Wkino

Hvordan bygge et trygt rom

Hvis du bor i en del av landet som har ekstremvær som windstorms, inkludert tornadoer og / eller orkaner, kan du trenger å vite hvordan å bygge et trygt rom i huset eller i bedriften din. Disse trygge rom kan tilby deg beskyttelse og tilflukt i tilfelle av en storm, og du kan bygge en i ett av mange forskjellige steder i hjemmet eller på kontoret.

Trinn

Hvordan bygge et trygt rom. Vet det beste stedet å bygge eller skape et trygt rom.
Hvordan bygge et trygt rom. Vet det beste stedet å bygge eller skape et trygt rom.
 1. 1
  Vet det beste stedet å bygge eller skape et trygt rom. Disse stedene kan inkludere i kjelleren i en bygning, på en betongplate fundament for eksempel i garasjen din, eller i et rom som er i første etasje interiøret i en bygning.
 2. 2
  Sørg for at rommet ikke kan bare ta sterk vind, men også rusk som kan fly rundt.
  • Sørg for at din trygt rom er forankret for å sikre at den ikke løfte eller velte.
  • Du må utforme veggene, din dør og ditt tak for å kunne stå opp til høy vind press samt motstå penetrering eller knusing fra fly eller fallende gjenstander.
  • Du må sørge for at mellomrommene der rommet er koblet er også designet for å tåle vind.
 3. 3
  Designe en under bakken trygg plass å være i stand til å tåle noen vannansamling hvis du bor i et område som ikke bare har høy vind, men også kraftig regn.
 4. 4
  Tenk på hva bestemt type trygt rom du ønsker bygget.
  • En yard bunker trygt rom er designet for å bli gravd ned og installeres under bakken. En utenfor døren åpnes til over bakken, og du kan kjøpe enheter til å passe en rekke personer. Stål er det beste valget fordi konkrete krisesentre og glassfiber tilfluktsrom kan være i fare for sprengning.
  • Over bakken tilfluktsrom kan festes til utsiden av et hjem, eller de kan være plassert inne i det indre. Noen kan være utformet slik at for et utrent øye er de umerkelig, og andre rom er store nok til å romme alle mennesker fra bedrifter eller kirker.
 5. 5
  Finne trygge rom byggeplaner og detaljer på http:/ / www.fema.gov/plan/prevent/saferoom/shplans/. Du kan bruke disse til å designe din egen trygt rom eller arbeide med entreprenøren på sin konstruksjon.
 6. 6
  Sjekk ut design og konstruksjon retningslinjer for samfunnet tilfluktsrom. Dette vil være nyttig for trygge rom som er designet for å beskytte mer enn 12 personer.
 7. 7
  Kjøp ICC 500: 2008 Standard for design og konstruksjon av Storm Shelters i et nedlastbart format på http://www.iccsafe.org/Store/Pages/Product.aspx?id=8850P08_PD-X-SS-P-2008-000001 for å hjelpe deg med å planlegge å bygge din storm trygt rom til koden. ICC er den internasjonale Code Council, og det setter kode standarder over hele verden.
 8. 8
  Samle dine forsyninger og starte bygging på rommet ditt.
  • Vurdere bruk av ankere som er maskindrevet rundt enhetens veggen perimeter å unngå horisontal bevegelse.
  • For vertikal bevegelse, se inn Simpson Strong Tie ankere.
  • Sikre tak og vegg til bunnplaten av strukturen.
  • Installere to lag med kryssfiner rundt i rommet interiøret. Et lag av stål eller Kevlar kan betraktes bak kryssfiner lag.
 9. 9
  Installere en dør med en 2-tommers (5 0,08 cm) døde bolt lås.

Tips

Advarsler

 • Det anbefales at du ser inn i FEMA koder for dette før avhengig av den for å redde familien din i en naturkatastrofe. Tips som å sørge for at døren åpnes inn og ikke ut på grunn av potensialet akkumulert skrot utenfor døren kan redde livet ditt. Også å ha et ventilasjonsanlegg på plass er viktig, og det er mange detaljer som finnes i byggeforskrifter som du vil ønske å vite før du bygger.