Wkino

Hvordan bruke vindu fans for hjem kjøling

Elektriske vifter kan være en billig, Jord-vennlig alternativ å supplere eller erstatte aircondition. Det beste programmet for vindu fans er i områder og årstider når det er varmt i løpet av dagen og kjølig og tørr om natten. Hensikten er å kjøle ned huset med vindu fans i løpet av natten ved hjelp av uteluft, noe som kan forsinke eller eliminere slå på klimaanlegget i løpet av dagen når vinduet fans er fjernet. Siden denne metoden bruker elektrisitet om natten i stedet for toppbelastningene i løpet av dagen, kan det også hjelpe i områder med elektrisitet blackouts. For å bruke vindu fans for hjemme-kjøling, følger disse retningslinjene.

Trinn

Hvordan bruke vindu fans for hjem kjøling. Vurdere om din situasjon er hensiktsmessig for denne kjøling metoden.
Hvordan bruke vindu fans for hjem kjøling. Vurdere om din situasjon er hensiktsmessig for denne kjøling metoden.
 1. 1
  Vurdere om din situasjon er hensiktsmessig for denne kjøling metoden.
  • Hvis temperaturen er ubehagelig varmt og / eller fuktig både dag og natt, så denne metoden er ikke egnet for deg. Hvis dette er tilfelle bare i løpet av dagen, kan et vindu fan med hell brukes til å bringe temperaturen ned om natten.
  • Hvis du bor i et svært forurenset område, vil bruke et vindu fan trekke denne forurensningen inne.
  • Vindu fan ventilasjon anbefales ikke for de som har små vindu skjermer, som insekter eller dyr kan komme inn gjennom de åpne vinduene. Mygg og andre små insekter ofte komme i rett gjennom vinduet skjermer, så vær forberedt på å akseptere det eller ikke bruke denne metoden.
  • I høye områder, vinduer tilgjengelig fra utsiden er også sannsynlig å bli brukt som et middel til inngangen av kriminelle.
  • Lyder utenfor hjemmet vil også bli høyere inne med vinduet åpent, selv om viftestøy kan maskere noe av dette.
 2. 2
  Velg ditt viften (e). Ideelt sett bør hver fan være den største som vil passe inne i vinduet. Unngå fans som er for store for vinduet, så plassere dem i nærheten av vinduet, utenfor vinduskarmen, ofte resulterer i deres veltet. Huset ditt bør ha en tilnærmet selv kapasitet blåser innover som utover (med tanke på at mindre og mindre kraftige vifter som skal regnes som en del av en fan for beregning formål). Hvis du har en ujevn kapasitet som ikke kan være balansert, er det bedre å ha mer blåser innover, så som skaper en svak positivt trykk inne i hjemmet, som hindrer gjennomføring støv og insekter i når dørene åpnes og stopper "dårlig luft" fra backing ned skorsteiner.
 3. 3
  Bestem deg for plassering av vindu fans. Dette vil også avgjøre hvilke fans vil blåse innover og som utover. Det er mange hensyn her:
  • Blåse innover på de kuleste sider av huset. Dette vil typisk være sidene i skyggen.
  • Arbeidet med den rådende vindretning, peker fans i samme retning som vinden blåser, fremfor å kjempe mot vinden. På dager når vinden er sterk nok, kan du ikke engang trenger fansen.
