Wkino

Hvordan leve i en yurt

En yurt (ger) er en veldig grunnleggende, tradisjonelle telt-aktig struktur favoriserte over århundrer av nomadiske tyrkiske folkene som strekker seg fra Mongolia til Central Anatolia. Yurt har reist godt over tid fra grunnleggende boligkvarter for nomader og soldater, til hippie eller eneboer bolig, til svært moderne versjoner i dag som brukes ofte i rekreasjon bransjen for "utflukt" opplevelser.

Og yurts kan også være bosteder for mennesker som ønsker å leve uten for mange heftelser og likevel være komfortabel, har tilgang til strøm og teknologi (hvis ønsket), og forbli prisbevisste. Hvis du ønsker å vite om yurt-living kan være for deg enten for en sesong eller for livet, bør du vurdere følgende forslag.

Trinn

Hvordan leve i en yurt. Forbered bunnen av yurt.
Hvordan leve i en yurt. Forbered bunnen av yurt.
 1. 1
  Husk poenget med yurt din. Det er mange grunner til at du kan velge å bo i en yurt, alt fra kostnader til å leve et bærekraftig, nomadisk livsstil. Hva du vil finne i litteraturen er at mange yurt-beboere ikke er interessert i ideen om "permanency" av en yurt, som synker i stiftelser og bor på samme sted for mange years.However, er det som de fleste livsstilsvalg i livet, helt opp til deg hvorvidt du legger til en yurt for permanente eller nomadisk grunner, eller noe i mellom som din årlige sommer retrett. Kjøpe eller bygge din yurt for dine behov og grunner, og bosette dine egne preferanser for å kjøre yurt bærekraftig, nomadically, permanent, etc. Det er nok en god idé å lese om yurt og nåværende yurt kultur i vestlige samfunn å få en følelse for hva er den nåværende trenden i yurt livsstil, slik at du kan velge din egen tilnærming i en informert måte.
  • Legg merke til at det å leve i en yurt ikke likestille til "roughing" med mindre det er et personlig valg. Du kan være tech-tilkoblet, elektrisitet ved hjelp av, og IKEA møbler fylt i yurt din hvis det er din preferanse.
 2. 2
  Plukk ditt yurt. Skal du bygge den opp på nytt eller postordre det? Se etter mønstre på nettet for å se om det er for vanskelig for dine ferdigheter eller om du kommer til å elske utfordringen. Ellers se etter yurts for salg - enten helt nye eller brukt. Noen av selskapene i Nord-Europa og Europa er kjent for å lage god kvalitet, komfortable, og velproporsjonerte yurts - gjøre en online søk.
  • Yurts tendens til å koste rundt US1500€ til 4480€ til kjøper i kit form, og tar omtrent to dager å montere.
 3. 3
  Plasser yurt. Selvfølgelig, sette den et sted lovlig, slik som deres eget land. Huk er egentlig ikke et alternativ for yurt levende fordi skiftende en bodde i yurt er mye mer arbeid enn å skifte en vanlig telt og camp set-up. I tillegg, ved å plassere en yurt på land og bestemmer seg for å leve i den permanent, kan du bli endring av arealbruk eller krever byggetillatelse, så sjekk med din lokale kommune på ins og outs av deltid eller heltid yurt leve. Andre hensyn når du forbereder yurt inkluderer plassere det der det ikke vil bli plaget av, direkte i banen-veis av flash flom, eller ligger i enden av en mulig skred av snø om vinteren. Sjekk ut lå på land med omsorg og vurdere alle potensielle farer før lokalisering din yurt.
  • Innstilling av yurt under brow av en ås kan beskytte den mot vind.
  • Ta vare på der vannet samler på land. Hvis det er sannsynlig å kjøre rett til din yurt plass, vil det gå inn i yurt, noe som gjør ting rotete.
 4. 4
  Forbered bunnen av yurt. Skitt og gress er ikke ideelt under føttene når det er dine boligkvarter, så yurts tendens til å bli bygget over eller med dekk, betongflater, slagg blokkere brygger, eller noen annen form for struktur som flytter deg og dine eiendeler vekk fra jorden og opp litt. Dekk skrudd sammen og dekk pads gi et egnet underlag for plassering av yurt din. Fordelen med dette er at du også får et dekk rundt kantene på yurt hvor du kan sitte, grill, henge klær, etc.
  • Finn matter, og andre egnede belegg til gulv for å legge til den varme og komfort. Enda bedre, satt i en flytende eller serie av gulvbord, med tepper over toppen, for å fullføre det pent.
  • Prøv å bygge et dekk som er bærbare. På den måten når du får den nomadiske kløe, kan dekket også komme med deg.
 5. 5
  Fyll yurt med hjem bekvemmeligheter for å lage din perfekte stue. Før du legger til møbler, tenke på hvordan man skal dele opp rommet. En runde rom kan være vanskelig til, spesielt når det er et enkelt rom som du prøver å slå inn i et kjøkken, soverom og stue. Men med bruk av "dele" møbler kan du gjøre forskjellige områder innenfor runden. For eksempel kan plassering av en bokhylle i midten av yurt tjene som et utmerket skillet mellom ulike områder og du kan bygge ut fra det med andre møbler elementer som seng, kjøleskap og skrivebord.
  • Legg et bord og stoler, bokhylle, komfortabel lesning stoler, skrivebord og stol, og en varme apparat, for eksempel en pot-belly. Hvis du ikke ønsker å legge en skikkelig seng, bruke en leir båre seng eller en sammenleggbar eller oppblåsbar seng vanligvis brukes for gjester.
 6. 6
