Wkino

Hvordan du bruker natron

Baking soda, også kjent som natron eller natriumbikarbonat, er mest kjent for å fjerne lukt i kjøleskapet og i ditt hjem. Det er også kjent for bruk i bakervarer, men er også en ikke-toksisk forbindelse som kan anvendes som en erstatning for hundrevis av andre mindre miljøvennlige kjemikalier

Trinn

Hvordan du bruker natron. Bruk håndfuller av natron å slukke små branner rundt i huset.
Hvordan du bruker natron. Bruk håndfuller av natron å slukke små branner rundt i huset.
 1. 1
  Bruk håndfuller av natron å slukke små branner rundt i huset. Bruker ikke å sette ut frityrkoker branner. Bare gjøre dette, dersom det er forsvarlig å gjøre det, og sørg for å ringe brannvesenet for å være sikker på at brannen er slukket.
 2. 2
  Bruk natron for å holde vask avløp lukter søtt. Tilsett 2 spiseskjeer natron til avløpet og kjøre varmt vann i et par minutter. Dette vil bidra til å holde avløp fra å bli stinkende.
 3. 3
  Fjerne lukt tepper. Strø bakepulver på tepper og la satt i ca 15 minutter. Sug opp som vanlig. Pass på å sjekke for colorfastness i et skjult sted. For å teste, bruke en blanding av 1/2 kopp vann og 1/2 ss bakepulver blandes sammen til teppet. La tørke og deretter feie opp som vanlig. Bruk hvis teppet ikke viser tegn til fargeendring eller skade.
 4. 4
  Tilsett 1/2 kopp av natron til vaskeri for søtere smelling og forhåpentligvis renere klær.
 5. 5
  Bland med vann og gjelder for tørket semen flekker.
 6. 6
  Bruke natron i pulverisert form, omtrent som bad rensemidler, til å rengjøre nesten alle overflater uten å bruke et giftig renere. Fukt en ren klut og og litt natron. Skrubb overflaten. Dette fungerer i nesten alle husholdninger overflater, inkludert bad dusjkabinetter, badekar, bad tellere, kjøkken tellere og kjøkken vasker. En annen bonus er natron er lett å skylle av, så sørg for å skylle området godt etter rengjøring med natron.
 7. 7
  Bruk natron å skrubbe bakt på mat i gryteretter. Legg en bit av natron pulver til en fuktet oppvaskklut. Skrubb gryte å fjerne bakt på mat. Du kan også bruke natron pulver direkte til overflaten og skrubb.
 8. 8
  Bruk en boks med natron for å holde kjøleskapet lukter søtt. Sørg for å endre boksen omtrent hver måned eller så for å opprettholde deodorant effekt.
 9. 9
  Lag din egen hjemmelagde bakepulver. Bruk dette i en knipe, når du oppdager at du har glemt å kjøpe bakepulver, bland sammen 5/8 ts kremen av tartar med 1/4 ts natron. Dette vil gjøre en teskje hjemmelaget bakepulver.
 10. 10
  Bruk som en mild rens for å vaske plantevernmidler av råvarer.
 11. 11
  Puss tennene med natron. Dette er mer av en "krise" tiltak, men det gjør børste tennene i en ikke-så-velsmakende måte. Det fungerer skjønt.
 12. 12
  Bruk som plantevernmiddel. Bland med sukker for å holde kakerlakker og Sølvkre unna. Dette er uprøvd, men det kan fungere.

Tips

 • Bruk natron for å fjerne te eller kaffe flekker fra krus.
 • Ikke bruke natron for å rengjøre aluminium flater. Det kan svekke metallet på grunn av en kjemisk reaksjon.