  • I én-etasjers flate, arrangere vifter for å blåse innover på den ene side av huset og ut på den motsatte side, med dørene åpne i mellom for maksimal luftstrømning.
  • For multi-etasjes hus, er et annet alternativ å bruke det faktum at varmen stiger for å hjelpe luftstrømmen ved å blåse kald luft inn i de nedre etasjene og varm luft ut av de øvre etasjene, inkludert loftet (med loftet døren stå åpen hvis det er mulig ).
  • Unngå blåser innover i nærheten søppeldunker eller områder for parkering, der røyk og lukt kan komme inn i huset. Luftinntaket ved trær eller planter gir ofte godt luktende luft, med mindre pollen presenterer et problem.
  • Vifter blåser innover mot et kjøleskap / fryser kan blåse kald luft ut raskere enn vanlig (når den er åpen), og dermed øke belastningen på enheten, så unngå dette.
  • Husk at en innover blåser fan kan forstyrre løse papirer, så unngå dette i områder som et hjemmekontor, eller sikre alle papirer først.
  • Unngå å plassere innover blåser vindu fans over verdifulle gjenstander, som en antikk skrivepult eller dyrt orientalsk teppe, for å unngå vannskader.
  • Rom med vifter blåser innover vil både virke kulere (på grunn av økt sirkulasjon), og vil kjøle ned raskere enn rom med vifter blåser ut.
 4. 4
  Plasser fans i windows. Lukke vinduet så stramt som mulig rundt viften til å holde den på plass og forhindre lokal sirkulasjon. Lokal sirkulasjon er hvor den samme luft blåses gjennom viften går deretter rundt viften og blir sugd tilbake og gjentar syklusen på ubestemt tid. Dette bare fører til at motorens oppvarming av luften.
 5. 5
  Mask vindu hull ved siden av viften. Hvis viften blåser innover, vil luften vil gå ut igjen rundt viften på grunn av en lokal trykkøkning. Plassering av gardiner eller til og med papir på sidene av viften vil ofte arbeider i dette tilfelle, siden de vil bli suges til vinduskjermen. Vifter blåser utover er vanskeligere å maskere, som luften rundt dem vil ønske å blåse innover. Du kan plassere papir eller papp på utsiden av vinduet, hvis det er tilgjengelig, eller tape den ned på innsiden. Eller du kan velge å hoppe over maskering i denne saken og akseptere lavere effektivitet i stedet.
 6. 6
  Slå på vindu fans når det er kaldere ute enn inne. Slå dem av, fjerne fans og lukke vinduene når huset er kjølig nok til å oppveie den anslåtte dagtemperatur. En generell regel er at innsiden dagtemperatur vil være gjennomsnittet av utsiden dagtemperatur og innsiden nattidtemperatur. Så, hvis du ønsker å holde innsiden temp ned til 70 grader F og venter en topp på 80 grader ute, må du senke inne temp til 60 grader om natten. Dette vil variere fra hjem til hjem, men du kan bruke denne tommelfingerregelen før du finne ut formelen for ditt område. I dette eksempel kan viftene være slått av når den innvendige temperaturen falt under 60.

