Wkino

Hvordan grønne klær


Av alle de som brukes i USA, er 25% av dem anvendt på. Noen av disse kjemikaliene kan skade deg. Mye av syntetisk materiale tilgjengelig på markedet, som polyester, er petroleumsbasert og det tar nesten en tredjedel av et pund av gjødsel og plantevernmidler for å dyrke nok bomull for en t-skjorte!

Bortsett fra de åpenbare bivirkninger av bruken av kjemikalier i klær bransjen, er det også det etiske aspektet til mote. De fleste mote uttalelser er forbigående - de er flyktige tåpeligheter som kommer og går, og etterlater en oppramsing av "kan ikke bærer" i gjennomsnitt garderoben. Plutselig standard råd til å "kjøpe klassiske" gjør mye fornuftig - hvis du kjøper klær som vil vare og vil ikke gå ut av moten så har du det som i dag kalles "øko-savvy".

Kjøpe klær som en bevisst forbruker handler ikke bare om den type materiale som brukes i produksjonen. Det handler om hvordan den brukes til å lage klær ble dyrket og om produksjonen var etisk eller Fair Trade. Det handler om å handle smart og stille spørsmål for å redusere belastningen går inn deponi og avfall i produksjon av klær.

Trinn

Hvordan grønne klær. Kjøpe økologisk og.
Hvordan grønne klær. Kjøpe økologisk og.
 1. 1
  Være masete. Noen vil kalle dette å være kresne. Kjøpe noe bare hvis du absolutt elsker det. På denne måten du kutte ned på spontan handle og shopping for moro skyld. Til slutt, spør deg selv om du virkelig trenger å kjøpe plagg som du har tilfeldig plukket av stativet på vei til delen mat? Er du kjøper fordi du kan, eller fordi du virkelig trenger en t-skjorte?
  • Planlegg å holde klærne for en stund, og bruke hva du har. Kjøpe mindre garanterer at du bruker færre ressurser.
 2. 2
  Kjøpe økologisk og. Bomull, til tross for år med markedsføring som en ren og naturlig stoff, bruker ikke mindre enn en tredjedel av et pund av kunstgjødsel og sprøytemidler i produksjonen av en t-skjorte. Økologisk bomull og andre mote alternativer er nå tilgjengelig. Prøv den lokale varianten butikker først. Lese etikettene. Økologiske klær kan variere fra 5% organisk til 100%. Se etter lokale designere og se etter hamp, økologisk bomull og andre øko-valg.
 3. 3
  Kjøp vintage. Den nye termen for brukte klær er ganske trendy akkurat nå, spesielt på steder som Storbritannia, Australia, USA etc. hvor veldedighet butikker er en fantastisk kilde til billig, resirkulert klær. Mens slike butikker er ikke stor i enkelte land, det er merkelig veldedighet butikk verdt et besøk. Alternativt, komme sammen med en gruppe av venner, og hver bringe fem plagg for en stor " swap "session. Og se etter også. Disse har ofte stor designer gode kjøp som lar ha klær en nytt liv for en brøkdel av den opprinnelige prisen.
 4. 4
  Resirkulere. I stedet for å kaste bort, resirkulere gamle klær. Noen resirkulering organisasjoner har en seksjon for gamle klær, og hvis de ikke gjør det, så får klærne tilbake i sirkulasjon ved å donere dem til et fellesskap, eller videreselge dem fra garasjen din, selge dem på samfunnet utveksling system eller dem. Eller helt remodel dem inn i siste mote titt! (Se Hvordan lage en helt ny garderobe ved å resirkulere klærne )
 5. 5
  Justere den. Er det noe i din garderobe verdt innsamling? Vær kreativ, forvandle gamle klær og finne nytt liv for dem. Nå kalles "en re-hensikt plagg" trenden å konvertere gamle klær til nye er raskt å erstatte behovet for å kjøpe nye hver sesong. Her er noen ideer:
  Hvordan du slår en overdimensjonert T skjorte i en varm mini kjole
  Hvordan lage en baby romper fra en T-skjorte
  Hvordan lage en denim skjørt fra resirkulerte jeans
 6. 6
  Se etter det. Når du har kjøpt en kvalitet organisk element, se etter det. Vask den forsiktig -vrenger du den når det er tørke i den varme solen, den laveste temperaturen når du vasker, og bruke biologisk nedbrytbare vaskemidler. Sun-tørke klær og prøv å ikke renses. Hvis du har ting å renses, se seg om etter et renseri i ditt område som bruker nyere, grønne metoder. Hvis du er virkelig bekymret for å gå grønt og ønsker å gå en ekstra mil, vaske klærne i en pedal-drevet vask spin tørketrommel!
 7. 7
  Kjøp rettferdig handel. Alle klær som bærer etiketten "Fair Trade" er produsert etisk, ved hjelp av økologisk og bærekraftig praksis. Og alle involverte får en rettferdig lønn. Fair Trade ikke bare gjelder for bananer og kaffe, det spiller en svært viktig rolle i klær og tekstilindustrien. Selv om det er ikke mye fair trade klær tilgjengelig ennå i noen land, er det ofte smykker og lokalt produsert tilbehør produsert av lokalsamfunn som er verdt investeringen, så se opp for disse. I Storbritannia, Europa, Canada, Australia og New Zealand, er mer og mer etisk produserte klær nå tilgjengelig. For de som bor i land med Fair Trade merking i drift, foretrekker denne type klær der du kan.

Tips

 • Pels talsmenn hevder at bruk av pels er et miljøvennlig valg for svært kaldt klima. De gir utmerket varme, siste mange år, er biologisk nedbrytbar og komme fra fornybare ressurser. De argumenterer også hjelpe at fangstmenn kontroll overbefolkning av arter som bever.
 • Men dette er en ofte brukt, feil påstand. Pels, skinn og semsket er noen av de mest kjemisk behandlet materialer. De fleste har vesentlig høye nivåer av konserveringsmidler, inkludert men ikke begrenset til, nevrotoksiske og kreftfremkallende kjemikalier som formaldehyd og kvikksølv.
 • For å legge til, har produksjonen av pels langt større miljøkrav, som hevingen av et dyr krever mer energi enn foredling av landbruksprodukter planter.

Ting du trenger

 • Kunnskap om klær opprinnelse
 • Egnede butikker og markedet selgere (og prøve på nettet også)