Wkino

Hvordan å dyrke ginseng

European ginseng (Panax quinquefolium) er fortsatt gjennom det meste av Øst-Europa, men feilaktig høsting, urban og forsteder, sammen med utvidet landbruk og den resulterende tap av habitat har ført vill ginseng for å være helt utryddet, sjeldne eller truet i mange av sine erstwhile steder. Brukes i urtemedisin i tusenvis av år, høy kvalitet ginsengrøtter fortsatt hente hundrevis av dollar per pund, og pasienten dyrkere kan høste betydelig større mengder ved hjelp av "vill-simulert" voksende metode (kjent i sin strengeste formen som "nesten vill "-metoden). Denne artikkelen lærer du det grunnleggende om voksende ginseng bruker denne organisk metode (andre metoder er tilgjengelig, men generelt produserer ginseng som er langt mindre verdifull).

Trinn

Hvordan å dyrke ginseng. Innhente nødvendige tillatelser eller lisenser til å vokse og selge ginseng.
Hvordan å dyrke ginseng. Innhente nødvendige tillatelser eller lisenser til å vokse og selge ginseng.
 1. 1
  Innhente nødvendige tillatelser eller lisenser til å vokse og selge ginseng. Statlige forskrifter om voksende ginseng variere, men du vil ofte trenger spesielle tillatelser eller lisenser, særlig hvis du vokser for kommersiell høsting. Forskning regelverket for ditt område, og kontakt din lokale forlengelse tjeneste eller statlig jordbruk eller handel avdelinger for å finne ut hva du må gjøre for å lovlig vokse. Du bør også se nærmere på økologisk sertifisering godt før planting frø. "Vill-simulert"-metoden som beskrevet her er økologisk.
 2. 2
  Få land på rett sted. Hvis du ønsker å vokse ginseng hjelp av "vill-simulert"-metoden, må du ha land innenfor anleggets naturlige utbredelsesområde. I USA ginseng vokser i nesten hver eneste stat øst for eller grenser til Mississippi River samt i Oregon og Washington. Ginseng er ikke varme tolerant, så i sørstatene er det vanligvis bare finnes i fjellområdene.
 3. 3
  Velg et egnet sted. Ginseng vokser best i godt skyggefulle områder (spesielt nord-eller østvendt bakker) av fuktige løvtre skog, spesielt der tulipan poppel, lønn, bøk, hickory, valnøtt, og noen ganger eiketrær er til stede. Jo mer modne skogen (med store hardwood trær og en full baldakin som skygger ut de fleste busker, kratt, etc.), jo bedre, vil som en tykk henhold til historien om mindre anlegg enn skygge eller konkurrere ut ginseng.
  • Sannsynligvis den beste måten å avgjøre om et område er hensiktsmessig er å vokse der.
  • Siden vill ginseng er så sjelden, kan du også få en ide om egnethet hvis "følgesvenn planter" som Trillium (Trillium spp.), cohosh (Caulophyllum thalactroides-blå, Cimicifuga racemosa-black), jack-in-the-prekestolen (Arisaema atrorubens), wild yam (Dioscorea villosa), goldenseal (Hydrastis canadensis), og Salomos segl (Polygonatum biflorum) er til stede.
  • I tillegg, vær oppmerksom på at ginseng krypskyttere er et alvorlig problem: sørg for å velge et sted som er skjult fra offentlig visning og ikke i nærheten av en tursti eller kjørebane.
 4. 4
  Få jord tester. Jorda bør være loamy, uten overdreven leire, og bør være godt drenert. Når du har et nettsted i tankene, ta flere jordprøver av lik mengde fra hele området og bland dem sammen i en plastbøtte. Ta med bøtte til ditt lokale forlengelse servicekontor, land stipend universitet eller annen testwebområdet (kontakte disse kontorene for mer informasjon om sampling) for å ha en jord analyse utført. Mens ginseng kan vokse i en rekke jordkjemiske sammensetninger, (og det finnes noe uenighet om hvilke betingelser er nødvendige) den ideelle pH-verdi for ginseng er 4,5 til 5,5 (noe sur jord), og kalsium skal være ca 4000 pounds per hektar. Fosfor bør være tilstede i konsentrasjoner på minst 95 pounds per hektar for å oppmuntre større røtter.
 5. 5