  Legg matlaging apparater. Du må spise, og selv om mye av maten er fra resultatet av beite, må du lage mat. Finn en egnet gass eller vedfyrte ovn som kan doble opp som en oppvarming element i yurt, for eksempel en pot-bellied komfyr. Pass på å det utenfor gjennom en vegg av yurt som det vil skape farlige gasser i yurt ellers. Du trenger en profesjonell til å hjelpe deg å installere denne delen av yurt.
  • Finn støpejern kokekar og en støpejern vannkoker for komfyren toppen. Eller finne andre like egnet kokekar, titt i sparsommelighet butikker, camping eller utendørs butikker, eller be venner for eks de ikke lenger trenger.
  • For å få til matlaging og rengjøring, sørg for å ha en yurt ligger nær en ren vannforsyning eller du risikere lugging vann hele dagen. En liten regnvanntank kan være et godt alternativ, spesielt hvis du er ikke i nærheten av strømnettet. Vann kan også hentes fra yurt tak hvis du installerer et hensiktsmessig system for innsamling.
  • Hvis samle ved til varme og matlaging, sørg for å gjøre det bærekraftig, for å minimere belastningen på nærmiljøet. Forvente å få gjennom ca 3,5 snorer av tre hvis bor i yurt din gjennom en Vermont-stil snørik vinter.
  • Å ha en propan grill som en ekstra kilde til matlaging er en klok investering, det vil koste rundt US450€ i året for å kjøre.
  • Du kan oppleve at en vedovn gir mindre kondens enn en gass en.
 7. 7
  Gi et sted for bad behov. Du trenger en dusj eller badekar og et toalett, og noen folk selv lodd sine yurts men for det meste, er det utendørs tvettingene og rengjøring. Toalettet kan være av en type og noen yurt-beboere kompost menneskelig avfall ved hjelp av Humanure metoden. For en dusj, kan dette være en enkel innretning rigget opp fra et tre ved hjelp av en bøtte eller plastpose, og bruke solenergi til å varme opp vannet. Du må gjøre noen undersøkelser på hva som er best for eiendommen som du ligger.
  • For vinteren bading, må du trene alternative, tålelig alternativer.
  • Det er lurt å finne toalettet vindretningen fra yurt eller litt avstand fra det slik at lukt og fluer ikke oppgir yurt (selv om en godt vedlikeholdt kompost toalett bør ikke ha fluer hengende rundt i noen stor nummer eller en lukt). På den annen side, om du ikke ønsker det så langt borte at en tur i regnet for å avlaste deg selv blir til en stor ekspedisjon.
  • Bade i en strøm hvis det er varmt nok i løpet av sommermånedene.
  • Det er også en god idé å ha en generell vask område for skittent utstyr og elementer.
 8. 8
  Legg din kilde til energi. kan gis av de vanlige måte ved å kjøre en linje fra strømnettet til yurt din (minst tilrådelig gitt en yurt handler om å leve bærekraftig), eller ved bruk av en generator. Hvis du har solenergi eller vindkraft satt opp, kan dette også være i stand til å forsyne deg med strøm hvis du får noen lagring batterier (disse bør være skjermet sted i nærheten) og har kunnskap til å koble den. Du trenger elektrisitet for, belysning og andre elektriske artikler du holde i yurt.
  • For belysning, finne egnet gass, batteri, eller andre drevet lamper som er trygt å ha inni telt. Har noen stearinlys for nødhjelp. LED-lysene er en meget god investering. Kuppelen i midten toppen av en yurt vil tillate rikelig med lys i løpet av sollys timer.
  • Tenk over hvordan du kommer til å vaske klær. Vil du ha en mini vaskemaskin eller vil du trek til byen for å bruke lokale denne? Vet hva som fungerer best for deg, de fleste elementer kan vaskes for hånd før de er svært skitten, slik at du kan velge å gjøre sier, månedlig svært skitne vasker i denne og håndvask resten av tiden.
 9. 9
  Få koblet til. Selv i en yurt bør du være i stand til å surfe på nettet. Det finnes en rekke mulige måter, inkludert kabel, satellitt, rural bredbånd på et FM-signal, eller 3G Wi-Fi, velg hva som fungerer best for hvor du befinner deg. Noen mennesker bruker internett for å laste ned filmer også, så du kan fortsatt holde tritt med dine favoritt nyeste filmene!
 10. 10
  Vurdere å dyrke grønnsaker ved siden yurt din. Dette kan være en delvis eller fullstendig matforsyning for deg og dine andre yurt beboere og du kanskje har lyst til å vurdere noen dyr også, for melk, egg, og til og med kjøtt.
  • Kompost alle kjøkken og matrester og bruke kompost på hagen din.
 11. 11
  Nyt din tid lever i yurt. Enten du er yurt-levende for en sesong eller en levetid, vil du oppdage at du blir ett med naturen i en yurt, som været påvirker deg mer åpenbart, lever dyreliv rundt deg uforstyrret, og nødvendigheten for å være selv- tilstrekkelig og ressurssterk hente hjem både hvor enkelt livet kan være, og hvor vanskelig det kan være noen ganger også. Du bør oppdage gleden ved å leve med mindre i livet ditt, men også finne du får mye mer ut av alt du har og alt du legger merke til. Og mens du kan elske det plottet du har sendt inn en yurt på, noen yurt-beboere anbefaler at det er viktig å prøve å ikke la den være der for lenge, fordi den opprinnelige hensikten med en yurt er å være en nomade, til å flytte og å oppdage nye steder. Selv om det kanskje ikke fungerer for deg, kan skiftende meget vel være begynnelsen på et fantastisk nytt eventyr!
  • Folk som bor i yurts rapporterer en følelse av kos, sikkerhet og hjemmekos fra å være i en yurt, selv om du kan høre og føle den fulle brunt av naturen utenfor. Dette er en stor del av hvorfor folk absolutt elsker yurt-levende, og det er ikke noe du vil oppdage uten å prøve det.

