Wkino

Hvordan lese en gjødsel etikett

Planter, som mennesker, trenger en balansert for å trives. Her er "mysteriet" av gjødsel brutt ned i sin mest grunnleggende form.

Trinn

Hvordan lese en gjødsel etikett. Bestem prosentandeler av de store aktive ingrediensene i pakken.
Hvordan lese en gjødsel etikett. Bestem prosentandeler av de store aktive ingrediensene i pakken.
 1. 1
  Bestem prosentandeler av de store aktive ingrediensene i pakken. NPK (Nitrogen-Fosfor-Kalium) er de tre mest tallrike ingrediensene som er oppført på ALLE gjødsel etiketten. De er alltid i denne rekkefølgen, NPK. Du vil se dem på etiketten som tre tall. Slike som: 30-10-10 / 10-5-5 / 21-0-0 Men hva betyr det og hvordan vet du hvilken formel du trenger? Det første eksemplet, 30-10-10, betyr at hvis du hadde 100 pounds av at gjødselen det ville være 30 pounds av tilgjengelig nitrogen, 10 pounds av tilgjengelig fosfor og 10 pounds av tilgjengelig kalium (potash). De resterende 50 pounds er inerte eller inaktive ingredienser.
 2. 2
  Vite hva hver ingrediens brukes til. Nitrogen er for grønn og vekst. Fosfor og kalium for frukt, blomster og røtter. Å slå en plen grønn og få det vokser, er 21-0-0 den raskeste og billigste måten å gå. Det er sulfat av ammoniakk. Men, for å fremme en sunn plen som er mer tørke-tolerant, ville du vil røttene å være godt utviklet også. Et generelt formål plen gjødsel slik som 10-6-4 ville være et langt bedre diett for å oppnå en virkelig sunn plen.
 3. 3
  Forskning planter behov. Sjekke flere kilder. Sammenligne notater om hva de forskjellige eksperter anbefaler for den type planter du vokser. Når du foretar gjødselkjøpene din kunnskap om NPK prosenter vil hjelpe i dine beslutninger. Nitrogen = Grønn / vekst. Fosfor og kalium = frukt / blomst / Roots.

Tips

 • Når du leser en gjødsel etikett du kanskje legge merke til ting som: Magnesium, kalsium, svovel, jern, mangan, sink, bor og molybden i tillegg til nitrogen, fosfor og kalium i kjemiske forbindelser. Disse sporstoffer er viktig for plantens vekst. Mange av disse elementene er tilgjengelig i naturlig jord. Planter tar i elementer (kjemikalier) gjennom sine røtter og blader. Planter konvertere disse rå elementer inn frukt og bladverk, rik på vitaminer. Unngå kjøp av additiver som for eksempel vitamin B, eller en hvilken som helst såkalt gjødsel som inneholder proteiner og fett. Planter kan ikke absorbere vitaminer, pet food, melk eller noen bearbeidet mat.
 • Som en generell regel flytende gjødsel koste mye mer for produktet du mottar enn sine tørre tilsvarende, men de kan påvirke anlegget raskt som de allerede er i en form som er vannbasert i løsning.
 • Vel kompostert vegetasjon er gunstig for plantens helse fordi det har blitt brutt ned og tilbake til grunnleggende elementer for anlegget å absorbere. Kompost løsner også jord og lar røttene å motta oksygen.
 • Komponenter av tørre gjødsel kan ha å bryte ned, og sikkert i det minste må oppløses og holdes godt nok vannet i flere uker for å bli gjort kontinuerlig tilgjengelig til røttene.
 • Man kan bruke en kombinasjon av
  • flytende gjødsel for rask opptak og
  • tørre typer som sparker i litt senere, og
  • selv time-released gjødsel som forlenger fordel for plantene.
 • Husk: Planter tar inn elementer og konvertere dem til vitaminer. Mennesker tar på vitaminer og konvertere dem til elementer.
 • Gjødsel ikke produserer øyeblikkelige resultater. I mange tilfeller tar det to eller tre uker for noen fysiske endringer sees.

Advarsler

 • De fleste planter foretrekker å ha en sovende periode i høst og vinter. Med mindre du bor i tropene, stoppe fôring i tidlig høst. Ny vekst på den tiden av året er underlagt Winter frostskader. Potteplanter liker å ha en "hvile" fase i motsetning til å tvinge dem til å stadig vokse.
 • Ikke overfeed! Når du er i tvil, bruk mindre enn anbefalt, ikke mer. Hvis etiketten sier en kopp hver måned du ville være tryggere å bruke 1/2 kopp hver 2. uke. Det samme er tilfelle med potteplanter. De kan mates en svakere løsning hver gang du vann i stedet for et stort støt hver måned.
 • Som med alle kjemikalier, sørg for å holde utilgjengelig for barn.
 • Ikke gjødsle planter i den varme sola. Dette kan føre til bladsviing og skade anlegget.
 • De fleste frøplanter ikke dra nytte av bruk av gjødsel. Vent til du føler at planten er gammel nok (3-4 uker) for å trygt bruke eventuelle gjødsel. Når du begynner å gjødsle svært små plantene gjør det med måte.
 • Ikke bruk kunstgjødsel beregnet for utendørs bruk på potteplanter. Sjansene er veldig bra at gjødsel beregnet for bruk på avlinger, busker og trær vil være for sterk for innendørs eller liten beholder bruk.