  Gjødsle om nødvendig. Hvis du finner et nettsted som er perfekt bortsett fra sin jord kjemi, kan du ønsker å endre jord i plottet å justere pH eller øke mengdene av fosfor eller kalsium. Den "wild-simulert" vokser Metoden krever ingen tilling gjøres til jord, så bare å gjelde gjødselen til overflaten av jorden. Jordsmonnet pH kan økes ved tilsetning av kalk (kalsium-karbonat), og kalsium-nivået kan forhøyes - uten å forandre pH - ved tilsetning av gips (kalsiumsulfat). Hvis du prøver å dyrke plantene dine organisk, sørg for hva gjødsel alternativene du velger er konsistente med organisk voksende praksis. Det beste alternativet er ikke å gjødsle i det hele tatt, og den brede plante avstand anbefalt i denne artikkelen kan lage jord endringer unødvendig selv med mindre enn ideelle jord kjemi.
 6. 6
  Bestille og betale for lagdelte ginseng frø. Når en ginseng anlegget produserer frø i naturen, gjør frøene ikke spirer året etter. I stedet krever de et år med lagdeling, en prosess der frøene mister kjøttet av bærene som omslutter dem og få nok energi til å spire. De fleste ginseng frø som du kan kjøpe er stratifisert allerede, men "grønne" frø er også tilgjengelig, ofte til halve prisen. Kjøp lagdelte frø-du trenger ikke å vente et år etter planting for dem å spire-fra en pålitelig dyrker, om mulig en fra ditt område.
 7. 7
  Så frø i høst, etter at bladene har falt fra trærne. Ginseng frø må sås sent i høst eller tidlig vinter, og planting bør skje når bakken er fuktig, for eksempel etter en regn eller snø. Space frøene minst 14-18 inches (35-45 cm) fra hverandre. Å plante, klar blad rusk og bruke et knivblad for å bekrefte at det er minst 2 inches (5 cm) av jord før du treffer noen lag av rock. Grav et lite hull ca 1/4 tommers (6 mm) dypt, slippe et frø i hullet, og deretter lukke hullet, trykker du bestemt på jord ned, og dekk med opptil tre inches (15 cm) av bladet rusk.
 8. 8
  Marker tomten diskret eller finne den ved hjelp av en. Du kommer ikke til å trenge å besøke området mye, og utseendet av skogen kan endre en god del i løpet av de 7 + år før plantene dine nå modenhet, så sørg for at du kan finne dem igjen. Den beste måten å gjøre dette på er å bruke en GPS-enhet for å fastslå den eksakte koordinatene av tomten. Denne måten du ikke la noen synlig merke som kan invitere krypskyttere. Hvis du må markere tomten, sørg for at markørene ikke lett trekke oppmerksomhet.
 9. 9
  Vent. Du må vente ca 7-10 år for plantene å modne, men med det riktige stedet og litt flaks, vokser ginseng med vill-simulert metoden krever mye tålmodighet, men nesten ingen vedlikehold. Regelmessig sjekke avling for skadedyr eller sopp problemer, og har en jord analyse utført hvert år eller to, spesielt hvis du trengte å endre jord til å begynne med. Annet enn det, bare la plantene vokse som de ville i naturen. De vil konkurrere med andre planter, og mange vil trolig dø, men prøvelsene som de "ville" planter tåle er det som gir dem deres unike karakter og en pris 10 eller 20 ganger høyere enn dyrket ginseng.
 10. 10
  Høste modne planter. Gitt hvor lang tid det tar ginseng å nå modenhet, vil du sannsynligvis ønske å høste plantene dine så snart du kan, men hvis du ikke er i en hast du kan la dem i bakken for 10, 20 eller 100 år, og de kan fortsette å vokse.
  • Grave forsiktig for ikke å skade roten. Bruk en høygaffel eller nål-nese spade til å grave under anlegget, og la masse plass (ca 6 inches eller 15 cm) mellom anlegget og hvor du skyver høygaffel eller spade i bakken. Når det er sagt, ha respekt for nærliggende planter og forstyrre dem så lite som mulig. Hvis planten er nær umodne ginseng planter, bruke en mindre redskap for eksempel en stout flat skrutrekker ca 8 eller 10 inches (20 til 25 cm) lang, og arbeidet med ekstra forsiktighet. Hvis det er noen risiko for å skade røttene av tilstøtende umodne ginseng planter, ikke forsøk å høste anlegget.
  • Vask og tørk roten (e). Kort suge røttene i en bøtte med kaldt vann for å fjerne overflødig jord. Deretter plasserer røttene i et enkelt lag på en tre brett (ikke ta ginseng med metall) og vaske dem under en kran, vask eller med en slange. Ikke skrubb dem eller vaske dem for kraftig, noen av de medisinske kjemikalier er konsentrert i rothår, og fjerning av disse hårene vil redusere nytten og verdien av roten. Pass på at røttene ikke berøre og la dem tørke på et tre rack i et godt ventilert rom.