Tips

 • Ha rikelig med tepper, tepper og varme elementer for å holde deg varm. Jo bedre yurts har isolert vegger og hvis du har planer om å leve i ett hele året, ikke skimp på dette aspektet! Dyr kan også bidra til å øke varmen, samt gjøre det hjemmekoselig.
 • Fyll opp med bøker og notatbøker, penner og blyanter. Yurts føre til at du ønsker å gjenspeile mye, samt lese. Det er ikke mye annet å gjøre. Hvis du er en artist, har alle kunsten din trenger det også.
 • Familie vokst? Det er mulig å legge til flere yurts og koble dem ved hjelp av pods eller andre forbindelser.
 • Millioner av mennesker i Sentral-Asia tilbringer hele sitt liv i yurts, det er ikke uvanlig, og det er helt oppnåelig.
 • Noen yurts selv komme med air-condition, men du må bestemme om det passer inn med dine grunner for å leve i en yurt.
 • Holde masse batterier på hånden.
 • Hvis du ikke har strøm, investere i en vind-up radio.
 • Stole på en solar-ladet mobiltelefonen for telekommunikasjon.
 • Det er sannsynligvis en god idé å ha et skur eller garasje til huset trearbeid utstyr, motorsag, hagearbeid utstyr, og alle kjøretøy du har. Det vil ikke være behagelig å ha slike elementer i yurt med deg og hvis du trenger dem til å leve av jorda, er en garasje eller skur en god investering.
 • I de fleste tilfeller vil snøen gli av taket av en yurt i vintermånedene, etter et par inches (centimeter) har akkumulert.

Advarsler

 • Vurdere risikoen for brann i, eller av, din yurt og flere måter å flykte fra den.
 • Adlyde alle relevante planlegging lover eller du kan finne deg selv å bli bedt om å demontere yurt.
 • Ta ned yurt hvis du ikke lever i den over vinteren, og det er plassert i et fuktig område, for eksempel en skog. Uten den konstante varmen fra deg og dine apparater holde den tørr, er yurt utsatt for mugg og råte og vil ikke vare vinteren.
 • Hvis du bor i yurt din gjennom vinteren og det regner mye, regner med å traipse i gjørme, det er uunngåelig.
 • Noen av ulempene med yurt-living inkluderer: stormer kan rive dem opp, avhengig av hvor alvorlig de er; yurts kan varme opp utrolig fort, og holde seg varmt inne, støy reiser i dem, og det er en mangel på personvern for å vurdere om du ' re leve med andre, hytta feber kan stille inn om vinteren hvis du ikke kan komme seg ut i ukesvis, og yurts krever konstant vedlikehold for å holde dem trygge og gjennomførbar.

Ting du trenger

 • Yurt
 • Møbler
 • Gulvbelegg
 • Oppvarming
 • Kompost toalett
 • Solenergi dusj
 • Hageredskaper og planter
 • Valgfritt skur / garasje