Tips

 • Sted utover-vifter blåser så høyt som mulig, for eksempel i en andre historie vindu. Siden varmere luft stiger i huset, vil disse høyere fans fjerne varmere luft først.
 • Fjerne fans fra windows når den ikke er i bruk bidrar til å opprettholde riktig temperatur, men kan være vanskelig for eldre eller andre enkeltpersoner. I slike tilfeller kan viftene være igjen i vinduet. Men under regn stormer, bør fans fjernes hvis det er mulig å forhindre vannskader inne i hjemmet.
 • Hvis et hus ikke er bygget for å håndtere den elektriske belastningen av sentrale luft, vindu fans er mindre sannsynlig å overtax det elektriske systemet, som de bruker mindre wattstyrke, bruke det under off-peak timer, og fordele bruken jevnt i hele hjemmet.
 • Lukk gardiner eller persienner når fansen blir fjernet fra vinduet i løpet av dagen, for å redusere solvarme.
 • Dette kjøling metoden kan gjøre det ubehagelig kjølig inne om natten. Varme klær og bruke et tykt teppe i sengen hvis dette skjer.
 • Hvis fan ventilasjon ikke er hensiktsmessig for hjemmet ditt, kan fansen fortsatt være rettet mot folk inne i hjemmet, med vinduene lukket, for å kjøle folk direkte. I dette tilfellet må du slå fansen av når alle forlater rommet, siden fans produserer varme uten tilsvarende kjølende effekt når ingen er i rommet for å dra nytte av den økte luftsirkulasjon.
 • Fan vedlikehold:
  • Leaving fans på for betydelige deler av dagen vil forkorte livet, særlig hvis de blir stående i vinduet under regnskyll. Utfører vedlikehold på dem vil forlenge livet litt, men.
  • Ikke bruk en vifte som ikke fungerer skikkelig, spesielt hvis de bladene ikke beveger seg i det hele tatt, eller du oppdager en brent lukt. Så fan kan utgjøre en brannfare.
  • Det vanligste problemet er mangel på smøring. Et tegn på dette er at knivene roterer saktere, spesielt ved oppstart, enn når nye, og til slutt ikke roterer i det hele tatt, og gjøre mer støy. Hvis dette er problemet, kobler viften, flytte den til en garasje eller et annet område der røyk vil ikke være et problem, så smøre området rundt viften knivinnretningen drivakselen. Det kan være nødvendig å fjerne viftehuset / sikkerhet rist, eller til og med fan knivinnretningen, for å få tilgang til dette området, selv om en kan av WD40 (eller tilsvarende) med en spray tube kan være i stand til å nå de smørepunkter lettere. Rotere bladene under og / eller rett etter smøring prosess for å fordele oljen mer jevnt. Vær nøye med å unngå å sprute olje (eller la drypper) på elektronikken, slik som de rundt strømbryteren. La viften stå noen dager før det overskytende olje røyk fordampe. Bruk denne viften å blåse utover i utgangspunktet, slik at eventuelle gjenværende damp er blåst utenfor huset.
  • Et annet vanlig problem er en elektrisk feil - typisk en ledning som har løsnet fra en loddetinn punkt eller annen tilknytning. Hvis du føler deg trygg med en loddebolt, kan du være i stand til å reparere dette selv. Strømbryteren er den vanligste området for denne typen elektrisk feil. Om nødvendig, kan du også omgå strømbryteren, slik at viften slås på når den er koblet i. Dette vil bety at du vil miste muligheten til å bruke flere viftehastigheter, selvfølgelig.
 • Fan rengjøring:
  • Fans har en tendens til å bli skitten under kontinuerlig drift, plukke opp skitt og støv fra luften de sirkulere. Dette tjener faktisk funksjonen med å rense luften, men er også skjemmende. De vil plukke opp fett hvis de brukes i nærheten av kjøkken og gul røyk tjære hvis brukes i nærheten av røykere.
  • Trekk viften for å rense det, så bruk vann, vinduspusser, eller fortynnet oppvaskmiddel på et papirhåndkle. Hvis du bruker vaskemiddel, tørk det av etterpå med en fuktig tørkepapir. Igjen, må du kanskje fjerne viftehuset / sikkerhet rist for å få tilgang bladene. Sett fans rengjøres med løsemidler eller vaskemidler til eksos i utgangspunktet, slik at eventuelle gasser er blåst utenfor huset.
  • Et annet alternativ er å bare skjule stygge fans i vinduer i sjeldnere brukte rom, for eksempel en bod, mens du bruker nye fans brukes i områder alle vil se.
 • Fans produsere kjøling i tre måter:
  • Ved å bringe kjøligere luft inn fra utsiden og presser varmere luft ut av huset. Dette er hovedfokus i denne artikkelen.
  • Ved å trykke på den varme, fuktige luften nær en person bort og erstatte den med kjøligere, tørr luft. Ceiling fans, for eksempel, kjølig på denne måten.
  • Ved å øke frekvensen av fordampning av en væske for å produsere fordampende kjøling. Til kjølige områder, fungerer denne metoden kun godt i områder med lav fuktighet, som ørkener. Når kjøling mennesker, det fungerer godt når folk er våt eller svett, for eksempel når du kommer ut av dusjen / badekar / basseng, eller etter å trene iherdig.
 • Noen sikkerhet dører brukes i høy kriminalitet områder har skjermer. Hvis sikkerheten døren er død boltet, kan den brukes som en trygg, sikker skjermen for å tillate luft i. Hvis en peis fan brukes som et helt hus fan til eksos i luften, kan en rute bli etablert gjennom rom ved hjelp av åpne dører til kjøle ned hele huset uten å kompromittere sikkerheten i huset.
 • Du kan dramatisk øke kjøleeffekten midlertidig (~ 1 time) ved draperinger og sikre en iskald gjennomvåt vått håndkle over innover blåser fan. Luften drevet av viften vil presse forbi håndkle, og tok med det kaldt fordamper vannet. Størrelse på håndkle skal samsvare med størrelsen på fan, så bruk skjønn (et strandhåndkle er trolig altfor stor.) Vær også klar over potensialet vannskader og elektriske farer, ikke bruk denne metoden hvis vannet vil dryppe på stikkontakten eller strømledningen tilkobling.