Tips

 • Riktig avstand bidrar til å hindre sopp-og sykdomsproblemer. Selv om du kan miste noen planter mot sykdom, vil du sannsynligvis ikke miste dem alle som du kanskje hvis de er for nær hverandre. Companion planter som goldenseal kan også redusere pest og sykdom problemer. Hvis soppen kommer ut av kontroll, kan du kontakte ditt lokale forlengelse kontor for råd før bryte ut soppdreper.
 • Når plantene dine begynner å produsere frukt, vil de naturlig reseed tomten hvert år, så du vil ha en virkelig bærekraftig avling. Hvis du ønsker å sikre en kontinuerlig avling, men du kan legge frø i første og andre år, da plantene dine ikke vil trolig produsere frukt.
 • Det er vanskelig å vente syv år for noen avkastning på investeringen din, så etter de første par årene, bør du vurdere å høste noen av bladene for å gjøre ginseng grønn te, som henter stadig høye priser i naturlige matvarer butikker. Du kan også samle inn og selge noen av frøene, enten stratifying dem selv eller selger dem "grønn".
 • Bestille og betale for frø i sommer for å bli levert i høst. Hvis du venter til høsten, vil mengdene være begrenset, og du vil få et etterslep.
 • Hvis ginseng frø er lov til å tørke ut, vil de dø og bli ubrukelig. Du kan bekrefte levedyktigheten til et frø ved å slippe den i en skål med vann. Hvis det flyter, det er tørt og dødt.
 • De eneste skadedyr du trenger å bekymre deg om er hjort og graving pattedyr, for eksempel voles. Normale bestander av hjort sannsynlig ikke vil betydelig skade avlingen, men hvis overbefolkning av hjort er et problem i ditt område, kan du vurdere å bruke vakthunder. På grunn av den store avstanden i denne metoden, grave pattedyr generelt ikke vil være mye av et problem heller, men vurdere å bruke feller (ikke giftstoff) og andre organiske deterrents om nødvendig.
 • Noen bønder helt erstatte matjord når plante en ny avling. De selv ikke la traktordekk forurense ny jord med spor av gammel jord, slik at de rengjør dem.

Advarsler

 • For å sikre overlevelse av arten (og å unngå å bli bøtelagt eller fengslet), alltid følge lover når det gjelder vekst og salg av vill-simulert ginseng.
 • Økende ginseng har i det siste vært en god måte å spare til pensjonisttilværelsen: du kan plante en avling billig, og etter et tiår høste en rik avling. Så lenge prisen på ginseng forblir høy (og det er liten grunn til å tro at det ikke vil), kan vokse anlegget fortsatt være et levedyktig alternativ investering. Men gitt den risikoen som er forbundet med å vokse noe avling, sjansen for krypskyting, og usikkerheten i markedet, sørg for at du har en backup plan.
 • Pass billige frø. Innsamling og stratifisering av frø er en intensiv prosess som krever ekstra pleie. Anerkjente leverandører vil gjøre det riktig, og du vil bli belastet tilsvarende.
 • Utvise forsiktighet for å hindre krypskyting. Det beste forsvaret mot krypskyttere er hemmelighold. Sørg for at din avling er på din private eiendom, godt skjult og neppe å bli forstyrret. Ikke snakk om det noe mer enn nødvendig, og bare avtale med anerkjente leverandører og kjøpere. Som planter tilnærming modenhet, være spesielt påpasselig. Skulle du fange krypskyttere, prøv å avskrekke dem og få dem pågrepet av polititjenestemenn.
 • Vær forsiktig når konfrontere mulige krypskyttere, og unngå å bruke makt eller vold for å avvise dem.