Wkino

Hvordan være selvforsynt i en by

Enten du drømmer om å leve i den åpne plassen i landet eller å komme bort fra kast-samfunnet, kan du likevel bli mer selvforsynt hjemme i en travel by. Selvforsyning handler om å utvikle oppfinnsomhet, spare penger, injisere mer visdom i måtene du bor og arbeider. Del av å bli mer selvforsynt i bymiljø innebærer å arbeide ut hva du er mest avhengig av, og hvordan å gjøre mer bruk av lokale ressurser og dine egne ferdigheter. På slutten av dagen, kan du fortsatt drømme om bor i landet eller kjører en helt selvforsynt livsstil, men det er en god start for å bedre på det du har nå hvis det ikke er mulig å forlate byen.

Trinn

Hvordan være selvforsynt i en by. Starter på den bare grunnleggende.
Hvordan være selvforsynt i en by. Starter på den bare grunnleggende.
 1. 1
  Starter på den bare grunnleggende. Finne ut hvor du er nå avhengig av eksisterende tjenester. Du trenger ikke å gjøre uten dem, men når prøver å være litt mer selvforsynt, er det lurt å vurdere følgende grunnleggende at folk flest trenger å gjøre, eller allerede kan gjøre enkelt. Det er ikke nødvendig å være en profesjonell, men hvis du har grunnleggende ferdigheter eller ingen ferdigheter i det hele tatt i disse områdene du kan se for å utvide dine evner til å bli mer selvforsynte.
  • Kan du holde stedet rent og ryddig og gjøre vedlikehold på huset? Oppgaver knyttet til dette kan omfatte grunnleggende som maling og dekorering, boring, møbler montering, avløp, og så videre.
  • Kan du kjøre bil og gjøre vedlikehold av bil? Arbeidsoppgavene kan omfatte rengjøring av bil, oljeskift, batterier, holde dekkene i sjakk, og så videre.
  • Kan du styre din egen økonomi? Arbeidsoppgavene kan omfatte å holde et budsjett, filing din egen skatt, holde et regneark av inntekter og utgifter, etc.
  • Klarer du å innlemme en helse-eller treningsprogram i det daglige liv? Opprettholde din helse er en viktig forutsetning for gjenværende selvforsynte og hvis du kan gjøre og hold deg til ditt eget treningsprogram heller enn å stole på treningsstudio eller en coach, kan dette være nyttig.
  • Kan du være en organisert person? Oftest handler dette om å lage et hjem vedlikehold vaktliste samt eksterne avtaler og jobb turnuslister, samt plan lagring metoder for å spare plass. Dette er uten tvil den viktigste delen av å bo selvforsynte og på toppen av alt.
 2. 2
  Undersøke for å se om du kan. Du absolutt ikke trenger å vokse alt fra bunnen av og i et bymiljø er det rett og slett ikke mulig å mate en person i gjennomsnitt hjemme eller leilighet plass. Men du kan alltid holde en potteplante med flerårig kulinariske urter og krydder som chili. Det er alltid mulig å vokse visse grønnsaker i potter hvis du har en liten veranda eller balkong, som for eksempel tomater, bønner og erter, rødbeter, gulrøtter og lignende. Og hvis du liker å prøve naturlig rettsmidler, kan du også dyrke medisinske planter eller duftende urter som lavendel.
  • Sikre at det er tilstrekkelig belysning, vann og varme for noen planter du vokser innendørs eller i et avgrenset område. Sjekk dette før du begynner, hvis du har spørsmål om varme, være klar over at det finnes et bredt utvalg av små plast vinyl bærbare drivhus som kan være hentet fra jernvareforretninger, eller du kan lage din egen.
  • Finn ut om det er mulig i din leilighet komplisert å bruke ubrukt plass, eller hvis det er andre naboer som ønsker å delta i å lage et fellesskap hage. Kompost binger og regnvann nedbørsfelt tanker kan være ganske kompakt og mange planter kan dyrkes kompakt og veldig godt hvis planlagt følgesvenn planting.