Advarsler

 • Vær forberedt på å akseptere en 10-20 grader F temperaturområde fra dag til natt inne hvis du bruker denne metoden, som vindu fans ikke vil tillate deg å kontrollere innetemperaturen så tett som et klimaanlegg gjør.
 • Ikke la fans i vinduet under regnbyger, slik at vann kan komme inn gjennom vinduet og skade huset. Dette er spesielt et problem der fans blåser innover. Tak med store overheng kan bidra til å redusere dette problemet, spesielt i øverste etasje, bortsett fra når det er sterk vind.
 • Ikke bruk en defekt vifte. Hvis bladene ikke roterer ved riktig hastighet, eller du får en brent lukt, kobler viften umiddelbart. Ellers kan du få en brann som kunne spre seg til gardiner.
 • Unngå bruk av fans rundt små barn som kan sette sine fingre i viftebladene. De rister på forsiden og baksiden av en fan blir ofte plassert vidt nok for et barns finger, en blyant eller et annet objekt som skal settes inn.
 • Vær forsiktig med den elektriske ledningen:
  • Ikke klem det med vinduet eller har den henge over gulvet der det kan være en tur fare. Om nødvendig, bruk et egnet skjøteledning slik at den vil ligge flatt på gulvet, inntil veggen, for å eliminere denne turen fare.
  • Ikke kjør ledninger i henhold teppet, da dette kan tillate varmen å bygge opp til forbrenningstemperaturer.
 • Sikre fan kan ikke falle ut av vinduet.
 • Unngå å ha fans også nær bakkenivå. Om natten vil bringe overflødig fuktighet inn i hjemmet og kan føre til mugg problemer.
 • Vinduet fan metoden kan være vanskelig på tremøbler, som daglig temp og fuktighet variasjoner kan forårsake sprekker eller fordreining.

Ting du trenger

 • Vindu vifter (jo mer jo bedre, opp til det totale antall vinduer i huset). Det er enheter spesielt designet for å stå i vinduet for sesongen, vanligvis med to små vifter, en metode gitt for å sikre dem til et vindu, isolering, og uforståelig på sidene og maskering rundt viften for å hindre lokal sirkulasjon. Mange gir også muligheten til å reversere fan retning uten å snu viften rundt. Box fans kan også brukes i Windows, og er ofte kraftigere og enklere å fjerne.
 • Skjøteledninger rangert på eller over effekten på viftene du bruker (valgfritt).
 • Innsiden og utsiden termometre (valgfritt).
 • Stikkontakt timere å slå fans på og av automatisk på forhåndsinnstilte tidspunkter (valgfritt). Sørg for at disse tidtakerne er rangert på eller over viften wattstyrke. Merk at bruk av elektriske timere krever forlater fans i vinduene hele dagen lang, noe som reduserer kjøleeffekten. (Også, hvis du bruker tidtakere, sett fans blåser innover for å starte litt tidligere og slå av litt senere enn de som blåser utover for å hindre skape negative relative trykket inne i huset.)