Wkino

Hvordan å gjøre opp en seng pent

Å gjøre en seng pent kan starte dagen på høyre fot og kan gjøre deg mer klartenkt og organisert. Hvis du ønsker å vite hvordan å gjøre opp en seng, er alt du trenger å gjøre er å sette arkene på senga på den rette måten og dekorere med noen pryd hvis du har gjerne gi din seng et spesielt preg. Hvis du ønsker å vite hvordan å lage en seng pent i bare noen få minutter, bare følg disse enkle trinnene.

Trinn

Hvordan å gjøre opp en seng pent. Sette en seng krusning over boksen våren (valgfritt).
Hvordan å gjøre opp en seng pent. Sette en seng krusning over boksen våren (valgfritt).

Beskytt din seng

 1. 1
  Sette en seng krusning over boksen våren (valgfritt). En seng krusning, også kalt en Valance, vil bidra til å holde støv samler seg under sengen samtidig som det gir en dekorativ aksent. Sengen ruffle går på toppen av boksen våren, som dekker boksen våren og seng ramme. Det krever ikke vasking så ofte som ark, men det skal vaskes fra tid til annen.
  • Ikke alle senger har eller trenger dette. Hvis din har en ytre ramme som tjener dette formålet, eller om det er en kaptein seng eller vannseng, hopper du over dette trinnet.
 2. 2
  Sett på madrassen pad (valgfritt). Din madrass pad er et beskyttende dekke som går på toppen av madrassen. Den legger også en liten pute til sengen. Madrassen pad bør monteres for størrelsen på madrassen. Stikke i de to øverste hjørnene av madrassen puten, og deretter de to nederste hjørnene.
  • Jevne det ut, kjører hendene utover fra midten, for å fjerne eventuelle bretter eller rynker.

Gjøre sengen

 1. 1
  Sett utstyrt bunnen av arket på plass. En montert ark har en elastisk kjører rundt kanten som bidrar til å holde det flatt på madrassen. Sørg for at arket passer til størrelsen på madrassen, enten det er en full, tvilling, dronning, eller konge-sized madrass, slik at det vil passe perfekt på plass. Her er hvordan å sette på utstyrt arket:
  • Først trekker arket over de to øverste hjørnene av sengen.
  • Deretter trekker og glatter ut de to andre hjørnene, trekke arket over ett hjørne, og deretter den andre.
  • Fortsett å glatt ned på arket og brett også inn i bunnen av madrassen, like over spiralfjær. Det bør passe pent om det er riktig størrelse.
  • Noen ganger kan det være vanskelig å sette på en montert ark alene. Få hjelp av en venn eller et familiemedlem, slik at hver av dere kan takle to hjørner på samme tid.
 2. 2
  Spre det øverste arket over utstyrt ark. Det øverste arket er ikke montert, men bør ideelt sett matche fargen på den utstyrt ark. Spre arket jevnt over sengen, med det ferdige siden ned. La den ekstra lengden av sjiktet falle jevnt over sidene av sengen.
  • Toppkanten bør trykk på toppen av madrassen, og den nederste kanten skal henge ned på enden av sengen.
 3. 3
  Brette enden av det øverste arket i madrassen. Brette bunnen av det øverste ark i madrassen til den ligger tett mellom madrassen og spiralfjær.
 4. 4
  Gjør sykehus hjørner med de nederste hjørnene av det øverste arket. Plukk opp den nederste kanten på ett hjørne og holder det ut. Tuck i det som blir hengende nede på hjørnet, så la kanten falle og putt den i tillegg. Dette vil skape en vertikal fold kjent som et sykehus hjørne. Gjenta denne prosessen for den andre nede i hjørnet.
  • Slepebåt fast på arket for å opprette en tett og glatt overflate.
 5. 5
  Brette sidene av det øverste arket inn i sidene av madrassen. Hold tucking dem inn til det øverste arket glatt plass under madrassen.
 6. 6
  Spre et teppe over det øverste arket. Juster langsidene med den lange siden av madrassen. Den øvre ende av matten bør være omtrent 8 til 10 inches fra toppen av sengen. Det burde også henge jevnt over sidene av sengen.
 7. 7
  Lag sykehus hjørner med nedre kant på teppet. Brette de nederste hjørnene på teppet i madrassen, akkurat som du gjorde med de nederste hjørnene av det øverste arket. Sørg for ikke å krølle kantene.
 8. 8
  Brette i teppet helt langs begge sider av madrassen. Putt den inn i begge sider før du har opprettet en glatt overflate.
 9. 9
  Brett den øverste arket over den øverste kanten av teppet. Brett om en foten av toppen ark over teppet. Nå er den gode siden av dette arket viser. Glatt ut det øverste arket, og putt i begge sider inn i sidene av madrassen.
  • Nå kan du bestemme om du vil stikke i de øverste hjørnene på det øverste arket eller bare de to nederste. Hvis du ofte bruker sengen, så bare går løs i de to nederste hjørnene vil være best fordi tucking i alt fire hjørne vil gjøre det vanskelig å komme inn i sengen. Men hvis sengen er lite brukt og er i gjestesoverom, så kan dette være et godt valg.
 10. 10
  Sett sengeteppet over sengen. Sørg for at begge sidene er drapert jevnt over sengen. Du trenger ikke å stikke seg sengeteppet.
 11. 11
  Sett to puter på sengen. Sett putevar på, så de pute Shams. Fluff putene og legg dem på toppen av sengen. Putene skal samsvare i størrelse. Dersom sengen er en king size-seng, kan du selv vurdere å sette i tre puter slik at plassen er fylt.
  • Putene skal sitte på toppen av sengen.