 3. 3
  Lag din egen produsere og dagligvarehandel elementer. Det er mange viktige elementer og verdiøkende matvarer som du kan gjøre selv, forutsatt at du lærer hvordan og få tiden. For eksempel kan du lage dine egne såper og salver, brød, og. Og du kan fikse ting i stedet for å erstatte med nye, som å reparere gamle klær og fikse knappene opp, og helt til møbler restaurering og fiksing og triksing med sykkelen.
  • Det er mange natt klasser og ulike håndverk prosjekter du kan se inn. Internett er en fantastisk sjenerøs ressurs for de som ønsker å være selvforsynt, som mange mennesker som bryr seg om dette idealet dele sin kunnskap og informasjon.
  • Også se på din lokale by-tjenester hjemmeside for å se hvem du kan snakke med for å finne ut om DIY og selvforsyning prosjekter. Noen kommuner har samfunnet grønnsakshager, kjører frivillige klasser, eller kan henvise deg til lokale grupper som driver disse prosjektene.
  • Noen DIY eller selvforsyning prosjekter er mer om moro enn å spare penger, som arbeidsmarkedet innhold, verktøy eller ingredienser koste langt mer enn det som er mulig i forhold til en pre-laget ting, som noen ganger kan være bedre laget. Men noen er faktisk mye billigere å DIY, tilfredsstillende å gjøre og kan gjøres for å passe din livsstil. Og hvis du oppdager at du er flink til å lage noe, kan det være en forretningsmulighet i å gjøre!
 4. 4
  Resirkulere kast gjenstander. Vurdere måter du selv kan gjenbruke elementer. For eksempel kan plastflasker benyttes til å lage små potter eller terrariums for planter, mens den øverste halvdel kan brukes som en trakt. Når du begynner å forske på hvordan å gjenbruke gamle flasker, beholdere, bøker, klær og så videre, vil du oppdage at omfanget av håndverket og DIY mulighetene er virkelig omfattende, og gir deg mange muligheter for å snu den gamle søppel i håndverket varer og gaver. Og selv om et element ser ut til å være forbi nytten sin, kan du være i stand til å oppdage enda en bruk før en endelig kast, for eksempel, kan gamle klær og håndklær brukes til støvtørking kluter eller filler for rengjøring maskiner, kan knust servise være brukes for mosaikk craft arbeid og så videre.
  • Selv om du ikke kan resirkulere ting på egen hånd (for eksempel lage din egen toalettpapir av resirkulerte pizzaesker er noe ekstrem selvforsyning utover den gjennomsnittlige husbonden), bør du være i stand til å finne måter å avhende elementene et sted som vil sikre at de blir resirkulert. Hvis din lokale kommune driver et resirkuleringsprogram, gjøre bruk av den til sitt fulle omfang.
  • Der det ikke er mulig eller ønskelig å kjøpe mer utstyr for å gjøre en håndverket prosjekt, eller å ta opp lagringsplass spare til prosjekter du ikke har tid eller en forpliktelse til å gjøre. Derfor er det nyttig å få kontakt med lokale fag-eller interessegrupper i ditt lokale område som ville være takknemlig for donasjon av resirkulerbare elementer.
 5. 5
  Sørg for at ditt hjem er fylt med tilstrekkelige verktøy og apparater og investere i de som du trenger. Mange boliger mangler viktige verktøy for vedlikehold, og dette tvinger deg til å kaste bort ting som kan alltid bli reparert, eller til å betale for en annen person til å gjøre det for deg. Mens i små leiligheter er det ikke alltid mulig å kjøpe mange verktøy for så vidt en rekke behov som et stort hus og hage kan trenge, er det fortsatt lønner vurderer for å justere dørhengslene, montere møbler og så videre.
  • Secondhand markeder, eiendom auksjoner, forlatte lagringsanlegg auksjoner og veldedighet butikker kan være et flott sted å finne gode verktøy.
