Wkino

Hvordan installere en midlertidig vanningssystem

Enten du prøver å bevare beplantning i en periode med tørt vær, eller du er å etablere nye plantings, hvis du finner du trenger å vanne ofte for en kort periode, kan en midlertidig vanning systemet være svaret. Her er noen trinn og ting å vurdere når du installerer et slikt system.

Trinn

Hvordan installere en midlertidig vanningssystem. Avgjør om kostnadene og arbeid i et midlertidig system er kostnadseffektivt i din situasjon.
Hvordan installere en midlertidig vanningssystem. Avgjør om kostnadene og arbeid i et midlertidig system er kostnadseffektivt i din situasjon.
 1. 1
  Avgjør om kostnadene og arbeid i et midlertidig system er kostnadseffektivt i din situasjon. Selv en minimal system kan være dyrt, og du må kanskje legge til kostnaden av vannet hvis du er koblet til et allmennyttig eller andre vann-leverandøren.
 2. 2
  Bestemme hvordan og hvor du kan koble til en vannkilde. Bore en kan være et alternativ, men den ekstra kostnaden kan være uoverkommelige. Koble til brannhydranter kan være mulig dersom nytten hydranten tilhører tillatelser bruk til dette formålet, men du vil sannsynligvis være nødvendig å bruke en tilbakeslagsventil og vannmåler, og å koble systemet når du ikke er på stedet.
 3. 3
  Legg ut området vil være vanning for å bestemme antall individuelle hoder du trenger, og mengden av rør og andre materialer som kreves.
 4. 4
  Velg type sprinkleranlegg hoder du vil bruke, og deretter bruke produsentens litteratur for å bestemme avstand og vann krav til hvert hode. Mange hjem sentre tilbyr dataassistert design (CAD) tjenester gratis hvis du kjøpe materialer fra dem.
 5. 5
  Koble til din vannkilde, ved hjelp av verktøyet godkjente enheter for å kontrollere refluks og å måle vannforbruket ved behov. Sørg for at du kan ventilen frem dine sprinkleranlegg linjer for å kontrollere vannstrømmen etter at systemet er installert. Du kan bruke standard ball eller sluseventiler for dette formålet, eller investere i elektrisk drevne vanning ventiler hvis du velger å installere en timer eller kontroller i systemet.
 6. 6
  Kjør strømnettet, de større rør som gir vann til stikkledninger og individuelle soner (hvis du trenger å ødelegge systemet ned eller gren det for effektiv vanning) langs kantene på fortau eller bygninger. Dette sikrer at deres tilstedeværelse ikke hindrer klipping, trafikk, eller andre aktiviteter som vil finne sted i den vannes området.
 7. 7
  Installer adapter tees hvor du vil installere sprinkleranlegg hoder, mellomrom dem i henhold til design eller produsentens dekning litteratur. Et eksempel kan være et tannhjul drevet Rainbird R-5000 hode som kan dekke en 32 fot (9,7 meter) radius bruke 3 liter (11 liter) vann per minutt på 22 pounds per kvadrattomme press.
 8. 8
  Etter å ha installert systemet og sprinkleranlegg hodet adapter tees, skylle alle rørene med vann for å fjerne søppel som ellers ville stoppe opp sprinkleranlegg hoder når de er installert. Tillat nok vann til å løpe gjennom systemet for å rense sand eller annet tungt materiale innenfra rørene. For lange løyper med flere hoder, må du kanskje begynne å installere hodene nærmest vannkilden å skape nok trykk og hastighet for å skylle linjer lenger ned oppløpet.
 9. 9
  Sjekk systemet for åpenbare lekkasjer mens systemet flushes. Midlertidig vanning slik som de som brukes av entreprenører ofte gjenbruke komponenter, inkludert rør og rørdeler, og disse kan bli skadet under håndtering og under lagring. Selv nye rør kan ha usynlige skader som vil vises når systemet er i drift, og reparere lekkasjer før hodene er installert vil hindre behovet for å re-skylle den senere.
 10. 10
  Installer hodene til adapteren tees med tilkoblinger som passer. Sørg for at de er stabile, og stake hvert hode hvis det er nødvendig for å hindre dem fra å bli løst eller bryte av under bruk. Bruk nylon strips til å feste hodet til innsatsen.
 11. 11
  Preset rotasjon (av roterende hoder) for å dekke mengden radius som trengs for å dekke det området du er vanning, og for å unngå sprøyting tilstøtende bygninger eller fortau der vannet er minst bortkastet, om ikke ødeleggende.
 12. 12
  Skru på vannet, gjør det sakte for å unngå vann hammer eller andre sjokk på utstyret. Se hoder som de prime opp og begynne å operere, for å sikre at de fungerer som forventet.
 13. 13
  Juster noen hoder som ikke dekker deres fulle område, og se etter tørre flekker som ofte oppstår der radius av to hoder møtes. La systemet løpe lang nok til å bestemme mengden av vann du søker er tilstrekkelig. Du kan plassere bøtter eller bokser for å samle vann til en spesifisert periode, deretter måle for å beregne hvor mye som blir brukt, ofte målt i brøkdeler av inches eller tommer (eller millimeter).
 14. 14
  Husk at siden dette er et midlertidig system, materialer, inkludert ventiler, rør og hoder vil være på toppen av eller gress. Dette betyr at de er utsatt for farer, så gjør det til en rutine å inspisere systemet regelmessig, helst før hver vanning syklus, som busted rør kan føre til flom eller erosjon problemer, så vel som å kaste bort vann.

Tips

 • Punch-type poly rør er et godt valg for å installere drypp linjer til individuelle beplantning som trær eller busker.
 • PVC rør er et godt valg for midlertidig (så vel som de fleste permanente) vanningssystem. Det er lett å jobbe, lett og relativt billig.

Advarsler

 • Kontroller at du har riktig tillatelse og tillatelse fra den lokale vann-tjenesten før du kobler til en brannhydrant eller annen vannledning ikke på din egen eiendom.
 • Vannforbruket kan bli dyrt, så beregning av gallons (liter) per måned ganger enhetskostnaden vil hindre klistremerke sjokk når verktøyet (vann) regningen kommer.
 • Når de utsettes for sol, bryter PVC ned. Inspisere alle PVC-rør for sprø og svake flekker før du installerer dem, spesielt hvis de blir gjenbrukt rør.

Ting du trenger

 • Grunnleggende verktøy for å installere røret. For PVC-rør, trenger du lim, beslag, en håndsag eller rør kutter, og sprinkleranlegg hoder
 • Stakes for forankring hodene
 • Zip bånd