg langs de indre organer og slimhinner. Mørke pus-fylt utslett kan også dannes.
 • Kutane / slimhinner: Smertefulle sår langs point of entry, og hovne lymfeknuter begynne å danne. Økt slimproduksjon fra nese og munn.

Hvis et angrep skjer, svare.

 1. 1
  Dekk til nese og munn med stoff, våt stoff om mulig, vil dette filtrere ut en del av de dødelige sporer.
 2. 2
  Forlate området for angrep umiddelbart.
 3. 3
  Ta grunne åndedrag eller hvis mulig, hold pusten til du forlater området for angrep.
 4. 4
  Vask huden med såpe og vann.
 5. 5
  Kjør øynene gjennom rennende, varmt vann i 10-15 minutter.
 6. 6
  Avvente medisinsk behandling fra innsatslag. Hvis du begynner å utvikle en feber, kontakt lege umiddelbart.

Ricin

Kjenne til fakta:

 • Organisme ansvarlig (type): Ricinus communis (Plant avledet toksin)
 • Metode for infeksjon: Innånding, Intestinal, Injection
 • Inkubasjonstiden
  • Innånding / tarm / injeksjon: 2-8 timer
 • Dødelighet: Med en standard høy dose, blir dødeligheten en ødeleggende 97%. De fleste ofrene vil dø innen 24-72 timer etter at de første symptomene.
 • Behandling og vaksine: Ingen behandling tilgjengelig bortsett fra aktivt kull for inntatt ricin. Vaksine er eksperimentell i øyeblikket.

Kjenne symptomene:

 • Innånding: Plutselig innsettende feber, hoste, brystsmerter og kvalme. Så man begynner å føle leddsmerter og kortpustethet. Luftveisproblemer begynner å få mer alvorlig ettersom tiden går.
 • Svelging / injeksjon: Magesmerter, kvalme, blodig diaré og oppkast.

Hvis et angrep skjer, svare.

 1. 1
  Dekk til nese og munn med stoff, våt stoff om mulig, vil dette filtrere ut en del av de dødelige sporer.
 2. 2
  Forlate området for angrep umiddelbart.
 3. 3
  Ta grunne åndedrag eller, hvis mulig, hold pusten til du forlater området for angrep.
 4. 4
  Vask kropp, klær og forurensede overflater med såpe og vann, eller en mild blekemiddel løsning hvis du har blitt direkte utsatt.
 5. 5
  Avvente instrukser fra medisinsk innsatslag.

GAS ATTACK

Gassangrep har eksistert siden det 5. århundre f.Kr., da de ble brukt som kjemisk krigføring. [1] I dag kan utgivelsen av giftig gass også være et produkt av et terrorangrep eller industriell ulykke. [2] [3] Mens du bør håpe at du aldri trenger å oppleve dette, kunne vite hvordan å gjenkjenne og svare på en slik trussel redde livet ditt.

Klorgass

 1. 1
  Vær oppmerksom på eventuelle gul-grønn gass flyter rundt med den sterke lukten av bleike. Noen soldater i første verdenskrig beskrev det som pepper og ananas. Hvis du blir utsatt for klorgass, kan du ha problemer med å puste eller se og vil føle en brennende følelse.
 2. 2
  Flytt raskt inn i et område med ren luft for å hindre eksponering av gassen.
  • Hvis innendørs, ut av bygningen så raskt som mulig.
  • Hvis utendørs, flytte til den høyeste bakken. Siden klorgass er tyngre enn luft, vil den synke ned på bakken.
 3. 3
  Grab en bomullspad eller stoff og suge den i urinen. Hold den opp til nesen som en maske. Den kanadiske militære overlevde den første storskala klorgass angrep i WWI ved å bruke urin i stedet for vann, under forutsetning at urinen krystalliseres gassen
 4. 4
  Fjern alle klær som kan ha vært utsatt for gassen, være sikker på ikke å la klærne berøre ansiktet eller hodet. Skjær klærne slik at de ikke trenger å gjøre ytterligere kontakt med huden din som de er skrelt av. Forsegle klærne i plastposer.
 5. 5
  Rens kroppen din grundig med mye såpe og vann. Skyll øynene med vann hvis synet ditt er uskarpt eller dine øyne brenne, hvis du bruker kontaktlinser, kaste dem bort. Imidlertid kan vann blandet med klor gass blir til Saltsyre, så vær forsiktig.
 6. 6
  Ringe nødtelefonen og vente på hjelp til å komme.

Sennepsgass

 1. 1
  Vær oppmerksom på en regel fargeløs gass som lukter som sennep, hvitløk, eller løk - men merk det ikke alltid har en lukt. Hvis du blir utsatt for sennepsgass, kan du legge merke til følgende symptomer, men de kan ikke vises før 2 til 24 timer etter eksponering:
  • rødhet og kløe i huden, eventuelt endres til gul blemmer
  • irritasjon av øyne, hvis eksponeringen er alvorlig, kan det være lysfølsomhet, sterke smerter, eller midlertidig blindhet
  • irritasjon av luftveiene (rennende nese, nysing, heshet, blodig nese, bihuler smerter, kortpustethet, og hoste)
 2. 2
  Flytte fra området fra der den ble sluppet på høyere grunn, som sennepsgass er heaver enn luft.
 3. 3
  Fjern alle klær som kan ha vært utsatt for gassen, være sikker på ikke å la klærne berøre ansiktet eller hodet. Skjær klærne slik at de ikke trenger å gjøre ytterligere kontakt med huden din som de er skrelt av. Forsegle klærne i plastposer.
 4. 4
  Skyll utsatte deler av kroppen din med rent vann. Øyne bør skylles i 10-15 minutter. Ikke dekk dem med bandasjer, men solbriller eller briller er fine.
 5. 5
  Ringe nødtelefonen og vente på hjelp til å komme.

Tips

 • Lytt til kvalifisert medisinsk respondere til alle tider, selv om deres instruksjoner motsi denne artikkelen. Denne artikkelen er kanskje ikke 100% nøyaktig, og medisinske respondere sikkert vet best.
 • Kjøpe og bruke "self powered radioer" og "self powered Lykter". I en nødsituasjon, spesielt en av denne størrelsesorden, vil batteriene være utilgjengelig. Få dette utstyret forhånd AHEAD. Disse enhetene vil holde deg informert og du vil også ha pålitelig belysning også. Den siste av disse designene vil også lade mobiltelefoner også.