 6. 6
  Invester i strømpe kjøkken med slitesterk utstyr. Denne plassen er hvor mye penger kan være bortkastet hvis du ofte avhengige av å konsumere takeaway eller frosne måltider. Mange moderne kjøkken har veldig liten plass eller fasiliteter utover et kjøleskap, vask og kanskje en mikrobølgeovn. Hvis midlene er tilgjengelige, investere i en liten treg komfyr, en crockpot, kompakt eller stasjonær ovn og griller (noen har kokeplater eller kokeplater på toppen for ekstra verktøy - disse er vel verdt pengene sine). Og hvis du kan, kjøpe en food prosessor (mens ikke avgjørende på noen måte, er det absolutt en tidsbesparende). Andre grunnleggende verktøyene som er avgjørende inkluderer gryter og panner, anstendig røring skjeer, miksing boller og små elementer som kan openers og ost rivjern; mange slike elementer kan være hentet billig fra secondhand markeder, online auksjoner og eiendom salg.
  • Hvis du ikke kan, lære deg hvordan, så det er ikke vanskelig. For eksempel lese kokebøker, se matlaging instruksjon show, gjøre bruk av gratis online matlaging skoler (for eksempel Delia Smiths) eller delta i klassene.
  • Hvis du ikke har en anretning eller spiskammer, utnytte andre eksisterende møbler til å lagre mat som lang levetid melk, hermetikk etc.
 7. 7
  Invester i et førstehjelpsskrin. En førstehjelp kit er viktig for behandling av mindre hjemme plager, som hodepine og forkjølelse, insektbitt, behandle små kutt og skrammer. Førstehjelp kits kan også brukes til å lagre helsetjenester behov, for eksempel en digital blodtrykksmåler, sol-skjermen kremer, vitaminpiller og så videre. Og alltid beholde en kopi av tallene i din lokale ambulansetjenesten, lege og sykehus i tilfelle store skader eller helseproblemer.
  • En grunnleggende survival kit er også anbefalt. Dette kan være en grunnleggende boksen for å lagre førstehjelpsutstyr, stearinlys og fyrstikker eller en batteridrevet lommelykt eller lampe for strømbrudd, tepper og andre ting relevant for dine behov. Mange kommuner føre lister over nødhjelp at et hjem skal holde, spesielt hvis du bor i et område utsatt for slike hendelser som jordskjelv, flom eller ild i tørt gress.
 8. 8
  Bli kjent med din lokale området godt. Den enkle alternativet er å få et kart og studere det og lære hva bedrifter og tjenester er i ditt område. Men hvis du går, sykle eller ta en lokal buss, tog eller trikk i stedet for kjøring, kan du utforske et mye mer uten å måtte ta hensyn til kjøre ditt eget kjøretøy. Å kunne gå rundt og kjenner området gir deg trygghet og styrker din uavhengighet, og dette er nyttig når du trenger å finne veien rundt ditt lokale område, og sørger for at du kan gi veibeskrivelse til andre mennesker også.
  • Utforske ditt område kan avsløre interessante perler av steder å se og tilbringe tid i. Vandre rundt nabolaget ditt og lære mer om det er en fascinerende måte å okkupere selv hvis du noen gang følelsen lei, og er noe sunnere å gjøre enn å se på TV eller spille dataspill.
 9. 9
  Hold en liste eller husholdning "å gjøre"-liste. Dette kan være på datamaskinen, i en dagbok eller på et bord. På denne måten vil du ikke gå glipp av avtaler eller tillate deg selv å være dobbelt-booket. Selvfølgelig bør rutinene være fleksibel, slik at du kan dra nytte av mulighetene som de oppstår. Videre ser alltid etter måter å få mer ut av hver tur du gjøre hjemmefra, for eksempel når du går til butikken for å kjøpe dagligvarer, hva kan andre ting du kan gjøre mens det? Ha en liste over ting som trenger å gjøres på bestemte steder, slik at når du planlegger å gå til denne plasseringen, kan du krysse av hver gjøremål mens det.
