Wkino

Hvordan å lage en naturlig avfettingsmiddel

Å gjøre rengjøringsprodukter hjemme har mange fordeler. Hjemmelagde rengjøringsmidler gi deg full kontroll over ingrediensene, som betyr at du kan la ut ting med sterke lukter, ubehagelige rester, eller allergifremkallende irritanter. Forbereder renseprodukter selv er også økonomisk, så du kan ofte bruke enkle, billige ingredienser som natron og eddik. Det finnes flere oppskrifter du kan bruke til å lage en naturlig avfettingsmiddel hjemme. Hver av disse metodene vil gi en renere som kutter tøff kjøkken fett med minimal lukt, irritasjon og kostnad.

Trinn

Hvordan å lage en naturlig avfettingsmiddel. Bruke destillert eddik som et avfettingsmiddel.
Hvordan å lage en naturlig avfettingsmiddel. Bruke destillert eddik som et avfettingsmiddel.
 1. 1
  Bruke destillert eddik som et avfettingsmiddel. Destillert eddik (også kalt hvit eddik) kan brukes alene som et avfettingsmiddel. Eddik kan brukes til fettete overflater med enten en sprayflaske eller en klut, og bør kutte mest fett med minimal rubbing. Eddik er lukten vil forsvinne kort tid etter at den er tørket bort, så vær nøye med å tørke overflaten grundig med en klut etter bruk av eddik.
  • Eddik kan også fortynnes med vann for å lage et enda mildere og mer økonomisk løsning.
 2. 2
  Lag en natron lim til å kutte fett. Baking soda fungerer også godt alene som et avfettingsmiddel. For å gjøre den om til en brukbar form, bland den med vann for å danne en lime. Avhengig av hvor sterk du vil at blandingen skal være, kan du legge opp til 5 deler vann til 1 del natron, men legger mindre vann vil gi deg en tykkere, mer potent lim. Etter bruk av natron lim med en klut, skyll overflaten med vann for å unngå å forlate en detaljert rester.
  • Denne naturlige avfettingsmiddel kan ikke være lett påføres med en sprayflaske, som natron kan tilstoppe spray mekanismen.
 3. 3
  Lag en løsning av ammoniakk og vann. Et tredje alternativ for en hjemmelaget naturlig avfettingsmiddel kan tilberedes enkelt i en tom oppvaskmiddel flaske. Fylle flasken omtrent halvveis med ammoniakk og fyller den gjenværende delen med varmt vann. Tilsett noen dråper oppvaskmiddel. Lokk på flasken og rist den godt. Løsningen kan sprøytes direkte på de fettete overflater fra flasken, eller det kan påføres med en klut.
 4. 4
  Bruk eddik, natron, ammoniakk og i en oppløsning av vann. Hell 1 gallon (3,8 L) for vann inn i en stor bøtte. Til vannet, tilsett en kopp (240 ml) av ammoniakk, en halv kopp (120 ml) eddik, og en kvart kopp (60 ml) av natron. Rør disse ingrediensene godt sammen. Denne blanding kan påføres ved hjelp av en duk for å skjære fett, og kan lagres for senere bruk i en ren krukke med lokk. Før hver bruk, rør blandingen i tilfelle noen natron har lagt seg ut.
 5. 5
  Kombiner boraks og vaskemiddel for å lage en naturlig avfettingsmiddel. Hell 1 gallon (3,8 L) for vann inn i en bøtte, tilsetning av 1/2 kopp (120 ml) boraks, 2 spiseskjeer (30 ml) av vaskemiddel, og en spiseskje (15 ml) av ammoniakk. Omrør løsningen og helle den inn i en sprayflaske for bruk. Den overskytende oppløsningen kan lagres for senere bruk i en tom kanne eller flaske.

Tips

 • Alle de ovennevnte ingrediensene kan kjøpes i rengjøringsmiddelet midtgangen av dagligvarebutikk.
 • Arbeide med vinduene åpne er en god idé hvis lukten av ammoniakk eller eddik er belastende.

Ting du trenger

 • Destillert eddik
 • Sprayflaske
 • Klut
 • Natron
 • Vann
 • Ammoniakk
 • Oppvaskmiddel flaske
 • Oppvaskmiddel
 • Bucket
 • Mugge med lokk