Dekorere sengen

 1. 1
  Pynt med en varm dyne. Spre dyne ut jevnt over sengen. Kjør hendene gjennom midten, og fjern eventuelle rynker eller bretter. Du trenger ikke å stikke i en dyne - bare la den henge jevnt off sidene av sengen.
 2. 2
  Pynt med ekstra puter. Du kan kun trenger to puter for å sove, men du kan legge til et par små dekorative puter for å gi sengen en fin touch. Du kan legge til så mange som fem eller seks dekorative puter, så lenge de passer og passer godt på sengen.
  • Ordne dem over de opprinnelige puter, så de skaper en ny rad.
 3. 3
  Legg noen utstoppede dyr. Legge noen utstoppede dyr kan være en søt måte å gi din seng noen personlighet, spesielt hvis du er yngre.

Tips

 • Bruk ark som er store nok til at de ikke vil komme untucked og trekk ut mens du sover. Dette gjør det mer komfortabel seng å sove i og lettere å gjøre opp igjen neste morgen.
 • Stikke i ark og tepper tett og jevnt, fjerne eventuelle bretter eller rynker. Folder er både ubehagelig og skjemmende.
 • Hvis du bruker nesten-kvadrat, king size-ark, og kan ikke bestemme hvilke kanter er sider kontra topp / bunn, ta noen minutter en gang å måle hver kant, og gjøre de kortere lengde kanter topp / bunn. Lag en liten, diskret preg på den nylig bestemt nedre kant med en permanent markør, siden det er den kanten som skal være gjemt i og vil ikke bli sett. Alternativt, hvis arket har hemmet og unhemmed kanter, gjør hemmet kanter topp / bunn og unhemmed kanter på sidene.
 • Madrass pads vil bidra til å beskytte din seng og puter så de varer lenger, samt holde ut allergener og astma-induserende partikler, for eksempel støv som kan samle det.
 • Sørg for at arkene er riktig størrelse for sengen. Det er ikke mye forskjell mellom en full topp ark eller en dronning toppen ark, men det er problematisk for en montert ark.
 • Plassere flatt ark med den trykte siden (eller den glatte siden av hem på en ensfarget ark) gjør nedover hemmet øverste kanten skal brettes over teppe eller dyne med den grove kanten vekk fra den sovende ansikt. Det gir også en penere seng som gjør at begge sider av utskrevne ark til å dukke opp når sengen er slått tilbake for oppføring.
 • Hvis du har et lite teppe du kan plassere den på toppen av putene. Det vil gjøre din puter holde ryddig før det er tid for deg å gå i dvale.
 • Tenk før du gir opp på det andre arket. Praksisen med å bruke bare en dyne eller dyne uten en topp ark gjør daglig seng for å lage en litt enklere, men dette arket tjener andre formål: å beskytte den sovende hud fra grove tepper og deksler, holde tepper og dyner renere, og legge til litt ekstra lag av varme. Det er mye lettere å regelmessig vaske et ark enn det er å vaske tepper og dyner, og dekker varer lenger når de holdes rene og vaskes mindre.
 • Rydde opp rommet ditt. Det vil fremheve innsatsen du legger ino å re sengen. På baksiden, re opp sengen hver morgen. Uansett hvor rent alt annet i rommet er, vil det se rotete hvis du har en uoppredd seng.

Ting du trenger

 • Seng med boks våren og madrass
 • Støv krusning / Valance (valgfritt)
 • Overmadrass og under-case pute dekker (valgfritt)
 • Sengetøy - Bottom ark, topp ark, putevar
 • Deksler - Tepper, dyner, eller dyne / dyne
 • Day cover / sengeteppe
 • Puter