  • Ganske ofte er det lurt å gruppere sammen med familie eller venner til å gjøre en kombinert tur for å spare tid og penger. Å gjøre dette kan gjøre opplevelsen langt mer underholdende, som den også fungerer som en måte å tilbringe tid med familie og venner.
 10. 10
  Opprettholde et regime for å beskytte din mentale og fysiske helse. Det er mange enkle måter å holde din mentale og fysiske helse i toppform. Fysisk, holde så aktiv som mulig og spise sunt mesteparten av tiden. I stedet for å lute kvelden bort, stå opp og gå rundt i nabolaget eller kaste ball med barna. Bruk rengjøringsmidler som en form for fysisk trening, og dette kan gjøre arbeidet synes mindre et ork og mer som egenomsorg! Din mentale helse omfatter undervisning selv å fjerne negative holdninger til livet og verden rundt deg, minne deg selv på hva som er bra og hva som betyr noe i livet når den dårlige tanker synes å være truende for mye. Og holde hjernen utfordret - do ord og nummer puslespill, spille kompliserte spill, snakker mye med andre mennesker og lese mye. De delene av hjernen som brukes til problemløsning er en "Bruk dem eller miste dem" ting så det er best å trene sinnet ofte i for at den skal holde seg frisk og dynamisk.
  • Slapp oftere. La kroppen og sinnet krefter gjennom avslapping og konsentrasjon øvelser som meditasjon.
  • Øvelse gjør det enkelt for sinnet å bli fleksible og varsling.
  • Sosialisering ofte med venner eller snakke med folk hjelper deg til å forbli uavhengig. Dette er like viktig for folk i gifte eller langsiktige relasjoner som det er for folk som bor alene - vi alle trenger en bred gruppe av venner og bekjente for å kunne sprette våre tanker og ideer av.
  • Som vi alder eller bli stillesittende, muskelgruppene bli svakere og bein blir mindre tett, og dette kan føre til osteoporose og mobilitet problemer senere i livet, så vel som potensielt redusere metabolismen og undergraver immunsystemet. Se din lege eller helsepersonell når du har et behov, men også å finne måter å være mer selvhjulpne i å forbedre din helse.
  • Vurdere din motivasjon for selvforsyning og hvordan du samhandler med andre. Ofte, folk ønsker å være selvforsynt på grunn av selvopplevd problemer knyttet til samspill med andre, eller når de rett og slett ikke kan stole på andre og / eller se etter en måte å unngå folk. Det er et bredt spekter av grunnene til at folk velger å være selvforsynt bortsett fra å redusere avfall og bli mer ansvarlig som et menneske. Og noen ganger mindre altruistiske eller innadrettet motivasjon kan skape andre problemer som kan til slutt hindre en person å bli virkelig selvforsynte. Du kan vanligvis måle din egen vilje til å nå ut og holde kontakten med fellesskapet av hvor ofte eller villig du er til å be om hjelp når du trenger det. Hvis du bor i en kokong, kan dette kutte deg ut fra andre mennesker og skape et vanskelig liv, prøv ditt beste for å finne en vei gjennom slike fremmedgjørende motivasjon, som for eksempel å snakke med andre, å nå ut til sosiale tjenester eller søker behandling.
 11. 11
  Alltid vurdere nye måter du kan være selvforsynt innenfor midler og plass. Selvforsyning kommer til syvende og sist innenfra og hvordan du lever med det du har. Det er en del av moroa, og noen av de beste ideene kommer fra enkle behov. Ved å se på ditt lokale område du og se hull i selvforsyning, kan du forbedre din egen selvforsyning, som i sin tur bidrar til å forbedre byens tilstrekkelig for å redusere avfallet. Og ved å være mindre avhengig av andre tjenester, kan redusert avhengighet gå mot disse tjenestene bedre betjener folk i større behov.