Wkino

Hvordan installere en programmerbar termostat

Hvis ukedag tidsplanen varierer fra din helg tidsplanen, kan få en 5-1-1 termostat (de 5-1-1 betyr at du kan sette en ukedag tidsplan og en lørdag / søndag tidsplan, uavhengig) hjelpe deg å spare penger. Kanskje du alltid har ønsket å installere en programmerbar termostat, men har vært litt skremt av tanken på noe DIY prosjekt som involverer ledninger. Her er hvordan de skal takle installasjonen.

Ansvarsfraskrivelse: Følgende instruksjoner for inspirerende kun, og er ikke ment å erstatte produsentens instruksjoner som følger med modellen.

Trinn

Hvordan installere en programmerbar termostat. Slå av all strøm på viktigste elektriske panelet.
Hvordan installere en programmerbar termostat. Slå av all strøm på viktigste elektriske panelet.
 1. 1
  Slå av all strøm på viktigste elektriske panelet. Råde noen instruksjoner å bare slå av strømmen til rommet du arbeider i, andre foreslår å kaste hovedbryteren. Å helle mot sikkerhet, slå alt du kan finne på det elektriske panelet til "Off" posisjon.
 2. 2
  Ta av dekselet og kontroll panel fra gammel termostat. Trekket og kontroll bord på de fleste modeller sprette av. Se etter en innfelt leppe rundt sidene eller bunnen av den originale termostaten der du kan hente og ta av frontplaten og kontrollkortet. Ta vare å sette dette til side som du kanskje må installere hvis noe går galt videre i installasjonen.
 3. 3
  Label ledninger i henhold til sin nåværende posisjon, og ta dem én etter én. De fleste nye modeller av programmerbare termostater kommer med klistremerke etiketter som du kan bruke til å vikle rundt ledningene som kommer fra veggen. Hvis pakken ikke inneholder fortrykte etiketter du kan erstatte med maskeringstape og en permanent markør.
 4. 4
  Fjern gammel termostat plate fra veggen. Pass på å ikke la rotet av ledninger slippe tilbake inn i veggen når skru den gamle plate. Noen instruksjoner anbefaler taping en gruppe av ledninger til veggen, men hvis ledningene er så stiv som bare sprer dem ut litt tilstrekkelig hindrer dem fra å slippe tilbake inn i hullet i gips, bør ikke dette være nødvendig.
 5. 5
  Fest ny termostat plate på veggen. Mesteparten av tiden en ny modell plate vil ikke matche opp til de eksisterende hullene fra den gamle termostaten. I så fall bare bore et par hull for den nye termostaten og sett gips ankere som kom i ny innpakning (ikke bekymre deg, instruksjonene bør forklare denne ved å angi bitstørrelsen å bruke, etc.). Gå videre og sette inn batterier hvis modellen krever dem. Modellen som brukes i dette eksemplet kreves to AA-batterier (installert like over ledningeforbindelsene) å holde programmeringsinnstillinger i tilfelle strømbrudd.
 6. 6
  Sett ledningene i henhold til deres etiketten og den tilsvarende sted på den nye termostaten. Dette kan meget vel være den vanskeligste delen av hele prosjektet fordi det er ikke mye plass til å jobbe med, og avhengig av oppvarming / air condition-systemet kan du ha flere ledninger å feste.
 7. 7
  Fest kontrollpanelet og ansikt plate for ny termostat. Gjør et håndskrevet notat av ledningene du festet (C, G, Y, R, etc.) før du dekker med det nye kontrollpanelet og ansikt plate. Du må vite dette for å riktig programmere ny termostat basert på type system du har.
 8. 8
  Slå på strømmen igjen og program ny termostat i henhold til produsentens instruksjoner. Om sommeren kan du velge å la temp få litt høyere om natten og sove med takvifter kjører. Før du våkner opp, programmere termostaten å kjøle ned ting for å bli klar for arbeid og skole, og deretter gå tilbake til en høyere temperatur for dagen. I vinter, reversere denne prosessen ved å la ting kjøle seg ned etter at du er gjemt bort i sengen, og varme ting opp i de tidlige morgentimer.

Advarsler