Wkino

Hvordan lage et rom uten vindu vises lys

En ferdig kjelleren kan tilføre verdi til ditt hjem og bidra behagelig og funksjonelt boareal for deg og din familie. Dessverre er det mange kjellere er mer, vel, kjeller-aktig enn hyggelig, særlig de uten vinduer. Er din lavere nivå ser ut som en dungeon? Prøv disse tipsene for å bringe en følelse av lys til kjelleren eller noe mørkt rom.

Trinn

Hvordan lage et rom uten vindu vises lys. Bruk lette og livlige farger liberalt.
Hvordan lage et rom uten vindu vises lys. Bruk lette og livlige farger liberalt.
 1. 1
  Bruk lette og livlige farger liberalt. Store flater i kjelleren bør være lys i fargen å lyse ting opp. Vegger, for eksempel, bør males hvit eller varm nyanser som gult, lys rød og oransje. Velg lyse eller fargerike tepper eller fliser, så vel. Selv store møbler kan gjøre en forskjell i hvor lyst rommet vises, så gå for varme, levende mønstre på sofaer og stoler.
 2. 2
  Bygg kontrast. Velg noen mørkere møbler (slutten tabeller, for eksempel) eller mørke veggtepper til kontrast med de lyse fargene på store flater. Velg mørke listverk for vegger og tak. Disse tiltakene hente ut lysstyrken på lysere farger og formidle en mer naturlig følelse skyggeeffekt.
 3. 3
  Utforsk dine belysning alternativer. Belysning som henger ned fra taket er greit for andre rom, men i en kjeller utgjør det to problemer. Først mange kjellere har lav takhøyde, så hengende lys gjør det vanskelig å komme seg rundt. Andre, hengende lys tar opp plass og gjør rommet ser mindre. For å bøte på dette ved å velge innfelt belysning i taket, og komplettere det med vegg lampetter, bordlamper og gulvlamper - den indirekte belysningen lyser opp taket og hjelpe bli kvitt det hule-aktig atmosfære.
 4. 4
  Velg de riktige lyspærer. Først de gamle lysrør er ute. Myke hvite glødepærer vil gjøre belysningen virker mer naturlig. Et enda bedre alternativ er å bruke full-spektrum pærer, som koster litt mer enn vanlige glødepærer, men som etterligner solens naturlige lyset.
 5. 5
  Gjør din kjelleren ser mer ut som resten av huset. Hvis kjelleren har eksponert betong vegger eller trepanel, installere gips og male det å gi rommet et mer ferdig utseende. Hvis du har suspendert tak og eksponerte boards dekke dem opp med gips og maling, samt. Husk at gips er bare brukbare hvis kjelleren er helt tørr, året rundt. Hvis kjelleren er fuktig eller vått, er gips et dårlig valg fordi det har en tendens til å suge opp vann og support muggvekst. Du bør se etter vanntett, mugg bevis kjelleren vegg og tak systemer som ikke vil absorbere fuktighet og råte overtid. Du kan ikke være i stand til å dekke alle utsatte rør og duct arbeid, men du kan male slike kamper for å matche resten av rommet, eller kreativt skjule dem med møbler, planter eller veggtepper.
 6. 6
  Åpne den opp. Hvis du har unødvendige kolonner, søyler eller vegger i kjelleren din, bør du vurdere å rive dem ut (Ta kontakt med en bygningsingeniør hvis usikker på bærende). Jo mer åpne plantegning, vil lysere plassen vises.
 7. 7
  Få noen planter. Planter kan gjøre ethvert rom sunnere ved å fjerne giftstoffer og tilsette oksygen. De kan også gi rommet et lysere stemning. Selvsagt kan ikke alle planter overlever i en kjeller. Besøk relaterte Google om å velge et kontor anlegg for noen tips.

Tips

 • Bruk speil for å gjøre den klarere og mer åpen ser.
 • Full-spektrum lys kan lyse ikke bare kjelleren, men også humøret: det har vist seg å bedre symptomene på depresjon assosiert med Seasonal Affective Disorder (SAD).
 • Utstyre din primære kjelleren belysning med dimmer, slik at du enkelt kan variere hvor mye lys du vil til enhver tid.

Advarsler

 • Utvise forsiktighet og omtanke når du fjerner vegger eller søyler. Du ønsker ikke å fjerne eventuelle nødvendige strukturelle støtter. Er du i tvil, sjekk med en profesjonell entreprenør.
 • Kjellere er beryktet for flom, og teppe håndterer ikke flom også, så vurdere fliser og andre gulv alternativer.
 • Før du gjør noe arbeid til hjemmet ditt elektriske system (dvs. installere lys), sørg for at du vet hva du gjør. Hvis du ikke gjør det, ansette en kvalifisert entreprenør.
 • Fordi kjellere er vanligvis fuktig eller utsatt for vannproblemer fra kondens, lekkasjer eller oversvømmelser, unngå å bruke materialer laget med organiske forbindelser. Som inkluderer hardtre, kork, bambus, mange jernvarehandel merker av laminater, gips, trebjelkelag, tekstiler, latex, lær og papir. Mugg trives i fuktige miljøer og strømmer på organisk materiale. Ikke snu kjelleren til en mold gård.